Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Αίτια διατροφολογικής παθολογίας

Διατροφή / Υποκατηγορία: Υγιεινή διατροφη

Η Διατροφική Εξάντληση των Λαών

Ο περίφημος Αμερικανός εφευρέτης του 19ου αιώνα, Τόμας Έντισον, είχε πει ότι:
ο γιατρός του μέλλοντος δεν 9α δίνει φάρμακα, αλλά 9α διεγείρει το ενδιαφέρον του ασθενούς για το ίδιο του το σώμα, τη σωστή διατροφή και ως προς τα αίτια και την πρόληψη των παθήσεων.

Μετά δύο σχεδόν αιώνες, η προφητεία του Έντισον τείνει να γίνει αληδινή.
Η κλινική διατροφολογία και ορδομοριακή ιατρική πρεσβεύουν ότι όλες σχεδόν οι παδήσεις είναι αποτέλεσμα ενός καταστροφικού διδύμου: χρόνιες διατροφικές ελλείψεις σε πολλά ζωτικά δρεπτικά στοιχεία και ταυτόχρονη αύξηση της τοξικότητας του οργανισμού λόγω της διατροφής και του τρόπου ζωής.
Αυτό έχουν επιβεβαιώσει χιλιάδες έρευνες παγκόσμια, ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια.
Πώς όμως συμβαίνει αυτό;
Η σχεδόν αποκλειστική εξάρτηση των πληδυσμών από τις μακροθρεπτικές ουσίες (όπως οι ζωικές πρωτείνες και το λίπος του κρέατος) και η άγνοια των μικροθρεπτικών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) αλλά και των φυτοθρεπτικών (οι χιλιάδες χημικές ενώσεις του άνδρακα που βρίσκονται στο φυτικό βασίλειο) είχαν ολέδρια αποτελέσματα.
Επιδημίες όπως η χολέρα και ο τύφος εξολόθρευσαν τους διατροφικά εξαντλημένους πληθυσμούς της Ευρώπης κατά το Μεσαίωνα και εμφανίζονταν μέχρι και πρόσφατα.
Πολλοί ευρωπαϊκοί στρατοί σε μακρόχρονες εκστρατείες μακριά από τα κέντρα ανεφοδιασμού τους αποδεκατίστηκαν από αυτήν την αιτία.
Τα παραδείγματα είναι πολλά.
Η μεγάλη στρατιά του Ναπολέοντα που εισέβαλε στη Ρωσία και από 500.000 άνδρες γύρισε μόλις με 50.000 στη Γαλλία.
Ο ίδιος ο Ναπολέων είχε δηλώσει ότι «οι στρατοί προελαύνουν με το στομάχι τους».

Τα Θαυματουργά Φυτοθρεπτικά και η Πανίσχυρη Βιταμίνη C
Οι φημισμένοι θαλασσοπόροι που έπαιρναν, συνήθως, στα πλοία τους μόνο παστωμένο κρέας και ξηρά μπισκότα ως προμήθειες είχαν την ίδια τύχη.
Όταν ο Βάσκο ντα Γκάμα απέπλευσε το 1497 από τη Λισσαβόνα για τις Ινδίες μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδος της Νότιας Αφρικής, μέσα σε 10 μήνες ταξιδιού έχασε 100 από τους 160 άντρες του πληρώματος, κυρίως, εξαιτίας του σκορβούτου (αποσύνδεση του κο-λαγόνου και εσωτερική αιμορραγία λόγω χρόνιας έλλειψης βιταμίνης C) αλλά και άλλων διατροφικών ελλείψεων σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Το 1519, ο Μαγγελάνος απέπλευσε με πέντε πλοία για να κάνει το γύρο του κόσμου.
Επέστρεψε έπειτα από τρία χρόνια με ένα μόνο πλοίο και μόλις 18 άτομα από το αρχικό πλήρωμα λόγω της ίδιας αιτίας.
Αντίδετα, ο περίφημος Βρετανός πλοίαρχος Κουκ επέτυχε τρεις αποστολές στον Ειρηνικό Ωκεανό, από το 1768 μέχρι το 1780, χωρίς να χάσει ούτε ένα άτομο από το πλήρωμα του.
Η διαφορά από τους άλλους θαλασσοπόρους ήταν ότι, εκτός από το κρέας και τα μπισκότα, ο Κουκ είχε φροντίσει να υπάρχουν και άφθονες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, τα οποία αναπλήρωνε τακτικά όπου έπιανε λιμάνι, ειδικά στους τροπικούς.
Λέγεται ότι η ανακάλυψη του Κουκ πως τα λεμόνια (πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά και πολλά φυτοδρεπτικά που βοηθούν στην απορρόφηση και χρησιμοποίηση της από τον οργανισμό) προστάτευαν από το σκορβούτο, εξασφάλισε την υπεροχή του Βρετανικού Ναυτικού έναντι των αντιπάλων τους, επιτρέποντας τους να παραμένουν στη θάλασσα για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.
Έτσι, η Μεγάλη Βρετανία έγινε θαλασσοκράτειρα και αυτοκρατορία λόγω του ταπεινού λεμονιού (εξ ου και ο όρος limey, «λεμόνι», που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για τους Βρετανούς)!
Τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και όσπρια με τα χιλιάδες φυτοδρεπτικά (τα κύρια συστατικά, επίσης, όλων των βοτάνων), που περιέχουν μαζί με τις μικροθρεπτικές ουσίες αλλά και τα ένζυμα τους, είναι απαραίτητα για τη χρησιμοποίηση από τον οργανισμό των μακροδρεπτικών, όπως οι πρωτεΐνες, τα λίπη και οι υδατάνθρακες.
Και όχι μόνον.
Προωθούν την ανάπλαση και την επιδιόρθωση των κυττάρων, την υγεία του καρδιοκυκλοφο-ρικού συστήματος, του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού, ισορροπούν ορμονικές εκκρίσεις και σάκχαρο, διαλύουν το περιττό λίπος, είναι δυνατά αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργικά στοιχεία, ελέγχουν το άγχος και ρυδμίζουν το μεταβολισμό.
Δεν προσφέρονται, όμως, για εντατική βιομηχανοποίηση όπως το κρέας, τα σιτηρά και τα γαλακτοκομικά.

Οι Τροφές που δεν Τρέφουν
Οι τελευταίες τρεις τροφικές ομάδες αποτελούν τη βάση της διατροφής του δυτικού, κυρίως, κόσμου με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Η μανία του σύγχρονου καταναλωτή να τρέφεται, σχεδόν, αποκλειστικά με αυτές τις τροφικές ομάδες τον έχει οδηγήσει σε διατροφική εξάντληση, όπως ακριβώς τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς του Μεσαίωνα και τους μεγάλους θαλασσοπόρους.
Χωρίς τα ζωτικά μικροδρεπτικά και φυτοδρεπτικά στοιχεία το ανθρώπινο σώμα είναι αδύνατο να λειτουργήσει σε κατάσταση υγείας.
Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν σήμερα αποδειχδεί ότι λείπουν στους πληθυσμούς του δυτικού, κυρίως, κόσμου από χιλιάδες διατροφικές έρευνες παγκοσμίως.
Ενώ οι τριτοκοσμικοί πληθυσμοί μπορεί να πεδαίνουν από ασιτία, οι «προηγμένοι» πληθυσμοί πεδαίνουν από την αφδονία τροφής, που είναι, όμως, ποιοτικά απογυμνωμένη από χιλιάδες ζωτικά συστατικά.
Είναι, αντίθετα, φορτωμένη με πολλά τοξικά χημικά συστατικά για τη βιομηχανοποίηση της.
Συστατικά που έχουν «εύηχες» ονομασίες για παραπλάνηση: συντηρητικά, βελτιωτικά κ.λπ.
Στην ουσία, είναι όλα δηλητήρια που προκαλούν δυσλειτουργία του ορμονικού, νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος.
Ορμόνες, φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, φδα-λίνες, διοξίνες, βαρέα μέταλλα και πολλά άλλα.
Δεν είναι περίεργο πως ο άνδρωπος αρχίζει και αρρωσταίνει αλλά πως επιζεί μέσα σε αυτήν την τοξική δύελλα που τον περιβάλλει, αλλά και τις χρόνιες διατροφικές ελλείψεις στα ζωτικά δρεπτικά στοιχεία που αναφέραμε.
Ας δούμε, όμως, μία διαδικασία που οδηγεί σε παδήσεις.
• Σύγχρονες μέδοδοι εντατικής καλλιέργειας απογυμνώνουν το έδαφος από ζωτικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο, το σελήνιο, το χρώμιο κ.ά.
• Τα χημικά λιπάσματα που χρησιμοποιούνται και ο τρόπος που η τροφή αποθηκεύεται, συντηρείται και μεταποιείται την απογυμνώνουν, ακόμη περισσότερο, από βιταμίνες και άλλα φυτοδρεπτικά, ενώ το μαγείρεμα εξολοδρεύει τα υπόλοιπα, καδώς και πολύτιμα ένζυμα απαραίτητα για τη διάσπαση και χώνεψη των δρεπτικών συστατικών.
Ταυτόχρονα, η τροφή φορτώνεται με πολλά τοξικά χημικά από τη βιομηχανοποίηση που προστίδενται σε αυτά της εντατικής καλλιέργειας.
• Το γαστρεντερικό σύστημα αδυνατεί (λόγω διάβρωσης από τις τοξίνες και την έλλειψη δρεπτικών στοιχείων) όλο και περισσότερο να απορροφήσει ικανοποιητικά όσες διατροφικές ουσίες καταφέρνουμε να πάρουμε από την -ήδη εξασδενημέ-νη- τροφή.
• Η συνεχής κρεοφαγία και, γενικά, η κατανάλωση τροφών ζωικής προέλευσης (που είναι τροφές από δεύτερο χέρι, διότι το ζώο τρώει τα φυτά για να τα μετατρέψει σε κρέας) απαιτεί μεγάλες ποσότητες γαστρικών οξέων επί συνεχούς βάσης.
Αυτά, με τη σειρά τους, απαιτούν βιταμίνες και ψευδάργυρο για την παραγωγή τους.
Και τα δύο είναι ελλιπή στην τροφή ή δεν έχουν απορ-ροφηδεί σωστά, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις σε δρεπτικά στοιχεία, χαμηλά γαστρικά οξέα, ατελή χώνεψη.

• Τα χαμηλά γαστρικά οξέα δεν μπορούν να δραστηριοποιήσουν τα παγκρεατικά χωνευτικά ένζυμα, με αποτέλεσμα ακόμα πιο ελλιπή διάσπαση της τροφής.
Τα μεγάλα μόρια της ημιχωνεμέ-νης τροφής προκαλούν συνεχή ερεδισμό της βλεννογόνου του γαστρεντερικού συστήματος, με αποτέλεσμα την περαιτέρω διάβρωση του, τη μείωση της απορροφητικότητας δρεπτικών στοιχείων και την εμφάνιση φλεγμονών και έλκους.
• Το πρόβλημα επιδεινώνεται με την εμφάνιση τροφικών αλλεργιών, καδώς το άτομο καταναλώνει την ίδια ομάδα τροφών πολλές φορές ημερησίως (π.χ.
σιτηρά, γαλακτοκομικά, κρεατικά).
• Το αμυντικό σύστημα του οργανισμού έχει αρχίσει τώρα να εξασδενεί, αφού, εκτός από την ημιχωνεμένη τροφή την οποία δεωρεί «αντι-τροφή» και της επιτίδεται, έχει επίσης να αντιμετωπίσει τα τοξικά χημικά που αυτή περιέχει, περιβαλλοντικές τοξίνες και παδογόνα που δεν έχουν εξουδετερωδεί λόγω των χαμηλών γαστρικών οξέων.
• Το αμυντικό σύστημα συνεχίζει να εξασδενεί λόγω αυξανόμενης έλλειψης δρεπτικών στοιχείων από την κακή απορρόφηση τους και τη χαμηλή ποιότητα ζωής.
• Το άτομο αρχίζει, πλέον, να αρρωσταίνει.

Ο Φαύλος Κύκλος
της Συμβατικής Αντιμετώπισης της Υγείας Στην αρχή, εμφανίζονται ελαφριά συμπτώματα, όπως συχνά κρυολογήματα, πρωινός βήχας και κούραση (η οποία ανακουφίζεται προσωρινά με την κατανάλωση της πρωινής καφεΐνης).
Αλλά τα συμπτώματα συνεχίζονται.
Η έλλειψη ενέργειας, δερματοπάδειες, λοιμώξεις, πονοκέφαλοι, ημικρανίες και πολλά αλλα συνήδως αποδίδονται από το άτομο σε περιστασιακές «ασδένειες», «ιώσεις», «στρες» και ακαταλαβίστικους ιατρικούς όρους «συνδρόμων» και «ασδενειών» τάδε ή δείνα, που, μεδοδικά, προωδούνται από το κατεστημένο ως το κύριο αίτιο των συμπτωμάτων.
Το ίδιο το άτομο που βολεύεται από τέτοιες βαρύγδουπες «επιστημονικές» εξηγήσεις -διότι το απαλλάσσουν από τις ευδύνες του όσον αφορά τη διατροφή του και τον τρόπο ζωής- είναι ανυποψίαστο για τα πραγματικά αίτια και τη συνεχιζόμενη εσωτερική φδορά όλων των συστημάτων του οργανισμού από τις χρόνιες διατροφικές ελλείψεις και την αυξανόμενη τοξικότητα.
Σε πολλές περιπτώσεις, αποδίδει τα συμπτώματα και στην «προχωρημένη» ηλικία ή στη «γενετική» προδιάδεση.
Οτιδήποτε εκτός από τη ζοφερή πραγματικότητα των τροφών-«σκουπίδια» και της τοξικότητας του οργανισμού.
Μετά μερικά χρόνια, το άτομο αρχίζει να ενοχλείται από ερωτική ανικανότητα και οι άνδρες από προστατική υπερπλασία (εδώ απαιτούνται ψευδάργυρος, βιταμίνες και ζωτικά λιπαρά) και αναπτύσσει διαβήτη τύπου 2 (λόγω υπερκατανάλωσης ζάχαρης και γλυκών για ενέργεια.
Η ζάχαρη που είναι σχεδόν παντού στις τροφές ως «κρυφό» συστατικό, σε συνδυασμό με έλλειψη χρωμίου, βαναδίου και βιταμινών που απαιτούνται για το μεταβολισμό της, θεωρείται ως η υπ' αριδμόν ένα τοξική τροφή σήμερα από την κλινική διατροφολογία) και η υπέρταση και τα καρδιοκυκλοφορικά προβλήματα γίνονται αναπόφευκτη πραγματικότητα.
Καταφεύγει στις εύκολες λύσεις, δηλαδή στη φαρμακευτική αγωγή.
Το αποτέλεσμα είναι σημαντική αύξηση της ηπατικής τοξικότητας και εξασδένηση των μηχανισμών αποτοξίνωσης.
Τώρα το άτομο έχει πάρει τον κατήφορο που οδηγεί στις εκφυλιστικές παδήσεις, νοσοκομείο, χειρουργείο, πρόωρο γήρας και θάνατο.


Αρθρο: Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Αίτια διατροφολογικής παθολογίας

Κατηγορία: Διατροφή

Υποκατηγορία: Υγιεινή διατροφη

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Μύθος ή πραγματικότητα
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Ο κύκλος του άνθρακα
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Αίτια διατροφολογικής παθολογίας
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Τροφή σώματος και ψυχής
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: ΣυμπέρασμαΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names