Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Ανοσοποιητικό σύστημα: Στρατός: Το αίμα και τα αιμοσφαίρια

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού / Υποκατηγορία: Το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Το αίμα είναι ένα σημαντικό μέρος του αμυντικού συστήματος.
Αποτελείται από ένα διαυγές κίτρινο υγρό, το πλάσμα, και τα αιμοσφαίρια που αιωρούνται μέσα στο υγρό.
Το αίμα κυκλοφορεί σε ολόκληρο το σώμα με τη βοήθεια της καρδιάς.
Τα κυρίως αιμοφόρα αγγεία διακλαδίζονται σε μικρότερα, και τελικά σ' ένα δίκτυο από λεπτά τριχοειδή αγγεία, έτσι ώστε το αίμα να φτάνει σε κάθε ιστό.
Μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες σε ολόκληρο το σώμα και παίρνει το άχρηστο διοξείδιο του άνθρακα.
Μεταφέρει τροφή σε κάθε ιστό και στη συνέχεια τα καθαρίζει, διοχετεύοντας τα κατάλοιπα στα νεφρά και στο συκώτι για την τελική τους απομάκρυνση.
Ακόμη, μεταφέρει θερμότητα σε όλα τα μέρη του σώματος.
Τελικά το αίμα μάς εξοπλίζει με μια κινητή δύναμη μάχης από λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία είναι οι κυρίως στρατιώτες του ανοσοποιητικού συστήματος.
Όταν όλα τα συστήματα του οργανισμού μας λειτουργούν καλά, είναι σε θέση να συνθέσουν 2.000 καινούργια ανοσοκύτταρα το δευτερόλεπτο, ένα σημαντικό αμυντικό όπλο, που θα ήταν πραγματικά αποτρεπτικό αν τα μικρόβια είχαν...
λίγο μυαλό! Τα λευκά αιμοσφαίρια ή λευκοκύτταρα βρίσκονται στη λέμφο καθώς και στο αίμα.
Μερικά μάλιστα εισχωρούν και στους ιστούς, όταν χρειαστεί να πολεμήσουν κάποια μόλυνση.
Αιμοπετάλια
Τα αιμοπετάλια είναι τα κύτταρα του αίματος, σημαντικά για την άμυνα μας επειδή κολλάνε μεταξύ τους και πήζουν το αίμα όταν υπάρξει πληγή, εμποδίζοντας έτσι τα 5 λίτρα του αίματος μας να διαρρεύσουν και να αφήσουν το σώμα μας άδειο! Το πλάσμα περιέχει μια ουσία, την ινική, η οποία κατασκευάζει ένα δίχτυ στο σημείο της πληγής, που επάνω του κολλάνε τα αιμοπετάλια.
Υπάρχουν 150.000 με 400.000 αιμοπετάλια ανά κυβικό χιλιοστό του αίματος.
Ερυθρά αιμοσφαίρια
Υπάρχουν 25 δισεκατομμύρια ερυθρά αιμοσφαίρια ή ερυθρο-κύτταρα στο σώμα ενός ενήλικου άνδρα, δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια ανά κυβικό χιλιοστό.
Μοιάζουν περισσότερο με ρομπότ παρά με στρατιώτες, επειδή δύο με τρεις ημέρες πριν ωριμάσουν και φύγουν από το μυελό των οστών, όπου σχηματίζονται, αποβάλλουν τον πυρήνα τους.
Αυτό τους αφαιρεί την ικανότητα να διαιρεθούν ξανά και να σχηματίσουν νέα κύτταρα, αφού προορίζονται να καταστραφούν περίπου τέσσερις μήνες αργότερα.
Αφού εγκαταλείψουν το μυελό των οστών, μπαίνουν στη ροή του αίματος, όπου ο ρόλος τους είναι να λειτουργούν σαν όχημα που μεταφέρει το οξυγόνο στον οργανισμό.
Διαθέτουν ωστόσο ειδικές θέσεις προσκόλλησης στην επιφάνεια τους, και αν συμβεί κάποιο από αυτά τα 25 δισεκατομμύρια να συναντήσει οποιοδήποτε ξένο σώμα, ενώ κάνει τη διανομή του οξυγόνου, τότε χρησιμοποιεί τις ειδικές θέσεις για να το συλλάβει και να το παραδώσει σε κάποιο από τα λευκά αιμοσφαίρια.
Λευκά αιμοσφαίρια
Υπάρχουν τρεις κυρίως τύποι λευκών αιμοσφαιρίων:
Κοκκιοκύτταρα
Τα κοκκιοκύτταρα τα οποία χωρίζονται σε πολυμορφοπύρηνα ουδετερόφιλα (ΡΜΝ), ηωσινόφιλα και βασεόφιλα.
Τα ηωσινόφιλα και τα βασεόφιλα αποτελούν το πολύ το 6% του συνολικού αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων και παίζουν σημαντικό ρόλο στις αλλεργίες και στις μολύνσεις από σκώ-ληκες.
Τα ΡΜΝ είναι μικροσκοπικά κύτταρα και αποτελούν το 50 με 70% του συνολικού αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων.
Etvat φαγοκυτταρικά, δηλαδή καταβροχθίζουν οποιοδήποτε ξένο βακτήριο συναντούν.
Τα ένζυμα που εκκρίνονται από τα ΡΜΝ διαλύουν τον εισβολέα, αλλά είναι αρκετά δυνατά για να διαλύσουν μαζί και τα μικροσκοπικά ΡΜΝ.
Το πύο που μαζεύεται στο σημείο της μόλυνσης είναι ένα μείγμα από νεκρά βακτήρια και το σκοτωμένο στρατό των ΡΜΝ, που πολέμησε σκληρά για να νικήσει τον εχθρό.
Μονοκύτταρα
Τα μονοκύτταρα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα ΡΜΝ, και είναι βασικά ίδια με τα μακρο-φάγα.
Αν και αποτελούν λιγότερο από το 10% όλων των λευκών αιμοσφαιρίων, είναι πολύ σημαντικά.
Καταβροχθίζουν όλα τα σκουπίδια και τα ξένα σώματα και καθαρίζουν το αίμα, τους ιστούς και τη λέμφο, σαν πολύ καλές ηλεκτρικές σκούπες.
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το σώμα μας έχει τοποθετημένους φύλακες σε διάφορες θέσεις, που μοναδικό σκοπό έχουν να βρίσκουν και να καταστρέφουν οποιαδήποτε άχρηστα υλικά.
Τα μακροφάγα και τα άλλα φαγοκύτταρα στο αίμα και στη λέμφο τρέφονται με όσα από τα κύτταρα μας είναι νεκρά ή όχι ακέραια και με ό,τι απορρίμματα ή εισβολείς βρουν.
Τρώνε πρωινό, κολατσιό, μεσημεριανό, βραδινό και μεσονύκτιο δείπνο, ενώ μας προστατεύουν από επιθέσεις.
Επιπλέον, τα μακροφάγα είναι σπουδαία χημικά εργοστάσια, ικανά να παράγουν τουλάχιστον 40 διαφορετικά ένζυμα και ανοσοπρωτεΐνες, αναγκαία για την καταστροφή του εχθρού.
Οι χημικές τους δραστηριότητες σε καιρό ειρήνης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παραγωγή των απαραίτητων ενζύμων για την πήξη του αίματος και τη μεταφορά του λίπους.
Δε σκοτώνονται απαραίτητα κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης και μπορεί να ζήσουν για κάποιο διάστημα.
Ακόμη και νεκρά όμως είναι χρήσιμα, καθώς διασπώνται από άλλα μακροφάγα κύτταρα, με κανιβαλικό τρόπο, και χρησιμοποιούνται ως τροφή.
Λεμφοκύτταρα
Τα λεμφοκύτταρα αποτελούν το 20 με 30% του συνόλου των λευκοκυττάρων (ανάλογα με το βαθμό μόλυνσης του ατόμου τη συγκεκριμένη στιγμή).
Είναι μια πολλαπλώς χρήσιμη και ευέλικτη ομάδα κυττάρων, αποτελεσματική στο να απαλλάσσει τον οργανισμό από «ανεπιθύμητους επισκέπτες».
Υπάρχουν περίπου ένα δισεκατομμύριο λεμφοκύτταρα στο μέσο ενήλικο οργανισμό, και τα κυρίως κέντρα παραγωγής τους είναι οι λεμφικοί αδένες, η σπλήνα, ο θύμος αδένας, οι Παϋέρειες πλάκες, η σκωληκοειδής απόφυση και άλλοι λεμφικοί ιστοί.
Μερικά λεμφοκύτταρα έχουν ένα σύστημα μνήμης, έτσι που, αν δεχτούν δεύτερη ή τρίτη εισβολή από το ίδιο είδος μικροβίου, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αναλάβει δράση αμέσως, αντί να χάνει χρόνο μαθαίνοντας παλιά μαθήματα.
Επειδή μια επιμόλυνση μπορεί να αντιμετωπιστεί αμέσως, είναι συνήθως πιο ήπια από την αρχική επίθεση.
Τα λεμφοκύτταρα έχουν μια ειδική μέθοδο να χωρίζονται ταχύτατα όταν δέχονται επίθεση.
Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να παράγουν ενισχύσεις σχεδόν αστραπιαία, πριν καν το άτομο καταλάβει ότι δέχεται επίθεση.
Αυτή η ακαριαία διαίρεση εξαρτάται άμεσα από ορισμένα θρεπτικά στοιχεία.
Τα επίπεδα της βιταμίνης C για παράδειγμα είναι πολύ κρίσιμα.
Όλα τα λεμφοκύτταρα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μεταξύ των ιστών, της λέμφου και του αίματος, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η κυκλοφορία τους σ' ολόκληρο τον οργανισμό, καθώς και η μνήμη τους.
Οι δύο κύριοι τύποι λεμφοκυττάρων είναι τα κύτταρα Τ και τα κύτταρα Β.
Λεμφοκύτταρα Τ
Όλα τα λεμφοκύτταρα Τ δεν κάνουν την ίδια δουλειά, όμως όλα έχουν περάσει από το θύμο αδένα, που είναι ο κεντρικός υπολογιστής του ανοσοποιητικού, για να προγραμματιστούν πριν αφεθούν ελεύθερα στον οργανισμό.
Μερικά είναι άοπλα και κάνουν απλώς περιπολίες, ενώ άλλα μεταφέρουν θανάσιμα όπλα.
Είναι αυτά που αντιδρούν πρώτα στους ιούς, στα καρκινικά κύτταρα και στην απόρριψη μοσχευμάτων.
Ωστόσο τα κύτταρα Τ χρειάζονται τρεις με τέσσερις ημέρες μετά την αναγνώριση των εχθρών, για να ενεργοποιηθούν και να επιτεθούν.
Τα βοηθητικά λεμφοκύτταρα Τ (κύτταρα ΤΗ ή Τ4)
βοηθούν άλλα μέλη του ανοσοποιητικού στρατού, αλλά τα ίδια δεν είναι οπλισμένα.
Αν υπάρξει εισβολέας αμφισβητούμενης ταυτότητας, τα βοηθητικά κύτταρα Τ αποφασίζουν αν αποτελεί απειλή.
Επιπλέον είναι υπεύθυνα για τη διαπίστωση μιας επίθεσης και για την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού.
Ο ιός της επίκτητης ανοσοβιολογικής ανεπάρκειας που προκαλεί το έιτζ στον άνθρωπο, έχει την τάση να επιτίθεται σ' αυτά τα κύτταρα, αφήνοντας το θύμα του με ελάχιστα από τα βοηθητικά κύτταρα Τ και ξεγελώντας τον οργανισμό, έτσι που να κρατάει το ανοσοποιητικό σύστημα απενεργοποιημένο τη στιγμή που γίνεται μια μεγάλη εισβολή.
Τα κατασταλτικά κύτταρα Τ (κύτταρα TS ή Τ8) απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα (τα κύτταρα Β και Τ) όταν περάσει η λοίμωξη και συμπληρωθεί η ανάρρωση.
Όπως και τα βοηθητικά κύτταρα, τα κατασταλτικά κύτταρα Τ δεν είναι οπλισμένα.
Τα κυτοτοξικά κύτταρα Τ είναι εξοπλισμένα με καταστροφικές ουσίες.
Η δουλειά τους είναι να ψάχνουν και να βρίσκουν ιούς και άλλους βλαβερούς οργανισμούς που έχουν κρυφτεί μέσα στα κύτταρα μας.
Τα περισσότερα από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού στρατού, όταν συναντήσουν ένα κύτταρο του δικού τους οργανισμού, το αναγνωρίζουν και το αφήνουν ήσυχο, αλλά το κυτοτοξικό κύτταρο Τ έχει την ικανότητα να βρίσκει και να καταστρέφει όποιο από τα κύτταρα του σώματος μας κρύβει έναν προδότη μέσα του.
Είναι εξοπλισμένα με πολύ ισχυρά ένζυμα-βλήματα, τα οποία διασπώνται και καταστρέφουν το μολυσμένο κύτταρο.
Αν και έχουν συγκεκριμένο στόχο, με τη χρήση τέτοιων ισχυρών όπλων δεν μπορούν να αποφύγουν την καταστροφή κάποιων κυττάρων γειτονικών στο μολυσμένο κύτταρο.
Τα κύτταρα Τ που παράγουν λυμφοκίνη είναι επίσης εξοπλισμένα με βλήματα που προορίζονται για τους εισβολείς, οι οποίοι κινούνται ανάμεσα στα κύτταρα του οργανισμού.
Αυτά όπως και τα κυτοτοξικά κύτταρα διεγείρουν τη δραστηριότητα των μακροφάγων, καθώς οι λυμφοκίνες και άλλα χημικά όπλα που χρησιμοποιούν προκαλούν μεγάλη καταστροφή, με πολλά νεκρά κύτταρα και απόβλητα που πρέπει να καθαριστούν.Λεμφοκύτταρα Β
Τα λεμφοκύτταρα Β απασχολούνται κυρίως με ιούς και βακτήρια που έχουν ξανασυναντήσει.
Έτσι η επίθεση του κυττάρου Β είναι πολύ συγκεκριμένη, συχνά με τη βοήθεια άλλων κυττάρων του ανοσοποιητικού.
Η δουλειά των κυττάρων Β είναι να μεταφέρουν το μικρόβιο-εισβολέα μέσα στους ιστούς, όπου εξακριβώνουν το ακριβές μέγεθος και σχήμα SOU, Μετά του φτιάχνουν ένα «ζουρλομανδύα», που λέγεται αντίσωμα και ταιριάζει στο συγκεκριμένο μικρόβιο και σε κανένα άλλο.
Στο τέλος οργανώνουν μια μονάδα παραγωγής, η οποία θα κατασκευάσει χιλιάδες από αυτά τα αντισώματα και θα τα αφήσει ελεύθερα μέσα στον οργανισμό.
Λυτά με τη σειρά τους, σαν μικρά αυτοκατευθυνόμενα βλήματα, ψάχνουν και βρίσκουν το στόχο τους, — τα βακτήρια — και προσκολλώνται επάνω τους.
Έτσι ο αιχμάλωτος είσβολέας γίνεται ακίνδυνος, μέχρι να έρθουν τα μακροφάγα ή τα ΡΜΝ για να τον καταβροχθίσουν.


Αρθρο: Ανοσοποιητικό σύστημα: Στρατός: Το αίμα και τα αιμοσφαίρια

Κατηγορία: Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Υποκατηγορία: Το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Σχετικά άρθρα:
Ανοσοποιητικό σύστημα: Λειτουργία: Ο ρόλος του ανοσοποιητικού
Ανοσοποιητικό σύστημα: Λειτουργία: Τύποι ανοσίας
Ανοσοποιητικό σύστημα: Λειτουργία: Γενική ανοσία
Ανοσοποιητικό σύστημα: Λειτουργία: Ειδική ανοσία
Ανοσοποιητικό σύστημα: Λειτουργία: Διατροφική υποστήριξη
Ανοσοποιητικό σύστημα: Στρατός
Ανοσοποιητικό σύστημα: Στρατός: Λεμφικο σύστημα
Ανοσοποιητικό σύστημα: Στρατός: Το αίμα και τα αιμοσφαίρια
Ανοσοποιητικό σύστημα: Στρατός: Τα αντισώματα
Ανοσοποιητικό σύστημα: Στρατός: Τα όπλα του ανοσοποιητικού συνοπτικά
Ανοσοποιητικό σύστημα: Μολύνσεις
Ανοσοποιητικό σύστημα: Μολύνσεις: Βακτηριακές μολύνσεις
Ανοσοποιητικό σύστημα: Μολύνσεις: Ιικές μολύνσεις
Ανοσοποιητικό σύστημα: Μολύνσεις: Άλλες μολύνσεις
Ανοσοποιητικό σύστημα: Μολύνσεις: Η πρόοδος στην καταπολέμηση των μολυσματικών νόσων
Ανοσοποιητικό σύστημα: Αυτοανοσία: Τι είναι αυτόανοσία
Ανοσοποιητικό σύστημα: Αυτοανοσία: Ξεχωρίζωντας το φίλο από τον εχθρό
Ανοσοποιητικό σύστημα: Αυτοανοσία: Πως γράφεται το δελτίο ταυτότητας
Ανοσοποιητικό σύστημα: Αυτοανοσία: Πως γίνονται τα λάθη
Ανοσοποιητικό σύστημα: Αλλεργίες: Τι είναι οι αλλεργίες
Ανοσοποιητικό σύστημα: Αλλεργίες: Καθυστερημένες ή κρυφές αλλεργίες
Ανοσοποιητικό σύστημα: Αλλεργίες: Τι προκαλεί τις αλλεργίες
Ανοσοποιητικό σύστημα: Αλλεργίες: Οι συνηθισμένες αλλεργικές αντιδράσεις
Ανοσοποιητικό σύστημα: Αλλεργίες: Οι εξετάσεις για αλλεργίες και πόσο αποτελεσματικές είναιΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names