Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Οι αιτίες των ασθενειών

Τροφές διαχωρισμός / Υποκατηγορία: Νεα εποχή για την υγεία

Ο συνταγματάρχης Robert Mc Carrison, "Αγγλος στρατιωτικός γιατρός που υπηρέτησε σε μια απομονωμένη βάση των Ιμαλαΐων, στα 9 χρόνια που πέρασε εκεί δεν αντιμετώπισε κανένα περιστατικό τυφλίτιδας, γαστρικού ή εντερικού έλκους, χολολιθίασης, κολίτιδας, δυσκοιλιότητας, πεπτικών διαταραχών, άσθματος, ουρικής αρθρίτιδας, ρευματισμών ή άλλης αρρώστιας απ' αυτές που τόσο συχνά συναντάμε στον πολιτισμένο κόσμο.
Λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, οι ιθαγενείς περιορίζουν τη διατροφή τους στα γεωργικά αγαθά, με εξαίρεση το γάλα και το τυρί, η κατανάλωση των οποίων γίνεται και αυτή με μέτρο.
Η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από φουντούκια, λαχανικά, φρούτα και πλήρες ψωμί.
(Ο Δρ.
Hay δεν υποστηρίζει ότι οι ιθαγενείς δεν αρρώστησαν ποτέ - πράγμα που κανείς δεν υποστηρίζει, άλλωστε - αλλά ότι οι συνήθειες τους μειώνουν τη συχνότητα εμφάνισης ασθενειών που οφείλονται σε κακή διατροφή).

Ο Δρ.
Hay λέει, εξ άλλου: Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών είναι η αποφυγή των αιτίων που τις προκαλούν.
Η άποψη αυτή δεν θα υιοθετηθεί ποτέ από την πλειοψηφία των ανθρώπων, γιατί πρόκειται για ένα διανόημα καθαρά θεωρητικό, αλλά πολλοί θα ήταν ευτυχείς αν μάθαιναν την αιτία του βάρους που αισθάνονται ή της κακής κατάστασης της υγείας τους, ώστε να μπορέσουν να τη βελτιώσουν ή να τη θεραπεύσουν.
Για να το πετύχουν αυτό, δεν είναι απαραίτητο ν' απαρνηθούν τις χαρές της ζωής, ούτε τις γαστρονομικές απολαύσεις, γιατί το φαγητό μπορεί να γίνει ακόμα πιο απολαυστικό όταν γνωρίζουμε τις βασικές αρχές της Διαιτητικής και επιλέγουμε σωστά τις τροφές που τρώμε.

Η τροφή μας πρέπει κατ' αρχήν να είναι θρεπτική, κατά δεύτερον ευχάριστη και, τέλος, να εναρμονίζεται προς τους νόμους της χημείας του σώματος, όπως άλλωστε έλεγαν και οι αρχαίοι Ρωμαίοι: mens sana in corpore sano.
Σχετικά με το θέμα αυτό είναι παρήγορο να γνωρίζουμε ότι, καθημερινά, πεθαίνουμε και αναγεννιόμαστε, κύτταρο προς κύτταρο, μέχρι το παλιό ανθρώπινο σώμα να μεταμορφωθεί σε ένα νέο σώμα, πιο υγιές, πράγμα που εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο που συμβάλλουμε σ' αυτή την αναγέννηση.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι κανείς δεν μπορεί να χωνέψει στη θέση μας τις τροφές που τρώμε.
Συνεπώς, από μας εξαρτάται η διατήρηση της υγείας μας, δηλαδή το να αποφύγουμε καταστάσεις όπως η κόπωση, η ασθένεια, η κατάθλιψη ή οποιαδήποτε οργανική διαταραχή.

Πόσο απομακρύνθηκε ο πολιτισμένος άνθρωπος από την κατάσταση της πλήρους υγείας! Ο Δρ.
Hay λέει σχετικά: Δεν είναι περίεργο, στην Αμερική, 200.000 βρέφη να μη φτάνουν ποτέ στην ηλικία των 2 ετών, 400.000 παιδιά να πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τα 10 τους χρόνια, και 75% του συνόλου των παιδιών να υποφέρουν από σοβαρές αρρώστιες; Το 75% των παιδιών που φοιτούν σε αγροτικά ή αστικά σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Εμείς, οι Αμερικανοί, υπερηφανευόμαστε πως είμαστε ένας λαός προικισμένος και πολιτισμένος, πλούσιος, μορφωμένος, προοδευτικός...
Εν τούτοις, έχουμε τη μεγαλύτερη παιδική θνησιμότητα απ' όλα τα πολιτισμένα έθνη πάνω στη Γη, ενώ η θνησιμότητα των μητέρων είναι πιο αυξημένη σε μας, απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Ωστόσο, με την προϋπόθεση ότι τρέφεται σωστά, κάθε φυσιολογικό παιδί που γεννιέται μπορεί να εξελιχθεί σ' έναν υγιή ενήλικα.

Η διατροφή είναι αυτή που καθορίζει, σε μεγάλο βαθμό, μετά τη γέννηση του, την κατάσταση της υγείας τού παιδιού και που οδηγεί τον άνθρωπο σε πρόωρο ή φυσιολογικό θάνατο.

Πολλές από τις διαταραχές που εκδηλώνονται στο παιδί οφείλονται σε κακή διατροφή, μ' άλλα λόγια σε:

1.υπερσιτισμό ή κακό συνδυασμό των τροφών

2.κατανάλωση άμυλου και ζάχαρης πριν το παιδί αποκτήσει δόντια.


Αποτέλεσμα της κακής αυτής διατροφής είναι η μη ισορροπημένη κατανάλωση τροφών, που οδηγεί σε υπερεπάρκειες ή ανεπάρκειες.
Ο πολιτισμός, με την επεξεργασία και το ραφινάρισμα των τροφών, μετέβαλε σε τέτοιο βαθμό τη σύσταση τους, ώστε δεν τους άφησε παρά μια ελάχιστη ποσότητα από τα θρεπτικά τους συστατικά.

Έτσι, μέσα στην αφθονία στην οποία ζούμε, υποφέρουμε συχνά από ελλείψεις, από πείνα, ενώ γύρω μας βασιλεύει ο πλούτος.

Είναι αναμφισβήτητο ότι η ασθένεια προσβάλλει μόνο τους εξασθενημένους ιστούς και ότι ο καρκίνος δεν παρουσιάζεται ποτέ σε ιστούς υγιείς.

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες σθένειες, γιατί όταν ο ανθρώπινος οργανισμός είναι γερός, είναι λιγότερο επιρρεπής στις λοιμώξεις.
Ένα υγιές ανθρώπινο σώμα δεν εκφυλίζεται παρά μόνον όταν δεν μπορεί πια ν' αντιμετωπίσει τα διαρκώς αυξανόμενα τοξικά κατάλοιπα του οργανισμού, προϊόντα κυρίως της πέψης.

Μέρος των τοξικών αυτών καταλοίπων προέρχεται από την αποσύνθεση νεκρών κυττάρων.

Η πιο σημαντική, όμως, ποσότητα καταλοίπων προέρχεται από τη μεγάλη κατανάλωση πρωτεϊνών.

Ο μέσος Αμερικανός, για παράδειγμα, καταναλίσκει κατά κανόνα δέκα φορές μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεϊνών την ημέρα απ' αυτήν που χρειάζεται ο οργανισμός του ανθρώπου.

Η πρωτεΐνη είναι ένα πολύ κακής ποιότητας «καύσιμο» για την άντληση δύναμης και, γενικά, είναι πολύ βλαβερή.
Αν, λοιπόν, καταναλίσκουμε περισσότερη πρωτεΐνη απ' όση χρειάζεται ο οργανισμός μας, τι γίνεται με την πλεονάζουσα ποσότητα; Αν η σωματική μας δραστηριότητα είναι ανεπαρκής, τα κατάλοιπα της πρωτεΐνης δεν μπορούν να καούν ολοσχερώς.

Παραμένουν μισοκαμένα στο ανθρώπινο σώμα και δημιουργούν ουρικά άλατα, που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ, ξανθίνη, υποξανθίνη, κρεατινίνη, κρεατίνη και άλλα οξέα, τα οποία παρεμποδίζουν τις ψυχο-σωματικές μας λειτουργίες.

Η αλήθεια είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης αποτελεί την πρωταρχική αιτία της προδιάθεσης στις ασθένειες.
Οι άνθρωποι που αναπτύσσουν μια κάποια σωματική δραστηριότητα ξεπερνούν πιο εύκολα το πρόβλημα των καταλοίπων αυτών, από τα άτομα που κάνουν καθιστική ιδιωτική και επαγγελματική ζωή.

Μια άλλη αιτία των ασθενειών μας πρέπει να την αναζητήσουμε στη μεγάλη κατανάλωση ραφιναρισμένων και επεξεργασμένων τροφών - όπως το λευκό αλεύρι, η λευκή ζάχαρη και όλα τα είδη ραφιναρισμένου άμυλου.
Τα προϊόντα αυτά δημιουργούν οξέα σε πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί η καύση τους «εναποθέτει» ανθρακικό οξύ μέσα στο αίμα.
Ωστόσο, τα κατάλοιπα τους είναι λιγότερο βλαβερά ή λιγότερο τοξικά από τα κατάλοιπα των πρωτεϊνών.
Ο κυριότερος κίνδυνος που διατρέχουμε από τα προϊόντα αυτά είναι ότι δεν παρέχουν στον οργανισμό αρκετά αλκαλικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να δεσπόζουν τα στοιχεία που είναι όξινα.

Η τρίτη αιτία των ασθενειών είναι η παράβλεψη των νόμων της χημείας που διέπουν την πέψη των τροφών.
Αν στη επιλογή και κυρίως στο συνδυασμό των τροφών ληφθούν υπ' όψη οι νόμοι αυτοί, το ανθρώπινο σώμα θα ανανεωθεί τόσο μέσα σε λίγες εβδομάδες, που ακόμα και οι πιο δύσπιστοι δεν θα διατηρούν πια καμιά αμφιβολία ότι η υγεία μας εξαρτάται από τη διατροφή μας.

Οι χημικοί γνωρίζουν ότι για την πέψη του άμυλου χρειάζεται κατ' αρχήν το σάλιο.
Η δράση όμως του σάλιου εξαρτάται από ένα ένζυμο - την πτυαλίνη - η οποία δεν μπορεί να επενεργήσει αποτελεσματικά, παρά μόνον εφ' όσον υπάρχουν διαθέσιμες επαρκείς ποσότητες βάσεων.
Χωρίς βάσεις, η πτυαλίνη δεν μπορεί να δράσει πάνω στις τροφές που αποτελούνται από υδατάνθρακες.
Τρώγοντας επομένως ψωμί - που περιέχει άμυλο - ή πατάτες, ταυτόχρονα με όξινα φρούτα, καταστρέφουμε το αλκαλικό περιβάλλον από το οποίο εξαρτάται η δράση της πτυαλίνης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτελέσει τη λειτουργία της, οπότε το άμυλο, χωρίς να έχει χωνευτεί, συσσωρεύεται στο στομάχι.
Στο στομάχι όμως δεν υπάρχει ένζυμο που δρα επί του αμύλου.
Έτσι, το άμυλο φτάνει αχώνευτο στο λεπτό έντερο, όπου επίσης δεν υπάρχει κανένα μέσο αρκετά δραστικό για την πέψη του, και με τη θερμότητα και την υγρασία υφίσταται ζύμωση.

Η πέψη των τροφών που περιέχουν πρωτεΐνες - όπως το κρέας, το ψάρι, τα αυγά και το τυρί - εξαρτάται κατά πρώτο λόγο από τη δράση της πεψίνης, ουσίας που περιέχεται στα γαστρικά υγρά.
Η πεψίνη ενεργεί μόνο παρουσία οξέων.

Άρα: Οταν κατά τη διάρκεια του ίδιου γεύματος καταναλίσκουμε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, ενεργούμε αντίθετα προς τους νόμους της Χημείας.
Και αυτό, διότι το μεν άμυλο απαιτεί για την πέψη του βάσεις, οι δε πρωτεΐνες, οξέα.

Το στομάχι δεν μπορεί, φυσικά, να παράγει ταυτόχρονα και τα δυο αυτά στοιχεία, γιατί κανένα υγρό δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και όξινο και αλκαλικό, όπως μια αίθουσα δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα σκοτεινή και φωτεινή.

Εξ άλλου, αν το ανθρώπινο σώμα δεν διέθετε αλκαλικά αποθέματα για τη δέσμευση των οξέων, η ζωή μας δεν θα διαρκούσε ούτε όσο χρειάζεται για να προλάβουμε να...κάνουμε τη διαθήκη μας!

Τα οξέα είναι εξαιρετικά βλαβερά για τον οργανισμό και, όταν σχηματίζονται, πρέπει μονίμως τα κύτταρα και οι ιστοί να διαθέτουν ελεύθερες βάσεις για τη δημιουργία ενώσεων.
Διαφορετικά, το ανθρώπινο σώμα παθαίνει σοβαρές ζημιές.

Γι' αυτό μπορούμε να πούμε ότι η λειτουργική μας δραστηριότητα τελεί σε απόλυτη συνάρτηση προς τα αλκαλικά μας αποθέματα.
Καθετί που εξαντλεί τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού μας, εξαντλεί και τη λειτουργική του ικανότητα, θίγει δηλαδή την υγεία μας.
Έτσι, όσο λιγότερα οξέα σχηματίζονται μέσα μας, τόσο λιγότερες «αναλήψεις» από το αλκαλικό μας αποθεματικό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και τόσο πιο τέλεια είναι η λειτουργία των οργάνων του σώματος μας.

Η ακριβής αναλογία όξινων τροφών σε σχέση με τις ακλαλικές είναι 2 προς 8, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο το ένα πέμπτο της καθημερινής μας τροφής θα έπρεπε να αποτελείται από ψωμί, άμυλο, κρέας, αυγά, τυρί κ.λπ.
Στην πράξη, ωστόσο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Η στερεά τροφή είναι εκείνη που κυριαρχεί στα περισσότερα τραπέζια, τόσο στα σπίτια όσο και στα ξενοδοχεία.

Τα τέσσερα πέμπτα της καθημερινής μας τροφής θα έπρεπε να αποτελούνται από αλκαλικά εδέσματα, όπως λαχανικά, σαλάτες, φρούτα.
Οι τροφές αυτές μπορούν να καταναλίσκονται είτε μαζί με γάλα, είτε με τυ-ρόγαλα, γιατί το γάλα δεν σχηματίζει ούτε οξέα ούτε βάσεις.
Δεν συμβιβάζεται όμως με τις συμπυκνωμένες τροφές και πρέπει να καταναλίσκεται μόνο με σαλάτες και αλκαλικά φρούτα.

Η συνήθεια των παιδιάτρων να συνιστούν για βρέφη, τα οποία δεν έχουν ακόμη βγάλει όλα τους τα δόντια, τροφές που περιέχουν άμυλο (άλευρα), αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες της δυσπεψίας από την οποία υποφέρουν συχνά τα παιδιά.

Οι κρίσεις της χολής, η ανορεξία, οι ξινίλες, τα εξανθήματα, οι ερεθισμοί και η νυκτερινή ενούρηση είναι συμπτώματα που οφείλονται στην παρουσία οξέων.
Έτσι το παιδί, από δύο χρονών κιόλας, πάσχει ήδη από οξιναιμία.

Η συμπλήρωση της διατροφής του βρέφους που θηλάζει με χυμό πορτοκαλιού είναι ένα πολύ σωστό προληπτικό μέτρο, διότι, λόγω της κακής διατροφής των μητέρων, το μητρικό γάλα σπάνια περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Το γάλα της κατσίκας είναι πολύ λιπαρό και γι' αυτό πρέπει να αραιώνεται με νερό, σε αναλογία 50%.

Δεν πρέπει, επομένως, σ' αυτό να προστίθεται κρέμα γάλακτος ή ζάχαρη.

Ο λόγος που πρέπει να προτιμάται το γάλα της κατσίκας από το γάλα της αγελάδας είναι, ότι η κατσίκα δεν προσβάλλεται από τόσες αρρώστιες όσες η αγελάδα, ενω ειναι πιο πλούσιο σε συστατικά.

Στην ηλικία των έξι μηνών, μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή του βρέφους πουρέδες από λαχανικά, δηλαδή, για παράδειγμα: σπανάκι, πατζάρια, καρότα, σέ-λινο, ακόμα και λάχανο.

Ο πουρές των λαχανικών πρέπει να δίνεται στο παιδί σε μικρές ποσότητες.

Αν το παιδί χωνεύει καλά, αυξάνουμε τις ποσότητες έως δύο κουταλιές της σούπας ημερησίως, σύμφωνα με το ρυθμό ανάπτυξης του, όπως γίνεται και με το γάλα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η διατροφή του παιδιού εμπλουτίζεται με διάφορα φρούτα και με ώριμες ωμές ντομάτες, που διαθέτουν τις ίδιες ιδιότητες με το χυμό του πορτοκαλιού.

Το ξεφλουδισμένο μήλο μπορεί να δοθεί στο παιδί από τη στιγμή που αρχίζει να τρώει πουρέδες λαχανικών, ο χυμός όμως του πορτοκαλιού είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη του γιατί περιέχει βιταμίνες διαλυτές στο νερό.
Τουλάχιστον μια κουταλιά του καφέ χυμός πορτοκαλιού πρέπει να δίδεται στο παιδί πριν από κάθε γεύμα.
Σχεδόν όλα τα βρέφη δείχνουν να έχουν μια φυσική ανάγκη για χυμό πορτοκαλιού.

Εξ άλλου, το παιδί πρέπει συχνά να εκτίθεται στον ήλιο.

Ακόμα κι όταν κάνει κρύο, το παιδί, καλά ντυμένο, μπορεί και πρέπει να κοιμάται για λίγη ώρα στον ήλιο και στον αέρα.

Ό,τι είναι ωφέλιμο για τον ενήλικα, είναι εξ ίσου ωφέλιμο και για το παιδί άνω των δύο ετών, αφού οι ανθρώπινες ανάγκες είναι ίδιες.

0 ενήλικας που αρχίζει ν' ακολουθεί τη Μέθοδο του Διαχωρισμού των Τροφών διαπιστώνει, στην αρχή, μια απώλεια βάρους που οφείλεται στην κάθαρση του οργανισμού του από τα όξινα πλεονάσματα.

Αυτό όμως είναι κάτι προσωρινό, μέχρι να βελτιωθεί η γενική του κατάσταση.

Στη συνέχεια, το βάρος είτε αυξάνεται - αν είναι μικρότερο από το κανονικό - είτε μειώνεται, αν το άτομο είναι παχύσαρκο.

Η τάση του ανθρώπινου σώματος,όταν αποβληθούν τα πλεονάσματα των οξέων και ομαλοποιηθούν οι οργανικές λειτουργίες, είναι να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο διακαής πόθος τόσο των πολύ αδύνατων, όσο και των παχύσαρκων ατόμων.
Πράγματι, και η υπερβολική ισχνότητα και το υπερβολικό πάχος υποδηλούν ότι μέσα στο ανθρώπινο σώμα επικρατούν μη φυσιολογικές χημικές συνθήκες

Όταν ο ήλιος θα μας φαίνεται πιο λαμπερός και το τραγούδι των πουλιών πιο μελωδικό, όταν οι μέρες θα περνούν χωρίς τις συνηθισμένες μας αδιαθεσίες και η κόπωση που νιώθουμε θα έχει εξαφανιστεί, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.


Αρθρο: Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Οι αιτίες των ασθενειών

Κατηγορία: Τροφές διαχωρισμός

Υποκατηγορία: Νεα εποχή για την υγεία

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Οι αιτίες των ασθενειών
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Επιπτώσεις της διατροφής στις διανοητικές λειτουργίες
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Η μεγάλη αρρώστια της ΑμερικήςΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names