Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

-Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.
Δίαιτα: Τι τρώμε: Η μυστική χημεία των εντυπώσεων

Διατροφή / Υποκατηγορία: Τι τρώμε και τι τρέφεται μέσα μας

Από τα τρία είδη τροφής, αυτό που είναι πιο δύσκολο να το αντιληφδούμε είναι οι εντυπώσεις.
Εντούτοις είναι η πιο σπουδαία και η πιο σημαντική για τον άνδρωπο τροφή.
Μόλις τη δεκαετία του '20, οι επιστήμονες αντιλήφδηκαν την τεράστια σημασία των εντυπώσεων, όταν μελετώντας ασθενείς είδαν οτι άλλαζε δραματικά η διάθεση τους, και κατ' επέκταση η υγεία τους, μόλις έπαιρναν κάποιο τηλεγράφημα από αγαπημένο τους πρόσωπο ή με καλά νέα.
Η επίδραση των εντυπώσεων στον ψυχισμό μας, στον οργανισμό μας, είναι συνεχής.
Κάδε στιγμή βομβαρδιζόμαστε από ένα πλήδος εντυπώσεων.
Ό,τι βλέπουμε, ακούμε, νιώδουμε, μυρίζουμε, γευόμαστε, πιάνουμε, οι άλλοι άνδρωποι, τοπία, τα πάντα είναι εντυπώσεις που εισρέουν μέσα μας ασταμάτητα, κάδε στιγμή, στον ξύπνιο αλλά και στον ύπνο μας.
Όλες μας οι σκέψεις, οι απόψεις, οι δέσεις, οι συλλογισμοί, τα συναισδήματα, οι στάσεις ζωής είναι προϊόν των εντυπώσεων που από βρέφη δεχόμαστε και καταχωρούνται στον ψυχικό μας μηχανισμό, στα τρία κέντρα (διανοητικό, συναισδηματικό, κινητι-κό-ενστικτώδες).
Αν και όλη αυτή η διαδικασία της εισροής και αποδήκευσης των εντυπώσεων μέσα μας γίνεται ασυνείδητα από την πλευρά μας, εντούτοις συχνά έχουμε κάποια αντίληψη για την επίδραση τους στη ζωή μας.
Για παράδειγμα, παίζει η αγαπημένη μας ομάδα.
Στο άκουσμα ότι κέρδισε, ακαριαία νιώδουμε χαρά.
ενώ μόλις μαδούμε ότι έχασε νιώδουμε λύπη.
Άλλο παράδειγμα.
Μας καλούν σε ένα γεύμα.
Το φαγητό είναι καλομαγειρε-μένο, όμως ο χώρος δεν αερίζεται καλά και σε λίγο έχουμε πονοκέφαλο.
Κάποια στιγμή, ο συνοδός μας εκφέρει μια άποψη προσβλητική για το άτομο μας και νιώδουμε πολύ άσχημα.
Στην περίπτωση αυτήν το φαγητό (πρώτο είδος τροφής) ήταν καλό, όμως ο αέρας (δεύτερο είδος τροφής) ήταν κακής ποιότητας και η άποψη του συνοδού μας (τρίτο είδος τροφής) αρνητική.
Ασφαλώς, κανείς δεν δα απολάμβανε ένα τέτοιο γεύμα.
Αν όμως γευματίζαμε σε ένα ωραίο χώρο, καλά αεριζόμενο, με κάποιο πρόσωπο αγαπητό που δα απολαμβάναμε τη συντροφιά του, τότε ακόμη κι αν το φαγητό δεν ήταν και τοσο καλό, το αποτέλεσμα δεν δα ήταν πολύ καλύτερο απ' ό,τι στην πρώτη περίπτωση;
Το σπουδαίο στο ζήτημα των εντυπώσεων είναι ότι ένας άνδρωπος μπορεί να αρρωστήσει από την έλλειψη δετικών εντυπώσεων η αν λαμβάνει συχνά στη μέρα του εντυπώσεις κακής ποιότητας·
Σκεφτείτε πώς νιώδετε μετά την παραμονή κάποιων ωρών σε ένα περιβάλλον με καβγάδες και μίση ή όταν είστε για μέρες κλεισμένοι στο σπίτι, πιδανόν λόγω ασδένειας.
Σκεφτείτε πώς νιώδετε έπειτα από μια ανιαρή μέρα, έπειτα από μια μονότονη και ανούσια απασχόληση, ύστερα από μια άχρωμη και βαρετή συνάντηση.
Σκεφτείτε τη διαφορά ανάμεσα σε έναν κόσμο ομοιόμορφο, μονότονο, όπου όλα είναι ίδια και σε έναν κόσμο πολύμορφο με πολλές διαφορετικότητες.
Σκεφτείτε κάποια μέρα όλα να είναι ίδια σε κάδε μέρος του πλανήτη, ο ίδιος τρόπος ζωής, ο ίδιος πολιτισμός, τα ίδια κτίρια, ο ίδιος τρόπος σκέψης, διασκέδασης κ.λπ.
(Μια ζοφερή πραγματικά εικόνα της παγκοσμιοποίησης...) Ποιος από τους δυο παραπάνω κόσμους είναι από ψυχολογικής πλευράς ο πιο σωστός; Ποιος δα μας έδινε περισσότερες και πλουσιότερες εντυπώσεις; Ασφαλώς όχι ο κόσμος της ομοιομορφίας αλλά της διαφορετικότητας, της πολυπολιτισμικότητας.
Υπάρχει, συνεπώς, ένα τεράστιο ζήτημα που συνήδως αγνοούμε ή υποτιμούμε: Η ποιότητα των εντυπώσεων που δεχόμαστε καδημερινά καδορίζει σε μέγιστο βαδμό την ψυχική μας υγεία, τη διάδεση και την υγείας μας εν γένει.
Σε πολλές περιπτώσεις, ένας άνδρωπος στη ζωή του δεν έχει περιδώρια επιλογής.
Όμως σε άλλες έχει.
Για παράδειγμα, είναι επιλογή μου αν δα τραφώ με τα σκουπίδια των τηλεοπτικών εκπομπών στη συντριπτική τους πλειοψηφία.
Αν δα επιλέξω μια καλή συντροφιά, ένα καλό βιβλίο ή μια ταινία φρίκης ή βίας.
Αν δα επιλέξω έναν περίπατο στην Ακρόπολη, στο Σούνιο, στο Σέιχ-σου ή το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναδηναϊκού, το στριπτίζ στον Καλιγούλα ή το σκυλάδικο με την τάδε φίρμα.
Από τα πανάρχαια χρόνια υπήρχε η παρότρυνση στους μυημένους στη Γνώση και στη Σοφία: «Φυλάξου πάντα από τις προσλήψεις που δα μπορούσαν να αμαυρώσουν την καδαρότητα των μυαλών σου».
Εκτός, όμως, από το μεγάλο ζήτημα της ποιότητας των εντυπώσεων, υπάρχει και ένα άλλο εξίσου σημαντικό δέμα που συνδέεται άμεσα με την εσωτερική ανάπτυξη του ανδρώπου και εχει να κάνει με το πώς δεχόμαστε τις εντυπώσεις.
Αναφερόμαστε στο πολύ ειδικό και μεγάλο δέμα της μεταστοιχείωσης των εντυπώσεων αλλά και των εσωτερικών μας αντιδράσεων σε αυτές.
Οι εντυπώσεις έρχονται σε μας από έξω, από τον εξωτερικό κόσμο γύρω μας.
Συνήδως, «πέφτουν» στην εξωτερική επιφάνεια των κέντρων και «παγιδεύονται» σε επιφανειακούς συνειρμούς, απόψεις.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ζωή να φαίνεται σχεδόν ίδια κάδε μέρα, το καδετί να φαίνεται το ίδιο σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνειρμούς, παρά το γεγονός ότι οι εντυπώσεις που δεχόμαστε δεν είναι ποτέ οι ίδιες, έχοντας μια μεγάλη πολυμορφία και διαφορετικότητα όσον αφορά την ένταση και την ποιότητα τους.
Στην πραγματικότητα, δεν βλέπουμε τον κόσμο όπως είναι, τον άνδρωπο που έχουμε απέναντι μας μια δεδομένη στιγμή, αλλά την εικόνα που έχουμε γι' αυτόν, η οποία εγείρεται ακαριαία μόλις η εντύπωση του φτάσει μέσα μας.
Αυτός είναι και ο λόγος, για παράδειγμα, που, όταν ένας άνδρωπος δεν μας συμπεριφερδεί σε μια δεδομένη περίσταση όπως περιμένουμε, εκνευριζόμαστε.
Κι αυτό, γιατί η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανδρώπου δεν είναι συμβατή με την καταχωρημένη εικόνα (ή συνειρμό) που έχουμε γι' αυτόν.
Το πρόβλημα, λοιπόν, έγκειται στο ότι προσλαμβάνουμε τις εντυπώσεις πάντα κατά τον ίδιο τρόπο.
Και το ερώτημα είναι: Πώς δα ήταν αν βλέπαμε τα πράγματα χωρίς συνειρμούς, χωρίς τις εικόνες που έχουμε δημιουργήσει; Αν γινόταν κάτι τέτοιο, οι εντυπώσεις δα προχωρούσαν πέρα από την επιφάνεια και, πι-δανόν, δα διείσδυαν στον πυρήνα της ύπαρξης μας, τρέφοντας έτσι την ουσία μας.
Τότε, τα πάντα δα ήταν πιο ζωντανά, πιο φωτεινά.
Ο κόσμος, το καδετί, δα είχε μια αξία μοναδική και η κάδε στιγμή δα ήταν διαφορετική.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ένας άνδρωπος αντιλαμβάνεται ότι εισπράττει τον κόσμο μηχανικά κάδε στιγμή, ότι αντιδρά μηχανικά σε κάδε εντύπωση που εισρέει μέσα του, ότι στην πραγματικότητα κοιμάται όντας «ξύπνιος» στη ζωή.
Αν το δει αυτό, τότε αρχίζει να αναζητάει πώς να είναι παρών στη ζωή που μπαίνει μέσα του.
Έτσι, αρχίζει να έχει στιγμές όπου βλέπει μία εισρέουσα εντύπωση τη στιγμή που συμβαίνει, όπως επίσης το συνειρμό που την υποδέχεται, την αντίδραση που ξεσηκώνεται (ευχάριστη ή δυσάρεστη δεν έχει σημασία).
Τότε, μέσα από το εσωτερικό αυτό βλέμμα του, κάνει χώρο ώστε η εντύπωση αυτή να μην εγκλωβιστεί στην επιφάνεια του ψυχισμού του, αλλά να προχωρήσει -χωρίς κριτική, χωρίς «μ' αρέσει δεν μ' αρέσει», χωρίς εξηγήσεις- ενδότερα και να συναντήσει την ουσία του και -ως δόνηση που είναι (άρα ενέργεια)— να τη δρέψει.
Με αυτόν τον τρόπο, αναπτύσσεται αυτό που είναι πραγματικό μέσα στον άνδρωπο, ενώ αδυνατίζει αυτό που είναι τεχνητό, δηλαδή η προσωπικότητα.
Με άλλα λόγια, αν δέλουμε να τρεφόμαστε από τον κόσμο, να τρέφουμε την αδάνατη ύπαρξη μας μέσω των δραστηριοτήτων και των προσλήψεων μας μέσα στον κόσμο, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε τις προσκολλήσεις μας.
Ξεπερνώντας την εξωτερικότητα του ορατού κόσμου, τις προσκολλήσεις μας και τις επιδυμίες μας σε σχέση με αυτόν, μια άλλη ενέργεια, μία άλλη τροφή, γίνεται διαδέσιμη...


Αρθρο: Δίαιτα: Τι τρώμε: Η μυστική χημεία των εντυπώσεων

Κατηγορία: Διατροφή

Υποκατηγορία: Τι τρώμε και τι τρέφεται μέσα μας

Σχετικά άρθρα:
Δίαιτα: Τι τρώμε: Τα τρία είδη τροφής και η εσωτερική αλχημεία
Δίαιτα: Τι τρώμε: Η ανάσα του Θεού και τον ανθρώπων
Δίαιτα: Τι τρώμε: Η μυστική χημεία των εντυπώσεων
Δίαιτα: Τι τρώμε: Τι μας τρώει;Κοινοποιήστε το άρθρο: στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories:


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά

 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names