Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Το επιστημονικό κισμετ,τα μαγικά φάρμακα και τα ελιξίρια

Διατροφή / Υποκατηγορία: Μακροζωία

Πολλοί γιατροί, αλλά και πολύ περισσότερο οι μη ειδικοί, πιστεύουν ότι η διαδικασία γήρανσης -όπως και όλες οι άλλες εκδηλώσεις της ζωής- είναι προκαδορισμένη από το γενετικό υλικό που κουβαλάει μαζί του ο κάδε άνδρωπος.
Η σύγχρονη αυτή εκδοχή του «κισμέτ» προκαλεί, σε μεγάλη μερίδα του πληδυσμού, μια παδητικότητα στο βαδμό που δημιουργεί την πεποί-δηση ότι όλα είναι ρυδμισμένα εκ των προτέρων και ελάχιστα εξαρτώνται από τη δική μας βούληση και συμπεριφορά.
Την ίδια στάση ζωής προκαλεί και η άλλη εκδοχή της άκριτης εμπιστοσύνης στην επιστημονική πρόοδο - εκείνη, δηλαδή, που αφορά τις δυνατότητες της δεραπευτικής ιατρικής και η οποία καλλιεργεί την εντύπωση ότι όλα τα προβλήματα υγείας που ταλανίζουν τον άνδρωπο μπορούν να βρουν τη λύση τους με την ανακάλυψη κάποιων «μαγικών» φαρμάκων, ικανών να μας κάνουν καλά από όλες τις αρρώστιες μας.
Σύμφωνα, όμως, με πλήδος έρευνες έχουμε πεισθεί ότι για την εμφάνιση των ασθενειών σημαντικός παράγοντας είναι ο τρόπος ζωής και διατροφής μας και σε κάποιο βαδμό το περιβάλλον που ζούμε.
Με άλλα λόγια, η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει ότι τόσο οι ασθένειες όσο και η ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτώνται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, από τις συνήθειες και τον τρόπο διαβίωσης μας.
Αυτό ισχύει και για τη διαδικασία των γηρατειών.
Παράδειγμα, μια πρόσφατη έρευνα από τη Νέα Υόρκη.
Ερευνητές συνέλεξαν φωτογραφίες και δεδομένα από τον τρόπο ζωής 34 ζευγαριών μο-νοωοειδών διδύμων από 45 έως 75 ετών.
Αξιολόγησαν τις απαντήσεις των ερωτηθέντων διδύμων για την έκδεσή τους στον Ήλιο, τις καπνιστικές συνήδειές τους, την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, τον τρόπο διατροφής, το στρες, τη συχνότητα σωματικής άσκησης και το ιατρικό ιστορικό τους.
Στη συνέχεια, τους εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι τα σημάδια του γήρατος -όπως οι ρυτίδες, το χρώμα του δέρματος, η ποιότητα του κολλαγόνου κ.λπ.- είχαν πολύ εντονότερα δείγματα πρόωρης γήρανσης σε όσους είχαν τρόπους και συνήθειες ζωής που θεωρούνται ανθυγιεινές.
Το γενετικό υλικό των ανθρώπων που συμπεριελήφδησαν στην έρευνα είναι παρόμοιο και δείχνει -με τον πλέον παραστατικό τρόπο- ότι οι επιδράσεις στον οργανισμό μας από τον τρόπο ζωής μας είναι πολύ σημαντικές.
Μιλώντας ο Έλληνας βιοχημικός Γιώργος Ζαχαριουδάκης για το ελιξίριο της μακροζωίας αναφέρει:

Τα εκάστοτε πειραματόζωα έχουν γευτεί όλων των ειδών τα σκευάσματα, ωστόσο πραγματικά εντυπωσιακή κατάληξη υπήρξε, όταν οι ερευνητές τούς έδιναν κάτι λιγότερο αντί κάτι παραπάνω.
Πιο συγκεκριμένα, όταν το περιεχόμενο της διατροφής τους σε θερμίδες ήταν χαμηλό, περίπου στο μισό του θεωρούμενου ως φυσιολογικού.
Σε αυτές τις συνθήκες στέρησης, ο χρόνος ζωής παρατάθηκε σημαντικά, μια παράταση που έφτανε ποσοστιαία μέχρι το 50%.
Έτσι τα ποντίκια, από περίπου 40 μήνες ζωής, φτάνουν σε κάτι παραπάνω από εξήντα μήνες και αναλογικά ένας άνθρωπος θα έλπιζε να ζήσει 150 χρόνια.
Εξυπακούεται ότι, όταν μιλάμε για περιορισμό των θερμίδων, εννοούμε ότι δεν συμβαίνει και περιορισμός των θρεπτικών στοιχείων που είναι απαραίτητα, όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που πρέπει να υπάρχουν σε επάρκεια.

Σε μια πρόσφατη συνάντηση κορυφαίων Αμερικανών ειδικών σχετικά με τα γηρατειά και τη μακροβιότητα, συμφωνήδηκε η ακόλουδη ιδέα για παράταση της ζωής με καλή υγεία:

Καταναλώνετε ένα βασισμένο σε φυτικές τροφές διαιτολόγιο, που είναι φτωχό σε σερμίδες, αλλά πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, και λαμβάνετε επίσης συμπληρώματα διατροφής μικρών δόσεων, επίσης να ασκείτε το σώμα σας έντονα και τακτικά και να μένετε διανοητικά και σωματικά δραστήριοι.

Ανησυχείτε, μήπως, για τα γηρατειά και για το ότι γερνάτε; Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν.
Σε όλα τα έντυπα στις μέρες μας θα βρείτε άρθρα για την υγεία, τη διατροφή και τα γηρατειά.
Δυστυχώς, στις προσπάδειές μας να επιβραδύνουμε τη διαδικασία των γηρατειών έχουμε γίνει μανιακοί με τα καλλυντικά, με την πλαστική χειρουργική και ψάχνουμε, μανιωδώς, για αντιγηραντικές λοσιόν και ελιξίρια νεότητας.
Ελάχιστοι από μας επιδυμούν να κάνουν με συνέπεια τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής για να αυξήσουν τη γνήσια νεότητα και ζωτικότητα και να παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής τους.
Η υπόδεση ότι τα γηρατειά είναι μια βλάβη του οργανισμού, προτείνει ότι οι βλάβες που προκαλούνται από ανδυγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής, δα προξενήσουν περισσότερη φδορά και γηρατειά σε οποιαδήποτε ηλικία και όχι μόνο στη γεροντική.
Επομένως, ανάλογα με τις καδημερινές επιλογές σας στον τρόπο ζωής.
μπορεί να είστε γέρος στα 30 ή σχετικά νέος στα 60.
Αν λάβουμε υπόψη πως η έρευνα για τα γηρατειά και τη μακροζωία δείχνει ότι οι άνθρωποι σήμερα θα μπορούν να ζουν περισσότερο από τους ανθρώπους σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ιστορίας, τότε οι υγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα.


Αρθρο: Δίαιτα: Μαρκοζωία: Το επιστημονικό κισμετ,τα μαγικά φάρμακα και τα ελιξίρια

Κατηγορία: Διατροφή

Υποκατηγορία: Μακροζωία

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Μύθοι και πραγματικότητες για τα γηρατειά και την παράταση της ζωής
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Γιατί γερνάμε;
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες για τη μακροζωία
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Το επιστημονικό κισμετ,τα μαγικά φάρμακα και τα ελιξίρια
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Ζωή στα χρόνια μας ή χρόνια στη ζωή μας
Δίαιτα: Μαρκοζωία: 500 αιώνιοι έφηβοι,ένα ελληνικό παράδειγμαΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names