Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Φαιοφύκη: Θεραπευτική αξία

Yγιεινή διατροφή / Υποκατηγορία: Φαιοφύκη

Το ιώδιο είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό και επομένως βοηθάει κάθε κατάσταση που προκαλείται από νευρική ένταση ή νευρο-μυικές διαταραχές.
Σ' αυτές τις οδυνηρές καταστάσεις τα ίδια τα συμπτώματα μπορούν να προκαλέσουν στρες, έτσι ώστε το ένα οδηγεί στο άλλο.
Τα φύκια μπορούν να εμποδίσουν κάπως αυτή την ένταση, χάρη στα ηρεμιστικά τους αποτελέσματα.
Σε επώδυνες ασθένειες των νεύρων ή του σκελετού, όπως ρευματισμοί, αρθρίτιδα, συνδετικίτιδα και νευρίτιδα, δρουν σαν μια πηγή βιταμινών και μεταλλικών αλάτων, που χρειάζονται τα νεύρα.
Φυσικά οι ασθένειες αυτές μπορεί να προκαλούνται και από εξωτερικές συνθήκες, όπως το άσχημο κλίμα, αλλά μπορεί επίσης να συνδέονται με μια ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών που δε δρα μόνο στις αρθρώσεις, τα νεύρα και τους ιστούς, αλλά επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος, έτσι ώστε οι ακαθαρσίες δεν αποβάλονται.
Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει και μια διατροφή που περιέχει υπερβολικά όξινες τροφές.
Τα φύκια είναι μια τροφή που εξουδετερώνει τα υπερβολικά οξέα, γιατί τα μεταλλικά άλατα είναι αλκαλικά, έτσι καθαρίζει το αίμα και διεγείρει την κυκλοφορία.

Εξαιτίας των ίδιων παραγόντων, τα φύκια δρουν σαν ένα ελαφρό και φυσικό καθαρτικό και βοηθούν επίσης στις διαταραχές των εντέρων.
Η δυσκοιλιότητα προκαλείται συνήθως από μια κακή δίαιτα, ένα γεγονός που οι περισσότεροι άνθρωποι το δέχονται, αλλά δεν το αντιμετωπίζουν.
Αντίθετα καταφεύγουν σε βίαια καθαρτικά, που δρουν μάλλον σαν ερεθιστικά παρά σαν θεραπευτικά.
Φυσικά χρειάζεται η κυτταρίνη με τη μορφή σταρένιου ψωμιού και δημητριακών, ή πίτουρου και φρούτων που περιέχουν κυτταρίνη, Καθώς και λαχανικών.
Αλλά συχνά η αιτία της βρίσκεται στην έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών αλάτων, Πράγμα που μπορεί να εμποδιστεί με μια καθημερινή Βόση από φύκια.
Τα μεταλλικά άλατα που περιέχονται στα φύκια, τονώνουν τα τοιχώματα και τους μύες του εντέρου και εξουδετερώνουν τα υπερβολικά οξέα που περιέχονται στη δίαιτα.

Η δυσκολία στην πέψη ή δυσπεψία οφείλεται σε υπερβολικά όξινες τροφές, και επομένως η αλκαλικότητα των φυκιών, συνδυασμένη με μια πιο κατάλληλη δίαιτα, προλαβαίνει τα προβλήματα τέτοιου είδους, καθώς και τα πιθανά έλκη.

Η διάρροια προκαλείται από τον ερεθισμό του Ηλκννογόνου υμένα των εντέρων, που ακολουθεί ιιαιερα από μια δυσκοιλιότητα ή μετά τη χρησιμοποίηση ισχυρών καθαρτικών, ή προκαλείται από τοξικές ουσίες στην τροφή.
Μερικές φορές πρόκειται απλώς για κάτι περαστικό, για παράδειγμα, όταν το σώμα αποβάλει τις τοξικές ουσίες.
Αλλά όταν διαρκεί ισως να σχετίζεται με κάποια ασθένεια, οπότε πρέπει να αναζητηθεί η θεραπεία.
Τα φύκια, αν και δρουν σαν καθαρτικό, είναι επίσης και αντισηπτικά και μαλακώνουν τον ερεθισμένο υμένα που προκαλεί τη διάρροια.
Ακόμα βοηθάνε στην ανακούφιση της συμφόρησης που συμβαίνει όταν ο βλεννογόνος υμένας των ι νιέρων έχει πρηστεί και εκκρίνει μια υπερβολική ποσότητα βλέννας, η οποία πρέπει να αποβληθεί από το σώμα.
Βοηθούν επίσης στη γαστρική φλεγμονή και τη βλεννώδη κολίτιδα, που προκαλούνται από ερεθισμό του βλεννογόνου υμένα.

Η ικανότητα αυτή να μαλακώνει και να θεραπεύει τους ερεθισμένους βλεννογόνους υμένες δρα και σε άλλα μέρη του σώματος - σε οποιοδήποτε μέρος και αν υπάρχουν βλεννογόνοι υμένες που είναι ερεθισμένοι θα αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο, όπως και τα έντερα στις αντισηπτικές ιδιότητες που έχουν τα φύκια.
Τα μεταλλικά άλατα εκτός από τον καθαρισμό και τη διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος βοηθούν στις διαταραχές των νεφρών και της ουροδόχου κύστης (όπως είναι η κυστίτιδα), στο συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το πάγκρεας, τις αρτηρίες και τα όργανα αναπαραγωγής.
Για παράδειγμα, η χοληδόχος κύστη επειδή είναι καλυμμένη με βλεννογόνο υμένα, όταν ερεθιστεί εκκρίνει βλέννα προκαλώντας μια καταρροϊκή κατάσταση.
Η καταρροϊκή κατάσταση που προκαλείται από τον ερεθισμό του βλεννογόνου υμένα μπορεί γενικά να αποφευχθεί με τον αποκλεισμό από τή δίαιτα των τροφών εκείνων που δημιουργούν βλέννα - όπως είναι τα πολλά λίπη και οι τηγανιτές τροφές σε συνδυασμό με έλλειψη αλκαλικών τροφών όπως τα λαχανικά - καθώς και με μια καθημερινή δόση από φύκια που εξουδετερώνουν οποιαδήποτε υπερβολική ποσότητα οξέων υπάρχει ακόμα, εμποδίζοντας έτσι στην προκειμένη περίπτωση τα προβλήματα της χοληδόχου κύστης, που μπορεί να οδηγήσουν σε πέτρες στη χολή.

Έχει ήδη αναφερθεί ότι τα φύκια μπορούν να βοηθήσουν στην περίπτωση βρογχίτιδας, και εδώ, έχουμε και πάλι να κάνουμε με ένα ερεθισμένο βλεννογόνο υμένα.
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού - το συνηθισμένο κρυολόγημα, η λαρυγγίτιδα, η γρίππη και ο κατάρρους.
Εδώ η βλέννα είναι πιο φανερή όταν η μύτη είναι συνήθως βουλωμένη ή τρέχει, όταν υπάρχει βήχας και φτάρνισμα καθώς το σώμα προσπαθεί να αποβάλει τον ερεθισμό.
Και στις περιπτώσεις αυτές πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι τροφές που δημιουργούν βλέννα, αλλά αυτό γίνεται συνήθως αυτόματα, γιατί το άτομο χάνει συχνά την όρεξη του κατά hi διάρκεια τέτοιων ασθενειών.
Πρέπει να λαμβάνοννται άφθονα υγρά, όπως είναι οι χυμοί φρούτων στους οποίους μπορεί να προστίθεται σκόνη από φύκια και ιο ίδιο ισχύει και για τις σούπες, έτσι ώστε τα συστατικά που περιέχονται στα φύκια να επιδράσουν πάνω στους βλεννογόνους υμένες και επίσης να αυξήσουν τις βιταμίνες και τα μεταλλικά άλατα στον οργανισμό.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.
Έτσι μια καθημερινή δόση από φύκια πρέπει να λαμβάνεται από όλους εκείνους που έχουν μια τάση για κατάρροή ή άλλα προβλήματα του αναπνευστικού.
Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσει κανείς μια καθημερινή δόση είναι τα χάπια από φύκια, αλλά μπορούν να δοκιμαστούν και οι άλλοι τρόποι που αναφέρθηκαν προηγουμένως.
Πραγματικά, επειδή τα ευεργετήματά τους είναι τόσο πλατιά και δρουν σε τοσα πολλά μέρη του σώματος, μια καθημερινή δόση πριν από την εμφάνιση οποιουδήποτε προβλήματος, θα εμποδίσει την εμφάνιση τους και θα χαρίσει ένα γενικό αίσθημα υγείας και ευεξίας.
Τα ηρεμιστικά αποτελέσματα που χαρίζουγ τα φύκια μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ σ' αυτό το αίσθημα ατονίας και έντασης που αναρίθμητα άτομα σήμερα το θεωρούν σαν δεδομένο.
Αν και δε νιώθουν άρρωστα, δε νιώθουν όμως και εντελώς καλά.
Η κούραση και ο λήθαργος που συνοδεύουν το αίσθημα αυτό, μπορούν να αντικατασταθούν από ενέργεια και έτσι το σώμα αρχίζει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
Έτσι εκτός από το ότι συνιστάται για ειδικές ασθένειες το φύκι, αν λαμβάνεται καθημερινά, δρα και σαν ένα γενικό τονωτικό.


Αρθρο: Δίαιτα: Φαιοφύκη: Θεραπευτική αξία

Κατηγορία: Yγιεινή διατροφή

Υποκατηγορία: Φαιοφύκη

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Φαιοφύκη
Δίαιτα: Φαιοφύκη: Ευεργετικές ιδιότητες
Δίαιτα: Φαιοφύκη: Καλλιέργεια
Δίαιτα: Φαιοφύκη: Θεραπευτική αξίαΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names