Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Φύτρα: εργοστάσια παραγωγής βιταμινών στην κουζίνα μας.

Diet tips / Υποκατηγορία: Δίαιτα-Διατροφή -Ιδέες

Φύτρα: εργοστάσια παραγωγής βιταμινών στην κουζίνα μας.

Του Παύλου Κριαρά

Τα φύτρα είναι τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στην κουζίνα μας και δεν συγκρίνονται με κανένα σκεύασμα μια και τα ζωντανά μικροθρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας δεν μπορούν να διατηρηθούν ζωντανά σε κανένα σκεύασμα.
Βλέπε περισσότερα για το φαγητό σε κουτάκια:
http://se.gr/health/?p=1456

Φύτρα. η ζωντανή υπέρ-τροφή που θα έπρεπε ολοι να παράγουμε και να καταναλώνουμε.
 
Τα πειράματα που έκανες στο σχολείο με τις φακές και τα ρεβύθια τα θυμάσαι;

Όλοι είχαμε φακές φυτρωμένες και τις περιφέραμε επιδεικνύοντας τις, εντυπωσιαζόμασταν από την χαρά της δημιουργίας από την δύναμη της φύσης αλλά δεν ξέραμε κάτι πολύ σπουδαίο και στο τέλος τις πετούσαμε γιατί κανείς δεν μας έμαθε στο σχολείο ό,τι τα φύτρα είναι μια υπερτροφή δύναμης ενέργειας και υγείας.

Λοιπόν, είναι ακριβώς το ίδιο παιχνίδι και παίζεται επίσης με τον ίδιο τρόπο! Είτε είσαι ωμοφάγος είτε όχι, τα φύτρα επιβάλλεται να βρίσκονται στην διατροφή σου και μάλιστα στην πρώτη γραμμή. Είναι τόσο απλό να τα προσθέτεις στην σαλάτα σου όσο εύκολο είναι να βάλεις τα πιρούνια στο τραπέζι. Ο άνθρωπος σήμερα παρά τον ποταμό της πληροφορίας που τον πνίγει, στερείται βασικών απλών γνώσεων.

Τα φύτρα είναι ένας σπουδαίος τρόπος για την απόκτηση βασικών βιταμινών. Ανάλογα με το βάρος τους, οι φυτρωμένοι σπόροι είναι ή πιο θρεπτική και αποδοτική - από πλευράς χώρου και βάρους - τροφή. Σπόροι πού φυτρώνουν και βάζα για το φύτρωμά τους είναι διαθέσιμοι παντού και ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει φρέσκα, υγιεινά, και εξαιρετικά θρεπτικά φύτρα πάνω σε ένα πάγκο κουζίνας, χωρίς άλλο μέσο παρά δυο - τρία γυάλινα βάζα λάστιχα, τουλπάνι ή γάζα και φυσικά σπόρους.

Τα φύτρα είναι μία θαυμάσια ανάπαυλα από τα συνηθισμένα λαχανικά και σας προσφέρουν πολύτιμη πρωτεΐνη και χλωροφύλλη όλο τον χρόνο. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές σπόρων για φύτρα με σειρά σπουδαιότητας βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων είναι το σιτάρι, το άλφα- άλφα, το μπρόκολο, οι φακές, τα ρεβίθια, τα κουκιά, ο αρακάς, το τριφύλλι και έπονται τα φασόλια το αρμυρίκι το ραπανάκι κ.α. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μία υπέρ πλούσια σαλάτα στην κουζίνα σας με έναν δίσκο σπόρων ζαρζαβατικών πού έχετε αφήσει να φτάσουν σε ύψος αρκετών εκατοστών. Χρειάζεται απλώς να αγοράσετε κανονικούς σπόρους σιτάρι, μπρόκολο κλπ από τα βιολογικά καταστήματα για να είστε σίγουροι που ο σπόρος δεν είναι ραντισμένος με χίλια δυο δηλητήρια και άρα νεκρός.

Άλλωστε είναι γνωστό σε άλλο άρθρο που έχουμε αναφερθεί ότι ούτως η άλλως ακόμα και για να μαγειρέψουμε όσπρια πρέπει να τα εχουμε βάλει από την προηγούμενη στο νερό.

Δείτε απόσπασμα από το σχετικό άρθρο:
Πριν μαγειρευτούν, τα όσπρια θα πρέπει να μουσκέψουν την προηγούμενη ημέρα μέσα σε μπόλικο νερό, κυρίως για να απομακρυνθούν από αυτά ορισμένα μη ωφέλιμα συστατικά τους, όπως το φυτικό οξύ και αντι-βιταμινικοί παράγοντες καθώς και υπολείμματα φυτοφαρμάκων και δηλητηριωδών συντηρητικών που προσθέτει η βιομηχανοποίηση για την μακρόχρονη διατήρηση τους, επίσης θα βράσουν καλύτερα. Για τους παραπάνω λόγους μην χρησιμοποιείτε ποτέ το νερό του μουσκέματος τους για το βράσιμο. Διαβάστε περισσότερα εδω: http://se.gr/health/?p=1276
 
Επειδή τα φύτρα είναι γεμάτα βιταμίνη Β12, όλες τις βιταμίνες Β και και βιταμίνες A, Κ και C, όπως επίσης και ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, και άλλα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία και επιβίωση, τα φύτρα επιβάλλεται να αποτελούν ένα σημαντικό μέρος μιας καλής και ισορροπημένης διατροφής.

Οι ξεροί σπόροι, τα σιτηρά και τα λαχανικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σε σύνθετους υδατάνθρακες, μα στην διάρκεια της απλής διαδικασίας του φυτρώματος οι βιταμίνες και το θρεπτικό περιεχόμενο αυξάνουν σημαντικά. Ως επιπλέον δώρο, τα φύτρα είναι και πολύ πιο εύκολα στην χώνεψη και πιο γευστικά, απ' ό,τι στην κατάσταση τους πριν το φύτρωμα.

Με τον ίδιο τρόπο ζωντανεύουμε στο νερό ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα τα οποία μας δίνουν πολλαπλάσια θρεπτικά συστατικά που δεν έχουν όταν είναι σε λήθη.

Προσοχή όμως στις ποσότητες, γιατί στις υπερτραφές χρειαζόμαστε ελάχιστες ποσότητες, μια και λειτουργούν συχνά σαν καταλύτες με τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες που μας δίνουν και όχι σαν κυρίως τροφή.

Παράλληλα επαναλαμβάνουμε για χιλιοστή φορά ότι ισορροπημένη διατροφή χωρίς αερόβια άσκηση είναι δύσκολο να φέρει ισορροπία στον οργανισμό.

Για επιτυχημένα φύτρα χρειάζεστε μονάχα σπόρους και ένα βάζο σκεπασμένο με ένα τούλι ή ένα τουλπάνι ασφαλισμένο στην θέση του με ένα λάστιχο. Τα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής διαθέτουν έτοιμους σπόρους για φύτρα, καθώς και ειδικά πλαστικά ή ανοξείδωτα καπάκια. 'Αν χρησιμοποιείτε ύφασμα, βεβαιωθείτε πώς δεν είναι εντελώς υγρό, αλλιώς εμποδίζει τον αέρα και την υγρασία να θρέψουν τούς σπόρους σας. Βέβαια αν προτιμάτε τον πιο εύκολο δρόμο συχνά οι σπόροι σας θα ζωντανέψουν ακόμα και σ ένα πιατάκι με λίγη υγρασία.

Αφού αφαιρέσετε τούς τυχόν σπασμένους ή κατεστραμμένους σπόρους, οι όποιοι μπορεί να σαπίσουν στην διάρκεια της διαδικασίας του φυτρώματος, η να μην μαλακώσουν, μουλιάστε τούς υπόλοιπους ( περίπου τέσσερις κουταλιές της σούπας ανά βάζο χωρητικότητας ενός λίτρου) για έξι με οκτώ ώρες. Ξεπλύνετε το γυάλινο βάζο καλά πριν τοποθετήσετε τούς σπόρους μέσα. Στρέψτε το βάζο πλάγια, υπό γωνία, με το άνοιγμά προς τα κάτω, ώστε το νερό να στραγγίσει. Η καταλληλότερη θέση για το βάζο είναι ένα δροσερό σημείο της κουζίνας που δεν το βλέπει ο ήλιος κατευθείαν.

Συνεχίστε να ξεπλένετε τούς σπόρους προσεκτικά, μια 0 δυο φορές την μέρα. Το ιδανικό είναι να τούς διατηρείτε υγρούς, νωπούς κι όχι εντελώς βουτηγμένους στο νερό, όπως ακριβώς είναι και η διαδικασία της φύσης, για να μην σαπίσουν.

Τις πρώτες λίγες μέρες δεν χρειάζεται φως, αλλά μπορείτε να τούς βγάλετε στο φως αργότερα. Ό χρόνος φυτρώματος ποικίλλει, αλλά συνήθως μπορείτε να έχετε βρώσιμα φύτρα μέσα σε τρεις έως πέντε ημέρες. Αφήσετε τα να μεγαλώσουν τόσο όσο να βγάλουν πράσινα φυλλαράκια για να έχετε και την πολύτιμη χλωροφύλλη στο πιάτο σας.

Μπορείτε να τα φάτε, ωμά ανακατεμένα με κάθε δυνατό τρόπο και να τα φυλάξετε στο ψυγείο σας 5-6 ημέρες, αφού τα ξεπλύνετε. Είναι σπουδαία αυθεντική πηγή θρεπτικών συστατικών και κυρίως ζωντανών, αυθεντικών, μικροθρεπτικών που τόσο πολύ λείπουν σήμερα από την διατροφή μας.

Με πολλά βάζα να φυτρώνουν σε διαφορετικά στάδια μπορείτε να έχετε μία ατέλειωτη ποσότητα για να πετύχετε εύκολα μια καλή διατροφή ποιότητας, πλούσιας αυθεντικής γεύσης και υγείας.

Το φύτρο δημιουργείται όταν ο σπόρος ξεκινάει να μεγαλώνει ώστε να δημιουργήσει ένα καινούργιο φυτό. Τα φύτρα ποικίλουν σε υφή και γεύση. Μερικά είναι πιπεράτα όπως τα σπόρια του κρεμμυδιού και του ραδικιού. Άλλα είναι σκληρά όπως τα όσπρια και άλλα τρυφερά όπως το άλφα - άλφα. Άλλα είναι κατάλληλα για τη σαλάτα μας η για σούπα για σάντουιτς η για ροφήματα.

Έχει γραφτεί ότι 5.000 χρόνια πριν στην αρχαία Ελλάδα οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές έδιναν φύτρα στους ασθενείς με σκοπό να τους θεραπεύσουν. Επίσης τα βρίσκουμε στους Ινδούς, Κινέζους, Αιγυπτίους αλλά και στην βίβλο. Το 1700 οι ναυτικοί πολύ συχνά αντιμετώπιζαν το σκορβούτο (έλλειψη βιταμίνης C) και το 1772-1775 ο κάπταιν James Cook έδωσε στους ναυτικούς του να φάνε λεμόνια και ποικιλία φύτρων τους έβαλε δε να καλλιεργούν φύτρα μέσα στο καράβι και με αυτό τον τρόπο γλίτωσαν από τα προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούσαν.

Παρά όλα αυτά δεν είναι πολλά χρόνια που οι δυτικοί ενδιαφέρθηκαν για τα φύτρα και τις ωφέλειες τους. Δυστυχώς οι έρευνες γίνονται με πολύ δυσκολία και πενιχρά μέσα αφού ο πακτολός των χρημάτων πέφτει στην αρρώστια και όχι στην πρόληψη, παρ όλο που έχει δείξει τον σωστό δρόμο ο μεγάλος γιατρός Ιπποκράτης εδώ και 2400 χρόνια.
Κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου ενδιαφέρθηκαν διάφοροι διατροφολόγοι ώστε να βρουν ένα λαχανικό που να καλλιεργείται κάθε εποχή του χρόνου με εύκολο τρόπο, χωρίς χώμα, χωρίς ήλιο να συναγωνίζεται τις ντομάτες σε βιταμίνη C να μην δημιουργεί απορρίμματα κατά τη διάρκεια της παρασκευής και να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Κατέληξαν λοιπόν όπως θα καταλάβατε στα φύτρα, τα οποία είναι τα πιο ολοκληρωμένα τρόφιμα σε θρεπτική αξία. Τα φύτρα είναι ζωντανή τροφή που δίνει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό αφού ακόμα και όταν τα βάλουμε στο ψυγείο συνεχίζουν να αναπτύσσονται (με αργό ρυθμό) και η θρεπτική τους αξία συνεχίζει να αυξάνεται.

Είναι δε πολύ οικονομικά από τη στιγμή που 1 ποτήρι σπόρους μας δίνει 3 κιλά λαχανικά επίσης πρέπει να προσθέσουμε ότι είναι απολύτως βιολογικά μια και τα καλλιεργούμε μόνοι μας. Για να πάρουμε μια εικόνα της θρεπτικής τους αξίας σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορα Πανεπιστήμια της Αμερικής κάποια φύτρα έχουν περισσότερη χλωροφύλλη από το σπανάκι, το λάχανο και το μαϊντανό. Το άλφα- άλφα, ο ηλιόσπορος και το τριφύλλι περιέχουν 4% πρωτεΐνη ενώ το σπανάκι έχει μόνο 3% όταν το κρέας περιέχει 19% πρωτεΐνη το φύτρο σόγιας (ροβίτσα) περιέχει 28% και οι φακές και τα μπιζέλια έχουν 26% πρωτεΐνη.

Τα φύτρα των δημητριακών και των ξηρών καρπών είναι πλούσια σε λιπαρά. Π.χ. το σιτάρι και ο ηλιόσπορος. Ο ηλιόσπορος είναι η τέλεια πηγή για ωμέγα 6. Το φύτρο ραδικιού έχει 29 φορές περισσότερο βιταμίνη C από το γάλα και 4 φορές περισσότερη βιταμίνη Α. Αυτό το πιπεράτο λαχανικό έχει 10 φορές περισσότερο ασβέστιο από την πατάτα και περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τον ανανά. Εάν εξετάσει κανείς τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του φυτρώματος θα καταλάβει ότι τα φύτρα είναι εργοστάσια παραγωγής βιταμινών στην κουζίνα μας.

Έχει αποδειχτεί ότι τα φύτρα εμποδίζουν την οστεοπόρωση, βοηθούν σε ανώδυνη εμμηνόπαυση και είναι κατά των καρκινικών όγκων! Έρευνες που έγιναν στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο John Hopkins ανακάλυψαν ότι τα ένζυμα που αναπτύσσονται στα φύτρα του μπρόκολου εμποδίζουν τα κύτταρα να μεταλλαχτούν σε καρκινικά.

Τα φύτρα άλφα- άλφα κατεβάζουν την κακή χοληστερίνη καθώς και τα λίπη αλλά όχι την καλή χοληστερίνη. Το φύτρο του ηλιόσπορου του σιταριού και των δημητριακών βελτιώνουν την ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη. Έρευνες σε ζώα έδειξαν τα οφέλη σε προβλήματα αρτηριοσκλήρωσης και καρδιακών προβλημάτων. Τα ωφέλημα ένζυμα πολλαπλασιάζονται σε όλα τα φύτρα π.χ. στα φύτρα άλφα άλφα πολλαπλασιάζονται κατά 450% σε σχέση με τον ανενεργό σπόρο.

Επίσης τα φύτρα από τα φασόλια και άλλους σπόρους, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, σε αντιοξειδωτικά με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την γήρανση με φυσικό τρόπο και εσωτερικά στην πηγή της. (χωρίς κρέμες, χωρίς ακριβά καλλυντικά γεμάτα συντηρητικά) Αντιγήρανση με την δύναμη και τη σοφία της φύσης! Μια και τα φύτρα αντιπροσωπεύουν το θαύμα της γέννησης και όχι της σήψης που είναι και αυτό το οποίο μας χαρίζει ζωή και υγεία!.

Τα φασόλια άλφα-άλφα πήραν το όνομά τους από το Ελληνικό «Άλφα» που σημαίνει για λόγους μάρκετινγκ το καλύτερο, την αρχή των πάντων, αλλά κατά την γνώμη μας δεν χρειάζεται να ψάχνουμε το καλύτερο καρπό για να κάνουμε τα φύτρα μας. Κάθε καρπός τον οποίο θα καταναλώσουμε, μαγειρεμένο η ωμό πρέπει πρώτα τον ζωντανέψουμε ξεκινώντας την διαδικασία της φύτρωσης. Ακόμα και την πατάτα η το ρύζι που επίσης πρέπει να τα βάζουμε για λιγη τουλάχιστον ώρα στο νερό πριν να τα μαγειρέψουμε. Αυτό που θα φύγει δεν είναι το άμυλο αλλά τυχόν συντηρητικά δηλητήρια με την οποία είναι εμποτισμένα καθώς και τα οξέα που προαναφέραμε.

Τα φύτρα είναι η πιο συμπυκνωμένη φυσική πηγή βιταμινών, μετάλλων, ενζύμων, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων και πρωτεϊνών στη γη! Παρά όλα αυτά τα φύτρα είναι κάτι περισσότερο από θρεπτικά συστατικά. Η ιατρική της δύσης ερμηνεύει την ενέργεια σε θερμίδες αλλά οι θερμίδες δεν εξηγούν την ζωή.

Ο άνθρωπος που είναι μόνο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει. Ο Ιπποκράτης είπε "Είμαστε ό,τι τρώμε", όσοι λοιπόν τρώτε κυρίως νεκρό μαγειρεμένο κρέας αλλά και τα παράγωγα του είστε νεκροί και πλύστες ασθένειες διαγκωνίζονται μέσα σας, για να προσπεράσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας κυριεύσουν. Αυτό ίσως δεν σας το λέει ο διατροφολόγος σας (άλλο νέο φρούτο  ετούτο), ούτε η τηλεόραση το λέει, ούτε ο πνευματικός σας θα σας το πει όχι γιατί δεν ξέρει, αλλά γιατί τα χρήματα από διαφημίσεις είναι πολλά και τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που σας πουλάνε σε κουτάκια βασιζόμενοι στην άγνοια σας αποφέρουν στην βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων τεράστια εκατομμύρια κάνοντας τους ένα ισχυρό χταπόδι με πολλά πλοκάμια γύρω σας.
Η λύση είναι εκεί που ήταν πάντα. Εχει ερευνηθεί και καταγραφεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, εμείς απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από αυτήν και προσπαθούμε να πείσουμε τους αφελής ότι μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα ευαίσθητα μικροθρεπτικά συστατικά όπως τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία σε κουτάκια εις χάριν του κέρδους.
http://se.gr/health/?p=1456

Η Ασθένεια Δεν Υπάρχει: Πολλοί επιστήμονες, άλλοι φανερά και άλλοι κρυφά, ανάλογα με το από ποιον πληρώνονται, λένε πλέον πως οι διαταραχές ακόμη και τα λεγόμενα ατυχήματα, είναι ψυχοσωματικές. Ότι ο ψυχισμός εμπλέκεται με κάποιον τρόπο, που δεν είναι ακριβώς γνωστός, στην αιτιολογία των ποικίλων αστοχιών του συστήματος αντίστασης. Το εκπληκτικό δεν είναι αυτές οι αστοχίες του συστήματος αντίστασης, αλλά ότι το σύστημα αντίστασης λειτουργεί τόσο καλά.

Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης Ο λόγος που οι άνθρωποι πεθαίνουν είναι γιατί δεν μπορούν να μαζέψουν ενώσουν, όλα τα παράλληλα κομμάτια της ψυχής τους. Για να μπορέσουν να φύγουν έξω από την φούσκα της δημιουργίας, της ύλης, στην Αθανασία. Αυτό περιγράφεται πολύ όμορφα στο Ονειρικό Διήγημα του Χ. Φ. Λαβκραφτ, "Το Ασημένιο Κλειδί", "Μέσα από τις Πύλες του Ασημένιου Κλειδιού" .

H καλύτερη επιλογή τροφών: Εάν θέλεις να δεις πώς ήταν η τροφή σου χθες, κοίτα το σώμα σου σήμερα. Εάν θέλεις να δεις πώς θα είναι το σώμα σου αύριο, κοίτα την τροφή σου σήμερα. Yajurveda. Αν σας ρωτούσαν τι σχέση έχει ο λιναρόσπορος με εσάς, τι θα λέγατε; «Προφανώς καμία», θα απαντούσατε γελώντας, στην αιφνιδιαστική και αλλοπρόσαλλη ερώτηση. Αλλά ο λιναρόσπορος είστε εσείς οι ίδιοι.

Η Τροφή Που Ο Ανθρώπινος Οργανισμός Αναγνωρίζει, Είναι Μίγμα Χημικών Στοιχείων. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται να ξέρουμε, για να δράσουμε ανάλογα, είναι πως η χημεία των τροφίμων του σουπερ μάρκετ δεν είναι συμβατή με τον ανθρώπινο οργανισμό.

Θεόφραστος: Η Ιστορία της Σφαγής των Ζώων! Ίσως, θα έλεγε κάποιος ότι και από τα φυτά αφαιρούμε κάτι. Δεν είναι όμως το ίδιο, γιατί εκεί η αφαίρεση δεν γίνεται παρά τη θέλησή τους. Ακόμα και αν εμείς τα αφήσουμε ήσυχα, θα ρίξουν από μόνα τους τους καρπούς τους και εξάλλου η συγκομιδή των καρπών δε συνοδεύεται από την καταστροφή τους, όπως όταν τα ζώα δίνουν τη ζωή τους

Πλουτάρχου, Περί Σαρκοφαγίας «Ο λόγος μάς αναγκάζει με φρέσκο μυαλό και καινούργιο ζήλο να ασχοληθούμε με το μπαγιατεμένο θέμα της σαρκοφαγίας. Είναι δύσκολο βέβαια, όπως είπε ο Κάτων, να μιλάει κάποιος σε κοιλιές που δεν διαθέτουν αυτιά.» Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει ο Πλούταρχος το δεύτερο από τα δύο έργα του με τον κοινό τίτλο Περί Σαρκοφαγίας, δύο λόγους πάνω στο ίδιο θέμα που απευθύνονται στον ακροατή με δύο μέρες διαφορά.

Πηγή:
http://diaita-express.com/admin/dbarticlessubmit.php?cn=1773

Αρθρο: Φύτρα: εργοστάσια παραγωγής βιταμινών στην κουζίνα μας.

Κατηγορία: Diet tips

Υποκατηγορία: Δίαιτα-Διατροφή -Ιδέες

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Η αξία των φρούτων και λαχανικών στη διατροφή
Δίαιτα: Συμβουλες για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας
Δίαιτα: 10 διατροφικά tips για υγιή διαβίωση,απώλεια βάρους και αποφυγή ασθενειών
Δίαιτα: Τροφές που θα σας κάνουν να νιώσετε γεμάτοι
Δίαιτα: 10 διατροφικές συμβουλές για το κρυολόγημα
Δίαιτα: Διατροφή για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας
Δίαιτα: Διατροφή για την αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
Δίαιτα: Διατροφικές συμβουλές για υγιή δόντια.
Δίαιτα: Διατροφικές συμβουλές για την αναιμία
Δίαιτα: Διατροφικά tips για καλό ύπνο
Δίαιτα: Πείτε όχι στο αλάτι
Φύτρα: εργοστάσια παραγωγής βιταμινών στην κουζίνα μας.Κοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names