Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Η λεκιθίνη: Χοληστερόλη - Οι κίνδυνοι και οι χρήσεις της

Yγιεινή διατροφή / Υποκατηγορία: Η λεκιθίνη

Επομένως η λεκιθίνη είναι ένα πολυακόρεστο λίπος και είναι το πιο αποτελεσματικό για τη μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης και τη διάσπαση του λίπους.
Πολλοί άνθρωποι, αν και προσπαθούν να χρησιμοποιούν φυτικά έλαια για το μαγείρεμα και άλλες χρήσεις, αναγκάζονται να αφομοιώνουν στερεά λίπη με τη μορφή κρέατος, τυριού και αυγών.
Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τη χρησιμοποίηση πολυακόρεστης μαργαρίνης αντί για βούτυρο, με την κατανάλωση περισσότερων πουλερικών και ψαριών αντί για κρέας, με την αποφυγή κρεάτων που έχουν πολύ λίπος, με τη μείωση των αυγών, με το να μην τρώνε τηγανισμένες τροφές και να μη χρησιμοποιούν ποτέ λαρδί για το τηγάνισμα και φυσικά με το να παίρνουν μια καθημερινή δόση λεκιθίνης.
Πριν από μερικά χρόνια οι άνθρωποι έτρωγαν πλούσιο κίτρινο βούτυρο, σκληρό τυρί, μεγάλα κομμάτια κρέας που έσταζε λίπος και η λέξη χοληστερόλη ήταν άγνωστη.
Γι' αυτό πολλές φορές οι κίνδυνοι από τη χοληστερόλη θεωρούνται σαν μια απλή μόδα, κάτι το καινούργιο, που στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά βάση.
Αλλά το γεγονός είναι ότι η χοληστερόλη, όπως και το καθετί, δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη σωστή ποσότητα και όταν η ενέργεια χρησιμοποιείται.
Αυτό που προκαλεί τη συσσώρευση της χοληστερόλης και την επακόλουθη σκλήρυνση των αρτηριών και την καρδιακή ανεπάρκεια, είναι κυρίως ο τρόπος της ζωής μας, καθώς και η υπερβολική ποσότητα του ζωικού λίπους.
Οι άνθρωποι αντί να περπατάνε ή να ασκούνται, μετακινούνται πάντα με αυτοκίνητο, κάθονται όλη μέρα στο γραφείο, τρώνε πλούσια γεύματα και ύστερα συνεχίζουν να κάθονται σε κάποιο γραφείο.
Με άλλα λόγια δεν κάνουν τίποτα για να καταναλώσουν το συσσωρευμένο λίπος που στοιβάζεται στο σώμα τους, συνήθως με στερεή, κεκορεσμένη μορφή.
Οι άνθρωποι που στη διάρκεια της δουλειάς τους κάνουν αρκετή σωματική άσκηση, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή ανεπάρκεια και να αποκτήσουν προβλήματα βάρους απ' ό,τιοι συνάνθρωποι τους που είναι καθηλωμένοι πίσω από ένα γραφείο.
Φυσικά η χοληστερόλη υπήρχε πάντα και δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, μέχρι που την αφήσαμε να συσσωρευτεί.
Μια μη ισορροπημένη δίαιτα σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετή λεκιθίνη για να τη διασπάσει.
Εκτός από το ότι βρίσκεται στις τροφές, δημιουργείται και από το σώμα, αλλά η κατανάλωση μαλακού λίπους σημαίνει ότι η χοληστερόλη μαλακώνει και γίνεται πιο εύκολη στο χειρισμό.
Με το ζωικό λίπος, που δεν έχει διασπαστεί, παίρνει μια στερεή και κηρώδη μορφή.
Με την κατάλληλη διατροφή η χοληστερόλη που παράγεται από το σώμα θα είναι ευδιά-λυτη και θα μπορεί να περνάει στο αίμα, όπου θα βοηθάει στο σχηματισμό νέων κυττάρων του σώματος.
Αλλά επειδή η χοληστερόλη είναι λιπαρή δεν μπορεί να αναμιχθεί με το νερό και έτσι δεν μπορεί να περάσει στο αίμα, εκτός και γαλακτωματοποιηθεί σε εύχρηστη μορφή από τη λεκιθίνη.
Αν η ποσότητα της χοληστερόλης υπερβαίνει την ποσότητα της λεκιθίνης που λαμβάνεται για τη διάσπαση της, τότε παραμένει στερεή και κολλάει στις αρτηρίες.
Καθώς ο καιρός περνάει, συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών και κλείνει τις οδούς δημιουργώντας έτσι την κατάσταση που είναι γνωστή σαν αρτηριοσκλήρωση.
Αν η χοληστερόλη διασπάται σε διαλυτή μορφή, τότε περνάει μέσα από τις αρτηρίες χωρίς πρόβλημα και εισέρχεται στα κύτταρα.
Έτσι η χοληστερόλη, σαν μέρος του αίματος, έχει τη χρησιμότητα της αν γαλακτωματοποιείται κατάλληλα και δεν αφήνεται να συσσωρευτεί στις αρτηρίες.
Βοηθάει στη δημιουργία των κυττάρων του σώματος και των ορμονών και υπάρχει στα χολικά οξέα του συκωτιού, που είναι απαραίτητα για την απορρόφηση του λίπους στα έντερα.
Και εδώ επίσης, αν η χοληστερόλη δεν εξισορροπείται από τη λεκιθίνη, δημιουργεί χολόλιθους.
Στην κατάλληλη μορφή της - δηλαδή γαλακτωμα-τοποιημένη από τη λεκιθίνη - η χοληστερόλη λιπαίνει τις αρτηρίες έτσι ώστε το αίμα που περνάει από μέσα να μή βλάπτει τα τοιχώματα των αρτηριών.
Και όπως είδαμε, αυτή η ίδια λειτουργία της λίπανσης των τοιχωμάτων, αν γίνεται με μή ισορροπημένη μορφή, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, γιατί η υπερβολική χοληστερόλη συσσωρεύεται στα τοιχώματα.
Όμως αν η χοληστερόλη υπάρχει στην κανονική ποσότητα και μορφή είναι πραγματικά πολύ ευεργετική για το σώμα.
Εκτός από όλα αυτά η χοληστερόλη μπορεί να μετατραπεί σε βιταμίνη D όταν κάθεστε στον ήλιο, και η βιταμίνη αυτή είναι απαραίτητη για τη δημιουργία γερών οστών.


Αρθρο: Δίαιτα: Η λεκιθίνη: Χοληστερόλη - Οι κίνδυνοι και οι χρήσεις της

Κατηγορία: Yγιεινή διατροφή

Υποκατηγορία: Η λεκιθίνη

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Η λεκιθίνη
Δίαιτα: Η λεκιθίνη: Ο καταστροφέας του λίπους
Δίαιτα: Η λεκιθίνη: Πηγές της λεκιθίνης
Δίαιτα: Η λεκιθίνη: Κεκορεσμένα και ακόρεστα λίπη
Δίαιτα: Η λεκιθίνη: Χοληστερόλη - Οι κίνδυνοι και οι χρήσεις της
Δίαιτα: Η λεκιθίνη: Φάρμακο για την παχυσαρκίαΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names