Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Πρότυπα Παθήσεων του Νευρικού Συστήματος: Νευρολογικές Παθήσεις

Βότανα θεραπείες / Υποκατηγορία: Νευρικό Σύστημα

Μέχρι τώρα συζητήσαμε προβλήματα που εκδηλώνονται κυρίως από ψυχολογικά αίτια.
Τώρα θα περάσουμε στη βοτανική θεραπευτική αγωγή προβλημάτων που εκδηλώνονται μέσα στον ίδιο το νευρικό ιστό.
Οι παθήσεις αυτές μπορεί να είναι καθαρά οργανικές, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή να είναι δευτερογενείς λειτουργικές όπως οι πονοκέφαλοι.

Πονοκέφαλοι
Οι πονοκέφαλοι μπορεί να οφείλονται σε διάφορες ψυχολογικές και οργανικές δυσλειτουργίες, από το στρες και την ένταση μέχρι τις πεπτικές διαταραχές και τα προβλήματα σωματικής στάσης.
Γι' αυτό, ο κατάλογος των βοτάνων που μπορεί να φανούν χρήσιμα σε αυτό το πρόβλημα είναι μεγάλος και περιλαμβάνει τα εξής φυτά: Μέλισσα, Καγιέν, Χαμομήλι, Άνθη Σαμπούκου, Νεπέτα η κισσοειδής, Πισκιδία, Κυπριπέ-διο, Λεβάντα, Ρίγανη, Μέντα, Δενδρολίβανο, Απήγανος, η Σκουτελλάρια, Χρυσάνθεμο το κοινό, Θυμάρι, Βαλεριάνα, Μπετόνικα και Αρτεμισία το αψίνθιον.
Από αυτό τον κατάλογο είναι φανερό ότι η ανακούφιση από τους πονοκεφάλους μπορεί να επιτευχθεί και με άλλες δράσεις, πέρα από την αναλγητική.
Αυτό, φυσικά, δείχνει την ποικιλία των δυνατών αιτίων τα οποία μπορούν να είναι από τη μόλυνση, τον κακό φωτισμό, τις διαρροές γκαζιού μέσα σε ένα σπίτι (όσο μικρές κι αν είναι), μέχρι την ένταση στον αυχένα, την καταπόνηση των ματιών, τα προβλήματα σωματικής στάσης, την κακή διατροφή, τις αλλεργίες ή και άλλους παράγοντες.
Κατά πρώτο, μερικές γενικές συμβουλές.
Μπορείτε να κάνετε ένα χαλαρωτικά μπάνιο με οποιοδήποτε από τα βότανα που προαναφέραμε.
Αν είναι δυνατό, συμπεριλάβετε και τη Λεβάντα ανάμεσα στα συστατικά του, ή ένα από τα βότανα που περιέχουν πολλά πτητικά έλαια (τα καλύτερα για τον πονοκέφαλο είναι η Λεβάντα, το Δενδρολίβανο, η Ρίγανη και η Μέντα).
Τα ίδια βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη μορφή αιθέριων ελαίων ή ισχυρών εγχυμάτων.
Μπορείτε είτε να τα τρίψετε στο μέτωπο και τους κροτάφους, είτε να εισπνεύσετε τους ατμούς τους· και οι δύο αυτές μέθοδοι συχνά έχουν γρήγορα αποτελέσματα.
Πέρα από τα βότανα, χρήσιμες είναι και οι τεχνικές χαλάρωσης: ένας περίπατος στο δάσος ή διαλογισμός ή οτιδήποτε άλλο σας βοηθά να ηρεμήσετε.
Τα συνηθέστερα οργανικά αίτια των πονοκεφάλων είναι οι πεπτικές διαταραχές όπως η δυσπεψία και η δυσκοιλιότητα, η μυϊκή και νευρική ένταση, και τα προβλήματα που έχουν σχέση με την έμμηνη ρύση.
Για τους πονοκεφάλους που έχουν σχέση με την πέψη, χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα άφυσα και πικρά βότανα, στο πιο κάτω μείγμα:

Μέλισσα 1 μέρος
Λεβάντα 1 μέρος
Σπειραία 1 μέρος

Το ρόφημα αυτό μπορείτε να το πίνετε όποτε χρειάζεται.
Αν δείτε ότι σας χρειάζεται συχνά, θα πρέπει να προσέξετε την πέψη και τη διατροφή σας.
Όταν το πρόβλημα είναι η χρόνια δυσκοιλιότητα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνουμε στο κεφάλαιο για το Πεπτικό Σύστημα.
Η ένταση στο λαιμό και τους ώμους, που προκαλείται είτε από ψυχολογικό στρες είτε από κακή σωματική στάση (συνήθως και από τα δύο) συχνά προκαλεί πονοκεφάλους.
Αυτό το πρόβλημα υποχωρεί με χαλαρωτικά νευροτονωτικά, από τα οποία το πιο αποτελεσματικό είναι η Βαλεριάνα.
Τα προβλήματα έμμηνης ρύσης μπορεί επίσης να προκαλέσουν πονοκεφάλους.
Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης τους είναι η διόρθωση της ορμονικής ισορροπίας, .
.α την οποία μιλάμε στο κεφάλαιο για το Γεννητικό Σύστημα.
Ωστόσο, για μια βραχυ--ρόθεσμη αγωγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο μείγμα:

Σκουτελλάρια 1 μέρος
Βαλεριάνα 1 μέρος

Μπορείτε να πίνετε ένα φλιτζάνι από αυτό το ρόφημα όποτε σας χρειάζεται.


Ημικρανίες
Αυτός ο εξαιρετικά έντονος πονοκέφαλος συνοδεύεται συχνά από πεπτικές διατα-ραχές όπως ναυτία και εμετό, από οπτικές διαταραχές και φωτοφοβία.
Μπορεί να διαρκέσει ώρες ή και μέρες.
Οι ημικρανίες, όπως και οι πονοκέφαλοι, μπορεί να ενεργοποιηθούν από ένα ολόκληρο φάσμα παραγόντων.
Η θεραπεία τους συχνά απαιτεί μακροπρόθεσμη φροντίδα για την απομάκρυνση του βασικού αιτίου και συγκεκριμένα ιάματα για τις κρίσεις.
Για να ανακαλύψουμε το αίτιο είναι συχνά απαραίτητο να ζητήσουμε τη συμβουλή ειδικού, καθώς η αυτοδιάγνωση μπορεί να είναι δύσκολη.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ένα πολύτιμο βότανο, το Χρυσάνθεμο το παρθένιο.
Αν και δεν είναι η πανάκεια, όπως ακούγεται κατά καιρούς, η συστηματική χρήση του είτε σε φρέσκη μορφή είτε σε ταμπλέτες είτε σε ρόφημα συχνά λύνει το πρόβλημα της ημικρανίας μετά από ένα μήνα αγωγής.
Αν έχετε ημικρανίες, φυτέψτε Χρυσάνθεμο το παρθένιο στον κήπο σας!
Υπάρχουν ορισμένα βότανα που ανακουφίζουν τον πόνο μιας κρίσης, αν ληφθούν με τα πρώτα σημάδια της έναρξης της.
Αυτά είναι: Μαύρη Ιτιά, Πισκιδία, Πασσιφλόρα, Βαλεριάνα και Μπετόνικα.
Αν υπάρχουν και πεπτικά συμπτώματα όπως ναυτία, εμετός ή όξινη δυσπεψία, μπορεί να σας βοηθήσουν βότανα όπως η Βαλλωτή, το Χαμομήλι, η Υδραστίδα ή η Σπειραία.
Συμβουλευτείτε το Βοτανικό τμήμα για να δείτε ποιο βότανο ή ποιος συνδυασμός βοτάνων είναι ο πιο κατάλληλος για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Το αίτιο που προκαλεί τις ημικρανίες μπορεί να είναι ένας και μοναδικός παράγοντας, υπάρχουν όμως και ορισμένα άλλα στοιχεία που συντελούν στην πρόκληση της ημικρανίας.
Τις περισσότερες φορές, αυτά τα στοιχεία εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες:
Διαιτολόγιο: Μια αλλεργική αντίδραση σε ορισμένες τροφές είναι ο συχνότερος παράγοντας που προκαλεί ημικρανίες.
Ένας πλήρης κατάλογος όλων των αλλεργιογόνων τροφών θα περιλάμβανε κάθε τι το φαγώσιμο.
Ωστόσο, τα συνηθέστερα αλλεργιογόνα είναι το κόκκινο κρέας (ιδιαίτερα το χοιρινό), η σοκολάτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο καφές, το δυνατό τσάι, η λευκή ζάχαρη, τα προϊόντα της μαγιάς, τα συμπληρώματα βιταμίνης Β, τα τουρσιά, οι ξινές τροφές, το ζωικό λίπος, το αλκοόλ (ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί, το σέρι, το πορτό, κλπ.).
Συχνά η αντίδραση δεν ενεργοποιείται από μία και μοναδική αλλεργιογόνα τροφή αλλά από πολλές αντιδράσεις σε διαφορετικές τροφές, που συσσωρεύονται και ξεπερνούν ένα κρίσιμο όριο.
Αν υποψιάζεστε ότι το αίτιο είναι μία μεμονωμένη αλλεργία ή μια τέτοια συσσώρευση διαφορετικών τροφών, νη-στέψτε για δύο μέρες και κατόπιν αρχίστε σταδιακά να τρώτε διαφορετικές τροφές.
Αν η ημικρανία προκληθεί από ένα συγκεκριμένο φαγητό, θα το έχετε αναγνωρίσει και θα μπορείτε να το αποφεύγετε στο μέλλον.
Για να ενισχύσετε το πεπτικό σας σύστημα, θα πρέπει να ακολουθήσετε για μερικούς μήνες μια τακτική θεραπευτική αγωγή με Χελώ-νη, Υδραστίδα, Σπειραία ή Αρτεμισία το αψίνθιον.
Μετά από λίγο, νηστέψτε και πάλι για δύο μέρες, αρχίστε και πάλι να εισάγετε σταδιακά κάποια φαγητά και δείτε αν θα εμφανιστεί η ίδια αντίδραση.
Στρες: Το στρες που οδηγεί σε ένταση που προκαλεί είναι ένα άλλο συνηθισμένο και πολύ ισχυρό αίτιο ημικρανίας.
Η καλύτερη φροντίδα είναι η θεραπεία χαλάρωσης.
Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί και κάποια μορφή ψυχοθεραπείας, Γκεστάλτ, ψυχοσύνθεσης ή κάποιας άλλης κατάλληλης τεχνικής.
Τυπικά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν τάση προς αυτό το είδος ημικρανίας είναι τα άτομα που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ευθύνες τους, με αποτέλεσμα να ζουν σε μια συνεχή κατάσταση απογοήτευσης και εκνευρισμού ή στο άλλο άκρο, τα άτομα που είναι υπερευσυνείδη-τοι τελειομανείς.
Και στις δύο περιπτώσεις, η νευρωτική ένταση μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες.
Τα πιο κατάλληλα βότανα σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι τα χαλαρωτικά και τα νευροτονωτικά, όπως ο Λυκίσκος, ο Ιξός, η Βρώμη, η Σκουτελλάρια και η Βερβένα.
Σε περίπτωση που η ημικρανία συνδέεται με μια κατάσταση εξασθένισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διεγερτικά νευροτονωτικά, όπως η Νταμιάνα ή Κόλα.
Ένα βότανο που μπορεί να χορηγηθεί σε όλες τις περιπτώσεις ημικρανίας από στρες είναι το Τζίνσενγκ.
Η χορήγηση όμως πρέπει να συνεχιστεί για μερικές βδομάδες πριν εμφανιστούν σαφή αποτελέσματα.
Ορμονικά προβλήματα: Ένα κοινό αίτιο ημικρανίας στις γυναίκες είναι τα ορμονικά προβλήματα που συνδέονται με την αρχή της περιόδου ή ίσως με την εμμηνόπαυση.
Εδώ μπορεί να βοηθήσει μια μακροπρόθεσμη αγωγή, που εξισορροπεί το ενδοκρινικό σύστημα με τη βοήθεια βοτάνων όπως η Τσιμισιφουγκα, η Λυγαριά, το Σενέκιο το χρυσό, το Χαμαιλείριο ή η Διοσκορία.
Για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, διαβάστε το κεφάλαιο για το Γεννητικό Σύστημα.
Δομικά προβλήματα: Η ημικρανία μπορεί να προκληθεί και από δομικά προβλήματα του αυχένα ή της σπονδυλικής στήλης, που οδηγούν σε μυϊκά ή νευρολογικά προβλήματα.
Αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη σε έναν καλό οστεοπαθολόγο ή χειροπρακτικό.
Νευραλγία
Η νευραλγία -ο πόνος των νεύρων- μπορεί να κυμαίνεται από έναν αφόρητο πόνο που ακολουθεί όλο το μήκος ενός νεύρου μέχρι έναν τοπικό πόνο που εκδηλώνεται στο σημείο όπου το νεύρο φθάνει στο δέρμα.
Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από λοίμωξη ή από κάποιο οστεοπαθητικό πρόβλημα, τις περισσότερες φορές όμως οφείλεται σε μια γενική εξασθένιση του οργανισμού που δημιουργείται από κακή διατροφή, στρες και έλλειψη ανάπαυσης.
Για να θεραπευτεί η νευραλγία πρέπει να ληφθεί φροντίδα για το βασικό πρόβλημα που την προκαλεί.
Αν οφείλεται σε γενική εξασθένιση, πρέπει να βελτιωθεί η διατροφή και να περιλαμβάνει άφθονα πράσινα λαχανικά και φρούτα, και συμπληρώματα βιταμίνης Β για ένα διάστημα.
Είναι απαραίτητο επίσης να ξεκουράζεστε αρκετά και να χαλαρώνετε.
Ιδιαίτερα χρήσιμα γι' αυτό το πρόβλημα είναι βότανα όπως το Τζίνσενγκ, ο Λυκίσκος, η Πισκιδία, η Πασσιφλόρα, η Ανεμώνη, το Υπερικό και η Βαλεριάνα, Πέρα από αυτά τα φυτά, που πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε μορφή ροφήματος, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο με βοτανικά σκευάσματα όπως υγρό εντριβής από Δενδρολίβανο και Λεβάντα, και έλαιο από Υπερικό, που θα τα τρίψετε στο μέρος που πονάει.
Σε κάθε νευρολογική κατάσταση, συστήνεται ιδιαίτερα η χρήση Βρώμης, τόσο στη διατροφή όσο, ίσως, και σαν έγχυμα στο μπάνιο.
Αν η νευραλγία εμφανίζεται σε συνδυασμό με έρπη ζωστήρα, πάρτε Εχινάκια και Καλέντουλα για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.
Τα βότανα αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν είτε ως εγχύματα είτε ως βάμματα.
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια εκφυλιστική ασθένεια των νευροαξό-νων.
Η ιατρική δεν έχει εντοπίσει ακόμη με βεβαιότητα το αίτιο της, και έχει υποστηριχτεί ότι μπορεί να οφείλεται σε ιογενή ή σε ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού.
Από την άποψη της ολιστικής θεραπείας, είναι σαφώς μια πάθηση που εμφανίζεται όταν ο οργανισμός δεν έχει εσωτερική ισορροπία και αρμονία, πράγμα που προκαλεί εκφυλιστικές αλλοιώσεις.
Επομένως, η ολιστική προσέγγιση θα έχει ως στόχο της την αποκατάσταση της ισορροπίας.
Είναι δυνατό να βελτιώσουμε σημαντικά την κατάσταση με τη βοήθεια των κατάλληλων βοτάνων και με προσεκτικό πεπτικό έλεγχο.
Λεπτομερείς διατροφικές συμβουλές μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε καλό οδηγό ολιστικής διατροφής.
Οι κύριες αρχές είναι η ολοκληρωτική απαγόρευση των γαλακτοκομικών προϊόντων, και ίσως και των τροφών που περιέχουν γλουτένη.
Επιπλέον, τα κορεσμένα λίπη πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο και να αντικατασταθούν από πολυακόρεστα λίπη που προέρχονται από φυτά.
Με μια πάθηση σαν τη σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι προφανές ότι τα συμπτώματα είναι η εκδήλωση μιας μακροχρόνιας διεργασίας εκφυλισμού και ότι η ολιστική βοτανική αγωγή έχει για στόχο της την ενίσχυση και αναδόμηση του οργανισμού.
Έτσι η αγωγή ποικίλλει ανάλογα με το άτομο και πρέπει να περιλαμβάνει νευροτονωτικά και διεγερτικά, καθώς και πεπτικά τονωτικά.
Το μοναδικό βοτανικό ίαμα που συστήνεται σε όλες τις περιπτώσεις είναι το έλαιο Οινοθήρας, που είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λίπη και πρέπει να λαμβάνεται σε κάψουλες για μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσουν να αναδομηθούν και πάλι οι νευροάξονες.

Επειδή η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη πάθηση, καλό θα είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.
Ο έρπης προκαλείται από ιογενή λοίμωξη των γαγγλίων και πρόκειται για μια πάθηση που μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρή και μακροχρόνια αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.
Η λοίμωξη συνήθως συνοδεύεται από φλύκταινες στο δέρμα.
Για να αντιμετωπίσουμε τον έρπη είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε τα νευρικά κύτταρα με τη βοήθεια νευρικών τονωτικών.
Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε επίσης αντιμικροβιακά, που θα βοηθήσουν το σώμα να ξεπεράσει τη λοίμωξη, και αναλγητικά με τη μορφή χαλαρωτικών νευροτονωτικών για να μειώσουμε τον πόνο.
Ένα χρήσιμο μείγμα είναι το εξής:

Εχινάκια 2 μέρη
Πισκιδία 1 μέρος
Βρώμη 1 μέρος
Πασσιφλόρα 1 μέρος
Υπερικό 1 μέρος
Βαλεριάνα 1 μέρος

Το ρόφημα αυτό πρέπει να πίνεται τρεις φορές τη μέρα.
Για τοπική αγωγή των συμπτωμάτων, συστήνονται τακτικά μπάνια με τα παραπάνω βότανα.
Η αγωγή πρέπει να συνεχιστεί για ένα χρονικό διάστημα και πρέπει επίσης να συνοδεύεται από καλή διατροφή, η οποία κατά προτίμηση να ενισχύεται από συμπληρώματα βιταμίνης Β.


Αρθρο: Βότανα: Πρότυπα Παθήσεων του Νευρικού Συστήματος: Νευρολογικές Παθήσεις

Κατηγορία: Βότανα θεραπείες

Υποκατηγορία: Νευρικό Σύστημα

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Νευρικό Σύστημα
Βότανα: Βότανα για το Νευρικό Σύστημα
Βότανα: Πρότυπα Παθήσεων του Νευρικού Συστήματος
Βότανα: Πρότυπα Παθήσεων του Νευρικού Συστήματος: Ψυχολογικές Παθήσεις
Βότανα: Πρότυπα Παθήσεων του Νευρικού Συστήματος: Νευρολογικές ΠαθήσειςΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names