Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Το σάντουιτς του γιανγκ

Διατροφή / Υποκατηγορία: Δίαιτα αστροναύτη

Είναι γεγονός ότι, σήμερα, η διαβίωση των αστροναυτών στο διαστημικό χώρο (στα διαστημικά λεωφορεία και στο Διεδνή Διαστημικό Σταδμό) είναι πολύ πιο άνετη απ' ό,τι ήταν μερικές δεκαετίες πριν, την εποχή δηλαδή των πρώτων αστροναυτών και της κατάκτησης της Σελήνης.
Τότε, τα πληρώματα ήταν στριμωγμένα σε δεόστενες κάψουλες χωρίς τις ανέσεις που δεωρούμε αυτονόητα βασικές - όπως τροφή, λουτρό και ικανοποίηση των φυσικών αναγκών.
Αντιδέτως, σήμερα ο χώρος στα διαστημόπλοια έχει αυξηδεί και -αν εξαιρέσει κανείς την ενοχλητική για πολλές φυσιολογικές δραστηριότητες έλλειψη βαρύτητας— οι αστροναύτες και οι κοσμοναύτες απολαμβάνουν πολλές από τις ανέσεις που απολαμβάνουν και οι απλοί άνδρωποι της Γης.
Όταν ο άνδρωπος ξέφυγε για πρώτη φορά από το λίκνο της Γης στις αρχές της δεκαετίας του 1960, πολλά πράγματα ήταν άγνωστα σχετικά με τη συμπεριφορά του ανδρώπινου οργανισμού στο νέο περιβάλλον.
Οι επιστήμονες ήταν, με το δίκιο τους, εξαιρετικά επιφυλακτικοί.
Σχετικά με τη διατροφή, αρκετοί δεωρούσαν ότι ο άνδρωπος δεν δα μπορούσε να κρατήσει τίποτα στο στομάχι του σε συνδήκες έλλειψης βαρύτητας: Η αίσδηση που θυμίζει συνεχή ελεύδερη πτώση, δα έκανε τον αστροναύτη να κάνει συνεχώς εμετό!
Όταν ο Γκέρμαν Τιτόφ έγινε ο πρώτος άνδρωπος που γευμάτισε στο διάστημα το καλοκαίρι του 1961, φάνηκε ότι οι περισσότεροι φόβοι των επιστημόνων ήταν αβάσιμοι.
Ένα βασικό μενού από τροφές που μπορούσαν να τοποδετηδούν σε ερμητικά κλειστά δοχεία για να μην πετούν ολόγυρα στην έλλειψη βαρύτητας, έγινε εφικτό να καταστρωθεί.
Φυσικά, εκείνη την εποχή υπήρχαν τόσο πολλές άγνωστες παράμετροι στις διαστημικές πτήσεις, τόσο πολλοί κίνδυνοι και αστάθμητοι παράγοντες, που η άνεση στη διατροφή κατατασσόταν πολύ χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων.
Από την άλλη μεριά, όσο οι διαστημικές πτήσεις εξελίσσονταν και η μελέτη της συμπεριφοράς του ανθρώπινου οργανισμού στο διάστημα προχωρούσε, το σιτηρέσιο των αστροναυτών αποτέλεσε το αντικείμενο λεπτομερούς σχεδιασμού.
Το τι δα έτρωγαν οι αστροναύτες έπρεπε να προγραμματιστεί κατάλληλα, προκειμένου οι γιατροί που θα εξέταζαν τους πιλότους μετά την πτήση να έβγαζαν τα συμπεράσματα τους.
Έτσι, μπορεί κανείς να καταλάβει την αναστάτωση που προκλήθηκε στη ΝΑΣΑ το 1964 με την υπόθεση του «λαθραίου σάντουιτς» της αποστολής Τζέμινι 3.
Στην αποστολή αυτή συμμετείχαν οι Αμερικανοί αστροναύτες Τζον Γιανγκ και Βίρτζιλ Γκρίσομ.
Σε κάποια φάση της αποστολής, ο Γιανγκ έβγαλε ένα σάντουιτς με κορν-μπιφ και το έδωσε στον έκπληκτο Γκρίσομ, ο οποίος μόλις πριν λίγο είχε παραπονεδεί για το μονότονο και άγευστο διαιτολόγιο τους.
Ηδικός αυτουργός της «πλάκας» αυτής ήταν ένας άλλος αστροναύτης, ο Γουόλτερ Σιρά, ο οποίος είχε αγοράσει το σάντουιτς λίγες ώρες πριν την πτήση από ένα φαγάδικο κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.
Ο Γκρίσομ έφαγε το σάντουιτς αλλά έκανε εμετό λίγο αργότερα καταστρέφοντας, έτσι, ένα πείραμα σχετικό με το διαιτολόγιο των αστροναυτών.
Εννοείται ότι η ΝΑΣΑ εξαγριώθηκε.
Έκτοτε, απαγορεύτηκε αυστηρά να παίρνουν οι αστροναύτες μαζί τους «κολατσιό» και να παρεκκλίνουν από τα προσχεδιασμένα διατροφικά πειράματα.
Ωστόσο, η διατροφή των πρώτων αστροναυτών έπρεπε να σχεδιαστεί με γνώμονα όχι μόνο τις επιδυμίες των γιατρών που διψούσαν για δεδομένα, αλλά και τη μείωση της ταλαιπωρίας των αστροναυτών σχετικά με ένα πασίγνωστο αλλά Και εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα: Εκείνο της ικανοποίησης των φυσικών αναγκών!
Σχετικά με αυτό το τελευταίο, υπάρχουν πολλές σχετικές κωμικοτραγικές ιστορίες στα χρονικά της πρώιμης περιόδου της αστροναυτικής.
Η στενότητα χώρου και η έλλειψη βαρύτητας καδιστούσαν την απλή ικανοποίηση των φυσικών αναγκών μια χρονοβόρα και βασανιστική υπόδεση.
Συνεπώς, οι ανάγκες αυτές έπρεπε να περιοριστούν όσο το δυνατόν.
Αυτό συντέλεσε στο να καταστρωδεί η περίφημη «δίαιτα του αστροναύτη».


Αρθρο: Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Το σάντουιτς του γιανγκ

Κατηγορία: Διατροφή

Υποκατηγορία: Δίαιτα αστροναύτη

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή στο διάστημα
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Το σάντουιτς του γιανγκ
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Μια κουζίνα στο διάστημα
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Το μενού,το ποτό και η έλλειψη βαρύτητας
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Διαστημικές καλλιέργιες,θερμοκήπια και σοδειέςΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names