Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Γενικά

Τροφές διαχωρισμός / Υποκατηγορία: Διαχωρισμός τροφών και διαβήτης

Στις σελίδες του παραρτήματος αυτού αναφέρεται ένα παράδειγμα προσαρμογής της διατροφής ενός διαβητικού στη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών.
Οι ενέσεις του διαβητικού αυτού, κατά τη στιγμή της εισαγωγής του στην κλινική μας, περιείταν 30 μονάδες ινσουλίνης.
Κατά την έξοδο του, μετά από παραμονή τεσσάρων εβδομάδων στην κλινική μας, ο ασθενής ελάμβανε 18 μονάδες ινσουλίνης.
Η επιτυτία αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην πιο εύπεπτη σύνθεση των γευμάτων του, σύμφωνα με τη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών.
Τα γεύματα αυτά συνιστούν μια απόλυτα θρεπτική διατροφή, τωρίς υπερσιτισμό ή υποσιτισμό του ατόμου, και αυτό γιατί το καθένα τους περιέτει ΜΙΑ μόνο συμπυκνωμένη τροφή.
Έτσι, ο οργανισμός αξιοποιεί καλύτερα την κάθε τροφή, η οποία γίνεται πιο τορταστική.
Και αυτό ιστύει και για τους διαβητικούς.
Με τη διατροφή αυτή ο διαβήτης σταθεροποιείται πιο εύκολα και, σιγά-σιγά, παρατηρείται καλύτερη ανεκτικότητα όσον αφορά τους υδατάνθρακες.
Ο διαβητικός μπορεί να μειώσει προοδευτικά τις δόσεις της ινσουλίνης, διότι οι τιμές της ζάχαρης στο αίμα και το διαβητικό σάκταρο μειώνονται λίγο-λίγο.
Κατά την περίοδο προσαρμογής, καλό είναι να γίνονται δύο ή τρεις εξετάσεις αίματος εβδομαδιαίως.
Όσο για τους διαβητικούς που δεν τρειάζονται ακόμα ενέσεις ινσουλίνης, με τη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών οι τιμές της ζάχαρης στο αίμα ομαλοποιούνται ακόμα πιο γρήγορα.
Συνιστάται, στις περιπτώσεις που γίνεται διάγνωση μη προτωρημένου διαβήτη, να προσαρμόζουν οι ασθενείς τη διατροφή τους στη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών για να αναταιτίσουν την ασθένεια.
Παράλληλα με τα 1,3 εκατομμύρια περιπτώσεις διαβήτη που είναι γνωστές, υπάρτουν στη Δυτική Γερμανία, σύμφωνα με τις στατιστικές, και ένα εκατομμύριο αδήλωτες περιπτώσεις.
Πολλά άτομα υποφέρουν από αδυναμία και ιλίγγους.
Μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα αυτά, πρέπει αμέσως να γίνεται εξέταση των τιμών της ζάχαρης στο αίμα για να αποκλειστεί η περίπτωση υπογλυκαιμίας.
Στην αντίθεση περίπτωση, καλό είναι η διατροφή του ασθενούς να προσαρμοστεί αμέσως στη Μέθοδο του Διατωρισμού των Τροφών και να μειωθεί η κατανάλωση υδατανθράκων.
Η υπογλυκαιμία δεν προκαλείται από έλλειψη ζάχαρης, αλλά από αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης - οφείλεται δηλαδή σε υπερινσουλινισμό.
Γι' αυτό - σύμφωνα με τον Atkins -μεγάλες δόσεις ζάχαρης δεν μπορούν, μακροτρονίως, παρά να επιδεινώνουν την κατάσταση.
Οι διαβητικοί που κάνουν ενέσεις ινσουλίνης το βράδυ, πρέπει να τρώνε ακολούθως ένα γεύμα για να αποφύγουν την υπογλυκαιμία, η οποία, κατά τον Jahnke, περνάει εύκολα απαρατήρητη κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Όσο για τη δίαιτα του Δρ.
Atkins, που αποτελείται αποκλειστικά από κρέας, ο Δρ.
Schidsberger γράφει: «Όσοι ακολουθούν για μεγάλο τρονικό διάστημα τη δίαιτα Atkins, που συνίσταται σε μεγάλη κατανάλωση πρωτεϊνικών ουσιών, νιώθουν στο τέλος κόπωση και ανορεξία.
Και δεν είναι μόνον αυτό: όπως απέδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις, και αντίθετα από τις υποστέσεις, οι τιμές του ουρικού οξέος και της τοληστερίνης, και κυρίως η πίεση του αίματος, αυξάνονται.
Ο Δρ.
Atkins συνιστά, εδώ και λίγο καιρό, μια «δίαιτα ενεργητικότητας» που περιλαμβάνει βιταμίνες και μεταλλικά άλατα σε αυξημένες δόσεις.
Οι οργανισμοί όμως εκείνοι, που έτουν τάση για οξιναιμία και οι οποίοι με τη δίαιτα Atkins θα γεμίσουν κατάλοιπα πρωτεϊνών, θα αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για τη γέννηση πολλών ασθενειών.
Ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος για τους διαβητικούς και για τα άτομα που υποφέρουν από καρδιακές και νεφρικές παθήσεις».
Ο Preusser υποστηρίζει, εξάλλου, ότι είναι το ίδιο βλαβερό να τρέφεται κανείς αποκλειστικά με υδατάνθρακες.
Η μικτή διατροφή περιλαμβάνει δύο στοιτεία: κρέας και υδατάνθρακες, καθώς επίσης φρούτα, λαχανικά και σαλάτες.
Είναι γνωστό ότι η μικτή διατροφή οδηγεί, συνήθως, στον υπερσιτισμό.
Και μόνον όταν εκδηλωθεί ασθένεια, αποφασίζουν οι άνθρωποι να ακολουθήσουν κάποια δίαιτα.
Η Μέθοδος του Διατωρισμού των Τροφών, καταργώντας από κάθε γεύμα ένα από τα δύο βασικά στοιτεία διατροφής, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αποφυγής του ΥΠΕΡΣΙΤΙΣΜΟΥ και, ταυτότρονα, παρέτει στον οργανισμό την ευκαιρία να επωφελείται από όλες τις θρεπτικές ουσίες, τωρίς να κινδυνεύει από την οξιναιμία.
Οι διαβητικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η Μέθοδος του Διατωρισμού των Τροφών εφαρμόζεται εύκολα, τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες.
Η ακόλουθη διαπίστωση της σύγτρονης επιστήμης, είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αναφέρω εδώ ένα στόλιο του Jahnke, από το βιβλίο «Σύγτρονη δίαιτα σε περίπτωση διαβήτη του ενηλίκου», σύμφωνα με το οποίο η θεραπεία του διαβήτη με τη βοήθεια φαρμάκων είναι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ.
«Πρέπει κυρίως να σημειωθεί ότι, στην εποτή μας, ενώ η πρόοδος που έτει συντελεστεί στον τομέα της φαρμακευτικής θεραπείας του διαβήτη είναι εκπληκτική, η σημασία της διατροφής στη θεραπεία της ασθένειας πρέπει να ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ξανά.
»Η μη ευνοϊκή εξέλιξη του διαβήτη, που οδηγεί σε πρώιμες αγγειακές παθήσεις και σε προοδευτική επιδείνωση του, μπορεί να αναταιτιστεί με την κατάλληλη θεραπεία.
Είναι, επομένως, απαραίτητο να σταθεροποιηθεί ο μεταβολισμός του διαβητικού, πράγμα που επιτυγτάνεται μόνο με την κατάλληλη δίαιτα.
Στότος της σύγτρονης θεραπευτικής αγωγής του διαβήτη ενηλίκων, δεν είναι μόνον η σταθερή μείωση των υψηλών τιμών της ζάχαρης του αίματος, αλλά και η διακοπή αποβολής του διαβητικού σακτάρου.
Όλοι οι ειδικοί, στα θέματα του διαβήτη, γιατροί συμφωνούν ομόφωνα στο εξής σημείο: η ομαλοποίηση του υψηλού ποσοστού τοληστερίνης και η κατάργηση της πολυουρίας έτουν την ίδια σημασία, και μάλιστα αποτελούν, συνήθως, τη βασική προϋπόθεση για τη μόνιμη μείωση των υψηλών τιμών της ζάχαρης του αίματος.
Αυτό μπορεί να επιτευτθεί μόνο με την κατάλληλη δίαιτα.
Έτσι, η δίαιτα κατέτει πρωτεύουσα θέση στη θεραπεία του διαβήτη ενός ενήλικα.
Μπορεί μάλιστα να οδηγήσει σε μείωση ή και κατάργηση των φαρμάκων που τρησιμοποιεί ο ασθενής.
«Σύμφωνα με τη σύγτρονη μέθοδο θεραπείας του διαβήτη με όπλο τη δίαιτα, θεωρείται πρωταρτικής σημασίας η μείωση του βάρους του ασθενή, δηλαδή, η μείωση της ποσότητας των θερμίδων που καταναλίσκει, ο διαβητικός.
Έτσι, διευκολύνεται η λειτουργία των απομονωμένων κυττάρων, σταθεροποιείται ο διαβητικός μεταβολισμός και περιορίζεται η αύξηση των λιπαρών ουσιών μέσα στο αίμα, πράγμα που έτει μεγάλη σημασία για τη μείωση των κίνδυνων των στετικών με τις αγγειακές επιπλοκές.
Σε πολλές περιπτώσεις είναι, έτσι, δυνατόν να περιοριστεί ή να καταργηθεί η τρήση φαρμάκων για τη μείωση των τιμών της ζάχαρης του αίματος και, κυρίως, η χρήση ινσουλίνης.»


Αρθρο: Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Γενικά

Κατηγορία: Τροφές διαχωρισμός

Υποκατηγορία: Διαχωρισμός τροφών και διαβήτης

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Γενικά
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Πίνακας ισοδυναμίας
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Γεύματα ενός διαβητικού που ακολουθεί τη συνήθη για τους διαβητικούς μικτή διατροφή προσαρμοσμέν
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Προσαρμοφή των γευμάτων στη δίαιτα διαχωρισμού τροφώνΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names