Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Γυναίκες/αναπαραγωγή

Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας / Υποκατηγορία: Ομάδα αίματος και υγεία

Εγκυμοσύνη και στειρότητα
Πολλές από τις διαταραχές που συνδέονται με την εγκυμοσύνη οφείλονται σε κάποια μορφή ασυμβατότητας με την ομάδα αίματος — είτε ανάμεσα στη μητέρα και το έμβρυο είτε ανάμεσα στη μητέρα και το ν πατέρα.
Δυστυχώς, έχουμε μόνο μερικές αρχικές μελέτες γύρω από αυτό το φαινόμενο και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες είναι οι τελικές του συνέπειες.
Σας συμβουλεύω να διαβάσετε αυτό το μέρος με ένα πνεύμα ενημέρωσης και συγκέντρωσης πληροφοριών και όχι υστερίας.
Μερικές φορές οι αποσπασματικές γνώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες αν δεν τις κρατάς στη σωστή τους προοπτική.
Τοξιναιμία της εγκυμοσύνης
Από το 1905 ήδη είχε ειπωθεί ότι κάποια μορφή ευαισθητοποίησης που έχει σχέση με την ομάδα αίματος μπορεί να προκαλεί την τοξιναιμία της εγκυμοσύνης, μια δηλητηρίαση του αίματος που μπορεί να εμφανιστεί προς τα τέλη της κύησης και προκαλεί σοβαρές διαταραχές ή και το θάνατο ακόμη.
Σε μια μεταγενέστερη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι πάρα πολλές γυναίκες με ομάδα Ο υποφέρουν από τοξιναιμία, ίσως λόγω κάποιας αντίδρασης σε ένα έμβρυο με ομάδα Α ή Β.
Γενετικές ανωμαλίες
Η ασυμβατότητα της ομάδας αίματος που μπορεί να εμφανιστεί ανάμεσα σε μια μητέρα με ομάδα Ο και έναν πατέρα με ομάδα Α συνδέεται με πολλές συνηθισμένες γενετικές ανωμαλίες, ανάμεσα τους η υδατιδώδης κρεατοελιά, το χοριοκαρκίνωμα, η δισχιδής ράχη και η ανεγκεφαλία.
Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι αυτές οι διαταραχές προκαλούνται από αιματική ασυμβατότητα της μητέρας με τον νευρικό και αιματικό ιστό του εμβρύου.
Αιμολυτική νόσος των νεογνών
Η αιμολυτική νόσος των νεογνών είναι μια πρωτοπαθής πάθηση που συνδέεται με το θετικό-αρνητικό χαρακτήρα του αίματος.
Προσβάλλει μόνο τα παιδιά των γυναικών με αρνητικό ρέζους, έτσι αν έχετε θετικό ρέζους, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματος στην οποία ανήκετε, δεν αντιμετωπίζετε πρόβλημα.
Πριν από 50 χρόνια περίπου, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με αρνητικό ρέζους, που σημαίνει ότι λείπει ένα αντιγόνο από το αίμα τους, και που κυοφορούν παιδιά με ρέζους θετικό, αντιμετωπίζουν μια μοναδική κατάσταση.
Το έμβρυο με το θετικό ρέζους έχει το αντιγόνο ρέζους στο αίμα του.
Αντίθετα από το κύριο σύστημα των ομάδων αίματος, όπου τα αντισώματα ενάντια στις άλλες ομάδες αναπτύσσονται από τη γέννηση ήδη, τα άτομα με αρνητικό ρέζους δεν αναπτύσσουν αντισώματα στο αντιγόνο ρέζους αν δεν ευαισθητοποιηθούν πρώτα.
Αυτή η ευαισθητοποίηση συνήθως συμβαίνει όταν ανταλλάσσεται αίμα ανάμεσα στη μητέρα και το μωρό κατά τον τοκετό.
Έτσι, το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας δεν έχει αρκετό χρόνο για να αντιδράσει στο πρώτο μωρό και το παιδί αυτό δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.
Όμως, αν σε μια επόμενη σύλληψη το μωρό έχει πάλι θετικό ρέζους, η μητέρα είναι ευαισθητοποιημένη τώρα, και θα παραγάγει αντισώματα για το αίμα του μωρού, προκαλώντας ίσως γενετικές ανωμαλίες ή και θάνατο.
Ευτυχώς, υπάρχει ένα εμβόλιο για αυτή την περίπτωση, που δίνεται στις γυναίκες με αρνητικό ρέζους μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού, και μετά από κάθε επόμενη γέννηση.
Έτσι, δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένα πρόβλημα, καλό θα είναι όμως να γνωρίζετε τον τύπο ρέζους του αίματος σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι σας χορηγήθηκε το εμβόλιο.
Στειρότητα και επανειλημμένες αποβολές
Επί 40 χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν για ποιους λόγους η στειρότητα είναι πιο συνηθισμένη στις γυναίκες των ομάδων Α, Β και ΑΒ παρά σε εκείνες της ομάδας Ο.
Πολλοί ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι η στειρότητα και οι επανειλημμένες αποβολές μπορεί να οφείλονται σε αντισώματα που υπάρχουν στις κολπικές εκκρίσεις της γυναίκας και αντιδρούν με τα αντιγόνα του σπέρμα τος του άντρα της.
Μια μελέτη που έγινε το 1975 πάνω σε 288 αποβεβλημένα έμβρυα έδειξε ότι επικρατούσαν τα έμβρυα με ομάδες Α, Β και ΑΒ, πράγμα που μπορεί να οφείλεται σε ασυμβατότητα των εμβρύων με μητέρες που έχουν ομάδα Ο, και επομένως μεταφέρουν αντισώματα αντι-Α και αντι-Β.
Ένα μεγάλο δείγμα οικογενειών έδειξε ότι το ποσοστό αποβολών είναι μεγαλύτερο όταν η μητέρα και ο πατέρας έχουν ασύμβατες ομάδες αίματος, όπως σε ζευγάρια με μητέρα ομάδας Ο και πατέρα ομάδας Α.
Στις Καυκάσιες και Αφρικανές μητέρες, οι αποβολές αφορούσαν πιο συχνά έμβρυα ομάδας Β που είναι ασύμβατα με το αίμα ομάδας Ο ή Α της μητέρας.
Αυτή η σύνδεση με τη στειρότητα δεν έχει αποδειχτεί ακόμη πλήρως.
Στη δουλειά μου έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά αίτια που προκαλούν προβλήματα στειρότητας, ανάμεσα τους οι τροφικές αλλεργίες, η κακή διατροφή, η παχυσαρκία και το στρες.
* * *
Ιστορικό: Επανειλημμένες αποβολές
Λάνα, 42 ετών, ομάδα Α
Η Λάνα ήρθε στο γραφείο μου το Σεπτέμβριο του 1993, έχοντας ένα μεγάλο ιστορικό επανειλημμένων αποβολών.
Μου είπε ότι άκουσε για μένα από μια γυναίκα με την οποία άνοιξε συζήτηση στην αίθουσα αναμονής του γυναικολόγου της.
Η Λάνα ήταν απελπισμένη.
Τα 10 προηγούμενα χρόνια είχε πάνω από 20 αποβολές, και κόντευε πια να χάσει κάθε ελπίδα.
Της έδωσα να ακολουθήσει τη διατροφή της ομάδας Α.
Επί ένα χρόνο την ακολουθούσε αυστηρά, παίρνοντας επίσης αρκετά βοτανικά σκευάσματα που θα ενίσχυαν το μυϊκό τόνο της μήτρας της.
Στο τέλος της χρονιάς, έμεινε έγκυος.
Ήταν ενθουσιασμένη, αλλά και τρομαγμένη.
Τώρα, πέρα από τις προηγούμενες αποβολές, η Λάνα ανησυχούσε για την ηλικία της, και την πιθανότητα να έχει σύνδρομο Ντάουν το έμβρυο.
Ο γυναικολόγος της της σύστησε να κάνει αμνιοκέντη-ση, ένα συχνό μέτρο για γυναίκες άνω των 40, εγώ όμως τη συμβούλεψα να μην την κάνει, γιατί η μέθοδος αυτή έχει από μόνη της κάποιο ρίσκο αποβολής.
Αφού μίλησε με τον άντρα της, η Λάνα αποφάσισε να παραλείψει την αμνιοκέντηση, αποδεχόμενη την πιθανότητα μιας γενετικής ανωμαλίας.
Τον Ιανουάριο του 1995, γέννησε ένα απόλυτα υγιές αγοράκι.
Ιστορικό: Στειρότητα
Νιβς, 44 ετών, ομάδα Β
Η Νιβς, Νοτιοαμερικάνα 44 ετών που ασχολούνταν με το θεραπευτικό μασάζ, ήρθε να με δει το 1991 με διάφορα πεπτικά προβλήματα.
Οι περισσότερες διαταραχές εξαφανίστηκαν όταν ακολούθησε τη διατροφή της ομάδας Β για ένα χρόνο.
Μια μέρα η Νιβς μου ανακοίνωσε συνεσταλμένα ότι ήταν έγκυος.
Δεν μου είχε πει τίποτα ως τότε, αλλά τώρα μου εξήγησε ότι προσπαθούσε να μείνει έγκυος για πολλά χρόνια, και τελικά αυτή και ο άντρας της είχαν χάσει τις ελπίδες τους.
Πίστευε ότι η διατροφή της ομάδας Β ήταν αυτή που αποκατέστησε τη γονιμότητα της.
Εννιά μήνες αργότερα περίπου, η Νιβς γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι.
Το ονόμασε Νάσα, που σημαίνει "Δώρο Θεού".
Σημείωση: Ποσοστό φύλων
Τόσο στους ευρωπαϊκούς όσο και στους μη ευρωπαϊκούς πληθυσμούς, το ποσοστό των αγοριών είναι μεγαλύτερο για τα μωρά ομάδας Ο που γεννιούνται από μητέρες ομάδας Ο.
Το ίδιο ισχύει επίσης αν και το μωρό και η μητέρα είναι ομάδα Β.
Το αντίθετο ισχύει για μωρά ομάδας Α που γεννιούνται από μητέρες ομάδας Α, όπου τα κορίτσια είναι περισσότερα.
Εμμηνόπαυση και προβλήματα περιόδου
Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται στη ζωή κάθε μεσήλικης γυναίκας, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματος.
Μια μείωση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, των δύο βασικών γυναικείων ορμονών, προκαλεί βαθιά ψυχολογικά και οργανικά προβλήματα για πολλές γυναίκες, ανάμεσα τους εξάψεις, απώλεια ερωτικής επιθυμίας, κατάθλιψη, τριχόπτωση και αλλοιώσεις του δέρματος.
Η μείωση των θηλυκών ορμονών δημιουργεί επίσης κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αφού φαίνεται ότι τα οιστρογόνα προστατεύουν την καρδιά και μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης.Η οστεοπόρωση, μια λέπτυνση των οστών που τα κάνει εύθραυστα και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, είναι ένα άλλο αποτέλεσμα της ανεπάρκειας οιστρογόνων.
Με τις νέες ανακαλύψεις που έχουν γίνει σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με την ανεπάρκεια ορμονών, πολλοί γιατροί χορηγούν θεραπεία ορμονικής αναπλήρωσης με υψηλές δόσεις οιστρογόνων και μερικές φορές και προγεστερόνης.
Πολλές γυναίκες ανησυχούν για τη συμβατική θεραπεία ορμονικής αναπλήρωσης, γιατί μερικές μελέτες δείχνουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες που παίρνουν τέτοιες ορμόνες, κυρίως όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού.
Το αν πρέπει να πάρει μια γυναίκα αυτές τις συνθετικές ορμόνες είναι ένα δίλημμα που προκαλεί μεγάλη σύγχυση.
Η ομάδα αίματος στην οποία ανήκετε θα σας βοηθήσει να δώσετε απάντηση σε αυτό το δίλημμα και να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για τις δικές σας προσωπικές ανάγκες.
Αν είστε ομάδα Ο ή ομάδα Β και μπαίνετε στην εμμηνόπαυση, αρχίστε να γυμνάζεστε με τον τρόπο που συστήνεται στην ομάδα σας, και ανάλογα με τη σωματική φόρμα στην οποία βρίσκεστε και τον τρόπο ζωής σας.
Ακολουθήστε διατροφή με πολλές πρωτείνες.
Η συμβατική αναπλήρωση οιστρογόνων γενικά λειτουργεί αρκετά καλά για τις γυναίκες της ομάδας Ο και της ομάδας Β, εκτός αν έχετε παράγοντες υψηλού κινδύνου για καρκίνο του μαστού.
Αν είστε ομάδα Α ή ομάδα ΑΒ, αποφύγετε τη συμβατική αναπλήρωση οιστρογόνων, γιατί έχετε μεγάλη επιρρέπεια στον καρκίνο του μαστού (βλέπε Κεφάλαιο 10).
Στη θέση της, χρησιμοποιήστε τα πρόσφατα φυτο-οιστρογόνα.
σκευάσματα που μοιάζουν με τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη και προέρχονται από φυτά.
κυρίως σόγια, αλφάλφα και γιαμ.
Πολλά από αυτά τα σκευάσματα διατίθενται με τη μορφή κρέμας που μπορείτε να την απλώνετε στο δέρμα αρκετές φορές τη μέρα.
Τα φυτο-οιστρογόνα συνήθως περιέχουν μεγάλη ποσότητα από ένα τμήμα των οιστρογόνων που λέγεται οιστριόλη.
ενώ τα χημικά οιστρογόνα βασίζονται στην οιστραδιόλη.
Η ιατρική βιβλιογραφία δείχνει καθαρά ότι τα συμπληρώματα οιστριόλης καταστέλλουν την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
Τα φυτο-οιστρογόνα δεν έχουν την ισχύ των χημικών οιστρογόνων, είναι όμως σαφώς αποτελεσματικά για πολλά από τα ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων και της κολπικής ξηρότητας.
Επειδή είναι οιστρογόνα χαμηλής ισχύος, δεν περιορίζουν την παραγωγή οιστρογόνων από τον οργανισμό, αντίθετα με τα χημικά οιστρογόνα.
Για μια γυναίκα που δεν παίρνει συμπληρώματα οιστρογόνων λόγω οικογενειακού ιστορικού καρκίνου του μαστού, τα φυτο-οιστρογόνα είναι θεόσταλτα.
Μιλήστε με το γυναικολόγο σας για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αυτά τα σκευάσματα.
Αν δεν υπάρχουν στο ιστορικό σας παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού, το ισχυρότερο χημικό οιστρογόνο είναι πιο αποτελεσματικό για τη μείωση της καρδιοπάθειας και της οστεοπόρωσης, πέρα από την επίδραση που έχουν στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην Ιαπωνία, όπου η συνήθης διατροφή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτο-οιστρογόνα, δεν υπάρχει ειδική λέξη για την εμμηνόπαυση.
Αναμφίβολα, η μεγάλη χρήση προϊόντων σόγιας, που περιέχουν τα φυτο-οιστρογόνα γε-νεστεΐνη και διαζιδένη, μετριάζει τα σοβαρότερα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Ιστορικό: Προβλήματα περιόδου
Πάτι, 45 ετών, ομάδα Ο
Η Πάτι ήταν μια 45χρονη Αφροαμερικάνα με διάφορα προβλήματα, ανάμεσα τους αρθρίτιδα, υπέρταση και σοβαρό προ-εμμη-νορροϊκό σύνδρομο με έντονη αιμορραγία.
Την είδα για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1994, όταν ήρθε στο γραφείο μου μαζί με τον άντρα της.
Εκείνη την εποχή έπαιρνε ένα φάρμακο για κάποια από τις παθήσεις της.
Έμαθα ότι η Πάτι ακολουθούσε μια βασικά χορτοφαγική διατροφή, έτσι δεν παραξενεύτηκα όταν έμαθα ότι είχε επίσης αναιμία.
Της σύστησα να αρχίσει να γυμνάζεται, να υιοθετήσει τη διατροφή της ομάδας Ο με πολλές πρωτεΐνες, και της έδωσα επίσης μια σειρά από θεραπευτικά βότανα.
Μέσα σε δύο μήνες, η Πάτι είχε μια εκπληκτική ανάρρωση.
Η αρθρίτιδα θεραπεύτηκε, η υπέρταση ήταν υπό έλεγχο, και τους δύο τελευταίους μήνες δεν υπέφερε από προ-εμμηνορροϊκό σύνδρομο.
Η έμμηνη ροή της είναι τώρα φυσιολογική.


Αρθρο: Δίαιτα: Γυναίκες/αναπαραγωγή

Κατηγορία: Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας

Υποκατηγορία: Ομάδα αίματος και υγεία

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Υγεία: Ιατρικές Στρατηγικές Ο Συνδετικός Κρίκος της Ομάδας Αίματος
Δίαιτα: Υγεία: Φάρμακα του εμπορίου
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια:Οι ευαισθησίες των ομάδων αίματος
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια: Τα υπέρ και τα κατά των αντιβιοτικών
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια: Αντιβιοτικά στον οδοντίατρο
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια: Χειρουργικές επεμβάσεις:Καλύτερη ανάρρωση
Δίαιτα: Υγεία: Εμβόλια: Ακούτε την ομάδα αίματος σας
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Γιατί Μερικά Ατομα Είναι Ευπαθή και Μερικά Όχι
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Ο Συνδετικός Κρίκος της Ομάδας Αίματος
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Παθήσεις γήρανσης
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Αλλεργίες
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Αυτοάνοσες διαταραχές
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Νόσος του Λου Γκέριγκ
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Αιματολογικές διαταραχές
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Καρδιαγγειακές παθήσεις
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Παιδικές ασθένειες
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Διαβήτης
Δίαιτα: Δύναμη Πάνω στις Αρρώστιες: Πεπτικές παθήσεις
Δίαιτα: Λοιμώξεις :Σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας(AIDS )
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Βρογχίτιδα και Πνευμονία
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Καντιντίαση (κοινή μυκητίαση)
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Χολέρα
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Κρυολόγημα και Γρίπη
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Πανώλη, Τυφοειδής Πυρετός, Ευλογιά και Ελονοσία
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Πολιομυελίτιδα και Ιογενής Μηνιγγίτιδα
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Ιγμορίτιδα
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Παράσιτα (αμοιβαδική δυσεντερία, γιαρδίαση, ταινία και ασκαρίαση)
Δίαιτα: Λοιμώξεις: Σύφιλη και Ουρολοιμώξεις
Δίαιτα: Παθήσεις του ύπατος
Δίαιτα: Δερματικές διαταραχές
Δίαιτα: Γυναίκες/αναπαραγωγή
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Μάχη για τη θεραπεία
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Η σύνδεση καρκίνου-λεκτινών
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Ο παράγοντας της ομάδας αίματος
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Καρκίνος του μαστού
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Το εμβόλιο αντιγώνων
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Άλλες μορφές καρκίνου
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Η μάχη κατά του καρκίνου
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Ζείτε όπως τρώτε
Δίαιτα: Όμάδα αίματος και καρκίνος: Άλλες στρατηγικέςΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names