Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Αυτοθεραπεία

Βότανα πληροφορίες / Υποκατηγορία: Ολιστικά βότανα

Η αγγλική λέξη Healing (θεραπεία) έχει τις ρίζες της στην ελληνική λέξη "όλος", που μας δίνει και την λέξη "ολιστική".
Η θεραπεία είναι η έκφραση της πληρότητας, της ακεραιότητας.
Υγεία είναι η πληρότητα.
Η εμπειρία και η έκφραση αυτής της ποιότητας μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από το άτομο, ποτέ δεν προέρχεται από κάποια εξωτερική πηγή, όπως ο θεραπευτής ή ο δάσκαλος.
Όπως ακριβώς όλοι οι δρόμοι της πνευματικής ανάπτυξης μάς λένε να κοιτάξουμε μέσα μας, έτσι και για τη θεραπεία μας πρέπει να κοιτάξουμε τον εσωτερικό εαυτό μας.

Η υγεία είναι επίσης η έκφραση του ενιαίου όντος που ενσωματώνει ένα άτομο.
Τα συναισθήματα, η νοητική ζωή και η πνευματική ροή είναι τόσο σημαντικοί παράγοντες για την υγεία όσο και η κατάσταση των οργάνων και των ιστών του σώματος.
Είτε θέλουμε να είμαστε υγιείς, είτε να ανακτήσουμε την υγεία μας, είτε να γίνουμε πιο υγιείς, σ' αυτό παίρνει μέρος ολόκληρη η ύπαρξη μας.

Το άτομο που είναι "άρρωστο" είναι στην πραγματικότητα ο θεραπευτής.
Μπορεί να αναζητηθεί βοήθεια από "ειδικούς", αλλοπαθητικούς, βοτανολόγους, ψυχοθεραπευτές, αλλά η ευθύνη της θεραπείας δεν μπορεί ποτέ να μεταβιβαστεί αληθινά σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από το άτομο που επιθυμεί να θεραπευτεί.
Η θεραπεία προέρχεται από μέσα μας^ από το αληθινό αγκάλιασμα της ζωής που ρέει μέσα μας.
Τα βότανα θα μας βοηθήσουν σ' αυτή τη διαδικασία, αλλά η θεραπεία είναι υ,ιη ρμφιιτη ιδιότητα κάθε.
_ ζωντανού όντος.
Είναι το δώρο και η ευθύνη μας.
Αυτή η τοποθέτηση μπορεί να μας εκπλήσσει, καθώς είμαστε συνηθισμένοι να παραδίνουμε τη δική μας δύναμη στους "ειδικούς", είτε αυτοί είναι γιατροί είτε πολιτικοί.
Στη θεραπεία, όπως και σε όλες τις πλευρές της ζωής, είμαστε ελεύθεροι, και είμαστε η θεϊκά ενδυναμωθείσα "αυθεντία" για τη διεργασία της εξέλιξης της ζωής μας.

Η θεραπεία είναι πάντα μια απελευθέρωση και μιαχκφραση αυτής της εσωτερικής δύναμης.Η θεραπυτική διαδικασία είναι μοναδική είναι μια έκφραση της ζωής σε άτομο.
Ωστόσο, αυτό το θαυμαστό γεγονός μπορεί να διευκολυνθεί από διάφορα εργαλεία και τεχνικές.
Πολυάριθμες θεραπευτικές μέθοδοι έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη διάρκεια του ανθρώπινου πολιτισμού, οι οποίες έχουν πολλά να προσφέρουν σαν θεραπευτικές τέχνες.
Αυτές, όμως, δε θεραπεύουν.
Δεν μπορούν να θεραπεύσουν, μπορούν μόνο να βοηθήσουν το σώμα να χρησιμοποιήσει τη δική του έμφυτη θεραπευτική δύναμη.

Το φαινομενικό πλήθος των θεραπευτικών τεχνικών, που συχνά μοιάζουν να αντικρούουν η μία την άλλη, μπορεί να θεωρηθεί σαν μια αλληλοσυνδεόμενη "οικολογία" προσεγγίσεων.
Εγώ την ονομάζω θεραπευτική οικολογία.
Βλέποντας τις διασυνδέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις διαφορετικές θεραπευτικές σχολές, γίνεται φανερό ότι ένα συγκεκριμένο μοναδικό μείγμα ενεργειών μπορεί να είναι ιδανικό για ένα άτομο, ενώ ένα άλλο διαφορετικό μείγμα μπορεί να είναι κατάλληλο για κάποιο άλλο.
Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο για να βοηθήσουμε την αυτο-θεραπευτική διαδικασία.Υπάρχουν τέσσερις κλάδοι θεραπευτικών τεχνικών: ιατρική, σωματικές τεχνικές, ψυχοθεραπείες και μεθόδους πνευματικής ολοκλήρωσης.
Η κάθε μία απ' αυτές χωρίζεται σε διαφορετικούς "δρόμους", οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερες μεθόδους, αλλά το διάγραμμα αυτό έχει περιορισμούς αφού είναι δισδιάστατο.
Αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, αφού οι πραγματικές σχέσεις είναι πολύπλοκες και πολυάριθμες, δημιουργώντας έτσι μια πλούσια ποικιλία.
Είναι καλύτερα να βλέπουμε αυτό το διάγραμμα σαν μέρος ενός τρισδιάστατου δικτύου, το οποίο δημιουργεί ένα γεωδαιτικό πρότυπο θεραπευτικών δυνατοτήτων.
Ένα παράδειγμα θα ήταν μια προσέγγιση που βασίζεται σε βότανα, μασάζ, ψυχοσύνθεση και διαλογισμό.
Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προσφέρει στο συγκεκριμένο άτομο αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να διευκολύνει την αυτοθεραπεία.
Σε μια άλλη περίπτωση, μπορεί να είναι αρκετή η ομοιοπαθητική από μόνη της.
Οι συνδυασμοί προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία προσεγγίσεων.

Ιατρική
Η λέξη "ιατρική" εδώ χρησιμοποιείται για να περιγράψει οτιδήποτε παίρνουμε, οτιδήποτε είναι ένα δώρο από τη Γη.
Με την πρώτη ματιά μπορεί να φανεί παράξενο το γεγονός ότι τα φάρμακα τοποθετούνται στην ίδια ομάδα με τα βότανα και την ομοιοπαθητική.
Αλλά όλα αυτά είναι απλώς πράγματα, και σαν τέτοια, αποτελούν μέρος της ποικιλομορφίας και του πλούτου του πλανήτη μας.
Είτε πρόκειται για μια υδροκορτιζόνη, είτε για το Χαμαιλείριο, είτε για κάποιο ανθίαμα Μπαχ, όλα αυτά παράγονται από το σώμα της Γης.
Θα ήταν λάθος να επικρίνουμε το ένα και να επαινέσουμε το άλλο.
Όλα έχουν τη θέση τους.
Εκείνο που χρειάζεται είναι μια σαφής διάκριση για το ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για κάθε μοναδικό άτομο.
Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ολοκληρωτικά κακή τη χημειοθεραπεία* (φαρμακοθεραπεία) και ολοκληρωτικά καλή τη βοτανοθεραπεία.
Ας είμαστε ευγνώμονες για τη δυνατότητα της επιλογής που μας δίνεται.
Σωματικές Τεχνικές
Το φυσικό σώμα έχει μια βαθιά σοφία που ξεπερνά κατά πολύ την ικανότητα του νου να τη συλλάβει.
Ο άνθρωπος έχει αναπτύξει ένα ολόκληρο φάσμα από διαφορετικούς τρόπους που επιτρέπουν την απελευθέρωση αυτής της σοφίας και της θεραπευτικής δραστηριότητας του σώματος.
Η πιο περιορισμένη και πρωτόγονη μέθοδος είναι ίσως η χειρουργική.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις στις οποίες το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να απομακρυνθούν οι ασθενείς ιστοί.
Οι περιπτώσεις αυτές είναι πολύ λιγότερες απ' ό,τι πιστεύουν οι χειρουργοί, αλλά η χειρουργική είναι ακόμα έγκυρη και, κατά περιπτώσεις κατάλληλη μορφή σωματικής τεχνικής.
Ο βελονισμός, η αρχαία κινέζικη θεραπεία που εξισορροπεί τη σωματική ενέργεια, είναι μια πολύ χρήσιμη σωματική τεχνική.
Πέρα από αυτά τα δύο πολύ διαφορετικά είδη σωματικής τεχνικής, μπορούμε να αναφέρουμε ακόμη τις χειριστικές τεχνικές της φυσιοθεραπείας, της οστεοπαθητικής, της χειροπρακτικής, του μασάζ και του Ρόλφινγκ.
Εκτός από τις μεθόδους που εφαρμόζονται πάνω μας από άλλους, υπάρχουν και εκείνες που εφαρμόζουμε μόνοι μας.
Σε αυτές περιλαμβάνεται η γιόγκα, το τζόκιν, ο χορός και όλες οι μορφές σωματικής άσκησης και έκφρασης.
Ψυχοθεραπείες
Ένα μεγάλο μέρος του πόνου και των τραυμάτων που υποφέρουμε στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα συναισθηματικών και νοητικών προβλημάτων.
Υπάρχει ένα φάσμα θεραπειών που μας βοηθούν να κινηθούμε προς την εσωτερική γνώση και προς την ενοποιητική επανευθυγράμμιση του ψυχολογικού εαυτού μας.
Αλλά μια εξερεύνηση και θεραπεία της συναισθηματικής και νοητικής φύσης δεν ωφελεί μόνο το άτομο που υποφέρει από συναισθηματικά τραύματα ή από νοητική σύγχυση.
Ένας συνηθισμένος άνθρωπος μπορεί να μάθει πολλά, που θα τον βοηθήσουν να προωθήσει την ολότητα.
Η απελευθέρωση των δυνατοτήτων ενός ατόμου μπορεί να το μεταμορφώσει ολιστικά, πράγμα που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο του.
Επανεξετάζοντας τα συστήματα των πεποιθήσεων, την αυτοεικόνα, τα πρότυπα της συμπεριφοράς και τις βαθιές ορμές ή τα κίνητρα μέσα σε ένα ευκρινές πλαίσιο, μπορούμε να απελευθερώσουμε μεγάλα αποθέματα θεραπευτικής ενέργειας και να επιβεβαιώσουμε τη ζωή και το σκοπό του ατόμου.
Μέσα στο φάσμα των θεραπειών μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ψυχική συγκρότηση του ανθρώπου, οι οποίες εστιάζουν σε διαφορετικά μέρη της "εσωτερικής μας γεωγραφίας".
Όλες όμως μπορούν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των νοητικών και συναισθηματικών φραγμών.
Οι προσεγγίσεις που υπάρχουν κυμαίνονται από την παραδοσιακή ψυχανάλυση μέχρι τις ανθρωπιστικές θεραπείες και τις λεγόμενες διαπροσωπικές, οι οποίες αναγνωρίζουν και εργάζονται με την πνευματική διάσταση , όπως επίσης και με άλλες όψεις της ύπαρξης μας.
Πνευματική Ολοκλήρωση
Ένα έμφυτο στοιχείο της ολιστικής θεώρησης της ανθρωπότητας είναι η ύπαρξη ενός ενοποιητικού κέντρου, ενός πνευματικού πυρήνα, μιας πηγής ζωής και αγάπης.
Η θεραπεία μπορεί να επέλθει με την ενοποίηση των εμπειριών της καθημερινής ύπαρξης μας με τον εσωτερικό πυρήνα της ζωής μας.
Υπάρχουν πολλά είδη πνευματικών δρόμων.
Οι δρόμοι που οδηγούν στο Θεό είναι τόσοι όσοι και οι άνθρωποι που κατευθύνονται προς το Θεό.
Στην προσέγγιση της ανθρώπινης πνευματικότητας από την οπτική γωνία της θεραπείας, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ανοιχτούμε προς τον ανώτερο εαυτό μας, και τρόποι με τους οποίους άλλοι μπορούν να επηρεάσουν το "πνευματικό μας σώμα".
Μια προσέγγιση είναι η προσευχή ή κάποια μορφή διαλογισμού, και μια άλλη είναι η πνευματική θεραπεία ή οι τεχνικές που εργάζονται με το λεγόμενο "αιθερικό σώμα".
Ένας παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέψουμε είναι η δυνατότητα εκδήλωσης θαυμάτων, τα οποία είναι μια βαθιά μορφή θεραπείας, και αποτελούν ίσως τη μοναδική περίπτωση στην οποία η θεραπεία γίνεται σε ένα άτομο, και σ' αυτή την περίπτωση γίνεται μόνο από το πνεύμα.
Μετά από όλα αυτά βλέπουμε ότι η εσωτερική διεργασία της θεραπείας μπορεί να βοηθηθεί από πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απελευθερώσουμε τις έμφυτες δυνάμεις της ολότητας και της αναγέννησης που διαθέτει το σώμα.
Ωστόσο, όσο ειλικρινείς κι αν είναι οι θεραπευτικές μας προσπάθειες, αν δεν εξετάσουμε ταυτόχρονα και τον τρόπο ζωής μας για να δούμε ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, η θεραπεία δε θα έχει αποτέλεσμα.
Ένα πρώτο σημαντικό βήμα της θεραπευτικής διαδικασίας είναι η απαλλαγή μας από τις επικρίσεις.
Το να είναι κάποιος άρρωστος δεν είναι "κακό" και το να είναι καλά δεν είναι "καλό".
Φυσικά, το δεύτερο είναι προτιμότερο και πιο σωστό από το πρώτο, από την άλλη μεριά όμως πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η ακαμψία και η πίεση που περιέχεται σε κάθε επίκριση συντελεί στην πάθηση.
Η αρρώστια μπορεί συχνά να είναι μια ευκαιρία που δημιουργείται στη ζωή ενός ατόμου για να αλλάξει και να μεταμορφωθεί.
Αν τη δούμε με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να την προσεγγίσουμε με λιγότερη αντίσταση και αποδοκιμασία.
Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες το πρόβλημα είναι μία ευκαιρία να χρησιμοποιήσει δυνατή θέληση και να πολεμήσει την αρρώστια, και περιπτώσεις στις οποίες το άτομο πρέπει να είναι ήρεμο και γαλήνιο.
Είναι αδύνατο να γενικεύσουμε τον τρόπο της προσέγγισης του μαθήματος που μας προσφέρεται.
Το να επικρίνουμε την πάθηση και τον εαυτό μας είναι λάθος.
Αξίζει να θυμόμαστε ότι είμαστε αυτό που τρώμε, αλλά επίσης και αυτό που αναπνέουμε, αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό που λέμε, αυτό που βλέπουμε.
Έτσι, αν και όλα όσα είπαμε σαν τώρα αφορούν στην εσωτερική μας ζωή, η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον στο οποίο έχουμε επιλέξει να ζούμε είναι εξίσου σημαντική.
Εδώ η σημαντική λέξη είναι η επιλογή.
Μπορούμε να επιλέξουμε την αλλαγή.
Είμαστε δυνατοί και ελεύθεροι στη ζωή μας.
Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την εξωτερική κατάσταση, τότε μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε.
Το σύστημα πεποιθήσεων μέσα από το οποίο ερμηνεύουμε τον κόσμο χρωματίζει την εμπειρία μας, τόσο με τον κόσμο όσο και με τον εαυτό μας.
Οι πεποιθήσεις μπορούν να περιορίσουν την έκφραση μας και την καθαρή ροή της ενέργειας και της συνειδη-τότητας δια μέσου μας.
Καλό είναι να εξετάζουμε τις πεποιθήσεις μας για να δούμε αν στηρίζουν και ενισχύουν τη ζωή μας και το σκοπό μας.
Ένα άλλο στοιχείο που συνδέεται με τα παραπάνω είναι η αυτοεικόνα μας.
Ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας, τα δώρα μας και τους περιορισμούς μας, τις ανάγκες και τις ικανότητες μας, τη φυσική  εμφάνιση και την υγεία μας, μας δημιουργεί και μας διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό.
Η αυτοεικόνα μπορεί να ασκήσει βαθύτατη επίδραση στην υγεία, κάτι που φαίνεται από τα προβλήματα του δέρματος και του βάρους, παρ' όλο που και άλλοι παράγοντες μπορεί επίσης να εμπλέκονται.
Αν οι σχέσεις μας δεν είναι υγιείς, δε θα είμαστε κι εμείς.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις που μας στηρίζουν, που ενισχύουν την κίνηση μας προς την υγεία και την ολότητα.
Επιλέγετε συνειδητά τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε τη ζωή και το έργο σας.
Το σπίτι, ο χώρος της δουλειάς σας, ο χώρος της ψυχαγωγίας σας, αντανακλούν χαρά και θετικότητα; Αν όχι, αλλάξτε αυτούς του παράγοντες ή αλλάξτε τον εαυτό σας.
Αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αλλά σε τελική ανάλυση αυτός είναι ο σκοπός της θεραπείας, η μεταμόρφωση του εαυτού μας και του κόσμου.
Η σημαντικότερη απ' όλες τις σχέσεις μας είναι ίσως εκείνη που έχουμε με τη φύση και τον Πλανήτη μας.
Το να είμαστε καλά, εξαρτάται από την αλληλεπίδραση μας με τη Γαία, και η ολότητα μπορεί να εκφραστεί μέσα από μια συνειδητή αλληλεπίδραση με το ευρύτερο σύνολο του οποίου η ανθρωπότητα είναι μέρος.
Το πνεύμα της ζωής μπορεί να περάσει ελεύθερα από τη φύση στην ανθρωπότητα, όταν του δοθεί η ευκαιρία.
Τότε δημιουργείται μια αμοιβαιότητα, ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο χτίζονται όλες οι υγιείς σχέσεις.
Αυτή η εμπειρία της φύσης μπορεί να είναι το να κάνουμε ορειβασία ή να καθόμαστε κάτω από ένα δέντρο.
Η μορφή που θα πάρει δεν έχει σημασία.
Εκείνο που έχει σημασία είναι το να είμαστε ανοιχτοί σε μια επικοινωνία με τη φύση.
Αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί παράγοντες που μας επηρεάζουν.
Υπάρχουν ακόμη τα βιβλία που διαβάζουμε, οι ταινίες που παρακολουθούμε, οι διαφημίσεις που βλέπουμε, τα πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουμε.
Η μουσική που ακούμε κάνει καλό στην υγεία μας; Οι φίλοι μας μας επηρεάζουν θετικά; Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι σχετικά, και κανένα δε δέχεται εύκολες και αβασάνιστες απαντήσεις.
Η υγιής μουσική είναι εκείνη που μας βοηθά να βιώσουμε την ολότητα μας.
Για μερικούς ανθρώπους η μουσική αυτή μπορεί να είναι ο Μπαχ, ενώ για άλλους οι Γκρέιτφουλ Ντεντ.
Το δικό μας καθήκον είναι να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη ζωή μας.
Μπορούμε να διαλέξουμε τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε και κατόπιν να "δημιουργήσουμε" τον εαυτό μας!
Ένα κλειδί κάθε αυτοθεραπείας είναι η συμπόνια.
Η έκφραση της συμπόνιας προς τον εαυτό μας δημιουργεί μια εσωτερική άνεση και μια καθαρή προοπτική, από την οποία μπορούμε να αλλάξουμε και να θεραπεύσουμε πολλά.
Η συμπόνια αναπτύσσει το άνοιγμα προς το πνεύμα στη ζωή ενός ανθρώπου.
Η μορφή δεν έχει σημασία.
Το ανείπωτο πρέπει να αποτελεί μέρος της ζωής μας- το νόημα και η σημασία πρέπει να υπάρχει ενεργά στην εμπειρία και την έκφραση μας, όσο απροσδιόριστο και λεπτό κι αν είναι.
Αυτό μπορεί να πάρει τη μορφή του διαλογισμού, της προσευχής, ή οποιασδήποτε άλλης μεθόδου είναι αποτελεσματική για τον καθένα μας.
Η μορφή δεν έχει σημασία, τα κρίσιμα στοιχεία είναι το περιεχόμενο και η νοοτροπία.
Το να είμαστε ανοιχτοί στην εμπειρία της ψυχής και του πνεύματος είναι θεραπευτικό, και ενισχύει την ολότητα της ύπαρξης μας.Αρθρο: Βότανα: Αυτοθεραπεία

Κατηγορία: Βότανα πληροφορίες

Υποκατηγορία: Ολιστικά βότανα

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Η ολιστική προσέγγιση
Βότανα: Γαία η ζωντανή γη
Βότανα: Βότανα και Οικολογία
Βότανα: Οικοσυστήματα και Βιόσφαιρα
Βότανα: Τα Βότανα στη Θεραπεία
Βότανα: Ομοιόσταση
Βότανα: ΑυτοθεραπείαΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names