Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Παιδικές ασθένειες

Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας / Υποκατηγορία: Ομάδα αίματος και υγεία

Ένας μεγάλος αριθμός από τους ασθενείς που περνούν από το γραφείο μου είναι παιδιά που υποφέρουν από πολλές και διάφορες παθήσεις — από χρόνια διάρροια μέχρι επανειλημμένες ωτίτιδες.
Οι μητέρες τους συνήθως βρίσκονται στα πρόθυρα του πανικού.
Και μερικά από τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα μου τα έχω πετύχει με παιδιά.
Επιπεφυκίτιδα
Η επιπεφυκίτιδα συνήθως προκαλείται από τη μετάδοση του βακτηριδίου του σταφυλόκοκκου από το ένα παιδί στο άλλο.
Τα ιιαιδιά των ομάδων Α και ΑΒ είναι πιο ευπαθή στην επιπεφυκίτιδα από τα παιδιά των ομάδων Ο και Β, ίσως επειδή έχουν από φυσικού τους πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Για την αγωγή της πάθησης η συμβατική ιατρική χρησιμοποιεί αντιβιοτικές κρέμες ή σταγόνες για τα μάτια, αλλά μια αναπάντεχη καταπραϋντική εναλλακτική λύση είναι μια φρεσκοκομμένη φέτα ντομάτα.
(Μην το δοκιμάσετε αυτό με ντοματοχυμό!) Ο χυμός της φρεσκοστυμμένης ντομάτας περιέχει μια λεκτίνη που μπορεί να συγκολλήσει και να καταστρέψει τα βακτηρίδια του σταφυλή κόκκου.
Η ελαφρά οξύτητα της ντομάτας μοιάζει πολύ με τα επί σης όξινα δάκρυα του ματιού.
Κάτι πολύ καταπραϋντικό είναι επίσης να στύψετε το χυμό μιας φρέσκιας ντομάτας σε μια γάζα και να τη βάλετε στο μάτι.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι ίδιες λε κτίνες μιας τροφής που την κάνει επικίνδυνη για κατανάλωση μπο ρεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικές για την αγωγή μιας πάθησης.
Αργότερα, θα συζητήσουμε άλλα παραδείγματα όπου οι λεκτίνες παίζουν διττό ρόλο μέσα στον οργανισμό — ιδιαίτερα στον πόλε μο ενάντια στον καρκίνο.
Διάρροια
Η διάρροια είναι ενοχλητική και ίσως επικίνδυνη πάθηση για τα παιδιά.
Όχι μόνο προκαλεί εξασθένηση και δυσφορία, αλλά μπο ρεί να οδηγήσει επίσης σε σοβαρή αφυδάτωση, δημιουργώντας αδυναμία και πυρετό.
Οι περισσότερες περιπτώσεις παιδικής διάρροιας έχουν σχέση με τη διατροφή, και εδώ η δίαιτα της κάθε ομάδας αίματος δίνει πολύ συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για το ποιες τρο φές προκαλούν πεπτικά προβλήματα σε κάθε ομάδα αίματος.
Τα παιδιά της ομάδας Ο συχνά παθαίνουν ήπια έως μέτριο διάρροια από γαλακτοκομικά προϊόντα.
Τα παιδιά των ομάδων Α και ΑΒ είναι ευπαθή στο παράσιτο Giardia lamblia, γιατί αυτό μιμείται τις ιδιότητες τύπου Α.
Τα παιδιά της ομάδας Β παθαίνουν διάρροια αν κάνουν υπερ κατανάλωση προϊόντων του σιταριού, ή σαν αντίδραση στο κοτό πουλο και το καλαμπόκι.
Αν η διάρροια προκληθεί από τροφική δυσανεξία ή από αλλερ γία, το παιδί συχνά εμφανίζει και άλλα συμπτώματα, που κυμαίνο νται από μαύρους, πρησμένους κύκλους κάτω από τα μάτια μέχρι το έκζεμα, την ψωρίαση ή το άσθμα.
Αν εξαιρέσουμε την περίπτω ση που η διάρροια είναι αποτέλεσμα μιας πιο σοβαρής κατάστα σης, όπως η παρασιτίαση, η μερική απόφραξη των εντέρων ή η φλεγμονή, συνήθως περνά από μόνη της με τον καιρό.
Αν όμως τα κόπρανα του παιδιού περιέχουν αίμα ή βλέννες, απευθυνθείτε αμέσως στο γιατρό.
Η οξεία διάρροια μπορεί επίσης να είναι μολυσματική.
Το καλύτερο είναι να εδραιώσετε αμέσως αυστηρά κριτήρια καθαριότητας για να προστατέψετε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας από μόλυνση.
Για να αποκατασταθεί η σωστή ισορροπία υγρών του παιδιού όταν υπάρχει διάρροια, περιορίστε τους φρουτοχυμούς.
Στη θέση τους, δίνετε στο παιδί σούπες με ζωμό λαχανικών ή κρέατος.
Το γιαούρτι με ενεργή καλλιέργεια L.
acidophilus βοηθά να διατηρηθούν τα καλά βακτηρίδια στον εντερικό σωλήνα.
Ωτίτιδες
Τα παιδιά κάτω των δέκα ετών εμφανίζουν χρόνιες ωτίτιδες σε αναλογία μέχρι και τέσσερα στα δέκα.
Όταν λέω χρόνιες, εννοώ πέντε, δέκα, δεκαπέντε ή και είκοσι ακόμη λοιμώξεις κάθε χειμώνα, τη μία μετά την άλλη.
Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έχουν αλλεργίες σε σωματίδια του περιβάλλοντος και των τροφών.
Η καλύτερη λύση είναι η δίαιτα της ομάδας αίματος.
Η συμβατική αγωγή για τις ωτίτιδες είναι τα αντιβιοτικά.
Όμως, η λύση αυτή προφανώς δεν έχει αποτέλεσμα όταν υπάρχει μια χρόνια λοίμωξη.
Αν αντιμετωπίσουμε πρώτα τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος αντί να σπεύσουμε να πάρουμε το φάρμακο της μόδας — και εδώ αναφέρομαι ακόμη και στις πιο εξελιγμένες και πρόσφατες κατηγορίες αντιβιοτικών— επιτρέπουμε στο σώμα να ενεργοποιήσει τη δική του ισχυρή αντίδραση.
Καταρχήν, είναι καλό να γνωρίζουμε τις ευπάθειες της κάθε ομάδας αίματος.
Τα παιδιά των ομάδων Α και ΑΒ έχουν μεγαλύτερα προβλήματα με την έκκριση βλέννας από την κακή διατροφή, κάτι που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις ωτίτιδες.
Στα παιδιά της ομάδας Α συνήθως φταίνε τα γαλακτοκομικά, ενώ η ομάδα ΑΒ μπορεί να έχει ευαισθησία και στο γλυκοκαλάμποκο πέρα από το γάλα.
Γενικά, αυτά τα παιδιά έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα του λαιμού και του αναπνευστικού συστήματος, τα οποία συχνά μετακινούνται και στα αυτιά.
Επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών των ομάδων Α και ΑΒ εμφανίζει ανοχή σε ένα ευρύτερο φάσμα βακτηριδίων, μερικά από τα προβλήματα τους προέρχονται από την έλλειψη μιας επιθετικής αντίδρασης προς το μολυσματικό οργανισμό.
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα υγρά του αυτιού στα παιδιά με ιστορικό χρόνιας ωτίτιδας έχουν έλλειψη συγκεκριμένων ουσιών, που χρειάζονται για να επιτεθούν και να καταστρέψουν τα βακτηρίδια.
Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι μια λεκτίνη του ορού του αίματος, η μανό-ζη, που δεσμεύει την πρωτεΐνη, λείπει από τα υγρά του αυτιού σε παιδιά με χρόνιες λοιμώξεις.
Αυτή η λεκτίνη προφανώς συνδέει τα σάκχαρα της μανόζης με την επιφάνεια των βακτηριδίων και τα συγκολλά μεταξύ τους, επιτρέποντας την πιο γρήγορη απομάκρυνση τους.
Και οι δύο αυτοί σημαντικοί ανοσικοί παράγοντες τελικά αναπτύσσονται στις σωστές τους ποσότητες, πράγμα που μπορεί να εξηγεί γιατί η συχνότητα των κρουσμάτων ωτίτιδας μειώνεται σταδιακά καθώς μεγαλώνει το παιδί.
Εκτός από τη διατροφή, η αγωγή των παιδιών των ομάδων Α και ΑΒ με ωτίτιδα σχεδόν πάντα συνοδεύεται από μια προσπάθεια ενίσχυσης της ανοσίας τους.
Ο απλούστερος τρόπος για να ενισχυθεί η ανοσία ενός παιδιού είναι να μειώσουμε τη ζάχαρη που τρώει.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει σαν αποτέλεσμα να γίνονται τα λευκά αιμοσφαίρια νωθρά και να μην επιτίθενται στους εισβολείς.
Οι φυσικοθεραπευτές χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια ένα ήπιο βοτανικό διεγερτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, την εχινάκια (Echinacea purpurea).
Αρχικά τη χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι της Αμερικής, και έχει την ασυνήθιστη ιδιότητα να είναι ταυτόχρονα ασφαλής και αποτελεσματική στην ενίσχυση της ανοσίας του σώματος κατά των βακτηριδίων και των ιών.
Αφού πολλές από τις ανοσικές λειτουργίες που ενισχύει η εχινάκια εξαρτώνται από την ύπαρξη επαρκούς βιταμίνης C, συχνά χορηγώ ένα εκχύλισμα κυνόροδων, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.
Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ ένα εκχύλισμα του δυτικού αγριόπευκου (λά-ριξ) σαν ένα είδος σούπερ εχινάκιας.
Αυτό το προϊόν αναπτύχθηκε αρχικά από τη χαρτοβιομηχανία και περιέχει πολύ περισσότερα συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά από την εχινάκια.
Κατά τη γνώμη μου, αυτό το προϊόν είναι μια συναρπαστική νέα εξέλιξη που έχει φέρει επανάσταση στην αγωγή που δίνω στους ασθενείς μου για μια σειρά από ανοσικές ανεπάρκειες, ανάμεσα τους και οι ωτίτιδες.
Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσουμε πολλά πράγματα ακόμη γι' αυτό το εκχύλισμα στο μέλλον.
Οι ωτίτιδες είναι τρομερά οδυνηρές για τα παιδιά, και καθόλου ευχάριστες για τους γονείς.
Οι περισσότερες από αυτές τις λοιμώξεις είναι μια συσσώρευση επιβλαβών υγρών και αερίων στο μέσο αυτί, επειδή έχει αποφραχθεί ο συνδετικός σωλήνας, η ευ-σταχιανή σάλπιγγα.
Αυτός ο σωλήνας μπορεί να πρηστεί από αλλεργικές αντιδράσεις, από αδυναμία των ιστών που τον περιβάλλουν ή από μολύνσεις.
Πολλοί γονείς έχουν διαπιστώσει ότι τα αντιβιοτικά γίνονται όλο και πιο αδύναμα στην καταπολέμηση της ωτίτιδας.
Αυτό οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο λόγο.
Η πρώτη ωτίτιδα ενός μωρού αντιμετωπίζεται συνήθως με ένα ήπιο αντιβιοτικό όπως το Amoxicillin.
Στην επόμενη ωτίτιδα, χορηγείται πάλι Amoxicillin.
Τελικά, η λοίμωξη επανέρχεται σε ακόμη πιο ανθεκτική μορφή, και το Amoxicillin δεν είναι πια αποτελεσματικό.
Έχει αρχίσει το φαινόμενο της κλιμάκωσης: η διαδικασία της χρήσης όλο και ισχυρότερων φαρμάκων και όλο και πιο παρεμβατικών μορφών αγωγής.
Όταν τα αντιβιοτικά δεν έχουν πια αποτέλεσμα και οι οδυνηρές λοιμώξεις συνεχίζονται, οι γιατροί καταφεύγουν στη μέθοδο της μυρινγγοτομής, με την οποία εμφυτεύονται χειρουργικά μικροσκοπικοί σωλήνες μέσα από το τύμπανο του αυτιού, οι οποίοι αυξάνουν την αποστράγγιση των υγρών από το μέσο αυτί στο λαιμό.
Όταν αντιμετωπίζω χρόνιες ωτίτιδες, προσπαθώ πάντα να αποτρέψω την υποτροπή.
Είναι ανώφελο να προσπαθείς να εξαλείψεις ένα επεισόδιο με μια γρήγορη δόση αντιβιοτικών, όταν ξέρεις ότι μέσα στον οργανισμό προετοιμάζεται η επόμενη ωτίτιδα.
Και σχεδόν πάντα βρίσκω τη λύση στη διατροφή.
Βλέπω πολλά παιδιά στη δουλειά μου, απ' όλες τις ομάδες αίματος.
Έχω διαπιστώσει ότι κάθε παιδί μπορεί να προσβληθεί από χρόνια ωτίτιδα αν τρώει φαγητά που έχουν κακή αντίδραση μέσα στον οργανισμό του.
Δεν έχω δει ποτέ περίπτωση στην οποία να μην υπάρχει μια προφανής σύνδεση με το αγαπημένο φαγητό του παιδιού.
Τα παιδιά των ομάδων Ο και Β παθαίνουν ωτίτιδες λιγότερο συχνά και, όταν τις παθαίνουν, συνήθως αντιμετωπίζονται εύκολα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια αλλαγή στη διατροφή είναι αρκετή για να εξαλειφθεί το πρόβλημα.
Στα παιδιά της ομάδας Β, ο ένοχος συνήθως είναι μια ίωση η οποία κατόπιν οδηγεί σε λοίμωξη από ένα βακτηρίδιο, το hemophilus, στο οποίο έχουν συνήθως ευπάθεια τα άτομα της ομάδας Β.
Η διατροφική λύση είναι να περιοριστούν οι ντομάτες, το γλυκοκαλάμποκο και το κοτόπουλο.
Οι λεκτίνες αυτών των τροφών αντιδρούν με την επιφάνεια του πεπτικού συστήματος, προκαλώντας οίδημα και έκκριση βλέννας, η οποία συνήθως μεταφέρεται στα αυτιά και το λαιμό.
Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι οι λοιμώξεις του αυτιού μπορούν να προληφθούν στα παιδιά της ομάδας Ο απλά και μόνο αν το παιδί τραφεί με θηλασμό και όχι με μπιμπερό.
Ο θηλασμός για ένα έτος τουλάχιστον δίνει χρόνο στο ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα του παιδιού να αναπτυχθούν.
Τα παιδιά της ομάδας Ο θα αποφύγουν επίσης τις ωτίτιδες, αν τους σταματήσουμε το σιτάρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Συνήθως έχουν ευαισθησία σε αυτές τις τροφές σε μικρή ηλικία, αλλά η ανοσία τους ενισχύεται εύκολα με τη χρήση πρωτεϊνών υψηλής αξίας, όπως το ψάρι και τα άπαχα κόκκινα κρέατα.
Οι διατροφικές αλλαγές συχνά είναι δύσκολες σε οικογένειες με παιδιά που υποφέρουν από επανειλημμένες ωτίτιδες.
Η ταλαι πωρία του παιδιού κάνει συχνά το γονιό να αγωνιά και να αφήνει το παιδί να τρώει ό,τι θέλει, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο παρηγορείται από τον πόνο του.
Έτσι πολλά από αυτά τα παιδιά καταλήγουν να γίνονται πολύ εκλεκτικά στο φαγητό τους, να τρώνε μόνο ένα πολύ στενό φάσμα τροφών, που συχνά είναι οι ίδιες εκείνες τροφές που προκαλούν την αρρώστια του παιδιού!
Ιστορικό: Ωτίτιδα
Τόνι, 7 ετών, ομάδα Β
Ο Τόνι ήταν επτά χρονών και υπέφερε από επανειλημμένες ωτίτιδες.
'Οταν η μητέρα του τον έφερε για πρώτη φορά στο ιατρείο μου, τον Ιανουάριο του 1993, ήταν πανικόβλητη.
Ο Τόνι πάθαινε νέα ωτίτιδα αμέσως μόλις σταματούσε το αντιβιοτικό με το οποίο είχε αντιμετωπιστεί η προηγούμενη, εμφανίζοντας 10 έως 15 περιστατικά κάθε χειμώνα.
Του είχε γίνει μυρινγγοτομή δύο φορές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ήταν το τέλειο παράδειγμα του παιδιού που είχε μπει στο μαγγανοπήγαδο των αντιβιοτικών — όλο και μεγαλύτερες δόσεις φαρμάκων με όλο και λιγότερα αποτελέσματα.
Οι πρώτες μου ερωτήσεις στη μητέρα του Τόνι αφορούσαν τη διατροφή του.
Εκείνη αντέδρασε κάπως αμυντικά.
«Α, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί», είπε.
«Τρώμε πολύ καλά: κοτόπουλο και ψάρι, φρούτα και λαχανικά».
Μου είπε ακόμη ότι τα αγαπημένα φαγητά του Τόνι ήταν οι μπουκιές κοτόπουλο και το καλαμπόκι.
Κατάλαβα ποιο ήταν το πρόβλημα: ο Τόνι ήταν ομάδα Β και ήταν αλλεργικός στο κοτόπουλο και το καλαμπόκι.
Της εξήγησα το ρόλο που παίζει η ομάδα αίματος και, μολονότι δεν πείστηκε, της ζήτησα να δίνει στον Τόνι τη δίαιτα της ομάδας Β για δύο ή τρεις μήνες για να δει τι θα συμβεί.
Αυτό ήταν αρκετό.
Τα επόμενα δύο χρόνια ο Τόνι πήγε πολύ καλά.
Συνήθως πάθαινε μόνο μία ωτίτιδα κάθε χειμώνα, ενώ μέχρι τότε πάθαινε 10 έως 15.
Αυτές οι μεμονωμένες λοιμώξεις αντιμετωπίζονταν εύκολα είτε με φυσιοθεραπευτικές μεθόδους είτε με ένα ήπιο αντιβιοτικό χαμηλής ισχύος.
Υπερκινητικότητα και Δυσκολίες Μάθησης
Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠ) οφείλεται σε μια ποικιλία από διαφορετικά αίτια, και χρειαζόμαστε ακόμη πολύ περισσότερες πληροφορίες πριν μπορέσουμε να κάνουμε μια σίγουρη σύνδεση με τον παράγοντα της ομάδας αίματος.
Μπορούμε όμως να αντιληφτούμε κάποια πράγματα από τις γνώσεις μας για το πώς ανταποκρίνονται οι διάφορες ομάδες αίματος στο περιβάλλον τους.
Για παράδειγμα, ο πατέρας μου, δουλεύοντας πάνω από 35 χρόνια, έχει παρατηρήσει ότι τα παιδιά της ομάδας 0 είναι πιο ευτυχισμένα, υγιή και έξυπνα όταν τους δίνεται η ευκαιρία να ασκούνται στο μέγιστο που μπορούν.
Ένα παιδί της ομάδας Ο με ΔΕΠ πρέπει να ενθαρρύνεται να ασκείται όσο το δυνατόν περισσότερο.
Αυτό μπορεί να σημαίνει πρόσθετα μαθήματα σωματικής αγωγής, ομαδικά σπορ ή ενόργανη γυμναστική.
Από την άλλη μεριά, τα παιδιά των ομάδων Α και ΑΒ ωφελούνται από δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη αισθητήριων και απτικών δεξιοτήτων, όπως η γλυπτική ή η ζωγραφική, και από βασικές τεχνικές χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή.
Τα παιδιά της ομάδας Β τα πηγαίνουν καλά με το κολύμπι και τη γυμναστική.
Μερικοί ερευνητές έχουν διατυπώσει την υπόθεση ότι η ΔΕΠ οφείλεται σε αποσυγχρονισμό του μεταβολισμού των σακχάρων, ή σε αλλεργία του οργανισμού σε βαφές ή άλλες χημικές ουσίες.
Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα πραγματικό συμπέρασμα, αν και έχω προσέξει ότι τα παιδιά με ΔΕΠ συχνά είναι πολύ δύσκολα στο φαγητό τους, πράγμα που δείχνει κάποια σύνδεση με τη διατροφή.
Πρόσφατα ανακάλυψα μια ενδιαφέρουσα σύνδεση που μπορεί να συνδέει πιο έντονα τα παιδιά της ομάδας Ο με τη ΔΕΠ.
Μου έφεραν ένα παιδί που υπέφερε ταυτόχρονα από ΔΕΠ και ήπια αναιμία.
Του έδωσα μια δίαιτα με πολλές πρωτεΐνες και συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και φολικού οξέος, και η αναιμία διορθώθη κε.
Η μητέρα του όμως πρόσεξε επίσης μια σαφή αύξηση του διαστήματος προσοχής του παιδιού.
Στη συνέχεια έκανα αγωγή σε αρκετά παιδιά ομάδας Ο με ΔΕΠ χρησιμοποιώντας χαμηλές δόσεις αυτών των βιταμινών, και παρατήρησα βελτίωση που ήταν από μικρή έως εντυπωσιακή.
Αν το παιδί σας έχει ΔΕΠ, μιλήστε με ένα διατροφολόγο για το ενδεχόμενο να του δοθούν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και φο λικού οξέος, εκτός από τη δίαιτα της ομάδας αίματος.Στρεπτοκοκκική Φαρυγγίτιδα, Μονοπυρήνωση και Παρωτίδα
Επειδή τα πρώτα συμπτώματα της μονοπυρήνωσης και της στρεπτοκοκκικής φαρυγγίτιδας μοιάζουν μεταξύ τους, συχνά είναι δύσκολο για τους γονείς να ξεχωρίσουν το ένα από το άλλο.
Ένα παιδί με οποιαδήποτε από αυτές τις παθήσεις, μπορεί να έχει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα συμπτώματα: ερεθισμένο λαιμό, δυσφορία, πυρετό, ρίγη, πονοκέφαλο, πρήξιμο των αδένων ή πρήξιμο των αμυγδαλών, θα πρέπει να γίνει εξέταση αίματος και καλλιέργεια επιχρίσματος φάρυγγος για να διαπιστωθεί ποια πάθηση προκαλεί το πρόβλημα.
Η στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα είναι λοίμωξη που προκαλείται από το βακτηρίδιο του στρεπτόκοκκου.
Συχνά έχει και πρόσθετα συμπτώματα, όπως ρινική καταρροή, βήχα, πόνους στα αυτιά, λευκά ή κίτρινα στίγματα στο πίσω μέρος του λαιμού, και ένα εξάνθημα που αρχίζει στο λαιμό και το στήθος και εξαπλώνεται στην κοιλιά και τα άκρα.
Η διάγνωση της στρεπτοκοκκικής φαρυγγίτιδας βασίζεται στα κλινικά συμπτώματα και μια καλλιέργεια του λαιμού.
Η τυπική αγωγή περιλαμβάνει αντιβιοτικά, ανάπαυση στο κρεβάτι, ασπιρίνη και υγρά για τον πόνο και τον πυρετό.
Αυτή η αγωγή εστιάζει και πάλι στην αντιμετώπιση της άμεσης λοίμωξης, και όχι στην επίλυση των ευρύτερων και πιο μακροχρόνιων προβλημάτων υγείας.
Η τυπική θεραπεία είναι αναποτελεσματική σε αυτό το σημείο, ιδιαίτερα όταν το παιδί υποφέρει από επανειλημμένες λοιμώξεις.
Γενικά, τα παιδιά των ομάδων Ο και Β παθαίνουν στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα πιο συχνά από τα παιδιά των ομάδων Α και ΑΒ λόγω της αυξημένης ευπάθειας τους στις βακτηριδιακές λοιμώξεις.
Όμως, οι ομάδες Ο και Β επίσης αναρρώνουν πιο εύκολα και ολοκληρωτικά.
Αφού το βακτηρίδιο μπει στο αίμα της ομάδας Α ή της ομάδας ΑΒ εγκαθίσταται εκεί και δεν θέλει να φύγει.
Έτσι, τα παιδιά αυτών των ομάδων παθαίνουν επανειλημμένες λοιμώξεις.
Υπάρχουν φυσιοθεραπευτικές μέθοδοι αγωγής που βοηθούν στην πρόληψη των υποτροπών.
Έχω διαπιστώσει ότι ένα στοματικό διάλυμα από φασκόμηλο και υδραστίδα είναι πολύ αποτελεσματικό για την αποτροπή μόλυνσης του λαιμού και των αμυγδαλών από στρεπτόκοκκο.
Η υδραστίδα περιέχει μια ουσία που ονομάζεται βερβερίνη και έχει καλά τεκμηριωμένη αντι-στρε-πτοκοκκική δράση.
Το πρόβλημα με την υδραστίδα είναι ότι έχει μια έντονα πικρή γεύση αγριόχορτου που δεν αρέσει στα παιδιά.
Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να αγοράσετε ένα φτηνό βαποριζατέρ ή ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και να ραντίζετε το πίσω μέρος του λαιμού του παιδιού δυο φορές τη μέρα με το διάλυμα.
Εκτός από τη δίαιτα της κάθε ομάδας αίματος, συχνά χρησιμοποιώ διατροφικά συμπληρώματα για ενίσχυση της ανοσίας με τη μορφή πρόσθετης βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C, ψευδαργύρου και εχινάκιας, που βοηθούν να αυξηθεί η αντίσταση του παιδιού.
Σχετικά με την ίωση της μονοπυρήνωσης, η ομάδα Ο έχει μεγαλύτερη ευπάθεια από τις άλλες.
Τα αντιβιοτικά είναι αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της μονοπυρήνωσης, γιατί προκαλείται από ιό, όχι από βακτηρίδιο.
Συστήνεται ανάπαυση στο κρεβάτι, όσο διαρκεί ο πυρετός, και συχνά διαστήματα ανάπαυσης στη διάρκεια της ανάρρωσης, που διαρκεί από μία έως τρεις βδομάδες.
Καλό είναι να χρησιμοποιούνται ασπιρίνη και επαρκή υγρά για τη μείωση του πυρετού.
Τα παιδιά της ομάδας Β κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές μορφές παρωτίδας, μιας ίωσης των σιελογόνων αδένων κάτω από το πιγούνι και τα αυτιά.
Όπως και πολλές άλλες παθήσεις της ομάδας Β, έχει κι αυτή μια νευρολογική σύνδεση.
Αν το παιδί σας είναι ομάδα Β με ρέζους αρνητικό, ή ακόμη και αν είναι ρέζους αρνητικό ανεξάρτητα από ομάδα αίματος, έχετε το νου σας για ενδείξεις νευρολογικής βλάβης, που εκδηλώνονται ιδιαίτερα σαν προβλήματα ακοής.


Αρθρο: Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Παιδικές ασθένειες

Κατηγορία: Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας

Υποκατηγορία: Ομάδα αίματος και υγεία

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Υγεία: Ιατρικές Στρατηγικές Ο Συνδετικός Κρίκος της Ομάδας Αίματος
Δίαιτα: Υγεία: Φάρμακα του εμπορίου
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια:Οι ευαισθησίες των ομάδων αίματος
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια: Τα υπέρ και τα κατά των αντιβιοτικών
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια: Αντιβιοτικά στον οδοντίατρο
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια: Χειρουργικές επεμβάσεις:Καλύτερη ανάρρωση
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια: Ακούτε την ομάδα αίματος σας
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Γιατί Μερικά Ατομα Είναι Ευπαθή και Μερικά Όχι
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Ο Συνδετικός Κρίκος της Ομάδας Αίματος
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Παθήσεις γήρανσης
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Αλλεργίες
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Αυτοάνοσες διαταραχές
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Νόσος του Λου Γκέριγκ
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Αιματολογικές διαταραχές
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Καρδιαγγειακές παθήσεις
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Παιδικές ασθένειες
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Διαβήτης
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Πεπτικές παθήσεις
Δίαιτα: Λοιμώξεις :Σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας(AIDS )
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Βρογχίτιδα και Πνευμονία
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Καντιντίαση (κοινή μυκητίαση)
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Χολέρα
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Κρυολόγημα και Γρίπη
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Πανώλη, Τυφοειδής Πυρετός, Ευλογιά και Ελονοσία
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Πολιομυελίτιδα και Ιογενής Μηνιγγίτιδα
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Ιγμορίτιδα
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Παράσιτα (αμοιβαδική δυσεντερία, γιαρδίαση, ταινία και ασκαρίαση)
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Σύφιλη και Ουρολοιμώξεις
Δίαιτα: Παθήσεις του ύπατος
Δίαιτα: Δερματικές διαταραχές
Δίαιτα: Γυναίκες/αναπαραγωγή
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Μάχη για τη θεραπεία
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Η σύνδεση καρκίνου-λεκτινών
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Ο παράγοντας της ομάδας αίματος
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Καρκίνος του μαστού
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Το εμβόλιο αντιγώνων
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Άλλες μορφές καρκίνου
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Η μάχη κατά του καρκίνου
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Ζείτε όπως τρώτε
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Άλλες στρατηγικέςΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names