Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Ανοσοποιητικό σύστημα:Ασθένειες: Το ανοσοποιητικό σύστημα κινδυνεύει

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού / Υποκατηγορία: Ανοσοποιητικό και ασθένειες

Όσο είμαστε νέοι εύκολα ξεγελάμε τον εαυτό μας πείθο-\Jντάς τον ότι οι εκφυλιστικές ασθένειες που απειλούν τη ζωή προσβάλλουν μόνο τους άλλους.
Πόσο όμως στ' αλήθεια απρόσβλητοι είμαστε από κάθε είδους μολυσματική ή άλλης αιτιολογίας ασθένεια; Ο καρκίνος δε θα μας αγγίξει, οι διάφορες αλλεργίες δε θα μας ταλαιπωρήσουν και σπάνια θα υποφέρουμε από κρυολογήματα; Αν θα θέλατε να απαντήσετε «ναι» σε όλα αυτά τα ερωτήματα, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.
Σκοπός μας είναι να σας μάθουμε πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να σας προστατεύει από τις αρρώστιες, για να νιώθετε και να αποδίδετε καλύτερα, για να είστε και να φαίνεστε υγιέστεροι και να ζήσετε περισσότερο.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για συμβουλές, επειδή η φυσική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού μοιάζει παγκοσμίως να βρίσκεται στα όρια κρίσης και οι ασθένειες που σχετίζονται με την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος συνεχίζουν να μας πλήττουν με το ρυθμό που γίνεται στην εποχή μας.
Σκεφτείτε τα παρακάτω γεγονότα:

• Το έτος 2017 οι πιθανότητες να προσβληθείτε από καρκίνο προβλέπεται πως θα είναι περισσότερες από 50%.
Πάρτε για παράδειγμα τον καρκίνο του μαστού.
Σήμερα, μία στις δώδεκα γυναίκες στις ΗΠΑ και μία στις οχτώ στη Μ.
Βρετανία προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού, ο δε αριθμός των νέων περιστατικών αυξάνεται διαρκώς.
Η ασθένεια εμφανίζεται στη ζωή των γυναικών συχνότερα και νωρίτερα απ' ό,τι πριν από μια δεκαετία.
Η πρόβλεψη είναι ότι το 2017 ο κίνδυνος να αναπτυχθεί καρκίνος σε μια γυναίκα θα είναι μεγαλύτερος από 50% και σ' έναν άντρα μεγαλύτερος από 65%, ενώ ένας στους τέσσερις άντρες αναμένεται να προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη.
Μέχρι στιγμής χάνουμε, δεν κερδίζουμε τον πόλεμο κατά του καρκίνου.

• Οι θάνατοι από μολυσματικές ασθένειες έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία.
Τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Μ.
Βρετανία ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται εντυπωσιακά.
Μια έρευνα για τις αιτίες θανάτων στις ΗΠΑ από το 1980 μέχρι το 1992 αποκάλυψε μια ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση — κατά 58% — στους θανάτους από μολυσματικές ασθένειες.

• Οι θάνατοι ατόμων ηλικίας 25 μέχρι 44 χρόνων από μολυσματικές ασθένειες έχουν εξαπλασιαστεί.
Αυτό εν μέρει μόνο οφείλεται στην αύξηση των θανάτων από τον ιό του έιτζ.
Οι θάνατοι από λοιμώξεις του αναπνευστικού αυξήθηκαν κατά 20%.
Σύμφωνα με τον Σπενς Γκαλμπρέιθ, πρώην διευθυντή του Κέντρου Παρακολούθησης Λοιμωδών Νόσων: «Ο ρυθμός με τον οποίο διαφοροποιούνται οι πηγές μόλυνσης φαίνεται πως επιταχύνεται.
Πιστεύουμε πλέον πως είναι θέμα χρόνου, μέχρι να κάνει αισθητή την παρουσία της η νέα μικροβιακή απειλή για το ανθρώπινο είδος».

ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

17

• Ένα εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τροφικές δηλητηριάσεις.
Η όλο και συχνότερη εμφάνιση ασθενειών που προκαλούνται από τροφικές δηλητηριάσεις — δεύτερη αιτία νόσησης σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου, με μόνο το κοινό κρυολόγημα να προηγείται — μπορεί να είναι αποτέλεσμα επιπλοκών που δημιουργούνται από τη χρήση των 50.000 τόνων αντιβιοτικών στον κόσμο ετησίως.

• 50.000 τόνοι αντιβιοτικών χρησιμοποιούνται ετησίως για ανθρώπους, ζώα και φυτά σε όλο τον κόσμο.
Στη Μ.
Βρετανία ot γιατροί συνταγογραφούν περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντιβιοτικά το χρόνο — περίπου ένα για κάθε άτομο.
Τα αντιβιοτικά δεν ερεθίζουν απλώς τα έντερα καταστρέφοντας τη φυσιολογική μικρο-χλωρίδα τους, η οποία χρειάζεται περισσότερους από έξι μήνες για να αποκατασταθεί, αλλά, επιπλέον, η εκτεταμένη χρήση τους οδηγεί στο να αναπτυχθούν ανθεκτικά στα φάρμακα στελέχη επικίνδυνων βακτηρίων, από το σταφυλόκοκκο μέχρι το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και το στρεπτόκοκκο (υπεύθυνο για τους περισσότερους πονόλαιμους).
Ο κίνδυνος υποτροπιάζουσας μόλυνσης των αυτιών είναι πέντε φορές υψηλότερος σε παιδιά που έχουν πάρει αντιβιοτικά.

• Ένας στους τρεις ανθρώπους υποφέρει από αλλεργίες, γεγονός που δείχνει την αυξανόμενη αδυναμία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

• Υποφέρουμε, κατά μέσο όρο, από τρία κρυολογήματα ή προσβολές γρίπης το χρόνο, των οποίων η ένταση εξαρτάται από την αντοχή του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Κάθε χρόνο περίπου 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν από γρίπη, ενώ στις περιόδους επιδημίας γρίπης ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει και τους 30.000.

Η θεωρία ότι τα μικρόβια προκαλούν ασθένειες — που αποδείχτηκε από τον Λουί Παστέρ το 19ο αιώνα — δημιούργησε την πεποίθηση ότι η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί και η υγεία να αποκατασταθεί αν καταπολεμηθεί ο εξωτερικός παράγοντας που την προκαλεί.
Έτσι μπήκαμε στην εποχή τού «ένα φάρμακο για κάθε μικρόβιο», θεωρώντας ότι η ασθένεια είναι ένα πρόσκομμα που προκαλείται από κάτι το οποίο πρέπει να εξοντωθεί, συνήθως, με τη χρήση φαρμάκων.
Ενώ αυτή η προσέγγιση είχε μερικά πολύ θετικά αποτελέσματα, ο πόλεμος με φάρμακα απέτυχε να γίνει η πανάκεια για τα περισσότερα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
Η εναλλακτική λύση είναι να ισχυροποιήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Φανταστείτε το ανοσοποιητικό σύστημα σαν τη δική σας προσωπική ιατρική ομάδα, επιδέξια στην αποτελεσματική θεραπεία, πάντα σε εγρήγορση και έτοιμη να πάρει προληπτικά μέτρα για να αποτρέψει μια κρίση.
Είτε προσπαθούμε να προλάβουμε είτε να θεραπεύσουμε μια ασθένεια, το ανοσοποιητικό μας είναι το σημαντικότερο όπλο που διαθέτουμε.
Αξίζει να το φροντίζουμε για να μας εξυπηρετεί με αξιοπιστία και να μας επιτρέπει να χαιρόμαστε μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ωστόσο, τείνει να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα — να καταπονήσει αντί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξαν τα πάντα στη ζωή μας: η διατροφή, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, καθώς και η συχνότητα που ασκούμαστε.
Περιμένουμε από τον οργανισμό μας να προσαρμοστεί ταχύτατα, να βρει καινούργιους τρόπους για να αποβάλλει ή να αποθηκεύει με ασφάλεια τις 7.000 νέες χημικές ενώσεις στις οποίες είμαστε εκτεθειμένοι — εντομοκτόνα, πρόσθετα στα τρόφιμα, φάρμακα, απορρυπαντικά και άλλα - και

ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

19

επιπλέον να τις βιοδιασπά και να τις αδρανοποιεί, προκειμένου να μη μας προκαλούν βλάβες.

Τα φυσικά θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα τρόφιμα συχνά δε βοηθούν πια το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις αυξανόμενες επιθέσεις.
Πολλοί από εμάς, υπέρβαροι ή μη, καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες απ' όσες έχουμε ανάγκη, ενώ αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα θρεπτικά συστατικά, για να καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε την υπερβολική μόλυνση της ατμόσφαιρας και το άγχος.
Η επεξεργασία των τροφίμων αφαιρεί τα θρεπτικά συστατικά τους και μας προσφέρει προϊόντα ελλιπή σε θρεπτική αξία και φορτωμένα με άχρηστες θερμίδες.

Ασφαλώς θα έχετε ήδη καταλάβει ότι είναι πολλοί οι εχθροί ενός υγιούς και ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος και δεν είναι δυνατόν να τους αποφύγουμε όλους.
Όπως σε κάθε πόλεμο, όσο λιγότεροι εχθροί μάς επιτίθενται συγχρόνως, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να είμαστε οι νικητές.
Ωστόσο, πόσους από αυτούς τους εχθρούς μπορούμε να προσδιορίσουμε και να τους βγάλουμε από τη μέση; Υπάρχουν μήπως κάποιοι άλλοι που θα πρέπει να προσθέσουμε στον κατάλογο μας, οι οποίοι δημιουργούνται λόγω του επαγγέλματος μας ή της περιοχής που ζούμε; Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τους εχθρούς και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους.

Μερικοί από τους σημαντικότερους εχθρούς του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι:

• Καπνός (τσιγάρα και άλλα π.χ.
κλίβανοι, καμινάδες κ.λπ.)

• Άγχος

• Μόλυνση του περιβάλλοντος (καυσαέρια αυτοκινήτων και αεροπλάνων, απόβλητα βιομηχανιών κ.λπ.)

• Εντομοκτόνα

• Ακτινοβολία

• Καρκινογόνα χημικά (βιομηχανικά και οικιακά)

• Φάρμακα όλων των ειδών, για τη μείωση ή τη διακοπή των οποίων είναι απαραίτητη η ιατρική συμβουλή — μην αποφασίζετε μόνοι σας!

• Πρόσθετα στα τρόφιμα (κυρίως για χρώμα και γεύση)

• Μη ισορροπημένη διατροφή (π.χ.
πολύ αλάτι, λίπη ή ζάχαρη)

• Δυστυχήματα

• Παχυσαρκία ή υπερβολική αδυναμία

• Διαταραγμένη ισορροπία μετάλλων

• Κακή ισορροπία βιταμινών

• Ακατάλληλη άσκηση

• Γενετικές ανωμαλίες

• Μολύνσεις (από βακτήρια, ιούς, μύκητες, πρωτόζωα, σκουλήκια κ.ά.)

• Αρνητική στάση ζωής

• Κατάθλιψη


Αρθρο: Ανοσοποιητικό σύστημα:Ασθένειες: Το ανοσοποιητικό σύστημα κινδυνεύει

Κατηγορία: Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Υποκατηγορία: Ανοσοποιητικό και ασθένειες

Σχετικά άρθρα:
Ανοσοποιητικό σύστημα:Ασθένειες: Το ανοσοποιητικό σύστημα κινδυνεύει
Ανοσοποιητικό σύστημα:Ασθένειες: Γιατί το ανοσοποιητικό χρειάζεται ενίσχυση
Ανοσοποιητικό σύστημα:Ασθένειες: Πόσο ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό σύστημα;
Ανοσοποιητικό σύστημα:Ασθένειες: Προειδοποιητικά σημάδια από ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
Ανοσοποιητικό σύστημα:Ασθένειες: Με ποιο τρόπο το ανοσοποιητικό βελτιώνει την υγεία μας;
Ανοσοποιητικό σύστημα:Ασθένειες: Ελέγξτε την αντοχή του ανοσοποιητικού σας συστήματοςΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names