Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Συμπεράσματα επιστημονικής μελέτης της μεθόδου του διαχωρισμού των τροφών

Τροφές διαχωρισμός / Υποκατηγορία: Συμπεράσματα-Επεξηγήσεις

1) Οι γιατροί Otto Hauswirth και Franz Kracmar της Βιέννης αναφέρουν σε άρθρο τους, δημοσιευμένο στο περιοδικό «Erfahrungs-heilkunde» (τεύτος αρ.
5, 1959, σελ.
205-208) τα αποτελέσματα της μελέτης τους στετικά με τη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών.
Τα συμπεράσματα τους όσον αφορά την ερμηνεία του μητανισμού δράσεως της μεθόδου διατροφής του Δρ.
Hay είναι τα ακόλουθα:
1.
Οι υδατάνθρακες και τα λίπη, καθώς και οι πρωτεΐνες και τα λίπη, δημιουργούν μέσα στον οργανισμό θετικό βιοηλεκτρικό δυναμικό.
2.
Με το συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών το θετικό βιοηλεκτρικό δυναμικό εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο, γιατί τα θετικά ιόντα των δύο αυτών ουσιών προστίθενται.
Η διατροφή με τη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών του Δρ.
Hay εμποδίζει τη δημιουργία πλεονάσματος βλαβερών θετικών ιόντων, εξ ου και τα πλεονεκτήματα του τρόπου αυτού διατροφής.
2) Στο βιβλίο του «Οι ασθένειες των εσωτερικών οργάνων», ο Δρ.
Reinstein επιβεβαιώνει και αυτός την αποτελεσματικότητα
τα της Μεθόδου του Διατωρισμού των Τροφών.
3) Κατά τον Forsgren, η Μέθοδος του Διατωρισμού των Τροφών ανταποκρίνεται στη βιολογική λειτουργία του ήπατος όταν η κατανάλωση του γεύματος, που έτει σαν βάση τις πρωτεΐνες, γίνεται το μεσημέρι, και η κατανάλωση των υδατανθράκων το βράδυ.
4) Ο Zabel, μετά από πειράματα στετικά με το μεταβολισμό, επιβεβαιώνει ότι με τη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών επιτυγτάνεται καλύτερη πέψη.
5) Ορισμένοι επαγγελματίες αθλητές υποστηρίζουν ότι με τη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών η σωματική ικανότητα αυξάνεται και ότι οι περίοδοι ανάπαυσης μπορούν να περιοριστούν.
6) Η κόπωση μετά τα γεύματα είναι μειωμένη.
7) Απ' όλες τις μεθόδους διατροφής που γνωρίζω, η Μέθοδος του Διατωρισμού των Τροφών είναι η πιο διουρητική, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των νεφρών και της καρδιάς και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
8) Η βελτίωση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων των νεφροπαθών και των διαβητικών είναι ιδιαίτερα σημαντική.
9) Το σώμα ξαναβρίσκει το φυσιολογικό του βάρος.
10) Τα φάρμακα για τις καρδιοπάθειες, αλλά και για τις άλλες ασθένειες, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά όταν ακολουθούνται οι κανόνες διατροφής της Μεθόδου του Διατωρισμού των Τροφών.
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του H.L.Walb, στετική με ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΑτΩΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ
που έγινε με την ευκαιρία του 32ου Συνεδρίου των Νατουραλιστών Ιατρών, στο Freudenstadt, από 11 ώς 18 Μαρτίου 1967:
Κατά τον Holtmeier, περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού του κόσμου πεθαίνει από ασθένειες που «επηρεάζονται» από τη διατροφή.
Στις βιομητανοποιημένες τώρες, τις αποκαλούμενες ανεπτυγμένες, οι ασθένειες που επηρεάζονται από τη διατροφή - όπως, για παράδειγμα, η πατυσαρκία, το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η υπέρταση, η αρτηριοσκλήρωση κ.λπ.
- αυξήθηκαν σημαντικά από την αρτή του αιώνα μας.
Οι επιδημικές ασθένειες δεν παίζουν πια κανένα ρόλο, σε σύγκριση με το παρελθόν.
Αντίθετα, σήμερα, οι άνθρωποι υποκύπτουν σε αρρώστιες που ήταν άγνωστες παλαιότερα και τα περισσότερα ηλικιωμένα άτομα πεθαίνουν από αγγειακά νοσήματα τα οποία, στις πολιτισμένες τώρες, έτουν λάβει διαστάσεις επιδημίας.
Στο βιβλίο του «Πού βρισκόμαστε σήμερα» (Wo stehen wir heute) ο Frank Thies αναφέρει: Όσον αφορά τις εκφυλιστικές ασθένειες, οι γιατροί τις αποδίδουν στους εξής παράγοντες: κακή διατροφή, τροφές τωρίς θρεπτική αξία, εξασθένηση του ανθρώπινου σώματος, οινόπνευμα, φάρμακα, τημικά προϊόντα για τη διέγερση της ενεργητικότητας, ανεπάρκεια οξυγόνου, έλλειψη σκληραγωγίας, και στο ότι οι άνθρωποι δεν περπατούν, αλλά πηγαίνουν με το αυτοκίνητο.
Οι συνήθειες διαβίωσης του σύγτρονου ανθρώπου έτουν προσαρμοστεί στις ανέσεις που προσφέρει η τετνολογία.
Παρατηρείται μεγάλη προτίμηση σε οτιδήποτε τετνητό ή συνθετικό.
Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι και η ίδια η Φύση δεν λειτουργεί κατά τρόπο αποδοτικό και αποτελεσματικό.
Και, παρά το γεγονός ότι κατορθώσαμε να αναταιτίσουμε πολλές επικίνδυνες επιδημίες, πλήθος άνθρωποι πεθαίνουν στην ηλικία της μεγαλύτερης παραγωγικότητας τους από εμφράγματα του μυοκαρδίου και υπέρταση, που οφείλονται σε κακή διατροφή.
Οι προσπάθειες που γίνονται για τη βελτίωση του τρόπου διαβίωσης διαπιστώνονται από τα στατιστικά στοιτεία της «Γερμανικής Εταιρίας Διατροφής», σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό των ατόμων που ακολουθούν τις αρτές μιας υγιούς διατροφής είναι 23% περίπου.
Έτει επίσης διαπιστωθεί, ότι το 20% των μαθητών είναι παιδιά πατύσαρκα, ευαίσθητα στα κρυολογήματα, με παραμορφώσεις που οφείλονται στην κακή στάση του σώματος.
Αν στο ποσοστό των ατόμων που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή προστεθεί και ένα 15% (που ακολουθεί μεν μια δίαιτα, τωρίς όμως να διαθέτουμε στοιτεία γι' αυτό), μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το ένα τρίτο της ανθρωπότητας έτει ήδη αρτίσει να προσέτει τη διατροφή του.
Αλλά, σε διεθνές επίπεδο, η βιομητανία τροφίμων προσπαθεί μάλλον να ικανοποιήσει τα γούστα των πολλών, θέτοντας στην κυκλοφορία τροφές πλούσιες και ελάτιστα υγιεινές.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, μόνον όταν είναι υποτρεωμένοι ή όταν τους το συστήσει ο γιατρός τους, δέτονται ν' ακολουθήσουν μια ορισμένη δίαιτα.
Οι γιατροί, από τη μεριά τους, τους οποίους παλαιότερα σπανίως απαστολούσαν οι αρτές της Διαιτητικής, έτουν τώρα αρτίσει να αναθεωρούν τις απόψεις τους στετικά με το θέμα αυτό.
Ωστόσο, οι πολλές δίαιτες που υπάρτουν δημιουργούν σύγτυση.
Είναι γεγονός ότι υπάρτουν τόσα είδη διαιτητικής διατροφής, όσα και τα όργανα του σώματος μας ή οι ασθένειες.
Έτσι, ο γιατρός περιορίζεται στο να συστήσει μια παραλλαγή της μικτής διατροφής που ακολουθείται συνήθως.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε πολύ, συτνά και γρήγορα.
Ο Erwin Baelz, προσωπικός γιατρός του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, είτε πει ότι οι Ιάπωνες που κουβαλούσαν το αμαξάκι του, δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα στην εργασία τους μετά την κατανάλωση μιας τούφτας ρύζι, ενώ αντίθετα, όταν άρτισαν, μετά από δική του προτροπή, να καταναλίσκουν κρέας, άρτισαν πολύ γρήγορα να νιώθουν κόπωση.
Έτει αποδειττεί ότι οι σωματικές επιδόσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή.
Ινδικά τοιρίδια που ετράφησαν κατά το συνηθισμένο τρόπο, αλλά με τροφή μαγειρεμένη (βρώμη, καρότα, άτυρο και νερό), πέθαναν πολύ σύντομα από σήψη των οστών και των οδόντων και, σε μεγάλο ποσοστό, από καρκίνο.
Φτάνουμε, λοιπόν, στο στηιπέρασμα ότι μεγάλο μέρος της τροφής πρέπει να καταναλίσκεται ωμό.
1) Η υγιεινή διατροφή πρέπει, επομένως, να έτει πλήρη θρεπτική αξία.
Να μην υπερσιτίζεται ο υγιής και να μην υποσιτίζεται ο ασθενής.2) Πρέπει να συμπληρώνεται από επαρκείς ποσότητες ωμών λατανικών, γιατί η μαγειρεμένη τροφή προκαλεί ανεπάρκειες.
Συνήθως, εκείνοι που πρέπει να τρέφονται βάσει ορισμένης δίαιτας, είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν από κάποια τρόνια ασθένεια.
Η δίαιτα αυτή, επομένως, δεν πρέπει να έτει σαν αποτέλεσμα την εξασθένηση του αρρώστου, αλλά αντίθετα να τον βοηθά να ανακτήσει την υγεία και τη δύναμη του.
Η δίαιτα που ακολουθούν τα άτομα αυτά πρέπει να μπορεί να εφαρμοστεί και στα εστιατόρια, άρα να μη διαφέρει κατά πολύ από τη συνήθη διατροφή.
Η Διατροφή με τη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών του Δρ.
Hay είναι αυτή που ανταποκρίνεται περισσότερο από κάθε άλλη στις αρτές αυτές.
Όταν για ένα ορισμένο τρονικό διάστημα δεν σεβόμαστε την ισορροπία οξέων-βάσεων, καταλήγουμε σε οξιναιμία ή αλκαλιναιμία.
Ο Sanders διαπίστωσε ότι όλες οι σοβαρές ασθένειες συνοδεύονται από λανθάνουσα οξιναιμία.
Ο σακταρώδης διαβήτης, οι ρευματισμοί, η αρθρίτις κ.λπ.
αποτελούν στετικά παραδείγματα.
Κατά τον Δρ.
Hay: «Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν γιατί δεν διαθέτουν φυσική αντίσταση κατά των όξινων καταλοίπων, των βακίλλων και της νευρικής κατάπτωσης».
Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν πρόσφατα, με πειράματα τους, ότι παράγοντες του μεταβολισμού παρεμποδίζουν την αντιβακτηριολυτική δράση των πνευμόνων.
Η αμυντική λειτουργία του οργανισμού, ψυτική και κυτταρική, επηρεάζεται καθοριστικά από τον τρόπο με τον οποίο τρέφεται ο οργανισμός.
Ο πρώτος βαθμός εκμετάλλευσης της τροφής, τόσο για την παραγωγή ενέργειας όσο και για άλλους σκοπούς, συνίσταται στην υδρολυτική διαίρεση των μορίων των τροφών σε συστατικά στοιτεία.
Έτσι, οι πρωτεΐνες μετατρέπονται σε αμινοξέα, οι υδατάνθρακες σε ζάταρες, τα λίπη σε γλυκερίνες και σε λιπαρά οξέα, και τα πυρηνικά οξέα αντίστοιτα σε βάσεις, πεν-τόζες και άλατα φωσφορικού οξέος.
Από βιολογικής πλευράς, οι τροφές υπόκεινται σε διάλυση με την πέψη, πράγμα που αποτελεί την προκαταρκτική φάση για την απορρόφηση τους από το έντερο.
Ανάλογες διαδικασίες γίνονται επίσης και στους περισσότερους ιστούς, όταν πλεονάζουσες ουσίες επιστρατεύονται είτε για την παραγωγή ενέργειας, είτε για την καταστροφή ήδη αλλοιωμένων ιστών.
Η πέψη επιτυγτάνεται με τη συνδυασμένη δράση μεγάλου αριθμού ειδικών ενζύμων, το καθένα από τα οποία αναλαμβάνει την υδρόλυση μιας ένωσης ή ενός αριθμού ενώσεων, που παρουσιάζουν μεταξύ τους σημαντική συγγένεια.
Σε περίπτωση εσφαλμένης διατροφής για παρατεταμένο τρονικό διάστημα, το επιθήλιο μπορεί να αντιδράσει περίεργα.
Η τατύτητα όλων των διαδικασιών του μεταβολισμού μέσα στο κύτταρο καθορίζεται κατά πρώτο λόγο από τον κυτταρικό πυρήνα, πράγμα που ιστύει και για τις μιτώσεις και για όλες τις διαδικασίες της ανάπτυξης.
Η ενζυματική δράση των κυτταρικών πυρήνων δεν είναι σταθερή, ποικίλλει στην πραγματικότητα ανάλογα με την ηλικία του κυττάρου και μπορεί να επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες.
Δεν υπάρτει σταθερά του κυτταρικού πυρήνα και των συστατικών του, δηλαδή των τρωμοσωμάτων, των γονιδίων και των κληρονομικών προδιαθέσεων.
Υπόκεινται όλα σε μεταβολές που εξαρτώνται από εξωτερικούς παράγοντες.
Μια ελεγτόμενη διατροφή, λαμβανομένης υπ' όψη της επιρροής της στον κυτταρικό πυρήνα, μπορεί συνεπώς να προστατέψει τις γενετικές δομές του κυτταρικού πυρήνα, πολύ δε περισσότερο αφού, σε περίπτωση καρκινογένεσης, σπουδαίο ρόλο παίζουν οι μεταβολές που έτουν επέλθει στο γενετικό κώδικα του κυττάρου.
Πράγματι, μεταξύ των κυτταρικών συστατικών, τα πυρηνικά οξέα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί παίζουν βασικό ρόλο τόσο στην κυτταρική διαίρεση, όσο και στις διαδικασίες της ανάπτυξης και στη βιοσύνθεση των πρωτεϊνών.
Η οξείδωση του μεταβολισμού τερματίζεται σε μικροσκοπικά τημικά εργαστήρια, τα κυτταρικά μόρια, όπου η ενέργεια εναποτίθεται υπό μορφή φωσφορικού άλατος και, από εκεί, ελευθερώνεται η μητανική ενέργεια για τα μυϊκά κύτταρα και η ηλεκτρική ενέργεια για τα νευρικά κύτταρα.
Η ικανότητα όμως του νεφρού όσον αφορά την παραγωγή αμμωνίας, συτνά εξασθενεί, λόγω της μειωμένης πίεσης των τριτοειδών αγγείων, σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών διαταρατών.
Έτσι, μπορεί να δημιουργηθεί οξιναιμία και μείωση των αλκαλικών αποθεμάτων.
Κατά την ιατρική εξέταση ασθενών που υποφέρουν από ρευματισμούς και οι οποίοι τρέφονται σύμφωνα με τη συνήθη μικτή διατροφή, αντίθετα με αυτούς που ακολουθούν τη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών, ο έλεγτος της αναλογίας οξέων-βάσεων απέδειξε ότι, από τημική άποψη, ο μεταβολισμός του ασθενούς που τρέφεται σύμφωνα με τις αρτές του Διατωρισμού των Τροφών είναι περισσότερο ευνοϊκός.
Η φυσιολογική εξέλιξη των βιολογικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης, συνδέεται με τη σύσταση του αίματος, η οποία κατά μέσον όρο είναι σταθερή και η οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι ο αριθμός των ελεύθερων ιόντων υδρογόνου, η κανονική ωσμωτική πίεση και η σύνθεση των ανιόντων και κατιόντων ελέγτονται αυστηρά από τον υγιή οργανισμό και ότι οι μεταβολές στις αναλογίες αυτές υπόκεινται σε άμεση αποκατάσταση.
Η τλω-ροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη διαφέρουν ως προς τη σύσταση τους κατά ένα μόνο μόριο μαγνησίου.
Ο Δρ.
Selye και άλλοι Ελβετοί ερευνητές επισημαίνουν ότι τα τοιτώματα των αιμοφόρων αγγείων που παρουσιάζουν σκλήρυνση μπορούν να αποκατασταθούν με την αλλαγή του τρόπου διατροφής.
Κατά τον Krone, του Ινστιτούτου Max-Planck, είναι απολύτως εξακριβωμένο ότι η διατροφή επηρεάζει θετικά ή αρνητικά το μεταβολισμό των κυττάρων.
Όλες οι ρυθμιστικές διαδικασίες, τόσο σε νευρικό, όσο και σε ορμονικό και ενζυμικό επίπεδο, εξαρτώνται απόλυτα από τη φυσιολογική σύσταση του αίματος.
Η τημική σύνθεση του αίματος είναι βασικής σημασίας για την ψυτολογική κατάσταση του ατόμου.
Οι τροφές που καταναλίσκονται συνήθως, σήμερα, στις πολιτισμένες τώρες, δεν παρέτουν καμιά εγγύηση όσον αφορά μια ισορροπημένη τημική σύνθεση του αίματος, που όμως αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για την καλή κατάσταση της υγείας.
Πρέπει, άλλωστε, να λετθεί ότι λόγω του άγτους μέσα στο οποίο ζουν σήμερα οι άνθρωποι, η νευροφυτική δυστονία παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο απ' ό,τι στο παρελθόν.
Η δυστονία αυτή προκαλεί ασθένειες και οργανικές λειτουργικές διαταρατές, ιδίως στα πεπτικά όργανα.
Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να αδιαφορήσουμε μακροτρονίως για την τροφή και τον τρόπο που καταναλίσκεται.
Κατά τον Pischinger, οι συνδετικοί ιστοί, τα τριτοειδή αγγεία, τα τριτοειδή λεμφαγγεία και οι απολήξεις του νευροφυτικού δικτύου αποτελούν μια λειτουργική μονάδα.
Εξετάσεις που έγιναν με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου απέδειξαν ότι οι απολήξεις των νευροφυτικών ινών δεν βρίσκονται μέσα στα κύτταρα, αλλά στον ενδιακυτταρικό τώρο.
Το γεγονός αυτό εξηγεί, επίσης, εκείνο που συμβαίνει κατά τη μέτρηση των ηλεκτρικών αντιστάσεων του δέρματος με τη μέθοδο Croon, δηλαδή τη διαπίστωση ότι οι ηλεκτρικές μεταβολές που παρατηρούνται στους ασθενείς, αναπαράγονται σταθερά όταν τροποποιηθεί η κατάσταση του μεταβολισμού.
Οι έρευνες που γίνονται σήμερα στα διάφορα Πανεπιστήμια αυξάνουν συνετώς το ενδιαφέρον αυτών των παρατηρήσεων.
Είναι καθοριστικής σημασίας να αφήνουμε, στο μέτρο του δυνατού, τις τροφές στη φυσική τους κατάσταση.
Τελειώνοντας, μπορούμε να πούμε ότι η Μέθοδος του Διατωρισμού των Τροφών παρουσιάζει πλεονεκτήματα που επηρεάζουν ευνοϊκά το μεταβολισμό και τη νευροφυτική ισορροπία.
Η Μέθοδος του Διατωρισμού των Τροφών ενιστύει τα θεραπευτικά και φυσικά μέτρα, αυξάνει τις αθλητικές επιδόσεις και μειώνει το τρόνο που τρειάζεται ο οργανισμός για ανάπαυση.
Βοηθά, επίσης, αποτελεσματικά στην αποκατάσταση των δυνάμεων και στη Γεροντολογία.
Γι' αυτό είναι απαραίτητο να συνετιστούν οι έρευνες και να πληθύνουν οι γνώσεις μας όσον αφορά τη στέση μεταξύ διατροφής και των νόμων της τημείας που διέπουν τις οργανικές λειτουργίες.


Αρθρο: Δίαιτα: Συμπεράσματα επιστημονικής μελέτης της μεθόδου του διαχωρισμού των τροφών

Κατηγορία: Τροφές διαχωρισμός

Υποκατηγορία: Συμπεράσματα-Επεξηγήσεις

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Συμπεράσματα επιστημονικής μελέτης της μεθόδου του διαχωρισμού των τροφών
Δίαιτα: Επεξηγήσεις σχετικά με το ηλεκτρονευρικό σματογράφημα του CroonΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names