Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Ζωή στα χρόνια μας ή χρόνια στη ζωή μας

Διατροφή / Υποκατηγορία: Μακροζωία

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο ή, απλώς, να κρατήσει περισσότερο η ζωή σας; Τι καλό θα κάνει σε σας το να προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας, εάν στα υπόλοιπα χρόνια δεν μπορείτε ούτε καν να αναγνωρίσετε το πρόσωπο σας όταν κοιτάζεστε στον καδρέφτη; Ή εάν δεν μπορείτε να περπατήσετε στη γειτονιά σας χωρίς να σταματάτε κάδε πέντε λεπτά για να πάρετε μια ανάσα; Χρειαζόμαστε να προσθέσουμε ζωή στα χρόνια μας και όχι απλώς χρόνια στη ζωή μας.
Ευτυχώς, σημαντικές κλινικές εμπειρίες και έρευνες προτείνουν ότι οι σημαντικές στρατηγικές στη διατροφή, στην άσκηση, στον ύπνο και στη συγκινησιακή ισορροπία μπορούν να επιβραδύνουν τα βλαπτικά αποτελέσματα των γηρατειών.
Η πλειονότητα των ανθρώπων πεθαίνουν πρόωρα ή τρέχουν διαρκώς στα νοσοκομεία εξαιτίας, κυρίως, διατροφικών υπερβολών αλλά και διατροφικών ελλείψεων.
Η συνήδης διατροφή των Ελλήνων και τα διαιτολόγια που συνιστώνται από γιατρούς, διαιτολόγους και κέντρα αδυνατίσματος περιέχουν πολλά κρέατα, κοτόπουλα και γαλακτοκομικά και οι τροφές αυτές περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, λίπους και δερμίδων.
Και όλες αυτές οι άφθονες ζωικές τροφές προάγουν τα πρόωρα γηρατειά και τις διάφορες χρόνιες αρρώστιες.
Η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπών, υδρογονωμένων και τρανς λιπών, ραφιναρισμένης ζάχαρης και προϊόντων άσπρου αλευριού, δημιουργούν μια πληδώρα όξινων υποπροϊόντων και τοξικών παραγόντων που αυξάνουν τη φλεγμονή και προάγουν τις εκφυλιστικές αρρώστιες όπως είναι η καρδιοπάδεια, η οστεοπόρωση, τα αρδριτικά, ο διαβήτης, τα εγκεφαλικά και μια ποικιλία καρκίνων.
Σύμφωνα με πολλές έρευνες, η λήψη ραφιναρισμένης ζάχαρης έχει αυξηδεί κατακόρυφα στη χώρα μας.
Η υπερβολική κατανάλωση ραφιναρισμένης ζάχαρης εξαντλεί τα αποδέματα του οργανισμού σε μέταλλα και βιταμίνες, αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης, του λίπους και της χοληστερίνης και αυξάνεται έντονα ο κίνδυνος της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των καρδιοπαθειών - που είναι ο υπ' αριθμόν 1 δολοφόνος ανδρών και γυναικών στην κοινωνία μας.
Η υπερβολική κατανάλωση ζωικών τροφών, επίσης, ανεβάζει τα επίπεδα λίπους και χοληστερίνης αυξάνοντας τον κίνδυνο των εγκεφαλικών και της καρδιοπάδειας.

• Πώς να γεράσετε γρήγορα!
Οι κοινές συνήδειες του τρόπου ζωής, περιλαμβανόμενος και ο τρόπος μαγειρικής με τα τηγανητά, τα τσιγαριστά, τα μαγειρευμένα στα κάρβουνα κρέατα και τα άφδονα γαλακτοκομικά, τα τσιγάρα και οινοπνευματώδη, καδώς και τα άφδονα φάρμακα, σε συνδυασμό με τη μόλυνση και τη ρύπανση των πάντων και τα υπολείμματα εντομοκτόνων στα τρόφιμα, αυξάνουν από κοινού τα επίπεδα των ελεύδερων ριζών (τοξινών), που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να παίξουν ένα βασικό ρόλο σε ολες τις αρρώστιες και στα γηρατειά.
• Βρείτε την πηγή της νεότητας!
Ένα ισορροπημένο φυτοφαγικό, σε μεγάλο βαδμό, διαιτολόγιο με λίγες ζωικές τροφές καλής ποιότητας, πλούσιο σε φρέσκα φρούτα, σαλατικά και λαχανικά και σύνδετα άμυλα, όπως είναι τα φασόλια, τα δημητριακά, οι φακές, τα ρεβίθια, το σκούρο ρύζι, η φάβα, οι πατάτες, οι γίγαντες, τα μαυρομάτικα, οι γλυκοπατάτες κ.λπ.
προσφέρουν την καλύτερη προστασία ενάντια στις εκφυλιστικές αρρώστιες και στα γηρατειά.
Η διαιτολογική αυτή προσέγγιση απομακρύνει από τη ζωή του ατόμου τις επικίνδυνες υπερβολές της ζωικής πρωτεΐνης, των κορεσμένων λιπών, των τρανς λιπαρών, της ζάχαρης και των γλυκισμάτων.
Ταυτόχρονα, αυξάνει θεαματικά τα προστατευτικά θρεπτικά στοιχεία των ινών, των φυ-τοδρεπτικών ουσιών (φυτικές θρεπτικές ουσίες που μας δίδουν άριστη προστασία ενάντια στην αρρώστια και τα γηρατειά), αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη C και Ε, όλα τα καροτε-νοειδή (άλφα, βήτα και λυκοπένη) και το σελήνιο.
Είναι αναντίρρητο γεγονός ότι ένα ισορροπημένο φυτοφαγικό διαιτολόγιο προσφέρει την καλύτερη αντιοξειδωτική προστασία ενάντια στη βλάβη των ελεύδερων ριζών, που επισπεύδουν τα γηρατειά.
• Κινηθείτε!
Δυστυχώς, η καδιστική συμπεριφορά έχει καταστεί μία συνήθης συμπεριφορά των Ελλήνων, από τη μέση ηλικία και ύστερα.
Σαν αποτέλεσμα, γινόμαστε παχύτεροι καθώς γερνάμε.
Υπάρχει μια επιδημία παχυσαρκίας στη χώρα μας.
Οι Έλληνες κερδίζουν, κατά κανόνα, περίπου μισό κιλό λίπους το χρόνο μετά την ηλικία των 25.
Μέρος του προβλήματος είναι ότι, καδώς γερνούμε, ο μεταβολισμός μας πέφτει περίπου 1% το χρόνο.
Για να εξουδετερώσουμε την πτώση αυτή, χρειάζεται να κινούμαστε περισσότερο καθώς γερνούμε και όχι λιγότερο.
Ενώ πολλοί άνθρωποι νιώδουν °τι, καδώς γερνούν, έχουν κερδίσει το δικαίωμα να μειώσουν σε Μεγάλο βαδμό το ρυθμό τους και να επαναπαύονται στις δάφνες τους, το γεγονός παραμένει ότι, εάν δεν ενασχολούνται σε επαρκή σωματική δραστηριότητα και κίνηση, η υγεία τους δα αρχίσει αργά αλλά σταθερά να χωλαίνει.
Συνεπής αεροβική άσκηση, όπως είναι το περπάτημα για 30-60 λεπτά, πέντε-έξι φορές την εβδομάδα, βοηδά στην ελάττωση του λίπους του σώματος, αυξάνει το οξυγόνο στον εγκέφαλο και την καρδιά, μειώνει την πίεση του αίματος και το ζάχαρο του αίματος, ελαττώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάδειας, το άγχος και την κατάδλιψη, βελτιώνει την ποιότητα και διάρκεια του ύπνου, προάγει την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων (περιλαμβανομένου και του συνένζυμου Q10) σε κάδε κύτταρο του σώματος και, γενικά, βοηδά στην ελάττωση όλων των αρνητικών συνεπειών των γηρατειών.
Και μην ξεχνάτε ότι ο οργανισμός έχει συνεχή ανάγκη από οξυγόνο.
Πηγαίνετε, λοιπόν, όσο συχνότερα μπορείτε στην ύπαιδρο για να αναπνεύσετε καδαρό, όσο γίνεται, αέρα και επί πλέον δα πρέπει να αερίζεται καλά ο χώρος που κυκλοφορείτε, που εργάζεσδε και που κοιμάστε.


• Αντιμετωπίστε το στρες
Το καδημερινό έντονο στρες και οι μεγάλες απαιτήσεις της ζωής ταλαιπωρούν όλους, σχεδόν, τους ανδρώπους στην εποχή μας.
Αντί να αναπαυόμαστε και να κοιμόμαστε επαρκώς για να ανανεώσουμε τα αποδέματα των εξαντλημένων δυνάμεων μας, αναζητούμε βοήδεια στα διεγερτικά όπως είναι η σοκολάτα, η καφεΐνη, η νικοτίνη, το αλκοόλ και τα γλυκίσματα και ζαχαρωτά για να τα φέρουμε βόλτα στη διάρκεια της ημέρας.
Όλες οι διεγερτικές ουσίες προξενούν μία ανάλογη πτώση της ενέργειας μας μετά την αρχική «ευεξία» και, τελικά, μας εξαντλούν.
Μας δίδουν την ψευδαίσδηση της δύναμης και ευεξίας, ενώ επιτείνουν την εξάντληση και την καταβολή των δυνάμεων.
Η εξάντληση αυτή παρεμποδίζει τον ομαλό μεταβολισμό, εξασδενίζει και καταστέλλει τη λειτουργία του νευρικού, του ενδοκρινικού και του ανοσοποιητικού συστήματος και προάγει τα περιττά κιλά, τη χρόνια κόπωση, την κυτταρική βλάβη και την τοξίνωση του οργανισμού.
Μακροπρόδεσμα, το έντονο στρες, οι διεγερτικές ουσίες και η έλλειψη επαρκούς ύπνου προάγουν τα πρόωρα γηρατειά και την αρρώστια.
Οι τεχνικές μιας σωστής αντιμετώπισης του στρες, όπως ο διαλογισμός, η Γιόγκα, η γυμναστική και ειδικά η ζωηρή πεζοπορία, η εκλεκτή ψυχαγωγία και το σταμάτημα του έντονου ρυδμού της ζωής, μπορεί να μας βοηδήσουν να ασχοληδούμε περισσότερο με τις βασικές ανάγκες της υγείας και να ελαττώσουν, σε μεγάλο βαδμό, τη διαδικασία των γηρατειών.
Μάδετε να χαλαρώνετε όποτε μπορείτε σ' ένα ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον και να ξεκουράζεστε και να ηρεμείτε πριν το φαγητό, για να μπορείτε να χωνεύετε καλά και να αφομοιώνετε ικανοποιητικά το φαγητό σας.
Φροντίζετε, όταν επιστρέφετε σπίτι, να αφήνετε πίσω τις έγνοιες, τις εντάσεις και τα προβλήματα της καδημερινότητας.
Η δύναμη της ίασης, η δύναμη της αγάπης και της πνευματικής καλλιέργειας υπάρχει σε καδέναν μας.
Ας εκμεταλλευτούμε τις εκπληκτικές δυνατότητες που διαδέ-τει το σώμα και το πνεύμα μας.
Αποφασίζοντας να αφοσιωδείτε σε επιλογές που προάγουν την υγεία, μπορείτε να αρχίσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο και να τροποποιήσετε σημαντικά τις φδορές και τις αρρώστιες των γηρατειών.
Αρχίστε τώρα και προσθέστε ζωή στα χρόνια σας, παρατείνοντας παράλληλα τη ζωή σας και την ποιότητα της.


Αρθρο: Δίαιτα: Μαρκοζωία: Ζωή στα χρόνια μας ή χρόνια στη ζωή μας

Κατηγορία: Διατροφή

Υποκατηγορία: Μακροζωία

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Μύθοι και πραγματικότητες για τα γηρατειά και την παράταση της ζωής
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Γιατί γερνάμε;
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες για τη μακροζωία
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Το επιστημονικό κισμετ,τα μαγικά φάρμακα και τα ελιξίρια
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Ζωή στα χρόνια μας ή χρόνια στη ζωή μας
Δίαιτα: Μαρκοζωία: 500 αιώνιοι έφηβοι,ένα ελληνικό παράδειγμαΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names