Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Πληροφορίες: Μια επιστήμη της ζωής

Βότανα πληροφορίες / Υποκατηγορία: Πληροφορίες

Ο ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ προέρχεται από δύο ινδικές Λέξεις: ayur, ή ζωή, και veda, ή γνώση.
Η ιατρική της Αγιουρβέδα περιγράφεται έτσι ως "γνώση του πως να ζεις", δίνοντας έμφαση στο ότι η καλή υγεία είναι προσωπική ευθύνη του κάθε ανθρώπου.
Στην ιατρική της Αγιουρβέδα η ασθένεια θεωρείται έλλειμη ισορροπίας και τα βότανα και ο έλεγχος της δίαιτας χρησιμοποιούνται για να αποκαταστήσουν την ισορροπία.
Τα πρώτα κείμενα της Αγιουρβέδα χρονολογούνται γύρω στο 2.500 π.Χ., ενώ διαδοχικοί εισβολείς πρόσθεσαν νέες βοτανολογικές παραδόσεις: οι Πέρσες γύρω στο 500 π.Χ., οι Μογγόλοι τον 14ο αιώνα που έφεραν την ιατρική του Γαληνού και του ΑΒισέννα (γνωστή ως Γιουνάνι) και οι Βρετανοί, που έκλεισαν τις σχολές της Αγιουρβέδα στο 1833, αλλά ευτυχώς δεν εξάλειμαν τελείως όλη την αρχαία γνώση.
Η ©ιβετανική ιατρική έχει πολλά κοινά με την Αγιουρβέδα, αλΛά είναι απείρως πολυπλοκότερη, έχοντας 15 υποδιαιρέσεις για τις διαθέσεις και δίνοντας μεγάλη έμφαση στην επίδραση των περασμένων ζωών -κάρμα (karma)- στην υγεία της τωρινής ζωής.Ο δρόμος της ΑγιουβέρδαΜια Αποψη του Κόσμου

Οπως η Αρχαία ΕλΛηνική και η παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική, το μοντέλο της Αγιουρβέδα συνδέει τον μικρόκοσμο του ατόμου με τον κόσμο.
Στην καρδιά του συστήματος είναι οι τρείς πρωταρχικές δυνάμεις: /7pdi/o(prana), η αναπνοή της ζωής ay κ νι (agni), το πνεύμα του φωτός ή της φωτιάς και σόμα($ονη&), μία εκδήλωση αρμονίας, συνοχής και αγάπης.
Υπάρχουν επίσης πέντε στοιχεία από τα οποία αποτελείται όλη η ύλη: χώμα, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας (ένα νεφελώδες στοιχείο που γεμίζει όλο το διάστημα και ήταν επίσης γνωστό στους Αρχαίους Ελληνες).

εξισορροπιση των διαθεσεων

Τα πέντε παγκόσμια στοιχεία μετατρέπονται από το άγκνι, τη φωτιά που πέπτει, σε τρείς διαθέσεις που επηρεάζουν την υγεία και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου και μερικές φορές ονομάζονται υποπροϊόντα της πέμης.
Αν η πέμη ήταν τέλεια δεν θα υπήρχε ανισορροπία των διαθέσεων, αλλά επειδή δεν είναι, μπορεί να προκληθεί έλλειμη ισορροπίας και κακή υγεία.
Ο αέρας και ο αιθέρας δίνουν το βάτα (vata, άνεμος), η φωτιά παράγει τη διάθεση πίτα (pitta, φωτιά ή χολή), ενώ το χώμα και το νερό συνδυάζονται για να δόσουν το κόφα (kapha, φλέγμα).
Η διάθεση που επικρατεί ελέγχει το χαρακτήρα του ατόμου: ο τύπος βάτα συμφωνεί σε αδρές γραμμές με τη μελαγχολική προσωπικότητα του Γαληνού, ο τύπος πίτα ταιριάζει με τον χο-λερικό τύπο και τα άτομα τύπου κόφα θυμίζουν το φλεγματικό τύπο.
Η τροφή, το ποτό, η ικανοποίηση του αισθήσεων, το φως, ο καθαρός αέρας και οι πνευματικές δραστηριότητες χρησιμοποιούνται για να "ταΐσουν" την πεπτική φωτιά και να παράγουν το σωστο·-ν μίγμα διαθέσεων.

Ενα πρόβλημα υγείας που συνδέεται με μπορεί να συμπεριλάμβαναν καυτερά

υπεράφδονο φλέγμα, όπως ο κατάρρους, μπαχαρικά, όπως τα καγιέν, pippali, και

με οίδημα ή κατακράτηση νερού, για κανέλλα πικρά βότανα όπως η αλοή ή η

παράδειγμα, 8α αντιμετωπιζόταν με χρυσόρριζα (κουρκούμη η επιμήκης)· το-

8ερμές, ελαφρές, ξηρές τροφές, νηστεία νωτικά με αμιά γεύση, όπως το σαφράνι'

και αποφυγή των κρύων ποτών που 8α και διεγερτικά βότανα που καθαρίζουν

αύξαναν το κόφα Οι βοτανοθεραπείες το μυαλό, όπως το gotu kola, το guggal,και το μύρρο, όλα σχεδιασμένα έτσι ώστε να ξηραίνουν το υπεράφθονο νερό ή το φλέγμα.
Στη θεωρία της Αγιουρβέδα, η γεύση είναι σημαντική: οι αμιές, πικρές και στυφές γεύσεις μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κόφα, έτσι στη δίαιτα θα προτιμούνταν έναντι των γλυκών, αλμυρών ή ξινών γεύσεων.
Η θεραπεία μπορεί επίσης να συμπεριλάμβανε μασάζ με έλαια από βότανα, όπως ο ευκάλυπτος, κάμιμο θυμιάματος, όπως το λιβάνι και ο πάσχων να ενθαρρυνόταν να φορά φωτεινά, ζεστά κόκκινα και κίτρινα χρώματα αντί για τα μυχρά μπλε και λευκά.Αλλες Αρχές

Η ιατρική της Αγιουρβέδα δίνει έμφαση στην "ολιστική" προσέγγιση, θεραπεύοντας το άτομο ως σύνολο με κατάλληλα γιατρικά για το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.
Η θεραπεία μπορεί να συμπεριλαμβάνει διαλογισμό, φυσική άσκηση ή βότανα που η δράση τους εστιάζεται σε κάποια ιδιαίτερη πλευρά της ύπαρξης.
Τα προβλήματα της καρδιάς, για παράδειγμα, θεωρούνται τόσο πνευματικό ζήτημα όσο και παθολογκό, αφού η καρδιά είναι η θέση του ατμάν, ή θείου εαυτού.
Τα κατάλληλα βότανα μπορεί να είναι η αρτζούνα, ένα τονωτικό της καρδιάς, με έλαιο από σανταλόξυλο ένα κατευναστικό έλαιο μασάζ για να ηρεμήσει και να ανορθωθεί η μυχική διάθεση και να ενθαρρυνθεί το συναίσθημα της χαράς.
Η ουσιώδης ενέργεια του σώματος (ότζας, ανάλογη με το κινέζικο κ\ μπορεί να δυναμώσει με τονωτικά βότανα, όπως τα ασγουαγκάντα, σαβατάρι ή γκουντούται Οπως το ινβίςπων Κινέζων, το ότζας συνδέεται με το ανοσοποιητικό σύστημα και τα βότανα που το δυναμώνουν είναι συνήθως διεγερτικά του ανοσοποιητικού.Τελετές και Θρησκεία

Πριν την εισβολή των Κινέζων το 1959,η ιατρική στο Θιβέτ ήταν ως επί το πλείστον υπό τον έλεγ χο των λάμα και στενά συνδεδεμένη με τη θρησκεία.
Οι φοιτητές της ιατρικής απομνημόνευαν τέσσερα πολύπλοκα "τάντρα" που εξηγούσαν την αιτία και την πρόοδο της νόσου με τη βοήθεια "εικονογραφημένων δένδρων της ιατρικής".
Οι γιατροί χρησιμοποιούσαν το διαλογισμό και τα μάντρα για να "ενεργοποιήσουν" τα φάρμακα και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα τους και ο χρόνος της συλλογής βοτάνων καθοριζόταν προσεκτικά ώστε να χρησιμοποιηθούν όλες οι ευεργετικές αστρολογικές επιρροές.


Αρθρο: Βότανα: Πληροφορίες: Μια επιστήμη της ζωής

Κατηγορία: Βότανα πληροφορίες

Υποκατηγορία: Πληροφορίες

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Πληροφορίες: Αρχές της δυτικής βοτανοθεραπευτικής
Βότανα: Πληροφορίες: Μια επιστήμη της ζωής
Βότανα: Πληροφορίες: Κινέζικη βοτανική
Βότανα: Πληροφορίες: Από το μεσαίωνα και μετά
Βότανα: Πληροφορίες: Παραδόσεις της Βόρειας Αμερικής
Βότανα: Πληροφορίες: Από τα φυτά στα χάπια
Βότανα: Πληροφορίες: Φαρμακευτικά γεύματα
Βότανα: Άλλα φαρμακευτικά βόατ
Βότανα: Άλλα φαρμακευτικά βότανα
Βότανα: Τονωτικά βόταναΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names