Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Νευρικό Σύστημα

Βότανα θεραπείες / Υποκατηγορία: Νευρικό Σύστημα

Σε κανένα άλλο σύστημα του σώματος δεν είναι πιο φανερή η σύνδεση ανάμεσα στην οργανική και την ψυχολογική πλευρά της ύπαρξης μας όσο στο νευρικό σύστημα.
Είναι προφανές ότι το νευρικό σύστημα αποτελεί μέρος της υλικής συγκρότησης του σώματος, και ταυτόχρονα είναι εξίσου προφανές ότι όλες οι ψυχολογικές λειτουργίες συμβαίνουν μέσα στο νευρικό σύστημα.
Επομένως, αν υπάρχει κάποια πάθηση στο ψυχολογικό επίπεδο θα αντικατοπτρίζεται και στο οργανικό, και αν υπάρχει κάποια πάθηση στο οργανικό επίπεδο, θα αντικατοπτρίζεται και στο ψυχολογικό.
Πραγματικά, αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατό να θεωρήσει κανείς ότι η οργανική πλευρά της ύπαρξης μας είναι διαχωρισμένη από την ψυχολογική.
Η ολιστική προσέγγιση της βοτανοθεραπείας αναγνωρίζει αυτή την αλληλοσύνδεση και θεωρεί τους νευρικούς ιστούς και τις λειτουργίες τους σαν ένα ζωτικό στοιχείο στη θεραπεία ολόκληρου του όντος.
Η παραδοσιακή αλλοπαθητική ιατρική συνήθως ανάγει τα ψυχολογικά προβλήματα σε φαινόμενα του βιοχημικού επιπέδου, και θεωρεί ότι τα "κατάλληλα" φάρμακα θα λύσουν το πρόβλημα, ή τουλάχιστον θα το κρύψουν αρκετά ώστε να μπορέσει ο ασθενής να συνεχίσει μια "φυσιολογική" ζωή.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλές τεχνικές στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής φθάνουν, έκδηλα ή συγκαλυμμένα, στο άλλο άκρο, δηλαδή θεωρούν ότι οι ψυχολογικοί παράγοντες είναι το αίτιο κάθε πάθησης, ότι η θεραπεία της ψυχής είναι η μόνη αποτελεσματική μορφή θεραπείας και ότι μπορεί να θεραπεύσει οποιοδήποτε οργανικό πρόβλημα.
Συνδυάζοντας αυτές τις δύο αναγωγικές απόψεις, πλησιάζουμε περισσότερο σε μια ολιστική προσέγγιση.
Με τη βοτανοθεραπεία μπορούμε να φροντίσουμε το νευρικό σύστημα θεωρώντας το μέρος όλου του σώματος, να του προσφέρουμε θρέψη και ενίσχυση και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε την ψυχή.
Για να είμαστε ολοκληρωτικά υγιείς, πρέπει να φροντίσουμε τη σωματική μας υγεία με τη σωστή διατροφή και το σωστό τρόπο ζωής.
Είμαστε όμως υπεύθυνοι για μια συναισθηματική, νοητική και πνευματική ζωή.
Η συναισθηματική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ζούμε πρέπει να μας εκπληρώνει, να μας τρέφει ψυχολογικά και να ενισχύει τη συναισθηματική μας σταθερότητα.
Οι σκέψεις μας πρέπει να είναι δημιουργικές και να ενισχύουν τη ζωή, η νοοτροπία μας να είναι ανοιχτή σε μια ελεύθερη ροή διαίσθησης και φαντασίας, και όχι να παραμένουμε φυλακισμένοι μέσα σε άκαμπτες εννοιολογικές φόρμες.
Εξίσου σημαντικό είναι να παραμένουμε ανοιχτοί στην ελεύθερη ροή της ανώτερης ενέργειας της ψυχής μας, χωρίς την οποία είναι αδύνατο να υπάρχει καλή υγεία.
Επομένως, βλέπουμε κάθε πάθηση που εκδηλώνεται στο σώμα όχι μόνο μέσα στο οογανικό, αλλά και μέσα στο συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό της πλαίσιο, πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι είμαστε μέρος του ευρύτερου συνόλου της ανθρωπότητας και επομένως συνδεόμαστε με τις παθήσεις της.
Είμαστε βυθισμένοι μέσα σε μια θάλασσα από παρορμήσεις και παράγοντες που δε βρίσκονται κάτω από τον άμεσο ελεγχό μας.
Πολλές νευρώσεις που παρατηρούνται στη σημερινή δυτική κοινωνία είναι φυσιολογικές αντιδράσεις σε ένα αφύσικο περιβάλλον, υγιείς αντιδράσεις της ψυχής στους παραλογισμούς μιας άρρωστης κοινωνίας.
Με αυτή την έννοια, υπάρχει ένα όριο στη θεραπεία που μπορεί να επιτευχθεί για ένα άτομο όταν η πάθηση του είναι στην πραγματικότητα μια αντανάκλαση της αρρώστιας της κοινωνίας.
Για να είναι κανείς θεραπευτής στις μέρες μας, πρέπει να διαθέτει μια επίγνωση και αντίληψη του όλου, αλλά και κάποια πολιτική διόραση, αν όχι και πολιτική δραστηριότητα.
Για να είμαστε εμείς υγιείς, πρέπει να είναι και η κοινωνία μας υγιής.
Για να είναι η κοινωνία μας υγιής, πρέπει να είμαστε εμείς υγιείς.
Για να αντικατοπτρίζει αληθινά η κοινωνία μας τις υψηλότερες φιλοδοξίες μας, πρέπει εμείς οι ίδιοι να ζούμε, να ενσαρκώνουμε και να αντανακλούμε αυτές τις φιλοδοξίες.
Η βοτανική ιατρική μπορεί να αποτελέσει μια οικολογική και πνευματικά ενοποιημένη μέθοδο που θα βοηθήσει το νευρικό σύστημα της ανθρωπότητας, έτσι ώστε η ανθρωπότητα να μπορέσει να βοηθήσει τον εαυτό της.
Η βοτανική ιατρική είναι για το οργανικό επίπεδο, το ιδανικό αντίστοιχο των θεραπευτικών τεχνικών του ψυχολογικού επιπέδου, με τελικό στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν την ολότητα τους.


Αρθρο: Βότανα: Νευρικό Σύστημα

Κατηγορία: Βότανα θεραπείες

Υποκατηγορία: Νευρικό Σύστημα

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Νευρικό Σύστημα
Βότανα: Βότανα για το Νευρικό Σύστημα
Βότανα: Πρότυπα Παθήσεων του Νευρικού Συστήματος
Βότανα: Πρότυπα Παθήσεων του Νευρικού Συστήματος: Ψυχολογικές Παθήσεις
Βότανα: Πρότυπα Παθήσεων του Νευρικού Συστήματος: Νευρολογικές ΠαθήσειςΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names