Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.


Τροφές διαχωρισμός


"Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών είναι η αποφυγή των αιτίων που τις προκαλούν."
Δρ.Howard Hay

Η μέθοδος διαχωρισμού των τροφών θα μπορούσε πιο αναλυτικά να ειπωθεί ως:
Η μέθοδος διαχωρισμού των τροφών σε διαφορετικά γεύματα
και η θεωρία της βασίζεται ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται πολλά συστατικά αλλά είναι αδύνατο να τα ξεχωρίσει όταν όλα του προσφέρονται ταυτόχρονα στο ίδιο γεύμα.

"όταν κατά τη διάρκεια του ίδιου γεύματος καταναλώνουμε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, ενεργούμε αντίθετα προς τους νόμους της Χημείας...
Και αυτό, διότι το μεν άμυλο απαιτεί για την πέψη του βάσεις, οι δε πρωτεΐνες, οξέα. Το στομάχι δεν μπορεί, φυσικά, να παράγει ταυτόχρονα και τα δυο αυτά στοιχεία, γιατί κανένα υγρό δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και όξινο και αλκαλικό, όπως μια αίθουσα δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα σκοτεινή και φωτεινή."
Δρ.Howard Hay

Η θεωρία του ιατρού Howard Hay φραστικά είναι γνωστή και με τον τίτλο "Συνδυασμοί των Τροφών ή Ορθοί Συνδυασμοί των Τροφών" και περιγράφει σύμφωνα με τον ιατρό ποιες τροφές ταιριάζουν και ποιες ανταγωνίζονται στο ίδιο γεύμα.

"Η ιστορία του Δρ.Rob.G.Jackson από το Τορόντο του Καναδά, μας δείχνει τ αποτελέσματα του σωστού συνδιασμού των τροφών με τον καλύτερο τρόπο.  ο Δρ Jackson, σε ηλικία 49 ετών, υπέφερε από νεφρική κίρρωση καθώς και από υπέρταση, αρτηριοσκλήρωση, γλαύκωμα, αιμορραγία του βυθού τού ενός οφθαλμού που τον οδήγησε σε τύφλωση, και από νευρίτιδα και αρθρίτιδα που τον είχαν καθηλώσει στο κρεβάτι για πέντε χρόνια.Ο ασθενής αυτός, ακολουθώντας τη Μέθοδο του Διαχωρισμού των Τροφών, είδε την υγεία του να βελτιώνεται χρόνο με χρόνο.Στα 75 του χρόνια, η φυσική του κατάσταση ήταν εξαιρετική, το σώμα του μυώδες και μπορούσε να βαδίζει με το κορμί στητό, σαν στρατιώτης, και όχι σκυφτός όπως παλιά. Η όραση του αποκαταστάθηκε κι αυτή τελείως."

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΩΜΑ Ή ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ' ΟΨΗ ΟΤΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ME TON HOLTMEIER, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!

Η διατροφή με τη Μέθοδο του Διαχωρισμού των Τροφών, σύμφωνα με τη θεωρία του Δρ. Howard Hay, βασίζεται στη χημεία του ανθρώπινου σώματος.

Τα συμπτώματα που ακολουθούν μια κακή διατροφή είναι γνωστά.

"Η διατροφή θα έπρεπε να αποτελεί Επιστήμη - την πιο σημαντική απ' όλες! Από τη σωστή διατροφή εξαρτώνται τόσα σπουδαία πράγματα της καθημερινής μας ζωής - οι ικανότητες μας, η υγεία μας, η ευτυχία μας"
Δρ.Howard Hay

Η αλόγιστη ανάμιξη πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών ουσιών, καθώς και η μη κατανάλωση βασικών θρεπτικών συστατικών, των οποίων η έλλειψη δυσχεραίνει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, δεν προκαλεί μόνο διαταραχές στην πέψη και ανωμαλίες στο μεταβολισμό, αλλά και πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου. Η τροφή πρέπει να είναι πρώτα απ' όλα θρεπτική, ευχάριστη στη γεύση και σύμφωνη με τους χημικούς νόμους κάτω απο τους οποίους λειτουργεί σωστά ο ανθρώπινος οργανισμός.

Ο Δρ. Hay απέδειξε ότι ο άνθρωπος μπορεί να τρέφεται σωστά, χωρίς να είναι αναγκασμένος ν' απαρνηθεί τις γαστρονομικές απολαύσεις.

"Αν οι Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων ερευνούσαν και δίδασκαν την σωστή διατροφή, τα αποτελέσματα θα ήταν εκπληκτικά.
Όσο η Ιατρική ασχολείται μόνο με την Παθολογία - δηλαδή με τη μελέτη της ασθένειας - Η κοινωνία θα βασανίζεται από την αρώστια αντί να απολαμβάνει τα οφέλη της πρόλυψης."
Δρ.Howard Hay

Η Μέθοδος του Διαχωρισμού των Τροφών προστατεύει την υγεία και εξασφαλίζει χαρά και ευεξία, ακόμα και σε περιπτώσεις που άλλοτε τις χαρακτήριζε ο πόνος και η αρρώστια.

Η Μέθοδος του Διαχωρισμού των Τροφών μπορεί να εφαρμοστεί στα πλαίσια της οικογένειας, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες δαπάνες εκ μέρους της νοικοκυράς.

Η μέθοδος διαχωρισμού των τροφών πραγματεύεται τις διαπιστώσεις ενός γιατρού, του οποίου το σύγγραμμα «Α New Health Era» γράφτηκε λίγο πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Για να μας δείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι βάσεις για μια εσφαλμένη διατροφή μπήκε στην ζωή των ανθρώπων πολλά χρόνια πριν. Αποτέλεσμα σήμερα την εσφαλμένη διατροφή στην οποία έχουν οδηγηθεί αρκετές κοινωνίες αν τον κόσμο να την θεωρούν δεδομένη και νομίζουν ότι ακολουθούν την σωστή και πλέον κατάλληλη γι αυτούς διατροφή.

Θα μπορούσα μάλιστα να αποκαλέσω το τυχαίο αυτό γεγονός μοιραίο, γιατί την εποχή εκείνη είχα ήδη μελετήσει και εφαρμόσει ο ίδιος όλα όσα είχαν, ώς τότε, γραφτεί στον τομέα της Διαιτητικής.

Όλες οι μέθοδοι διατροφής που είχα μελετήσει, υποστήριζαν την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φρούτων και λαχανικών, μικρότερης ποσότητας πρωτεϊνών και αμύλου, καθώς και τη χρήση αλευριού ολικής αλέσεως και μη επεξεργασμένων τροφών.

Καμιά όμως από τις μεθόδους αυτές δεν λάμβανε υπ' όψη της, ότι η σύνθεση της τροφής πρέπει να σέβεται τους νόμους που διέπουν τη χημεία του ανθρώπινου σώματος.

Μετά από επισταμένη μελέτη των νέων αυτών στοιχείων, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Μέθοδος του Διαχωρισμού των Τροφών του Δρ. Hay, που λαμβάνει υπ' όψη της τη χημεία της πέψης, πρέπει να θεωρηθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τις γνώσεις μας στον τομέα της διατροφής.

Η ασθένεια αυτή είχε μελετηθεί κλινικά από τον Καθηγητή Volhard, ο οποίος, από ιατρικής πλευράς, την είχε χαρακτηρίσει ανίατη. Ο ασθενής είχε υποβληθεί σε όλες τις δυνατές θεραπευτικές αγωγές, ακόμα και στην αλλαγή κλίματος -τον είχαν στείλει στην Αίγυπτο- χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Όταν αποφάσισα να εφαρμόσω σ' αυτόν τη Μέθοδο του Διαχωρισμού των Τροφών, ήταν ήδη καταδικασμένος από τους γιατρούς, τα δε συμπτώματα οργανικής δηλητηρίασης που παρουσίαζε, επιβεβαίωναν την άποψη αυτή.

Ωστόσο, η εφαρμογή της Μεθόδου του Διαχωρισμού των Τροφών του Δρ. Hay στον ασθενή είχε σαν αποτέλεσμα τη θεραπεία του, χωρίς τη βοήθεια κανενός απολύτως φαρμάκου . Η ορθότητα της Μεθόδου του Διαχωρισμού των Τροφών, σύμφωνα με τις χημικές διεργασίες που πραγματοποιούνται μέσα στο ανθρώπινο σώμα, αποδεικνύεται σαφώς στην περίπτωση που προανέφερα, και μάλιστα σε σχέση με την πάθηση ενός από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή των νεφρών.

Ακόμα και σήμερα, που τα αντιβιοτικά και άλλα βελτιωμένα φάρμακα έχουν κατακλύσει την αγορά, η υγεία και η ευεξία του ανθρώπου εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από την καθημερινή του διατροφή.

Η Μέθοδος του Διαχωρισμού των Τροφών του Δρ. Hay έγινε δεκτή και από τον διακεκριμένο Καθηγητή Volhard.

Ο Αμερικανός γιατρός Δρ. Howard Hay δεν ήταν χημικός τροφίμων. Οι διαπιστώσεις του βασίζονται στις προσωπικές του σκέψεις και μελέτες. Ο Δρ. Hay προσπάθησε, στα βιβλία του, να δώσει ορισμένες εξηγήσεις για τις διαπιστώσεις του όσον αφορά τις χημικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Οι απόψεις του γύρω από τη Διαιτητική προπορεύονταν από τη σκέψη της εποχής του. Εκεί οφείλεται και η μεγάλη του επιτυχία.

Με βάση τη θεωρία του Δρ. Hay, επιθυμώ να δώσω στους αναγνώστες μου τις οδηγίες που θα τους επιτρέψουν ν' ακολουθήσουν έναν πιο σωστό τρόπο διατροφής απ' αυτόν που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα.

Γιατί, ακριβώς, στην εποχή τη δική μας -και όπως ολα δείχνουν ακόμα περισσότερο στο μελλον-, το πρόβλημα της διατροφής εμφανίζεται και πάλι έντονο και μας υποχρεώνει να εξετάσουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να επωφεληθούμε καλύτερα από τις τροφές. Πρέπει, άλλωστε, να ληφθεί υπ' όψη ότι η κακή διατροφή, εκτός από τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει, είναι και αντι-οικονομική. Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον, από επιστημονικής πλευράς, να πραγματοποιηθούν και άλλες εφαρμογές της Μεθόδου του Διαχωρισμού των Τροφών του Δρ. Hay. Όσες περιπτώσεις γνωρίζω μέχρι σήμερα, είχαν όλες εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα βιβλία που εχουν γραφτεί γύρω από την μέθοδο διαχωρισμού των τροφών σύμφωνα με τον Δρ Hay διαβάζονται απο χιλιάδες άτομα αν τον κόσμο μέχρι σήμερα με πολύ ενθουσιασμό. Αυτό αποδεικνύει οτι υπάρχει μια σωστή βάση σ αυτή την θεωρία η οποία θα βοηθάει τόσο τους ασθενείς, όσο και τα υγιή άτομα. Μεσω του πιο φυσικού τρόπου. Της δίαιτας και της σωστής διατροφής πράγματα τα οποία ειναι απαρέτητα και συμπληρωματικά τόσο σε υγιή όσο και σε άτομα που βασανίζονται απο κάποια ασθένεια.

Οποιο και αν ειναι το επίπεδο της υγείας σας, η σωστή διατροφή είναι σίγουρο ότι μόνο μπορεί να σας οφελήσει.

Ορισμένοι από τους συνεργάτες μου, όπως ο Καθηγητής Baiters, είχαν τη γνώμη ότι μια απλή παρουσίαση της θεωρίας του Δρ. Hay ήταν ήδη πολύ ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, μια θεωρία σχετική με τη διατροφή, που παρεκκλίνει όμως από τις παραδοσιακές μεθόδους διατροφής, πρέπει κατ' αρχήν να γίνει κατανοητή από τη νοικοκυρά και από τη μαγείρισσα. Η απλή μετάφραση του έργου του Δρ. Hay, χωρίς πρακτικές συμβουλές και συνταγές μαγειρικής, δεν θα ικανοποιούσε την πλειοψηφία των αναγνωστών.

Λαμβάνοντας υπ' όψη και την παράκληση που μου απηύθυναν πολλές γνωστές κλινικές, προσπάθησα να εξηγήσω με τον πιο κατανοητό τρόπο την Αρχή του Διαχωρισμού των Τροφών.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Ένας στους 25 Γερμανούς, στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί μια ορισμένη δίαιτα.
Η διαπίστωση αυτή δεν πρέπει να βάζει κάθε άνθρωπο σε σκέψη;
Για παράδειγμα, στη σκέψη αυτή:
Αν η συνήθης διατροφή είναι τόσο τέλεια, τότε γιατί σχεδόν κάθε Γερμανός πρέπει ν' ακολουθεί μια ορισμένη δίαιτα;
ή σ' αυτή:
Γιατί να μην τρώμε πάντα σύμφωνα με τις αρχές της Διαιτητικής;
ή σ' αυτή:
Πρέπει πρώτα να πάθουμε διαβήτη για ν' αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε μια αυστηρή δίαιτα;
ή σ' αυτή:
Ποια ήταν τα σφάλματα που κάναμε στη διατροφή μας;

Για την αντιμετώπιση κάθε σχεδόν ασθένειας υπάρχει στην εποχή μας μια ειδική δίαιτα, μια δίαιτα δηλαδή για κάθε όργανο του σώματος μας. Τις περισσότερες φορές, όμως, οι δίαιτες αυτές απαγορεύουν τόσα πολλά πράγματα, που σπανίως οι άνθρωποι τις ακολουθούν πιστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός αν κινδυνεύει πραγματικά η ζωή τους.
Αναφέρουμε ορισμένες απ' αυτές τις δίαιτες:
1. Δίαιτα για παθήσεις του στομάχου και τ© υ δωδεκαδάκτυλου.
2. Δίαιτα για καρδιακά νοσήματα και κυκλοφοριακές διαταραχές.
3. Δίαιτα για παθήσεις των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος.
4. Δίαιτα χορτοφαγίας.
5. Δίαιτα για την περίπτωση ουρικής αρθρίτιδας.
6. Δίαιτα για την περίπτωση διαβήτη.
7. Δίαιτα για παθήσεις του ήπατος και της χοληδόχου κύστης.
8. Ειδική διατροφή για το βρέφος και το παιδί (είτε είναι υγιές, είτε άρρωστο).
9. Δίαιτα κατά της παχυσαρκίας.
10. Δίαιτα για περιπτώσεις εμπύρετων καταστάσεων ή ανάρρωσης.
11. Δίαιτα για εντερικές παθήσεις.
12. Δίαιτα για περιπτώσεις ρευματισμών, ημικρανίας και άλλων ασθενειών.
13. Δίαιτα για περιπτώσεις βρογχικού άσθματος και πνευμονικού εμφυσήματος.

Ο κατάλογος αυτός θα μπορούσε να επεκταθεί κατά βούληση, χωρίς να ληφθούν υπ' όψη οι δίαιτες που στοχεύουν στη διατήρηση της κομψότητας ή διάφορες άλλες δίαιτες ομορφιάς (π.χ. «δίαιτα του Χόλλυγουντ»).
Υπάρχουν επίσης παθήσεις που δύσκολα αντιμετωπίζονται ή δεν αντιμετωπίζονται με φάρμακα, οι οποίες παρουσιάζουν αισθητή υποχώρηση ή και θεραπεύονται με την κατανάλωση τροφών που ανταποκρίνονται στη χημεία του σώματος.
Οι διαπιστώσεις στις οποίες βασίζεται η νέα αυτή θεωρία είναι καινούριες και χρειάζονται επεξήγηση.
Οι συνήθειες της διατροφής του ανθρώπου, μέχρι σήμερα, υπαγορεύονταν από τη γεύση και την όρεξη του. Στα επίσημα γεύματα και στις δεξιώσεις, οι άνθρωποι τρώνε πιο πλούσια και πιο πολύ από συνήθως. Όσοι πρέπει να συμμετέχουν συχνά σε τέτοια γεύματα, ξέρουν καλά τις συνέπειες... Στην αρχή αισθάνονται μόνο κόπωση ή πεπτικές διαταραχές. Με τον καιρό, ακολουθούν καρδιακές παθήσεις και κυκλοφοριακά προβλήματα. Με βάση τις πρόσφατες διαπιστώσεις, ωστόσο, οι παθήσεις αυτές μπορούν να αποφευχθούν αν λάβουμε μέτρα εγκαίρως.
Αρκεί να γνωρίζουμε τους χημικούς νόμους της πέψης και να τους τηρούμε!

Η διατροφή μας αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα. Οι τροφές που καταναλίσκουμε περιέχουν όλα αυτά τα συστατικά, σε διάφορους συνδυασμούς. Αν εξετάσουμε τη σύσταση των τροφών, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν προϊόντα - όπως το κρέας και το ψάρι- που δεν περιέχουν υδατάνθρακες. Και ότι οι υδατάνθρακες περιέχουν ελάχιστες ποσότητες πρωτεϊνών - συχνά μόνο ως στοιχειώδη στοιχεία- και, επομένως, θεωρούνται καθαροί υδατάνθρακες.
Αν, για λόγους που ικανοποιούν τη γεύση μας, αναμίξουμε, στη διάρκεια του ίδιου γεύματος, ουσίες που η Φύση απέφυγε να αναμίξει, παραβιάζουμε τους χημικούς νόμους της πέψης.
Οι νόμοι αυτοί μπορεί να μη γίνουν ποτέ απόλυτα σαφείς, ωσιόσο, τα σφάλματα που κάνουμε στη διατροφή μας αποδεικνύονται με την εμφάνιση των διαφόρων ασθενειών.
Από τη βρεφική ηλικία, ο άνθρωπος ακολουθεί εσφαλμένη διατροφή στην οποία, μεγαλώνοντας, συνηθίζει. Το ποσοστό βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας, ακόμα και σε μια χώρα τόσο προηγμένη όσο η Αμερική, είναι εξαιρετικά υψηλό. Η «κόπωση», προκαταρκτικό στάδιο της αρρώστιας στους ενήλικες, παρουσιάζει και αυτή, κατά τον Δρ. Hay, πολύ αυξημένες τιμές στην Αμερική. Ο άνθρωπος δεν αρρωσταίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά η «κόπωση» παραλύει την ικανότητα του όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων και μειώνει την ενεργητικότητα του, πράγμα που συνδέεται άμεσα με την παραγωγικότητα του. Το γεγονός αυτό είναι πολύ χειρότερο -και σε ατομικό και σε εθνικό επίπεδο- από μια κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, γιατί, τις περισσότερες φορές, ξεφεύγει από τα στατιστικά δεδομένα. Αν οι συνήθειες διατροφής μας ταίριαζαν περισσότερο στο ανθρώπινο σώμα, αν δηλαδή ήταν ωφέλιμες για τον οργανισμό, οι πεπτικές διαταραχές και οι ασθένειες του μεταβολισμού δεν θα αποτελούσαν μάστιγα για την ανθρωπότητα και οι παθήσεις του κυκλοφοριακού θα ήταν πιο σπάνιες. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες του κυκλοφοριακού συστήματος, ενώ ο καρκίνος έρχεται μετά.

Πριν από τριάντα χρόνια, ο Αμερικανός γιατρός Δρ. Howard Hay αρρώστησε. Έπασχε από χρόνια νεφρίτιδα (νόσος του Bright), μια ασθένεια που εθεωρείτο ανίατη και της οποίας η εξέλιξη χαρακτηρίζεται από μείωση των τιμών της πρωτεΐνης. Ο Δρ. Hay κατόρθωσε να θεραπεύσει την ασθένεια του προσαρμόζοντας τη διατροφή του στη «χημεία» του σώματος. Η θεραπεία του υπήρξε απόλυτη. Ανέκτησε την ικανότητα του για εργασία. Έτσι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αιτίες που προκαλούν την ασθένεια οφείλονται, κυρίως, στο λανθασμένο συνδυασμό των τροφών που καταναλίσκουμε.
ΓΊ' αυτό, η μέθοδος διατροφής του ιατρού Hay δεν πρέπει να θεωρηθεί «δίαιτα» (με την μορφή της νυστίας η της προσωρινής διατροφής όπως την αντιλαμβάνονται πολλοί άνθρωποι την ένοια της λέξης "δίαιτα".

Η μέθοδος Hay -σύμφωνα με τον ιατρό Howard Hay-, είναι η κανονική διατροφή που πρέπει να ακολουθείται για όλη μας τη ζωή.

Η διατροφή αυτή δεν διαφέρει σε τίποτα από την μέχρι τώρα συνηθισμένη σας διατροφή, παρά μόνο σε ένα σημείο:
Στο ότι πρέπει να διαχωρίζονται οι πρωτεΐνες από τους υδατάνθρακες, (οι δύο δηλαδή, κύριες ομάδες προϊόντων διατροφής).

Σ' αυτό, άλλωστε, χρωστά και την ονομασία της. Η Μέθοδος του Διαχωρισμού των Τροφών δεν προορίζεται μόνο για τους ασθενείς, αλλα είναι ένα προληπτικό μέτρο που πρέπει να εφαρμόζεται και από τα υγιή άτομα. Και εκεί, κυρίως, βρίσκεται και η αξία της! Όσοι πιστεύουν ότι η ζωή και η υγεία τους αξίζουν πολλά, ας αναλογισοτύν τα πλεονεκτήματα αυτού του νέου τρόπου διατροφής, για να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο από τις χαρές της ζωής.

Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΕΦΕΤΑΙ.


Δείτε τα άρθρα της κατηγορίας Τροφές διαχωρισμός:

Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Οι αιτίες των ασθενειών
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Επιπτώσεις της διατροφής στις διανοητικές λειτουργίες
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Η μεγάλη αρρώστια της Αμερικής
Δίαιτα: Μέθοδος διαχωρισμού τροφών: Γενικές πληροφορίες
Δίαιτα: Κανόνες διατροφής
Δίαιτα: Βασικοί κανόνες διατροφής: Αλκαλικά γεύματα
Δίαιτα: Βασικοί κανόνες διατροφής: Γεύματα με βέση τις πρωτεΐνες
Δίαιτα: Βασικοί κανόνες διατροφής: Παράδειγμα καθημερινής διατροφής
Δίαιτα: Βασικοί κανόνες διατροφής: Συνταγές μαγειρικής και μενού
Δίαιτα: Πρωτεϊνική : Ψάρια και γαρνιτούρες
Δίαιτα: Πρωτεϊνική : Κρέας και γαρνιτούρες
Δίαιτα: Πρωτεϊνική : Αυγά και γαρνιτούρες
Δίαιτα: Πρωτεϊνική : Φαγητά που συμπληρώνονται από ωμές σαλάτες
Δίαιτα: Πρωτεϊνική : Συνταγές για γεύματα με βάση τις πρωτεΐνες
Δίαιτα: Πρωτεϊνική : Συνταγές για επιδόρπια μετά από γεύματα με βάση τις πρωτεΐνες
Δίαιτα: Υδατανθράκων : Γεύματα σε συνδυασμό με πατάτες
Δίαιτα: Υδατανθράκων : Γεύματα με βάση τα άλευρα
Δίαιτα: Υδατανθράκων : Γεύματα με βάση το ρύζι
Δίαιτα: Υδατανθράκων : Συνταγές για γεύματα με βάση τους υδατάνθρακες:Πατάτες
Δίαιτα: Υδατανθράκων : Συνταγές για γεύματα με βάση τους υδατάνθρακες:Άλευρα
Δίαιτα: Υδατανθράκων : Συνταγές για γεύματα με βάση τους υδατάνθρακες:Ρύζι
Δίαιτα: Υδατανθράκων : Συνταγές για επιδόρπια που συνοδεύουν γεύματα με βάση τους υδατάνθρακες
Δίαιτα: Λαχανικών : Σαλάτες με ουδέτερο χαρακτήρα
Δίαιτα: Λαχανικών : Σαλάτες που συνοδεύουν γεύματα με βάση τις πρωτείνες
Δίαιτα: Σούπες: Συνταγές
Δίαιτα: Σάλτσες :Συνταγές
Δίαιτα: Λαχανικά :Συνταγές
Δίαιτα: Μίγματα που αλείφονται στο ψωμί
Δίαιτα: Διατροφή με τη μέθοδο διαχωρισμού τροφών σημαίνει διαχωρισμό των πρωτεϊνών από τους υδατάνθρακες στο ίδο γεύμα
Δίαιτα: Θεραπείες: Νεφρίτης
Δίαιτα: Θεραπείες: Νεφρική ανεπάρκεια
Δίαιτα: Θεραπείες: Νεφρίτιδα
Δίαιτα: Θεραπείες: Πόνοι στις αρθρώσεις
Δίαιτα: Θεραπείες: Χτύπημα στο κόκκυγκα
Δίαιτα: Θεραπείες: Νευραλγίες
Δίαιτα: Θεραπείες: Πονοκέφαλοι
Δίαιτα: Θεραπείες: πολυαρθρίτιδα
Δίαιτα: Θεραπείες: Υποτροπή μετά από αφαίρεση σαρκώματος
Δίαιτα: Θεραπείες: Σάρκωμα τou προστάτη
Δίαιτα: Θεραπείες: Καρδιακή ανεπάρκεια και βρογχικό άσθμα
Δίαιτα: Θεραπείες: Πνευμονικό εμφύσημα και σκλήρυνση της αορτής
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Η επιτυχία της μεθόδου σε περίπτωση διαβήτη
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών: Η επιτυχία της μεθόδου σε περίπτωση νεφρικής κίρρωσης
Δίαιτα: Συμπεράσματα επιστημονικής μελέτης της μεθόδου του διαχωρισμού των τροφών
Δίαιτα: Επεξηγήσεις σχετικά με το ηλεκτρονευρικό σματογράφημα του Croon
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Γενικά
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Πίνακας ισοδυναμίας
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Γεύματα ενός διαβητικού που ακολουθεί τη συνήθη για τους διαβητικούς μικτή διατροφή προσαρμοσμέν
Δίαιτα: Διαχωρισμός τροφών και διαβητης: Προσαρμοφή των γευμάτων στη δίαιτα διαχωρισμού τροφών


Κοινοποιήστε τα άρθρα: Τροφές διαχωρισμόςστους φίλους σας, στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά
 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names