Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Πληροφορίες: Παραδόσεις της Βόρειας Αμερικής

Βότανα πληροφορίες / Υποκατηγορία: Πληροφορίες

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ που έφτασαν στην Βόρεια Αμερική έφεραν μαζί τους τα θεραπευτικά φυτά της πατρίδας τους: τον πανσέ και το πεντάνευρο, που επίσης ήταν γνωστό ως "πόδι του Λευκού" επειδή κατάφερνε να εγκατασταθεί γρήγορα οπουδήποτε εισέδυαν οι έποικοι Αφομοίωσαν επίσης και μερικές από τις θεραπευτικές παραδόσεις των Ιθαγενών Αμερικάνων, ανακαλύπτοντας νέα βότανα όπως το "βότανο που βάζει τα οστά στη θέση τους" (Ευπατόριο), το "μωβ λουλούδι κώνος" (Εχινάτσεα),η υδράστις (κίτρινη ρίζα) και ο πιλόκαρπος.
Αρκετές από τις Αμερικάνικες φυλές χρησιμοποιούσαν πολύ και τα δωμάτια εφίδρωσης τύπου σάουνα και η ιδέα της θερμότητας ως θεραπευτικής τεχνικής υιοθετήθηκε από τον Samuel Thomson (βλέπε παρακάτω).
Καρπός της συγχώνευσης αυτής των παραδόσεων ήταν η δημιουργία των σχολών Φυσιοιατρικής και των Εκλεκτικών που αργότερα εισήχθηκαν στην Ευρώπη και άφησαν τη σφραγίδα τους στην Ευρωπαϊκή βοτανοθεραπευτική.Τελετουργική βοτανοθεραπευτικήΜαγεία και ιατρική

Η βοτανοθεραπευτική των Ιθαγενών Αμερικάνων ήταν σαμανιστική - με κέντρο τον γιατρό της φυλής ή σαμάνο Χτυπόντας τύμπανα και κρόταλα και καπνίζοντας μίγματα καπνού ή πεγιότ, ο σαμάνος περνούσε σε εκστατική κατάσταση που επέτρεπε στο πνεύμα του να "ταξιδέψει" και να συναντήσει την μυχή του ασθενή για να τη θεραπεύσει.
Σήμερα, οι σαμάνοι στην Νότια Αμερική χρησιμοποιούν ακόμα εκχυλίσματα από ένα αναρριχητικό φυτό -που στην Κολομβία είναι γνωστό με το όνομα γιέητζ (yage) και στο Περού και στο Εκουαδόρ με το όνομα αγιαχου-άσκα (ayahuasca)- ακριβώς όπως οι σαμάνοι στη Σιβηρία μπορούσαν να "ταξιδεύουν" τρώγοντας το μανιτάρι (Amanita muscaria) ή οι Ευρωπαίες μάγισσες να πετάνε με την βοήθεια της μπελλαντόνα, του υοσκύαμου, της ντατούρα ή του μανδραγόρα Η ιατρική ρόδα ήταν μέρος της τελετουργίας των Ιθαγενών Αμερικάνων.
Είχαν αναθέσει από ένα ζώο τοτέμ σε κάθε ένα από τα τέσσερα κύρια σημεία του ορίζοντα που τα εξίσωναν και με διαφορετικές προσωπικότητες, πνευματικές ενέργειες, νόσους και θεραπευπκά βότανα.
Έτσι, ο Νότος συμβολιζόταν με το κογιότ και τις ενέργειες της αύξησης και της ευσπλαχνίας ενώ ο αετός και οι δυνάμεις της σοφίας και της πνευματικής φώτισης ήταν σύμβολα της Ανατολής.Συγχώνευση των πρακτικώνΦυσική ιατρική

Πριν τις μάχες για την κατοχή της γής με τις φυλες των πεδιάδων, οι πρώτοι πιονέροι και οι ιθαγενείς Αμερικάνοι μοιράζονταν τις παραδοσιακες βοτανολογικές τους γνώσεις.
Από τους πρώτους θιασώτες της ανταλλαγής αυτήε Samuel Thomson, ίδρυσε το κίνημα της φυσικής Ιατρικής.
Γεννήθηκε στο New Hamrehire to 1769, και διδάχτηκε παιδί ακόμα από τη Χήρα Benton, που θεράπευε με ρίζες και βότανα και συνδύαζε την τέχνη ιθαγενών Αμερικάνων με τον παραδοσιακό ρόλο της γιάτρισσας του χωριού.
Ο Thomson πίστευε ότι οι γονείς ήταν υπεύθυνοι για την υγεία την δική τους των παιδιών τους και βασική του θεωρίαία ήταν ότι "όλες οι νόσοι προκαλούνται από κρυολογήματα," άποψη κάλλιστα ακριβής στους δρυμείς χειμώνες της Νέας Αγγλίας.Μέχριτα τέλη της δεκαετίας του 1830 είχε 3 εκατομμύρια οπαδούς.Διατηρηση της ισορροπιας

Κεντρικό δόγμα στη Φυσική Ιατρική ήταν η πεποίθηση ότι η"ζωτική ενέργεια του σώματος" ενισχύεται με τη διατήρηση της ισορροπίας των ιστών και του νευρικού συστήματος.
Κλειδί της θεραπευτικής αγωγής ήταν η χαλάρωση ή συστολή

των ιστών και κατόπιν η διέγερση ή καταστολή των νεύρων.
Την ισορροπία αυτή επιτύγχαναν με κατάλληλα βότανα, ταξινομημένα ως διεγερτικά ή κατασταλτικά και ως χαλαρωτικό ή συσφικτικά.
Έτσι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

ανμετωπιζόταν με χαμομήλι για καταστολή του νευρικού συστήματος και χαλάρωση των ίστών του πεπτικού, ενώ μετά ε΄να στυπτικό, όπως το αγριμόνιο, και ένα διεγερτικό, όπως το τζίντζερ, ενθάρρυναν τη ζωτική δύναμη ανεβάζοντας πάλι τα εσωτερικά επίπεδα ενέργειας.Εκλεκτισμός

Από τα "βοτανολογικά" συστήματα, που ακολούθησε, η σχολή των Εκλεκτικών ιδρύθηκε από τον Δρ.
Wooster Beech στη δεκαετία του 1930.
Οπως και οι οπαδοί του Thomson, οι Εκλεκτικοί χρησιμοποιούσαν θεραπείες με Βότανα και μεθόδους των Ιθαγενών Αμερικάνων, αλλά τις συνδύαζαν με πιο ορθόδοξες τεχνικές ανάλυσης των νόσων.
Στο ζενίθ του, ο Εκλεκτισμός είχε στις τάξεις του πάνω από 20.000 επίσημους ιατρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτελούσε σοβαρό αντίπαλο της κανονικής ιατρικής μέχρι το 1907 οπότε οι φιλάνθρωποι Αντριου Κάρνεγκυ και Τζον Τ.
Ρόκφελλερ αποφάσισαν την οικονομική υποστήριξη μόνο των ορθόδοξων ιατρικών σχολών.Η κινηση στην Ευρωπη

Τη Φυσική Ιατρική του Thomson έφερε στη Βρετανία το 1838 ο Δρ.
Albert Isaiah Coffin που ίδρυσε ένα παρόμοιο "σύστημα" γιατρικών και οδηγών για την αυτο-διάγνωση.
Ο Wooster Beech ακολούθησε στα 1850 διδάσκοντας μήνυμα των Εκλεκτικών με μεγάλη απήχηση στις περιοχές της εργατικής τάξηςόπου έμεινε δημοφιλής, ιδιαίτερα στο Νότο, μέχρι και στα 1930.

Το 1864, οι διάφορες ομάδες συγχωνεύτηκαν στην Εθνική Εταιρεία Βοτανολόγων Ιατρών, που σήμερα συνεχίζει να ευδοκιμεί ως Εθνικό Ινστιτούτο Βοτανολόγων Ιατρών -το παλαιότερο επίσημο σώμα ειδικών βοτανολόγων ιατρών στην Ευρώπη.


Αρθρο: Βότανα: Πληροφορίες: Παραδόσεις της Βόρειας Αμερικής

Κατηγορία: Βότανα πληροφορίες

Υποκατηγορία: Πληροφορίες

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Πληροφορίες: Αρχές της δυτικής βοτανοθεραπευτικής
Βότανα: Πληροφορίες: Μια επιστήμη της ζωής
Βότανα: Πληροφορίες: Κινέζικη βοτανική
Βότανα: Πληροφορίες: Από το μεσαίωνα και μετά
Βότανα: Πληροφορίες: Παραδόσεις της Βόρειας Αμερικής
Βότανα: Πληροφορίες: Από τα φυτά στα χάπια
Βότανα: Πληροφορίες: Φαρμακευτικά γεύματα
Βότανα: Άλλα φαρμακευτικά βόατ
Βότανα: Άλλα φαρμακευτικά βότανα
Βότανα: Τονωτικά βόταναΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names