Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Πληροφορίες: Από τα φυτά στα χάπια

Βότανα πληροφορίες / Υποκατηγορία: Πληροφορίες

ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ όπως τα αιθέρια έλαια παρασκευάζονται από διάφορα φυτά εδώ και αιώνες, η παραδοσιακή Βοτανική θεραπευτική συνδυάζει πάντα τα βότανα για να τροποποιήσει τις επιδράσεις στον οργανισμό θεωρώντας το σύνολο πιο σημαντικό από τα μέρη που το απαρτίζουν.
Η κίνηση για την αναγνώριση του κάθε δραστικού συστατικού και η χρήση του ως ενός απλού φαρμάκου άρχισε τον 18ο αιώνα και σήμερα είναι γνωστά πολλές χιλιάδες συστατικά.
Οι χημικές αυτές ουσίες παρουσιάζουν αρκετά διαφορετικές ιδιότητες από τα Βότανα από τα οποία προήλθαν αρχικά.
Στην αρχή τα φάρμακα μπορούσαν μόνο να εξαχθούν από εκχυλίσματα αλλά αργότερα αναγνωρίστηκε η χημική δομή πολλών εκχυλισμάτων και τα φάρμακα φτιάχνονται σήμερα συνθετικά.
Κατά τη μετάβαση από τη χρήση μη επεξεργασμένων φυτών στα κλινικά χάπια, η σύγχρονη ιατρική έχασε την τέχνη του συνδυασμού βοτάνων για την τροποποίηση της τοξικότητας και της χρήσης ολόκληρων φυτών για τη μείωση των παρενεργειών.Τα βότανα στη σύγχρονη ιατρικήΗ θεραπεια με δακτυλιτιδα

Σύμφωνα με την παράδοση , ένας γιατρός, ο William Withering δεν κατάφερνε παρά τις επίμονες προσπάθειες του να βελτιώσει την κατάσταση ενός ασθενή που υπέφερε από βαριά υδρωπικία που είχε προκληθεί από καρδιακή ανεπάρκεια.
Ξαφνικά, ο ασθενής άρχισε να αναρρώνει.
Οι συγγενείς του παραδέχτηκαν ότι του είχαν χορηγήσει ένα ρόφημα από Βότανα που έφτιαξαν σύμφωνα με μιά παλιά οικογενειακή συνταγή και, το 1775, ο Withering άρχισε να πειραματίζεται με τα διάφορα Βότανα που περιείχε για να αναγνωρίσει τελικά τη δακτυλίτιδα (χελιδονόχορτο) ως το πιο σημαντικό.
Το 1785, δημοσίευσε "Έκθεση για τη Δακτυλίτιδα και Μερικές Από τις Φαρμακευτικές της Χρήσεις".
Στο βιβλίο δίνεται λεπτομερής περιγραφή 200 περιστατικών υδρωπικίας και καρδιακής ανεπάρκειας που είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία με το βότανο αυτό, μαζί με σημειώσεις από την έρευνα του σχετικά με τα μέρη του φυτού που προκαλούν τις ισχυρότερες επιδράσεις και με το πότε πρέπει να γίνεται η συλλογή για την επίτευξη τους.

Ο Withering αντιλήφθηκε επίσης ότι η θεραπευτική δόση της δακτυλίτιδας είναι νταζ τη βέλιιστη πολύ κοντά στην ποσότητα στην οποία δοσ1 του αναπτύσσονται τοξικές παρενέργειες και ότι, συνεπώς, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χορήγηση της.
Ακολούθησε περαιτέρω ανάλυση και τελικά έγινε εξαγωγή των γλυκοσίδων διγοξίνη και διγιτοξίνη.
Οι ενώσεις αυτές χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα στην θεραπεία των καρδιακών νόσων.Φάρμακα απο φυτά

Ενα από τα πρώτα σύγχρονα φάρμακα που απομονώθηκαν από φυτά ήταν η μορφίνη που πρώτος αναγνώρισε το 1803 ο Friedrich Sertuner στη Γερμανία.
Έβγαλε Λευκούς κρυστάΛΛους από το φυτό της υπνοφόρου παπαρούνας.
Με παρόμοιες τεχνικές έγινε γρήγορα παραγωγή ακονιτίνης από το ακόνιτο, εμετίνης από το ιπεκακουάνα, ατροπίνης από μπελλαντόνα και κινίνης από λοιό κιγχόνης.
ΟΛες αυτές οι ενώσεις, που ανήκουν στα αλκαλοειδή, είναι εξαιρετικά ίσχυσες και μπορούσαν να αποκτηθούν μόνο από τα νωπά φυτά μέχρι να καταφέρουν οι επιστήμονες να τις παράγουν συνθετικά.Συνθεση ουσιων

Η καινοτομία έγινε το 1852 όταν η παλικίνη, που αναγνωρίστηκε ως ένα ζηό τα ενεργά συστατικά του φΛοιού της Λυγαριάς παρασκευάστηκε συνθετικά για πρώτη φορά.
Η σύνθεση αυτή τροποποιήθηκε αργότερα ώστε να ερεθίζει Λιγότερο το στομάχι και το ακετυΛοσαλικυΛνκό οξύ διατέθηκε στο εμπόριο το 1899, ως ασπιρίνη από τη φαρμακευτική εταιρεία Bayer.
Σε Λιγότερο από 100 χρόνια, τα εκχυλίσματα φυτών έχουν γεμίσει τα ράφια των φαρμακείων.
Υπάρχουν πολλά παρασκευάσματα εφεδρίνης από ma huang, για παράδειγμα, που διατίθενται με ή χωρίς συνταγή ιατρού, που χρησιμοποιούνται κυρίως για το βήχα, την καταρροή, τον αλλεργικό πυρετό και το άσθμα.
Η πιλοκαρπίνη που παραλαμβάνεται από το "ζαμπο-ράντι" χρησιμοποιείται για την θεραπεία του γλαυκώματος· η βινκριστίνη, από τη βίνκα της Μαδαγασκάρης, χρησιμοποιείται γι α τη λευχαιμία· ενώ η στροφανθίνη από το Strophanthus kombe, που συναντάται στην τροπική Αφρική και χρησιμοποιείται στην αιχμή των δηλητηριασμένων βελών, χορηγείται για βαριά καρδιακά προβλήματα.Η δύναμη των χημικών ενώσεων

Οι χημικές ενώσεις που εξάγονται από φυτά μπορεί να είναι συχνά εξαιρετικά ισχυρές και να προκαλέσουν επιδράσεις που ήταν άγνωστες όταν χρησιμοποιούνταν ολόκληρο το φυτό.
Η ινδική φιδό-ριζα, Raufolia serpentina, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην ιατρική της Αγιουρβέδα για αρκετές νοσηρές καταστάσεις όπως δάγκωμα φιδιού, πονοκέφαλος, άγχος, πυρετός και πόνος στην κοιλιά.
Λέγεται ότι ο Μαχάτμα Γκάντι έπινε τσάι από ρίζα φιδιού όταν βρισκόταν σε υπερδιέγερση.
Στη Δύση, η φιδόριζα θεωρούνταν πολύτιμο ηρεμιστικό και χρησιμοποιούνταν για την υμηλή πίεση του αίματος' την χορηγούσαν επίσης στην θεραπεία της σχι-ζοφρένιας και των μυχώσεων.
Το 1947, η CIBA εκχύλισε το αλκαλοειδές ρεζερπίνη από την ρίζα φιδιού και διέθεσε στο εμπόριο το φάρμακο Σερπαζίλ για τη θεραπεία της υπέρτασης.
Η ρεζερπίνη όμως έχει αρνητικές παρενέργειες όπως βαριά κατάθλιμη και μη φυσιολογική επιβράδυνση της καρδιακής συχνότητας.
Από το 1960, το βότανο αυτό χορηγείται μόνο με συνταγή ιατρού στη Βρετανία και η χρήση του στη βοτανοθεραπεία έχει περιοριστεί δραστικά.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα η φιδόριζα χρησιμοποιείται ακόμα ευρέως σε άλλα μέρη της Ευρώπης και της Ασίας και πολλοί τη χρησιμοποιούν ως καταπραϋντικό ηρεμιστικό.
Αρθρο: Βότανα: Πληροφορίες: Από τα φυτά στα χάπια

Κατηγορία: Βότανα πληροφορίες

Υποκατηγορία: Πληροφορίες

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Πληροφορίες: Αρχές της δυτικής βοτανοθεραπευτικής
Βότανα: Πληροφορίες: Μια επιστήμη της ζωής
Βότανα: Πληροφορίες: Κινέζικη βοτανική
Βότανα: Πληροφορίες: Από το μεσαίωνα και μετά
Βότανα: Πληροφορίες: Παραδόσεις της Βόρειας Αμερικής
Βότανα: Πληροφορίες: Από τα φυτά στα χάπια
Βότανα: Πληροφορίες: Φαρμακευτικά γεύματα
Βότανα: Άλλα φαρμακευτικά βόατ
Βότανα: Άλλα φαρμακευτικά βότανα
Βότανα: Τονωτικά βόταναΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names