Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Βότανα για το Κυκλοφορικό Σύστημα

Βότανα θεραπείες / Υποκατηγορία: Κυκλοφορικό σύστημα

Όπως με όλα τα συστήματα του σώματος, μια απαρίθμηση βοτάνων για το κυκλοφορικό είναι μια απαραίτητη απλούστευση.
Το σώμα είναι ένα ολοκληρωμένο ενιαίο όλο και η βοτανική θεραπευτική προσέγγιση αναγνωρίζει αυτό το γεγονός.
Τα προβλήματα που εμφανίζονται σε ένα συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να προκαλούνται από την κατάσταση της υγείας και της ζωτικότητας οποιουδήποτε άλλου μέρους του σώματος.
Επομένως, κάθε βότανο μπορεί να παίξει ένα ρόλο στη θεραπεία οποιουδήποτε συστήματος.
Ωστόσο, για να μπορέσει η περιορισμένη ανθρώπινη κατανόηση μας να συλλάβει τις βασικές αρχές της βοτανολογίας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα βότανα εκείνα που έχουν να παίξουν ένα ειδικό ρόλο σ' αυτό το σύστημα.
Για να παραμείνει απλή η παρουσίαση μας και για να αποφύγουμε το σχηματισμό πολύπλοκων βοτανολογικών ομάδων, θα διαχωρίσουμε τα βότανα σε εκείνα που έχουν άμεση επίδραση στην καρδιά και σε εκείνα που επηρεάζουν τα περιφερειακά αγγεία.

Καρδιοτονωτικά για το Κυκλοφορικό Σύστημα
Μερικά από τα σημαντικότερα βότανα για την καρδιά είναι: το Σπάρτο, ο Λυκόπους, η Σκροφουλάρια, ο Κράταιγος, η Κομβαλλάρια, ο Λεόνουρος και ο Κηρέας.
Θα προσέξατε ότι στον κατάλογο αυτό δεν περιλαμβάνονται βότανα όπως η Δακτυ-λίτιδα και η Σκίλλα, παρ' όλο που αυτά τα φυτά χρησιμοποιούνται ευρύτατα από την ορθόδοξη ιατρική σαν αποτελεσματική θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας.
Ωστόσο, επειδή υπάρχουν αξιοσημείωτοι κίνδυνοι από τη χρήση της Δακτυλίτιδας δεν συμπεριλάβαμε στον κατάλογο αυτό το δηλητηριώδες φυτό.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε στη διάθεση μας άλλα αποτελεσματικά βότανα για την καρδιά.
Το σημαντικότερο απ' όσα δίνονται στον κατάλογο μας είναι η Κομβαλλάρια.
Εδώ θα κάνουμε μια μικρή παρέκβαση για να συζητήσουμε τη δράση αυτού του βοτάνου και να τη συγκρίνουμε με τη δράση της Δακτυλίτιδας, γιατί από αυτή τη σύγκριση θα πάρουμε μερικά σημαντικά μαθήματα.
Όπως αναφέρεται στο κεφάλαιο για τα συστατικά των φυτών, τα ιάματα που χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία της καρδιάς είναι πλούσια σε μια ομάδα χημικών ουσιών που ονομάζονται καρδιακά γλυκοσίδια.
Αυτές οι πολύπλοκες χημικές ενώσεις έχουν την εκπληκτική ικανότητα να διεγείρουν τον καρδιακό μυ με τρόπο που ενισχύει τη συστολή του και εξασφαλίζει την άντληση περισσότερου αίματος σε όλο το σώμα.
Έτσι αυξάνεται η απόδοση της καρδιάς, ενώ, χάρη στη βοήθεια αυτών των ενώσεων, δεν αυξάνεται αντίστοιχα και το οξυγόνο που χρειάζεται ο καρδιακός μυς για τη λειτουργία του, κι έτσι δε δημιουργείται πρόβλημα ανεπάρκειας οξυγόνου.
Με τη Δακτυλίτιδα, όμως, υπάρχει ένας πρόσθετος κίνδυνος, γιατί μερικά από τα συστατικά της μπορούν να συσσωρευτούν στον οργανισμό και να προκαλέσουν δηλητηρίαση, κάτι που δε συμβαίνει με την Κομβαλλάρια.
Όπως δείχνει η φαρμακολογική ανάλυση, η Κομβαλλάρια περιέχει μια σειρά από διαφορετικά καρδιακά γλυκοσίδια όπως την Κομβαλλατοξίνη, την Κομβαλλατοξόλη, την Κομβαλλαρίνη, την Κομβαλλαμα-ρίνη, την Κονβαλλασίδη, και την Κομβαλλατοξολοσίδη.
(Η ρίζα όλων αυτών των λέξεων προέρχεται από την ονομασία του φυτού Κομβαλλάρια του Μαΐου.) Αν και υπάρχουν όλες αυτές οι βιοχημικές ενώσεις, μόνο δύο επιδρούν απευθείας στην καρδιά, και η σημαντικότερη απ' αυτές είναι η Κομβαλλοτοξίνη.
Για ένα φαρμακοποιό, αυτό θα σήμαινε ότι οι υπόλοιπες ενώσεις είναι άχρηστες.
Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι τα άλλα γλυκοσίδια αυξάνουν μέχρι και 500 φορές τη διαλυτότητα των ενεργών ενώσεων.
Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο, γιατί επιτυγχάνουμε το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μικρότερη δόση, αφού η αύξηση της διαλυτότητας οδηγεί σε αύξηση της "βιο-διαθεσιμότητας".
Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι αν και η Κομβαλλοτοξίνη επιδρά γρήγορα, οξειδώνεται και απεκκρίνεται (αποβάλλεται) επίσης γρήγορα, το "πλήρες" φυτό έχει μεγαλύτερο χρόνο επίδρασης στο σώμα.
Τα άλλα προφανώς ανενεργά γλυκοσίδια μετατρέπονται από το σώμα σε ενεργά όπως και όταν χρειάζονται.
Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης από την Κομβαλλάρια, αφού τα γλυκοσίδια της έχουν μια μοναδική χημική δομή, χάρη στην οποία απεκκρίνονται εύκολα και δε συσσωρεύονται στο σώμα.
Η Κομβαλλάρια είναι ένα καλό παράδειγμα του συνεργιστικού τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα βότανα.
Από όλη αυτή την αναλυτική και βιοχημική μελέτη βλέπουμε ότι το όλο είναι πραγματικά κάτι παραπάνω από το άθροισμα των επιμέρους τμημάτων του.
Η δράση ολόκληρου του φυτού δεν μπορεί να προβλεφτεί αν γνωρίζουμε τα διαφορετικά χημικά συστατικά του, επειδή οι επιδράσεις του προκαλούνται μέσα από πολύπλοκες και ολοκληρωμένες αλληλεπιδράσεις.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η αρχαία σοφία που αφορά σ' αυτό το βότανο, και που έχει φθάσει μέχρι τις μέρες μας περνώντας από γενιά σε γενιά, επιβεβαιώνεται από τη σύγχρονη επιστήμη.
Ας δούμε τώρα λεπτομερέστερα τα ειδικά καρδιοτονωτικά που αναφέραμε προηγουμένως.
Ενεργούν όλα κατά έναν τρόπο που τονώνει και ενισχύει την καρδιακή λειτουργία.
Εδώ θα δώσουμε μερικές σύντομες ενδείξεις για τη χρήση τους στο κυκλοφορικό σύστημα.
Για λεπτομέρειες, συμβουλευτείτε το τμήμα της Βοτανολογίας.
Κομβαλλάρια: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου η δύναμη της καρδιάς είναι ανεπαρκής, όπως στη στηθάγχη, ή σε ηλικιωμένα άτομα, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν εναποθέσεις αποφρακτικών υλικών στα αιμοφόρα αγγεία.
Κηρέας: Χρησιμοποιείται παρόμοια με την Κομβαλλάρια και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος όταν υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολή στον καρδιακό παλμό.
Καρποί Κράταιγου: Είναι ένα από τα πολυτιμότερα ιάματα για το καρδιοαγγειακό σύστημα.
Ενισχύουν τη δύναμη της συστολής του καρδιακού μυ, ενώ παράλληλα προκαλούν διαστολή των αγγείων της στεφανιαίας κυκλοφορίας.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα περισσότερα προβλήματα του κυκλοφορικού γιατί είναι αμφοτερή (δηλαδή, χαλαρώνουν ή διεγείρουν την καρδιά, ανάλογα με το τι χρειάζεται) και εξομαλύνουν την καρδιακή λειτουργία.
Λεόνουρος: Αυτό το βότανο είναι χαλαρωτικό νευρωτονωτικό και πολύτιμο εμμηναγωγό.
Η αξία του για το κυκλοφορικό σύστημα φαίνεται και από το όνομα του, Λεόνουρος ο καρδιακός.
Ενισχύει θαυμάσια και εξομαλύνει τη λειτουργία της καρδιάς.
Σπάρτο: Μπορεί να θεωρηθεί το σημαντικότερο καρδιακό διουρητικό.
Ενισχύει και εξομαλύνει τον καρδιακό παλμό, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσει το σώμα από κάθε κατακράτηση ύδατος που μπορεί να συσσωρευτεί λόγω ανεπαρκούς δύναμης του καρδιακού μυ.
Η χρήση του πρέπει να γίνεται με προσοχή, γιατί μπορεί να αυξήσει την πίεση του αίματος.
Σκροφουλάρια: Είναι κυρίως γνωστή σαν θεραπευτικό για τα δερματικά προβλήματα, αλλά αυξάνει και τη δύναμη της καρδιακής συστολής.
Λυκόπους: Το βότανο αυτό αυξάνει τη δύναμη των καρδιακών παλμών και ταυτόχρονα επιβραδύνει το ρυθμό τους.
Επίσης, είναι ένα πολύτιμο χαλαρωτικό.

Βότανα για την Κυκλοφορία του Αίματος
Όπως και με τα βότανα για την καρδιά, υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα βοτάνων που 3οηθούν και θεραπεύουν τα αγγεία του κυκλοφορικού συστήματος.
Εδώ όμως θα περιοριστούμε μόνο στα ειδικά.
Τα σημαντικότερα βότανα για την κυκλοφορία του αίματος είναι: το Σπάρτο, το ~>αγόπυρο, το Καγιέν, το Ταραξάκο, το Τζίντζερ, ο Κράταιγος, η Αγριοκαστανιά^τοΤιλιο, ο Ιξός και η /Αχιλλέα.
Όπως βλέπετε, μερικά από αυτά τα βότανα είναι και καρδιοτονωτικά, ενώ μερικά αλλα είναι εφιδρωτικά και διεγείρουν την περιφερειακή κυκλοφορία (Καγιέν, Τζίντζερ), και άλλα είναι διουρητικά (Αχιλλέα).
Αυτό οφείλεται και πάλι στο γεγονός ότι το σώμα παρουσιάζει προβλήματα σε μια περιοχή εξαιτίας ενός ολόκληρου φάσματος αιτιών και συντελεστικούς παράγοντες, οι οποίοι προέρχονται από την αλληλεξάρτηση όλων των συστημάτων.

Διουρητικά για το Κυκλοφορικό Σύστημα
Όταν εμφανίζονται κυκλοφορικά προβλήματα, συχνά υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε το σώμα στην αποβολή ύδατος από το σύστημα.
Όταν η καρδιά είναι αδύνατη και η κυκλοφορία του αίματος μέσω των νεφρών μειωμένη, ή όταν τα αιμοφόρα αγγεία (ιδιαίτερα του φλεβικού συστήματος των κνημών) είναι εξασθενημένα, μπορεί να συμβεί συσσώρευση ύδατος σε διάφορα μέρη του σώματος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούν να βοηθήσουν διουρητικά βότανα όπως το Σπάρτο, το Ταραξάκο, η Κομβαλλάρια και η Αχιλλέα.
Το σημαντικότερο ίσως διουρητικό για κυκλοφορικά προβλήματα είναι το Ταραξάκο.
Όταν χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε άλλο ίαμα για να αυξήσει τη δύναμη της καρδιάς, υπάρχει πάντα κίνδυνος να προκληθεί ανεπάρκεια καλίου στο σώμα, πράγμα που, με τη σειρά του, επιδεινώνει το καρδιακό πρόβλημα.
Γι' αυτό, όταν στην ορθόδοξη ιατρική χορηγείται κάποιο διουρητικό, δίνεται ταυτόχρονα και ένα συμπλήρωμα καλίου.
Όμως, το Ταραξάκο περιέχει ήδη μεγάλη ποσότητα καλίου, και γι' αυτό, κάθε φορά που χρησιμοποιείται σαν διουρητικό, υπάρχει επιπρόσθετη ωφέλεια που κάνει την αξία του μοναδική.
Τα καρδιενεργά βότανα Σπάρτο και Κομβαλλάρια περιλαμβάνονται εδώ γιατί το Σπάρτο είναι ένα ισχυρό διουρητικό και η Κομβαλλάρια έχει επίσης ισχυρή διουρητική δράση όταν η ρίζα του προβλήματος εντοπίζεται στην καρδιά.

Νευροτονωτικά για το Κυκλοφορικό Σύστημα
Η ανησυχία και το στρες μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιοαγγειακά προβλήματα, και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συχνά αδύνατο να εντοπιστεί κάποιο συγκεκριμένο αίτιο.
Κάθε ειδικό πρόβλημα αποτελεί μια εκδήλωση ενός ολόκληρου ιστού αλληλεπιδράσεων του τρόπου ζωής, της εσωτερικής πραγματικότητας και των σωματικών τάσεων του ατόμου.
'Οταν υπάρχει κάποιο καρδιοαγγειακό πρόβλημα, πρέπει να εξεταστεί η χρήση χαλαρωτικών και νευροτονωτικών, γιατί σε πολλές περιπτώσεις μπορεί αυτό να προκαλείται από ανησυχία και στρες, καταστάσεις όμως, που μερικές φορές είναι δυνατό και οι ίδιες να προκληθούν από το καρδιοαγγειακό πρόβλημα.
Τα χρησιμότερα νευροτονωτικά για τα καρδιοαγγειακά προβλήματα είναι: η Μέλισσα, ο Λυκίσκος, το Τίλιο, ο Λεόνουρος, η Ανεμώνη, η Σκουτελλάρια, και η Βαλεριάνα.
Τα πιο κατάλληλα βότανα για το κάθε άτομο, θα πρέπει να επιλεγούν μετά από σύγκριση της δράσης τους, που περιγράφεται στην κατηγορία Βότανα-κατάλογος


Αρθρο: Βότανα: Βότανα για το Κυκλοφορικό Σύστημα

Κατηγορία: Βότανα θεραπείες

Υποκατηγορία: Κυκλοφορικό σύστημα

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Κυκλοφορικό σύστημα
Βότανα: Πρόληψη των Παθήσεων του Κυκλοφορικού
Βότανα: Βότανα για το Κυκλοφορικό Σύστημα
Βότανα: Πρότυπα Παθήσεων για το Κυκλοφορικό σύστημα
Βότανα: Το Λεμφικό ΣύστημαΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names