Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Γαία η ζωντανή γη

Βότανα πληροφορίες / Υποκατηγορία: Ολιστικά βότανα

Το μεγάλο έργο της σημερινής εποχής είναι η αναγνώριση της ενότητας που μας χαρακτηρίζει σαν άτομα, σαν ομάδες, σαν ανθρωπότητα και σαν πλανητική ολότητα.
Το πιο συναρπαστικό ίσως σύμβολο που αντιπροσωπεύει τη γέννηση αυτού του οράματος της ολότητας μέσα στην καρδιά και το νου της ανθρωπότητας ήταν η πρώτη φωτογραφία του πλανήτη μας που πήραν από το διάστημα οι αστροναύτες του διαστημοπλοίου Απόλλων.
Η φωτογραφία αυτή υπάρχει τώρα για περισσότερο από μια δεκαετία, και λειτουργεί σαν μια "μαγιά" που "ζυμώνει" και εξυψώνει τη συνειδητότητα του ανθρώπου.
Βλέποντας τον κόσμο μας σαν μια ολότητα μπορούμε πιο εύκολα να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε στο σημείο αλλαγής μέσα στην "ψηλαφητή πορεία της ανθρωπότητας προς το φως", όπως είχε πει ο Τεγιάρ ντε Σαρντέν.
Είναι τώρα φανερό ότι ο κόσμος μας δεν είναι απλά και μόνο ένα παθητικό γεωφυσικό αντικείμενο πάνω στο οποίο τα πράγματα συμβαίνουν κατά έναν τυχαίο αλλά "τυχερό" τρόπο.
Στην πραγματικότητα, ο Πλανήτης Γη μπορεί να θεωρηθεί ότι συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία της ίδιας του της ιστορίας, μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα ζωντανό ον στο οποίο τώρα έχει δοθεί το όνομα Γαία, το όνομα της θεάς της γης στην ελληνική μυθολογία.
Η Γαία έχει περιγραφεί σαν μια πολύπλοκη οντότητα που περιλαμβάνει τη βιόσφαιρα, την ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς και το έδαφος της γης· η ολότητα αυτή συνιστά ένα κυβερνητικό σύστημα ανάδρασης το οποίο επιδιώκει το καλύτερο δυνατό χημικό και φυσικό περιβάλλον για τη ζωή στον πλανήτη.
Αυτή η διατήρηση των σχετικά σταθερών συνθηκών μέσα από έναν ενεργό έλεγχο μπορεί να περιγραφεί συμβατικά με όρο «ομοιόσταση»".
Αυτή η περιγραφή υπονοεί ότι ο κόσμος μας ενεργεί σαν μια ολότητα για να δημιουργήσει και να διατηρήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που θα επιτρέψουν στη ζωή να ευδοκιμήσει και να εξελιχθεί.
Ένα αναπόσπαστο μέρος αυτής της ανάπτυξης είναι η εξέλιξη της συνειδητότητας στις πολλές τις μορφές.
Η ευκαιρία που ανοίγεται τώρα μπροστά μας είναι να αναγνωρίσουμε και να αγκαλιάσουμε συνειδητά το ρόλο μας μέσα στο ευρύτερη οντότητα της Γαίας.
Αυτή η συνειδητοποίηση δεν είναι καινούρια.
Την έχουν υιοθετήσει οι μύστες όλων των θρησκειών από την εποχή που η ανθρωπότητα άρχισε να αναζητά τη μυστικιστική αλήθεια.
Ωστόσο, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού στο οποίο αυτές οι ενοράσεις γίνονται αντικείμενο της επιστήμης, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται πραγματικά η "πνευματοποίηση του επίγειου".
Η αποκάλυψη της ενότητας μας με τη Γαία μάς παρέχει ένα νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να δούμε τον κόσμο μας και τις ανθρώπινες πράξεις μας.
Ενώ οι λεπτομέρειες της πραγματικότητας δε μεταβάλλονται, αυτή η διεύρυνση της προοπτικής μας μεταβάλλει τα πάντα, καθώς συνειδητοποιούμε τις αμοιβαίες σχέσεις ανάμεσα στα μέρη που συγκροτούν την ολότητα.
Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη στον τομέα της φυσικής όταν ανακαλύφθηκε η θεωρία της σχετικότητας.
Η θεωρία αυτή δεν άλλαξε τους νόμους της θερμοδυναμικής, ούτε τις συγκεκριμένες αρχές της νευτώνειας φυσικής, αλλά αυτοί οι νόμοι και αυτές οι αρχές τοποθετήθηκαν μέσα σε μια πολύ ευρύτερη και περιεκτική αντίληψη του κόσμου, μια αντίληψη της οποίας δεν έχουν διερευνηθεί ακόμη όλες οι συνέπειες.
Η ίδια η ικανότητα να αντιληφθούμε τη γη σαν ένα ζωντανό ον, σαν τη Γαία, είναι μια ένδειξη της διεύρυνσης της συνειδητότητας που πραγματοποιείται στο σύνολο της ανθρωπότητας.
Μέχρι πρόσφατα, ο μοναδικός τομέας ανθρώπινης προσπάθειας που ήταν αρκετά περιεκτικός και ολιστικός για να κατανοήσει τις ενοράσεις που δείχνουν προς την ενότητα μας ήταν αυτές του μυστικισμού και της πνευματικότητας.
Μερικές από αυτές τις ιδέες έχουν διαποτίσει τις διδασκαλίες των πνευματικών και φωτισμένων ανθρώπων και την έκφραση των ποιητών, των καλλιτεχνών και των μουσικών.
Τώρα είναι πλέον φανερό ότι ακόμη και η πιο υλιστική των επιστημών, η φυσική, έχει φθάσει πια στα όρια του αναγωγισμού.
Για να εξερευνήσει τη φύση του κόσμου επιπλέον είναι απαραίτητο να επεκτείνει τις παραμέτρους της για να αγκαλιάσει το ενιαίο κάθε συστήματος.
Το όλον είναι πάντα κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών του.
Αναλύοντας ή αναγάγοντας κάτι στα συστατικά του μέρη, μπορούμε να μάθουμε μόνο "λίγα" και για να ανακαλύψουμε περισσότερα γι' αυτά τα μέρη είναι απαραίτητο να τα δούμε μέσα σε μια ευρύτερη εικόνα που να περιλαμβάνει τις λειτουργίες και τις σχέσεις μεταξύ τους.
Είτε μελετάμε ένα άτομο, μια μαργαρίτα, ή έναν εργάτη σε εργοστάσιο αυτοκινήτων, μπορούμε να το αντιληφθούμε και να το κατανοήσουμε μόνο όταν το δούμε σε σχέση με την ευρύτερη ολότητα, της οποίας αποτελεί μέρος.
Αυτή η αρχή είναι η καρδιά του ολισμού.
Το έργο του θεωρητικού φυσικού Ντέιβιντ Μπομ αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η επιστήμη αρχίζει να προσεγγίζει την πραγματικότητα σαν ένα δυναμικό ιστό σχέσεων, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές παρά μόνο αν θεωρήσουμε τη συνειδητότητα σαν ένα αναπόσπαστο μέρος του σύμπαντος.* Η θεωρία του Μπομ εξερευνά την τάξη την οποία θεωρεί ότι είναι έμφυτη σε ένα "μη εκδηλωμένο" επίπεδο μέσα στον κοσμικό ιστό των σχέσεων που απαρτίζουν το "αδιάρρηκτο όλο".
Την τάξη αυτή έχει ονομάσει "άδηλη" ή "πτυχωμένη", σε αντιπαράθεση με την "έκδηλη" ή "χωρίς πτυχές" δομή του σύμπαντος.
Μια χρήσιμη αναλογία εδώ είναι εκείνη του ολογραφήματος, μιας διαφάνειας ειδικής κατασκευής η οποία, όταν φωτιστεί με μια δέσμη λέιζερ, παράγει μια τρισδιάστατη εικόνα.
Η ασυνήθιστη ιδιότητα του ολογραφήματος είναι ότι κάθε τμήμα της ολογραφικής διαφάνειας περιέχει τις πληροφορίες για ολόκληρη την εικόνα.
Αν φωτίσουμε με τη δέσμη λέιζερ οποιοδήποτε κομμάτι της ολογραφικής διαφάνειας, θα αναπαραχθεί ολόκληρη η εικόνα (αν και με λιγότερες λεπτομέρειες).
Οι πληροφορίες του όλου περιέχονται, ή είναι εμπτυχωμένες, μέσα σε κάθε μέρος του.
Αυτή είναι η φύση του κόσμου μας και του σύμπαντος, μια άδηλη ενότητα και ολότητα που αποτελεί τη βάση και τη φύση της δημιουργίας.
Αυτή η αντίληψη αναγνωρίζει επίσης τη δυναμική φύση του σύμπαντος μέσα από την έννοια της "ολοκίνησης", εξετάζοντας τα δυναμικά φαινόμενα από τα οποία απορρέουν όλες οι μορφές του υλικού σύμπαντος.
Το επίκεντρο της μελέτης έχει μετατοπιστεί από τη δομή των αντικειμένων στη δομή της κίνησης που αποκαλύπτει την τάξη η οποία είναι εμπτυχωμένη μέσα στην ολοκίνηση.
Μέσα σε αυτή την αντίληψη της πραγματικότητας εμπεριέχεται ο ουσιαστικός ρόλος της συνειδητότητας.
Η συσχέτιση και αλληλεξάρτηση του νου και της ύλης δεν αποτελεί μια αιτιώδη σχέση.
Ο νους και η ύλη είναι αλληλοεμπτυχωμένες προβολές μιας ανώτερης πραγματικότητας η οποία δεν είναι ούτε ύλη ούτε συνειδητότητα.
Με αυτές τις εξελίξεις στη φυσική, και με την αναγνώριση της Γαίας στις επιστήμες της ζωής, είναι φανερό ότι πραγματοποιούνται βαθιές μεταβολές στην κοσμοθεώρηση στην οποία βασίζεται η επιστήμη.
Αυτή η κοσμοθεώρηση πλησιάζει σε μεγάλο βαθμό τις ενοράσεις που έχουν δοθεί στην ανθρωπότητα από τους μύστες και από τις πνευματικές φιλοσοφίες της Ανατολής.* Η λέξη "ολιστικός" περιγράφει ενιαία σύνολα των οποίων οι ιδιότητες δεν μπορούν να αναχθούν στις ιδιότητες μικρότερων μονάδων.
Ολιστικές νοοτροπίες και αντιλήψεις εμφανίζονται σε όλους τους τομείς της ζωής, από τη γεωργία και την ιατρική, μέχρι την πολιτική.
Η λέξη προέρχεται από την ελληνική λέξη όλος, και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Άρθουρ Κέσλερ, που χρησιμοποίησε τον όρο "όλον" στην προσπάθεια του να κατανοήσει πώς τα συστήματα λειτουργούν σαν ολότητες ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μέρη ακόμη μεγαλύτερων ολοτήτων.
Έτσι βλέπουμε ότι κάθε όλον έχει δύο αντίθετες τάσεις: μια τάση που το ωθεί να λειτουργεί σαν μέρος ενός ευρύτερου όλου, και μια τάση αυτοεπικύρωσης που το κάνει να διατηρεί την αυτονομία του.
Τα υποσυστήματα που περιγράφονται σαν όλον μπορεί να είναι άτομα, οικοσυστήματα ή μεμονωμένα κύτταρα.
Έτσι, για να υπάρχει υγεία σε οποιοδήποτε επίπεδο οργάνωσης, πρέπει να υπάρχει μια δυναμική ισορροπία ανάμεσα σε αυτές τις αντίθετες αλλά συμπληρωματικές τάσεις.
Πρέπει να υπάρχει μια αρμονία ανάμεσα στην ολοκλήρωση και την αυτοεπικύρωση, η οποία κάνει το όλο σύστημα εύκαμπτο και ανοιχτό στην αλλαγή.
Γίνεται λοιπόν φανερό πως όταν εξετάζουμε το όλο θέμα της ίασης, είτε της ιατρικής είτε της κοινωνικής, πρέπει να βλέπουμε τις ανάγκες του ατόμου (ή του οργάνου) μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης ολότητας στην οποία υπάρχει.
Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στη σχέση ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία, ανάμεσα στα όργανα και τον οργανισμό.
Αυτή η δυναμική σχέση ανάμεσα στο μέρος και το όλο μπορεί να είναι αποφασιστική σε όλα τα πεδία δραστηριότητας, και στο βιβλίο αυτό θα εξετάσουμε τη σημασία της στη θεραπευτική.
Από αυτή την αφετηρία, όμως, μπορούμε να φθάσουμε σε ευρύτερα και βαθύτερα συμπεράσματα.
Γίνεται φανερό ότι συμβαίνει μια θεμελιώδης αλλαγή προοπτικής και του γενικότερου πλαισίου.
Η μετάβαση στην ολιστική κοσμοθεώρηση δεν είναι παρά μια εκδήλωση ενός βαθύτατου επαναπροσανατολισμού στην ανθρώπινη συνειδητότητα.
Είναι ίσως η ανταπόκριση σε μια εσωτερική αλλαγή στην ίδια τη συγκρότηση της ανθρωπότητας.
Αν η εξέλιξη ερμηνευτεί σαν το ξετύλιγμα της ιστορίας της συνειδητότητας στον πλανήτη μας, τότε το σημείο όπου έχει φτάσει η ανθρωπότητα είναι η αφετηρία για βαθύτερες, ευρύτερες και περιεκτικότερες επεκτάσεις του περιεχόμενου και του γενικού πλαισίου της συνειδητότητας.Το τεράστιο φάσμα των κρίσεων που αντιμετωπίζουμε μπορεί να θεωρηθεί αποτέλεσμα των ανθρώπινων περιορισμών, και είναι επιλύσιμες μόνο με την επέκταση μας σε βαθύτερες, ευρύτερες, και περιεκτικότερες σφαίρες νοήματος.
Η αντίληψη της Γαίας και του ενός ενιαίου κόσμου είναι μέρος της μετάβασης μας σε μια πλανητική συνειδητότητα, με την οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα μας.
Το κατά πόσο θα τα λύσουμε είναι άλλο θέμα!
Σ' αυτό το σημείο των αλλαγών και των κρίσεων δεν υπάρχουν βολικοί χάρτες, δεν υπάρχουν εγχειρίδια, υπάρχουν μόνο κατά διαστήματα πινακίδες για να μας δείχνουν κατευθύνσεις.
Οι περιορισμοί της σκέψης και της αντίληψης που είχαν αποδειχτεί τόσο χρήσιμοι για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι τώρα μόνο μια πηγή πόνου και κρίσης.
Αλλά η κρίση είναι μια ευκαιρία, και μέσα από την πίεση και την έλλειψη άνεσης στην προσωπική και κοινωνική ζωή μας, αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές στο κέλυφος της ανθρώπινης ζωής.
Στην εποχή μας συμβαίνει ένα κβαντικό άλμα συνειδητότητας και δυνατότητας.
Όπως λέει η Μαίριλιν φέργκιουσον: "Το παρελθόν μας δεν είναι και το δυναμικό μας".
Ένας άνεμος αλλαγής πνέει βαθιά μέσα από τις πνευματικές ρίζες της ανθρωπότητας, και μας κινεί προς τα εμπρός, μας αφυπνίζει.
Είναι δύσκολο να πούμε τι σημαίνει αυτή η αλλαγή, αν και μπορούμε να διακρίνουμε κάποιο περίγραμμα.
Μολονότι τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια, η ποιότητα της προσέγγισης αυτών των προβλημάτων από μέρους μας βελτιώνεται, βλέποντας τα σαν σύνολα μέσα σε σύνολα.
Το κλειδί είναι ίσως ότι πρέπει να εργαζόμαστε με μη επικρίσιμα συμπεράσματα, διακρίνοντας μεταξύ τού τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο μεταξύ των μερών του όλου, παρά να επικρίνουμε τις διαφορές τους.
Επί χιλιετίες τώρα η ανθρωπότητα ακούει συνεχώς το δίδαγμα ότι η αγάπη είναι το κλειδί.
Και έχουμε να παίξουμε όλοι ένα ρόλο σε αυτή την εξερεύνηση του καινούριου, στην αποκάλυψη των νέων παραμέτρων, στην ψηλαφητή προσπάθεια της ανθρωπότητας να φτάσει στο φως.
Ένας από τους τρόπους με τους οποίους εκδηλώνεται αυτή η βαθιά πνευματική μεταμόρφωση εντοπίζεται στον τομέα των πολιτισμικών αξιών και νοοτροπιών, οδηγώντας σε ένα παράδειγμα αλλαγής, μια μεταβολή στο πρότυπο των σκέψεων, των αντιλήψεων και των αξιών που σχηματίζουν το συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα.
Η μεταβολή αυτή περιλαμβάνει ολόκληρη την εικόνα που η κοινωνία θεωρεί ότι είναι η πραγματικότητα της.
Αναφερθήκαμε ήδη με συντομία στον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνεται η επιστήμη από αυτή τη μεταβολή, αλλά ο πολιτισμικός αντίκτυπος της αλλαγής είναι βαθύς και συχνά επώδυνος.
Ολόκληρος ο κόσμος μας - στο επίπεδο του ατόμου, στο επίπεδο του πολιτισμού ή στο επίπεδο της βιόσφαιρας- υφίσταται μια κρίση γέννησης και μετάβασης.
Ο πόνος αυτής της ανάπτυξης είναι αναπόφευκτος.
Ο πολιτισμικός μετασχηματισμός δεν μπορεί να εμποδιστεί, φαίνεται ότι μέσα από το τραύμα της διαδικασίας της γέννησης βρίσκουμε τον τρόπο απόδρασης από την κρίση και την κατάρρευση.
Η αντίδραση μας στο χάος που φαίνεται να μας περιβάλλει σ' αυτή τη μεταβατική εποχή μπορεί να είναι εντελώς ελεύθερη και ανοιχτή.
Σε μερικούς τομείς υπάρχει ενεργή ανάπτυξη προς το νέο όραμα που εμφανίζεται σε ορισμένους τομείς της επιστήμης και των τεχνών, στην ανάπτυξη κοινοτήτων και στην ευρεία εξάπλωση της ανθρώπινης ανάπτυξης και πνευματικότητας.
Ωστόσο, σε άλλους τομείς, το παλιό όραμα και το παλιό υπόδειγμα διατηρούνται, προκαλώντας πολύ πόνο αφού τα παλιά πρότυπα δεν παρέχουν πια βοήθεια και καθοδήγηση για τη νέα κατάσταση.
Η πολιτική και τα οικονομικά είναι τομείς κολλημένοι στις παλιές κατακερματισμένες αντιλήψεις και γι' αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την "παλίρροια".
Αν δε συμβεί κάποια κίνηση προς μια πιο περιεκτική πολιτική και νοοτροπία, προς ένα αγκάλιασμα της νέας πραγματικότητας του δικού μας ενός κόσμου, ελάχιστες ελπίδες θεραπείας υπάρχουν για την τεράστια κρίση που αντιμετωπίζουμε.
Ωστόσο, μέσα από το νέο υπόδειγμα, τα πράγματα φαίνονται εντελώς διαφορετικά.
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο, υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις προς τις οποίες μπορεί να κινηθεί ο πολιτισμός μας.
Το πνεύμα της ολότητας που προσφέρει ο ολισμός στην ανθρωπότητα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας φάρος που φωτίζει το δρόμο μας.
Το όραμα της Γαίας προσφέρει έναν τρόπο με τον οποίο η συνειδητότητα της ανθρωπότητας μπορεί να εναρμονιστεί με την πλανητική ολότητα.
Το όραμα και ο σκοπός της πνευματικής ορμής της ανθρωπότητας μπορεί να συνθέσει συνειδητά την επιστημονική προσπάθεια και να επιτρέψει μια δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ της ανθρωπότητας και των άλλων βασιλείων της φύσης, μέσα στην αγκαλιά της Γαίας.
Μέσα από τη σωστή ροή των ενεργειών σε ένα σύστημα, ένα σώμα, ένα οικοσύστημα, φτάνει στην οικολογική αρμονία, φτάνει στη θεραπεία.
Σε αυτό το βιβλίο θέλω να μοιραστώ με τους αναγνώστες ένα όραμα στο οποίο η βοτανική ιατρική αποτελεί μια εκδήλωση της Γαίας σε λειτουργία, παρέχοντας ό,τι χρειαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε υγεία και ζωτικότητα στο φυσικό μας σώμα, πράγμα που, με τη σειρά του, μας επιτρέπει να συμμετέχουμε περισσότερο στην ολότητα.
Η ολιστική θεραπεία προσφέρει μια αφθονία έγκυρων τεχνικών, κάτι που αντανακλά απλώς την πολυμορφία της ανθρώπινης συνειδητότητας.
Δεν είναι απαραίτητο να διαχωρίσουμε τη βοτανική ιατρική από άλλες ολιστικές μορφές θεραπείας, ή ακόμη και από την αλλοπαθητική ιατρική.
Όλα αυτά είναι έγκυρες μέθοδοι θεραπείας.
Αυτό το βιβλίο εστιάζεται στα βότανα θεωρώντας τα σαν ένα θεραπευτικό εργαλείο, σαν οικολογικούς θεραπευτές της Γαίας προς την ανθρωπότητα.


Αρθρο: Βότανα: Γαία η ζωντανή γη

Κατηγορία: Βότανα πληροφορίες

Υποκατηγορία: Ολιστικά βότανα

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Η ολιστική προσέγγιση
Βότανα: Γαία η ζωντανή γη
Βότανα: Βότανα και Οικολογία
Βότανα: Οικοσυστήματα και Βιόσφαιρα
Βότανα: Τα Βότανα στη Θεραπεία
Βότανα: Ομοιόσταση
Βότανα: ΑυτοθεραπείαΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names