Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Πρότυπα Δερματικών Παθήσεων: Εσωτερικά Αίτια

Βότανα θεραπείες / Υποκατηγορία: Δέρμα

Η ορθόδοξη ιατρική κατατάσσει σε διαφορετικές κατηγορίες τις διάφορες δερματικές παθήσεις, ανάλογα με τις μεταβολές που υφίσταται ο ιστός του δέρματος.
Αυτή η προσέγγιση αγνοεί σε μεγάλο βαθμό την αρχή ότι τα δερματικά προβλήματα μπορεί να αποτελούν εκδηλώσεις εσωτερικών προβλημάτων και πρέπει να θεραπεύονται σε αυτή τη βάση και όχι σαν τοπικά και μεμονωμένα φαινόμενα.
Χωρίς να περιορίσουμε την ολιστική προσέγγιση, μπορούμε να κατατάξουμε τα δερματικά προβλήματα βασισμένοι στην αναγνώριση των αιτίων.
Αναγνωρίζουμε τρεις κατηγορίες αιτίων, αλλά οπωσδήποτε μπορεί να υπάρχει και κάποια αλληλοεπικάλυψη: εσωτερικά αίτια, όπου η αρχή των δερματικών παθήσεων εντοπίζεται ολοκληρωτικά στην εσωτερική δυσαρμονία, όπως σε περιπτώσεις ψωρίασης ή σε μερικές μορφές εκζέματος· εξωτερικά αίτια, όπου τα δερματικά προβλήματα είναι άμεσο αποτέλεσμα εξωτερικών επιδράσεων, όπως συμβαίνει με τα τραύματα, τους μώλωπες ή τα ηλιακά εγκαύματα· και εσωτερικές αντιδράσεις σε εξωτερικούς παράγοντες, όπου τα δερματικά προβλήματα δημιουργούνται κυρίως λόγω της ανικανότητας του σώματος να αντιμετωπίσει κάποιον εξωτερικό παράγοντα, όπως σε περιπτώσεις αλλεργικού εκζέματος ή δερματικών λοιμώξεων που οφείλονται σε βακτήρια ή μύκητες.
Ανάλογα με το είδος του αιτίου, ποικίλλει και η θεραπευτική προσέγγιση.
Με τα εσωτερικά αίτια, η θεραπευτική αγωγή θα έχει για στόχο της το εσωτερικό του οργανισμού, αφού μια εξωτερική φροντίδα όπως μια αλοιφή δε θα μπορεί να αγγίξει το βασικό πρόβλημα.
Αντίθετα, στην περίπτωση των εξωτερικών αιτίων, μια αλοιφή μπορεί να είναι αρκετή.
Εσωτερικά Αίτια_
Τα περισσότερα επίμονα και χρόνια δερματικά προβλήματα που προσβάλλουν τον άνθρωπο οφείλονται σε εσωτερικές διεργασίες.
Δεδομένου ότι το δέρμα είναι η επιφάνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον εξωτερικό κόσμο, συχνά γίνεται ο χώρος στον οποίο εκδηλώνεται η δυσαρμονία που υπάρχει στη ζωή του ατόμου.
Αυτή η δυσαρμονία μπορεί να έχει οργανικά και γενετικά αίτια, μπορεί να εστιάζεται στο συκώτι, τους νεφρούς, την κυκλοφορία ή άλλα συστήματα.
Οι πηγές μπορεί να είναι πολλές, αλλά τα αποτελέσματα είναι τα ίδια.
Για να θεραπεύσουμε αποτελεσματικά τις δερματικές παθήσεις που οφείλονται σε εσωτερικά αίτια, πρέπει να εντοπίσουμε τους παράγοντες που λειτουργούν στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ψωρίαση
Είναι ένα από τα κοινότερα δερματικά προβλήματα που προσβάλλουν τη λευκή φυλή, αλλά εμφανίζεται σε όλη την ανθρωπότητα.
Περίπου 2% του πληθυσμού του δυτικού κόσμου υποφέρει από ψωρίαση.
Μπορεί να προκληθεί από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, που συχνά συνεργάζονται μεταξύ τους, και επομένως η θεραπευτική αγωγή πρέπει να ποικίλλει σύμφωνα με τις ανάγκες του συγκεκριμένου ατόμου .
Πρέπει να εντοπιστεί η ρίζα του προβλήματος, που μπορεί να είναι σωματική, ψυχολογική ή πνευματική, και πρέπει να θυμούμαστε ότι οι άνθρωποι με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή επηρεάζουν την εσωτερική μας αρμονία.
Σε μια πάθηση σαν την ψωρίαση, πρέπει να επαναξιολογηθούν παράγοντες όπως η εργασία και η κοινωνική ζωή του ατόμου.
Ορισμένα βότανα συστήνονται κατά παράδοση για την ψωρίαση, ωστόσο είναι σημαντικό να γίνει σωστή διάγνωση και να υπάρχει γνώση των συγκεκριμένων αναγκών του ατόμου.
Τα περισσότερα απ' αυτά τα βότανα είναι εξομαλυντικά και φέρνουν αποτέλεσμα αν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλα βότανα και αν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής.
Τέτοια βότανα είναι: Ρίζα Άρκτιου, Γάλιο, Ταραξάκο, Σκροφουλάρια, Βερβερίδα του Όρεγκον, Τριφύλλι κόκκινο, Σαρσαπαρίλλα, Θούγια και /Αγριολάπαθο.
Μερικά από αυτά τα φυτά είναι και ηπατικά, όπως το Ταραξάκο και το /Αγριολάπαθο, ενώ άλλα είναι διουρητικά, όπως το Γάλιο και η Σκροφουλάρια.
Συχνά η χρήση νευρο-τονωτικών συστήνεται για να ενισχυθεί η αντίδραση του νευρικού συστήματος στο στρες και τις δοκιμασίες της ζωής, ιδιαίτερα αν υπάρχει και υπέρταση ή καρδιακά συμπτώματα όπως ταχυπαλμίες.
Γι' αυτή την περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Λεόνουρος, ή το Τίλιο, αλλά χρήσιμα μπορεί να φανούν και ο Ιξός, η Σκουτελλάρια ή η Βαλεριάνα.
Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα όσα είπαμε, ένα βασικό μείγμα βοτάνων στο οποίο μπορούν να προστεθούν κι άλλα φυτά που θεωρούνται κατάλληλα για την περίπτωση ή να τροποποιηθεί περιλαμβάνει ίσα μέρη από τα ακόλουθα βότανα:

Άρκτιο
Γάλιο
Σαρσαπαρίλλα
Αγριολάπαθο

Το ρόφημα αυτό πρέπει να πίνεται τρεις φορές τη μέρα.
Η θεραπευτική αγωγή πρέπει να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και να δοθεί προσοχή στη φυσική διατροφή και στην επαρκή σωματική άσκηση.

Το φως του ήλιου και το θαλασσινό νερό συχνά καθαρίζουν την ψωρίαση, αλλά η θεραπεία αυτή μπορεί να μην είναι μόνιμη.
Επίσης, τα εξωτερικά ιάματα καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και βοηθούν στην απομάκρυνση των απολεπίσεων, αλλά δεν προσφέρουν μόνιμη ανακούφιση.
Αλοιφές γι' αυτό το σκοπό μπορούν να παρασκευαστούν από Σύμφυτο, Στελλαρία ή Αλθαία.
Ο δρ Κρίστοφερ συστήνει επίσης μια αλοιφή από Λεύκη του Γαλαάδ.
Έκζεμα
Ο όρος "έκζεμα" καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δερματικών παθήσεων και παρ' όλο που η ορθόδοξη ιατρική περιγράφει διάφορες μορφές του προβλήματος, οι διαφορές δεν έχουν ουσιαστική σημασία από την άποψη της ολιστικής αγωγής.
Όπως και στην περίπτωση της ψωρίασης, πρέπει να ερευνήσουμε τις εσωτερικές ρίζες του προβλήματος.
Αν υπάρχει αλλεργική αντίδραση, πρέπει να αναγνωριστεί και να απομακρυνθεί το αλλεργιογόνο, γιατί αλλιώς ο οργανισμός δεν θα είναι σε θέση να αυτοθεραπευτεί ή να αξιοποιήσει τη βοτανική υποστήριξη που θα του δοθεί.
Αν η αλλεργία οφείλεται σε κάτι που το άτομο αγγίξει, μπορεί να προκληθεί εξάνθημα στα χέρια, στο πρόσωπο ή στα γεννητικά όργανα.
Συχνά το έκζεμα οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση στο αγελαδινό γάλα, ιδιαίτερα αν χορηγείται στα βρέφη με το μπιμπερό.
Όποιος υποφέρει από έκζεμα πρέπει να αποφεύγει το αγελαδινό γάλα και τα προϊόντα του.
Μπορεί να πίνει κατσικίσιο γάλα ή γάλα σόγιας, και τα προϊόντα τους.
Τα βοτανικά ιάματα πρέπει να επιλεχθούν σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες.
Παράλληλα πρέπει να εξετάσουμε την πεπτική διαδικασία και την χρήση πικρών βοτάνων, άφυσων ή ηπακτικών.
Αν υπάρχουν υποψίες για δυσλειτουργία του ήπατος, μπορεί να χρειαστούν χολαγωγά ή ηπατικά, και αν τα νεφρά δεν αντεπεξέρχονται πλήρως στη λειτουργία τους πρέπει να χορηγηθούν διουρητικά.
Τα νευροτονωτικά μπορεί να είναι επίσης κατάλληλα.
Παραδοσιακά έχουν καλή φήμη στη θεραπεία του εκζέματος βότανα όπως: η ρίζα Άρκτιου, η Σκροφουλάρια, η Φουμαρία, η Βερβερίδα του Όρεγκον, η Τσουκνίδα, ο Πανσές και το κόκκινο Τριφύλλι.
Ένα χρήσιμο βασικό μείγμα μπορεί να γίνει από τα ακόλουθα βότανα σε ίσα μέρη:

Σκροφουλάρια
Τσουκνίδα
Τριφύλλι

Το ρόφημα αυτό πρέπει να πίνεται τρεις φορές τη μέρα.
Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για το βρεφικό έκζεμα.
Αρχικά μπορεί να φανεί ότι τα συμπτώματα επιδεινώνονται, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχήσει, γιατί γρήγορα θα ακολουθήσει αξιωσημείωτη βελτίωση.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εξωτερικά ιάματα για να μειώσουμε τους ερεθισμούς και την ενόχληση, αλλά δεν πρόκειται να επιτύχουμε μ' αυτά τη θεραπεία, αν δε συνοδεύονται και από εσωτερική αγωγή.
Τα ακόλουθα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κομπρέσες ή αλοιφές: Άρκτιο, Στελλαρία, Σύμφυτο, Υδραστίδα, Καλέντουλα, Πανσές, Αχαμηλίδα.
Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε μια κομπρέσα από Καλέντουλα ρίχνοντας μισό λίτρο βραστό νερό πάνω σε δύο κουταλιές της σούπας ξερά άνθη (ή τρεις κουταλιές φρέσκα άνθη) και αφήνοντας το μείγμα να κρυώσει.
Μουσκέψτε την κομπρέσα στο υγρό και βάλτε τη στην προσβλημένη περιοχή.
Αφήστε τη για μία ώρα, μουσκεύοντάς τη συνεχώς.
Βάλτε κομπρέσα τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα.
Με το Άρκτιο μπορούμε να παρασκευάσουμε μια πολύ καλή και απλή αλοιφή.
Συν-θλίίψτε μια φρέσκια ρίζα για να βγάλετε το χυμό και ανακατέψτε τον με βαζελίνη μέχρι να αποκτήσει τη σωστή πυκνότητα και υφή.
Μπορείτε να τη βάζετε στις προσβλημένες περιοχές αρκετές φορές τη μέρα.

Ακμή
Αυτό το συνηθισμένο πρόβλημα της εφηβείας έχει δύο κύρια αίτια, ένα ορμονικό και ένα διατροφικό.
Το ορμονικό πρόβλημα σχετίζεται με το επίπεδο των αρσενικών ορμονών και γίνεται περισσότερο εμφανές κατά την εφηβεία, όταν ενεργοποιούνται σημαντικές σωματικές αλλαγές από διάφορες ορμονικές διεργασίες.
Η διάδοση της ακμής στους νέους κατά την εφηβεία και στις νέες πριν από την αρχή της έμμηνης ούσης δείχνει καθαρά αυτή τη σύνδεση.
Ο διατροφικός παράγοντας σχετίζεται με την ,κανότητα του σώματος να μεταβολίζει λίπη και υδατάνθρακες.
Αν υπάρχει οποιοδήποτε αεταβολικό πρόβλημα ή μεγάλες ποσότητες τέτοιων τροφών στο διαιτολόγιο, μπορεί να προκληθεί ακμή ή να επιδεινωθεί αν υπάρχει ήδη.
Η βοτανοθεραπευτική προσέγγιση έχει για στόχο να υποστηρίξει το μεταβολισμό αυτών των τροφών και να βοηθήσει τη λεμφική παροχέτευση και την απέκκριση των άχρηστων ουσιών από το σώμα.
Από διαιτολογική άποψη, τα λίπη, τα γλυκά και οι υδατάνθρακες πρέπει να μειωθούν δραστικά, και να αυξηθούν τα φρούτα και τα λαχανικά.
Ιδιαίτερα χρήσιμα είναι τα εξομαλυντικά βότανα όπως η Σκροφουλάρια, το Γάλιο, το Τριφύλλι, η Βερβερίδα του Όρεγκον και το Αγριολάπαθο.
Μπορούν επίσης να χορηγηθούν λεμφικά όπως η Φυτολάκκα και η Εχινάκια, και ηπατικά όπως η Ίριδα και το Ταραξάκο.
Το ακόλουθο μείγμα μπορεί να χορηγηθεί για ένα διάστημα:

Ίριδα 1 μέρος
Γάλιο 1 μέρος
Εχινάκια 1 μέρος
Σκροφουλάρια 1 μέρος
Φυτολάκκα 1 μέρος

Το ρόφημα αυτό πρέπει να πίνεται τρεις φορές τη μέρα.
Εξωτερικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια λοσιόν ή ένα έγχυμα από ίσα μέρη Καλέντουλας, Στελλαρίας και αποσταγμένης Αμαμηλίδας.
Επίσης, να γίνεται συχνή πλύση του δέρματος με αγνό σαπούνι.


Αρθρο: Βότανα: Πρότυπα Δερματικών Παθήσεων: Εσωτερικά Αίτια

Κατηγορία: Βότανα θεραπείες

Υποκατηγορία: Δέρμα

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Δέρμα
Βότανα: Βότανα για το Δέρμα
Βότανα: Πρότυπα Δερματικών Παθήσεων: Εσωτερικά Αίτια
Βότανα: Πρότυπα Δερματικών Παθήσεων: Εσωτερικές Αντιδράσεις σε Εξωτερικούς Παράγοντες
Βότανα: Πρότυπα Δερματικών Παθήσεων: Εξωτερικά ΑίτιαΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names