Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Βότανα: Βότανα για το Μυοσκελετικό Σύστημα

Βότανα θεραπείες / Υποκατηγορία: Μυϊκό και Σκελετικό Σύστημα

Σ αυτό το σύστημα, και ιδιαίτερα για παθήσεις όπως οι ρευματισμοί ή η αρθρίτιδα, πρέπει να επαναφέρουμε τον οργανισμό σε μια κατάσταση υγείας και ισορροπίας.
Για να θεραπεύσουμε τα προβλήματα που εκδηλώνονται στα οστά και τους μύες, η πέψη και η αφομοίωση πρέπει να λειτουργούν σωστά, καθώς και οι διάφορες απεκκριτικές διεογασίες.
Αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη μας όταν επιλέγουμε διαφορετικά είδη βοτάνων για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Αντιρρευματικά
Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός βοτάνων που έχουν αποκτήσει τη φήμη ότι προ-λαμβάνουν, ανακουφίζουν ή θεραπεύουν τα ρευματικά προβλήματα.
Θα σας δώσω ένα μεγάλο - αν και όχι πλήρη - κατάλογο αντιρρευματικών βοτάνων, στον οποίο περιλαμ-λαμβανονται βότανα με διαφορετικές κύριες δράσεις.
Μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με τισ ανάγκες ολόκληρου του σώματος, αφού ο κατάλογος περιέχει εξομαλυντικά, αντι-φλεγμονώδη, φλογιστικά, διουρητικά, διεγερτικά και πεπτικά: Αγγελική η αρχαγγελική, Αρκτοστάφυλος, Τσιμισιψούγκα, Μαύρη Ιτιά, Φύκος, Ίριδα, Μηνύανθος, Ευπατόριο το διατρητόφυλλο, Άρκτιο, Καγιέν, σπόροι Σέλινου, Αγριάδα, Ταραξάκο, Αρπαγόφυτο, Γουαϊάκο, Τζίντζερ, Κεδρόμηλα, Βερβερίδα του Όρεγκον, Σινάπι, Τσουκνίδα, Φυτολάκκα, Ξ-ανθόξυλο, Σενέκιο το ιακωβαίο, Σαρσαπαρίλλα, Λεύκη η τρέμουσα, Διοσκορία, Γχλθερία, Αρτεμισία το αψίνθιον, Αχιλλέα και Αγριολάπαθο.
Εξομαλυντικά
Τα εξομαλυντικά καθαρίζουν σταδιακά και επανορθώνουν τη "μολυσμένη" κατάσταση του αίματος και αποκαθιστούν μια υγιέστερη λειτουργία.
Τα βότανα αυτά επιδρούν με διαφορετικούς μηχανισμούς, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν κατανοηθεί ακόμη, και λειτουργούν σε πολλές διαφορετικές παθήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ρευματισμοί.
Τα περισσότερα εξομαλυντικά βοηθούν τα προβλήματα αυτού του συστήματος, αλλά εκείνα που χρησιμοποιούνται περισσότερο είναι τα: Τσιμισιφούγκα, Μηνύανθος, σπόροι Σέλινου, Αρπαγόφυτο, Γουαϊάκο και Σαρσαπαρίλλα.
Οι περισσότερες ρευματικές και αρθριτικές παθήσεις βελτιώνονται με τη γενική αναζωογόνηση του οργανισμού και τον καθαρισμό που επιτυγχάνεται με αυτά τα βότανα.

φλεγμονή των αρθρώσεων και άλλων ιστών έχει πάψει πια να είναι μια υγιής αντίδραση που βοηθά τη συνολική λειτουργία του σώματος.
Ένα καλό παράδειγμα τέτοιου βοτάνου είναι η Σπειραία.
Είναι πλούσια σε φυσικές ουσίες που μοιάζουν με την ασπιρίνη και που μειώνουν το πρήξιμο και τον πόνο, ενώ ταυτόχρονα έχει διουρητικές και ηπατικές ιδιότητες.
Έτσι βοηθά τον καθαρισμό και τις απεκκρίσεις του σώματος και, με τον καιρό, καθαρίζει και τις ρίζες της φλεγμονής, οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο από τη συσσώρευση αποβλήτων και τοξινών.
Τα πιο αποτελεσματικά αντιφλεγμονώδη είναι η Μαύρη Ιτιά, το Αρπαγόφυτο, το Γουαϊάκο, η Σπειραία, η Λεύκη η τρέμουσα και η Διοσκορία.
Αντίθετα από τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αυτά τα βότανα είναι ασφαλή και σε μεγάλες δόσεις, αφού έχουν την αραιωμένη και ισορροπημένη μορφή με την οποία τα σχεδίασε η φύση.
Για μερικά άτομα, μια ασφαλής και αποτελεσματική δόση Μαύρης Ιτιάς θα μπορούσε να είναι τα 250 ml βάμματος τη βδομάδα.
Φλογιστικά
Τα φλογιστικά, όταν απλωθούν στο δέρμα, διεγείρουν την κυκλοφορία σε εκείνο το σημείο.
Αυτό αυξάνει την αιμάτωση, πράγμα που ανακουφίζει τη συμφόρηση και τη φλεγμονή.
Έτσι τα φλογιστικά μπορούν να αποτελέσουν το βασικό συστατικό των υγρών εντριβής που χρησιμοποιούνται για το μυϊκό ρευματισμό και άλλες παρόμοιες καταστάσεις.
Τα περισσότερα φλογιστικά είναι πολύ ισχυρά για εσωτερική χρήση.
Ακόμη και εξωτερικά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, ιδιαίτερα αν το δέρμα είναι ευαίσθητο, και να μη χρησιμοποιούνται καθόλου αν το δέρμα έχει υποστεί βλάβες.
Ο συγκεκριμένος τρόπος χρήσης τους θα περιγραφεί πιο κάτω.
Τα πιο χρήσιμα φλογιστικά είναι το Καγιέν, το Τζίντζερ, το Κράνο, το Σινάπι, το Έλαιο Μέντας, το Σενέκιο το ιακω-βαίο, το Έλαιο Δενδρολίβανου και η Γωλθερία.
Διουρητικά
Τα διουρητικά βοηθούν τη λειτουργία των νεφρών και επομένως την αποβολή των μεταβολικών αποβλήτων και τοξινών, αλλά και των προϊόντων μιας φλεγμονής.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτά αποτελούν τη ρίζα πολλών προβλημάτων όπως η αρθρίτιδα και η οι ρευματισμοί.
Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στα νεφρά, πρέπει να φροντιστεί κι αυτό.
Για να υποστηρίξουμε, γενικά, τη λειτουργία αυτών των ζωτικών οργάνων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βότανα όπως το Ευπατόριο το διατρητόφυλλο, το Σέλινο, τα Κεδρόμηλα ή την Αχιλλέα.
Οι σπόροι Σέλινου θεωρούνται συχνά ειδικό ίαμα για τους ρευματισμούς.
Διεγερτικά της Κυκλοφορίας του Αίματος
Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσουμε το σώμα από τις τοξίνες είναι να διεγείρουμε την κυκλοφορία, πράγμα που αυξάνει τη ροή του αίματος προς τους μύες και τις αρθρώσεις.
Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να καταπονηθεί η καρδιά, αν χρησιμοποιήσουμε βότανα που διεγείρουν την περιφερειακή κυκλοφορία, όπως το Καγιέν, το Τζίντζερ, η Φυτόλακκα, το Ξανθόξυλο ή το Δενδρολίβανο.
Φυσικά, αν υπάρχει κάποιο καρδιακό πρό-βλημα ή πρόβλημα κυκλοφορίας, πρέπει επίσης να φροντιστεί.
Αναλγητικά (Παυσίπονα)
Ο στόχος του θεραπευτή είναι να ανακουφίσει το άτομο που υποφέρει, και πρέπει πολλές φορές να εφαρμόσει κάποια αγωγή για να περιορίσει ορισμένα επώδυνα συ-μπτώματα, Μπορεί να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει βότανα που θα μειώσουν τον συχνά αφόρητο πόνο ορισμένων καταστάσεων όπως οι ρευματισμοί.
Φυσικά, τα βότανα αυτά θα δοθούν μόνο σαν μέρος μιας πλήρους θεραπευτικής αγωγής του αιτίου.
Τα αντιφλεγμονώδη βότανα μειώνουν τον πόνο σε κάποιο βαθμό, αλλά ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί και να εξαλειφθεί ο πόνος είναι να καθαριστεί το υποκρυπτόμενο πρόβλημα.
Όσο εφαρμόζεται η ευρύτερη αγωγή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βότανα όπως το Γουαϊάκο, την Πισκιδία, το Υπερικό ή τη Βαλεριάνα για να ανακουφίσουμε τον πόνο.
Τα βότανα αυτά θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά αν δε ληφθούν παράλληλα και άλλα μέτρα για τη θεραπεία του βαθύτερου αιτίου.
Πεπτικά Τονωτικά
Η πεπτική λειτουργία πρέπει να γίνεται σωστά, γιατί οι θρεπτικές ουσίες πρέπει να απορροφούνται σωστά για να μπορεί το μυοσκελετικό σύστημα να λειτουργεί καλά.
Εδώ θα είναι χρήσιμα τα πικρά όπως η Γεντιανή, η Υδραστίδα, η Αρτεμισία το αψίνθιον ή η Αχιλλέα.
Αν υπάρχει δυσκοιλιότητα ή συσσώρευση κοπράνων, πρέπει να χορηγήσουμε εκκε-νωτικά, ιδιαίτερα εκείνα που δρουν διεγείροντας τη λειτουργία του ήπατος, όπως το Μπόλντο, η ρίζα Ρήου ή το Αγριολάπαθο.
Αντιφλεγμονώδη
Είναι ίσως παραπλανητικό να ονομάζουμε αυτά τα βότανα αντιφλεγμονώδη, γιατί σε μια ολιστική αγωγή δεν στοχεύουμε στην καταστολή των φλεγμονών, οι οποίες είναι συνήθως μέρος των υγιών αντιδράσεων του οργανισμού.
Τα βότανα αυτά περιορίζουν τις φλεγμονές βοηθώντας το σώμα να ξεπεράσει το πρόβλημα.
Μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ρευματικών και αρθριτικών καταστάσεων, όπου η μακροχρόνια


Αρθρο: Βότανα: Βότανα για το Μυοσκελετικό Σύστημα

Κατηγορία: Βότανα θεραπείες

Υποκατηγορία: Μυϊκό και Σκελετικό Σύστημα

Σχετικά άρθρα:
Βότανα: Μυϊκό και Σκελετικό Σύστημα
Βότανα: Βότανα για το Μυοσκελετικό Σύστημα
Βότανα: Πρότυπα Μυοσκελετικών ΠαθήσεωνΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names