Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Διαστημικές καλλιέργιες,θερμοκήπια και σοδειές

Διατροφή / Υποκατηγορία: Δίαιτα αστροναύτη

Το σημερινό κλίμα δεν ευνοεί τους διαστημικούς οραματισμούς.
Κάποια εποχή, όμως, ίσως υπάρξουν ερευνητικά εργαστήρια στη Σελήνη, μεγάλοι τροχιακοί σταδμοί και διαστημόπλοια που δα πραγματοποιούν ταξίδια στον Άρη.
Οι αποξηραμένες και κατεψυγμένες τροφές, δεν δα μπορούν πλέον να αποτελέσουν επαρκή αποδέματα για τους ανδρώπους που δα ζουν για μεγάλες χρονικές περιόδους στις εσχατιές του διαστήματος.
Οι αστροναύτες δα πρέπει να καλλιεργούν οι ίδιοι την τροφή τους.
Θα χρειάζονται φρέσκα φρούτα και λαχανικά και, ίσως ακόμα, να χρειαστεί να καλλιεργήσουν και δημητριακά για να παρασκευάσουν ψωμί.
Ερευνητές του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας συνεργάζονται εδώ και χρόνια με τη ΝΑΣΑ, προκειμένου να διατυπώσουν, όσο γίνεται καλύτερα, τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηδούν, προτού οι μελλοντικοί αστροναύτες δερίσουν την πρώτη σοδειά του διαστήματος.
Ο προσδιορισμός αυτών των ερωτημάτων κατέληξε στην κατάστρωση πειραμάτων που αποκαλύπτουν πολλά πράγματα σχετικά με τη φυσιολογία των φυτών στο διάστημα και τα οποία, εκτός των άλλων, βοηδούν και την ίδια τη γήινη γεωργία.
Υπάρχουν, βεβαίως, πολλά αναπάντητα ερωτηματικά.
Τι είδος και ποιας έντασης φωτισμός πρέπει να υπάρξει; Πόσος χώρος απαιτείται για την ανάπτυξη των ριζών; Τι είδος καλλιεργητικό μέσο δα χρησιμοποιηδεί - χώμα ή νερό; Πώς δα αντιδράσουν τα φυτά στις νέες συνδήκες;
Θεωρώντας την ιδανική διαστημική αποικία ως το απόλυτα κλειστό οικοσύστημα, προκύπτουν διάφορα προβλήματα.
Στο κλειστό αυτό περιβάλλον, ο τύπος και η ποσότητα των χημικών ενώσεων που απελευθερώνουν τα φυτά πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, από τη στιγμή που δεν διαλύονται και δεν αραιώνονται στην ατμόσφαιρα της αποικίας, η οποία είναι απείρως μικρότερη σε όγκο από εκείνη της Γης.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις ενώσεις που απελευδερώνονται από τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα κάνιστρα των φυτών.
Τι είδη ιχνοστοιχείων δα «μολύνουν» το ανακυκλούμενο νερό; Κι όλα αυτά χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τις, σχετικά, άγνωστες επιδράσεις της μειωμένης ή μηδενικής βαρύτητας.
Σε μια αποστολή του διαστημικού λεωφορείου Ντισκάβερι, το Μάρτιο του 1989, δεν εκκολάφδηκε κανένα από τα ηλικίας δύο ημερών έμβρυα όρνιδας που μεταφέρθηκαν στο διάστημα.
Όμως, τα έμβρυα που ήταν 16 ημερών τη στιγμή της εκτόξευσης, ανα-πτύχδηκαν κανονικά.
Ο φωτισμός αποτελεί ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα.
Το φως που δα απαιτηδεί για καλλιέργειες στους διαστημικούς σταδμούς, δα πρέπει να παραχδεί τεχνητά.
Τι δα συμβεί, όμως, στους ρυδμούς ανάπτυξης των φυτών, όταν δεν υπάρχει πια σύνδεση με τους ρυθμούς ή την ποιότητα του ηλιακού φωτός που φτάνει στην επιφάνεια της Γης; Όλα αυτά είναι άγνωστοι παράγοντες.
Στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι υπάρχει μια μικρή πειραματική μονάδα, η οποία είναι ένα κλειστό οικολογικό σύστημα καλλιέργειας φυτών.
Η τελειοποίηση της μονάδας αυτής, που ονομάζεται Ελεγχόμενο Οικολογικό Σύστημα Υποστήριξης της Ζωής (CELSS), ενδέχεται να σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας εποχής των διαστημικών αποστολών.
To CELSS έχει αποδώσει, έως τώρα, αρκετές επιτυχημένες σοδειές διάφορων ειδών.
Οι απαιτήσεις από ένα «διαστημικό χωράφι» είναι ασυνή-διστα υψηλές: παραγωγή υψηλών ποσοτήτων δρεπτικών τροφών σε μια μικρή περιοχή, χωρίς τα πλεονεκτήματα του χώματος, του ηλιακού φωτός ή της βαρύτητας.
Ένα πλήρες σύστημα CELSS δεν δα είναι ένας απλός δάλαμος μελέτης των φυτών και πειραματικής παραγωγής, αλλά ένα δυναμικό σύστημα, χάρη στο οποίο δα ανακυκλώνονται τα απόβλητα, δα κα-δαρίζεται ο αέρας, δα παράγεται τροφή, νερό και οξυγόνο.
Από την άλλη μεριά, ένας σημαντικός αστάδμητος παράγοντας είναι η αυξημένη ακτινοβολία του διαστημικού χώρου.
Έξω από την προστατευτική ασπίδα της γήινης ατμόσφαιρας, η ανελέητη ακτινοβολία βομβαρδίζει τους ζωντανούς οργανισμούς, αν αυτοί δεν είναι δωρακισμένοι μέσα σε διαστημόπλοια.
Τα πράγματα χειροτερεύουν σημαντικά σε περιόδους ηλιακών εξάρσεων.
Οι πιδανές μελλοντικές αποικίες στη Σελήνη και στον Άρη πρέπει να είναι υπόγειες, προκειμένου να προστατευτούν από τα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας όχι μόνον οι αστροναύτες αλλά και οι καλλιέργειες τους.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 1991, ο πλανήτης Γη απέκτησε ένα τεχνητό οικοσύστημα, τη Βιόσφαιρα 2, ένα συγκρότημα από πυραμιδικά φουτουριστικά «δερμοκήπια» συνολικής έκτασης 31,5 στρεμμάτων στην Αριζόνα, στα οποία υπήρχαν χιλιάδες είδη φυτών και ζώων, καδώς και οχτώ άνδρωποι-«6ιοναύτες».
Δυστυχώς, το πείραμα της Βιόσφαιρας 2 είχε άτυχο τέλος.
Το οικοσύστημα εκφυλίστηκε γρήγορα, ενώ έπαιξαν ρόλο απει-ράριδμοι αστάδμητοι παράγοντες, Το βασικό συμπέρασμα ήταν πως η δημιουργία ενός αυτόνομου οικοσυστήματος είναι πολύ πιο δύσκολη δουλειά απ' όσο φανταζόμασταν.
Ωστόσο, οι αστάδμητοι αυτοί παράγοντες μπορούν να είναι και ευνοϊκοί στο επίμαχο δέμα της καλλιέργειας της τροφής στις μελλοντικές διαστημικές αποικίες.
Σε πειράματα που έγιναν το
1980 στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα περιβάλλον με συνδήκες φωτισμού, ατμόσφαιρας, δερμοκρασίας και ακτινοβολίας παρόμοιες με αυτές που επικρατούν στον Άρη.
Κατόπιν, έβαλαν μέσα διάφορες μορφές γήινης ζωής.
Οι χελώνες άντεξαν για έξι ώρες, ενώ οι βάτραχοι και οι φρύνοι μέχρι και 25 ώρες.
Μερικά είδη εντόμων επέζησαν επί βδομάδες, ενώ φυτικές μορφές ζωής, όπως η βρώμη, η σίκαλη και το φασόλι, βλάστησαν και μεγάλωσαν, αλλά δεν μπορούσαν να αναπαραχδούν.
Ορισμένες, όμως, από τις κατώτερες μορφές ζωής όπως οι μύκητες, οι λειχήνες, οι άλγες και τα βρύα, όχι μόνο δεν νεκρώδηκαν αλλά αναπτύχδηκαν και πολλαπλασιάστηκαν με φυσιολογικό ρυδμό! Και αυτό έχει άμεση επίπτωση στα οποιαδήποτε σχέδια για διαστημικές καλλιέργειες και σοδειές.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους προβλήματα δα αντιμετωπίσουν οι μελλοντικές διαστημικές αποικίες - όταν και εάν γίνουν πραγματικότητα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο άνδρωπος δα εξακολουδεί να μεταφέρει μαζί του τις συνήδει-ες και τις ανάγκες του και δα επιζητά, συνεχώς, να τις προσαρμόζει στα νέα δεδομένα.
Κι από την άποψη αυτή, δεν υπάρχει καμία διαφορά μιας οικογένειας Νεάντερταλ που κα-ταβροχδίζει ωμό κρέας ελαφιού μέσα σε μια υγρή και σκοτεινή σπηλιά, από μια ομάδα εξερευνητών του Άρη που γευματίζει με σόγια, πατάτες, ρύζι και καρότα καλλιεργημένα σε ένα high-tech Θάλαμο Παραγωγής Βιομάζας καταμεσής στην έρημο της Κυδωνιάς.


Αρθρο: Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Διαστημικές καλλιέργιες,θερμοκήπια και σοδειές

Κατηγορία: Διατροφή

Υποκατηγορία: Δίαιτα αστροναύτη

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή στο διάστημα
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Το σάντουιτς του γιανγκ
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Μια κουζίνα στο διάστημα
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Το μενού,το ποτό και η έλλειψη βαρύτητας
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Διαστημικές καλλιέργιες,θερμοκήπια και σοδειέςΚοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names