Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Πληροφορίες: Φαρμακευτικά γεύματα

Βότανα πληροφορίες / Υποκατηγορία: Πληροφορίες

Η σημερινή διάκριση των φυτών σε βότανα, λαχανικά, φρούτα και ακόμα και "ζιζάνια" είναι μία πρόσφατη επινόηση.
Για τον μάγειρα του 17ου αιώνα, το λάχανο, τα καρότα και τα αγγούρια ήταν όλα "βότανα της κουζίνας", το ίδιο με τον κατηφέ και τη μαντζουράνα.
Συχνά ξεχνάμε, επίσης, ότι τα ενεργά συστατικά, όπως τα αλκαλοειδή ή οι σαπω-νίνες, δεν περιορίζονται στα φυτά που ονομάζουμε "βότανα"1 τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν επίσης να είναι και θερα-

πευτικά ή, σε υπερβολικές ποσότητες, βλαβερά.
Οι παλαιοί πολιτισμοί ταξινόμησαν τις τροφές ανάλογα με τη θερμοκρασία ή τη γεύση, σε αναλογία με τις ανάγκες του σώματος ώστε να διατηρείται η ισορροπία: ο Ιπποκράτης παρατήρησε ότι τα φρέσκα τρόφιμα "δίνουν περισσότερη δύναμη" επειδή είναι πιο ζωντανά, ενώ η Θιβετανική ιατρική θεωρεί ότι τα κατεμυγμένα τρόφιμα είναι μυχρότερα και σχηματίζουν περισσότερη βλέννη από ότι τα αντίστοιχα φρέσκα.

Ετοιμασία γεύματος κατά το ΓαληνόΘεραπευτικές τροφές

Ο Γαληνός και οι οπαδοί του χαρακτήρισαν ως θερμά ή μυχρά, ξηρά ή υγρά όχι μόνο τα, εκείνα που εμείς θεωρούμε, "βότανα", αλλά και τις "τροφές".
Στο Γαλήνιο σύστημα, το κρέας ήταν συνήθως θερμαντικό, το μάρι ήταν υγρό, τα φρέσκα φασόλια και τα μήλα μυχρά και υγρά,το σιτάρι γενικά θερμό και υγρό και ούτω καθ' εξής.
Η λήμη τροφής θεωρούνταν ότι είχε άμεση δράση στις τέσσερις διαθέσεις: αίμα, φλέγμα, κίτρινη χολή και μαύρη χολή.
Για παράδειγμα, η κατανάλωση πολλών μυχρών, υγρών τροφών θα ενθάρρυνε τη φλεγματική διάθεση και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κα-τάρρου.
Πολλές καυτές, ξηρές τροφές,

από την άλλη μεριά, θα ενθάρρυναν τη χολερική διάθεση (κίτρινη χολή), προκαλώντας ηπατικά και δερματικά προβλήματα.

Η νοικοκυρά του μεσαίωνα θα εξισορροπούσε αυτόματα το χαρακτήρα των διάφορων συστατικών, μαγειρεύοντας το μάρι με "καυτό και ξηρό" μάραθο ή προσθέτοντας πιπεριά στα "μυχρά και υγρά" φασόλια, και θα έβρισκε αποκρουστική τη σκέμη να σερβίρει φράουλες στη μέση του χειμώνα, όπως κάνουμε σήμερα' ένα τέτοιο μυχρό φρούτο θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε κρύωμα στο στομάχι αν τρωγόταν χειμωνιάτικα.
Σήμερα, έχουμε απωλέσει την αίσθηση αυτή ισορροπίας και καταναλώνουμε οποιαδήποτε τρόφιμα ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου και το κλίμα.εξισορροπιση των γευσεων

Στην ιατρική της Αγιουρβέδα, η γεύση έχει μεγάλη σημασία και τα διάφορα τρόφιμα διακρίνονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις έξη ορισμένες γεύσεις.
Αυτές πιστεύεται ότι δρουν στο σώμα αυξάνοντας ή μειώνοντας τις τρείς διαθέσεις: κάφα (νερό ή φλέγμα), πίτα (φω τιά ή χολή) και βάτα (αέρας ή άνεμος).
Οι διαθέσεις θεωρούνται υποπροϊόντα της πέμης -συνεπώς, αν η τροφή που καταναλώνεται κλίνει υπερβολικά προς κάποια από τις διαθέσεις, θα ακολουθήσουν έλλειμη ισορροπίας και αρρώ-στεια.
Η συνηθισμένη δίαιτα πρέπει να περιέχει και τις έξη γεύσεις σε καλή αναλογία, ενώ στην ασθένεια δίνεται έμφαση σε συγκεκριμένες γεύσεις ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία.
Ο σωστός συνδυασμός γεύσεων θεω-- ρείται επίσης ότι παίζει τόσο ουσιώδη ρόλο στην ανάπτυξη και στην ομαλή εξέλιξη.
Έτσι στα παιδιά δίνονται σε τακτική βάση ειδικά χάπια από βότανα που περιέχουν και τις έξη γεύσεις.Εξισορρόπιση του Γιν και του ΓιάνγκTo να παίρνετε φάρμακα όιαν είστε άρρωστοι είναι σαν να σκάβετε ένα πηγάδι μόνο όταν διψάτε -δεν είναι ήδη πολύ αργά;"

Chi Ί Ρο.
περίπου 2.500 π.Χ.Εναρμόνιση των ενεργειών

Μία ισορροπημένη δίαιτα σύμφωνα με την κινέζικη Λογική δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει τις σωστές ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών, Λιπών ή υδατανθράκων, αΛΛά να εξισορροπεί τις ενέργειες του σώματος και έτσι να εξασφαλίζει τη διατήρηση της σωστής σχέσης μεταξύ του γιν και του γιανγκ.
Οι τροφές ταξινομούνται βάσει του μοντέλου των πέντε στοιχείων , με πέντε γεύσεις -γλυκό, δριμύ, ξινό, πικρό και αλμυρό- και πέντε θερμοκρασίες: καυτό, μυχρό, θερμό, δροσερό και ουδέτερο.
Πολλές τροφές σχετίζονται έτσι με συγκεκριμένα όργανα και με τους μεσημβρινούς του βελονισμού, όπως ακριβώς και τα κινέζικα

βότανα.
Οι δροσερές, πικρές και αλμυρές τροφές έχουν περισσότερο γιν χαρακτήρα, ενώ οι καυτές, γλυκές και αμιές τροφές είναι περισσότερο γιανγκ.
Τα περισσότερα φρούτα, για παράδειγμα, θεωρείται ότι έχουν έντονο χαρακτήρα, ανάλογα με την κατηγορία "μυχρό και υγρό" της Γαλήνιας ιατρικής.
Σε ένα ζεστό, ξηρό κλίμα, το γιν μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά, έτσι η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας φρούτων είναι ένας τρόπος τροφοδότησης της ενέργειας του τύπου αυτού.
Οι τουρίστες από τον υ,υχρό βορρά που πάνε στους τροπικούς στα βάθη του χειμώνα είναι εξ' αρχής αρκετά γιν άτομα, αφού έρχονται από μυχρά, υγρά κλίματα.
Στις τροπικές θερμοκρασίες που δεν τις έχουν συνηθίσει, τέτοια άτομα μπορεί να μπουν στον πειρασμό να "δροσιστούν" τρώγοντας πολλά μάνγκο, πεπόνια, παπάγια και πομέλο, που προκαλούν υπεραφθονία ενέργειας γιν με αποτέλεσμα τη διάρροια του μυχρού-

υγρού τύπου που αμαυρώνει τόσες και τόσες διακοπές.
Ακριβώς όπως τα συστήματα του Γαληνού και της Αγιουρβέδα, οι Κινέζοι διακρίνουν τους ανθρώπους σε κατηγορίες ανάλογα με τη φυσική τους διάπλαση -εκείνους που έχουν ιδιοσυγκρασία κυρίως θερμή ή μυχρή, ξηρή ή υγρή.
Για παράδειγμα, ένα "καυτό" άτομο, που ανοίγει όλα τα παράθυρα και σε μια ιτυχρή φθινοπωρινή ημέρα βγαίνει έξω με το μπλουζάκι, μπορεί να διμά και να είναι επιρρεπής σε δοθιήνες, ακμή, εξάμεις ή δυσκοιλιότητα θα πρέπει να τρώει περισσότερες μυχρές, πικρές τροφές (όπως το σέληνο) και να απόφευγα τις δριμείες τροφές (όπως τα κρεμμύδια) που τείνουν να είναι πιο θερμαντικές και ξηραντικές.Τρώγοντας για την Υγεία

Η αντίλημη των θερμών και μυχρών τροφών διατηρείται ακόμα στην παραδοσιακή μαγειρική στην Κίνα, και σε όλη την Απω Ανατολή μπορεί κανείς να βρει θεραπευτικά εστιατόρια, όπου οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πιάτα τέτοια ώστε να εξισορροπήσουν τις ατομικές τους ενεργειακές ανάγκες.
Δίνεται έμφαση στην κατανάλωση συγκεκριμένων τύπων τροφών ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία και να προληφθεί η νόσος.
Οι τροφές δεν είναι από τη φύση τους "καλές" ή "κακές": εκείνο που έχει σημασία είναι το πως επηρεάζουν κάδε άνθρωπο.
Στη Δύση, πολλές μοντέρνες "δίαιτες" θέτουν μεγάλο κίνδυνο ανισορροπίας καθώς οι φανατικοί της μόδας αποκλείουν ολόκληρες κατηγορίες τροφών από τη διατροφή τους, εξασθενώντας ορισμένες πλευρές των ζωτικών τους ενεργειών και των ουσιωδών τους στοιχείων.
Το υπερβολικά λίγο κρέας, για παράδειγμα, μπορεί να εξασθενήσει τις ενέργειες γιανγκ.
ενώ το υπερβολικά πολύ μπορεί να είναι πιεστικό για το γιν.


Αρθρο: Βότανα: Πληροφορίες: Φαρμακευτικά γεύματα

Κατηγορία: Βότανα πληροφορίες

Υποκατηγορία: Πληροφορίες

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Πληροφορίες: Αρχές της δυτικής βοτανοθεραπευτικής
Βότανα: Πληροφορίες: Μια επιστήμη της ζωής
Βότανα: Πληροφορίες: Κινέζικη βοτανική
Βότανα: Πληροφορίες: Από το μεσαίωνα και μετά
Βότανα: Πληροφορίες: Παραδόσεις της Βόρειας Αμερικής
Βότανα: Πληροφορίες: Από τα φυτά στα χάπια
Βότανα: Πληροφορίες: Φαρμακευτικά γεύματα
Βότανα: Άλλα φαρμακευτικά βόατ
Βότανα: Άλλα φαρμακευτικά βότανα
Βότανα: Τονωτικά βόταναΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names