Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.


Υγεία και μακροζωία


«Μέτρον άριστον», έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, όμως φαίνεται πως τελευταία έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το μέτρο στη διατροφή μας. Το αποδεικνύουν δεκάδες επιστημονικές έρευνες, οι οποίες δημοσιεύονται τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο για τη ραγδαία αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας, που δυστυχώς πλήττει πλέον και τα παιδιά. Και δεν αναφερόμαστε στην παχυσαρκία ως δεινό μόνο από αισθητικής πλευράς, αλλά κυρίως για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία του ανθρώπου. Μία σειρά από σοβαρές ασθένειες -που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και μέχρι το θάνατο- συνδέονται άμεσα με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης, το έμφραγμα, η αρτηριοσκλήρυνση, κ.ά. Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ; Τι αλλάξαμε στη διατροφή αλλά και στον τρόπο ζωής μας;
1ον: τρώμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από αυτές του παρελθόντος και περισσότερες φορές μέσα στη μέρα, λαμβάνοντας έτσι ημερησίως περίπου 1.000 θερμίδες παραπάνω από όσες έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Στην υπερκαταναλω-τική κοινωνία που ζούμε, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το φαγητό δεν είναι απλώς ένα αναγκαίο εφόδιο του οργανισμού που του παρέχει ενέργεια, αλλά ότι μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο την ευτυχία. Γι' αυτό πολλοί καταφεύγουν μετά λαιμαργίας στο φαί ή τα γλυκά προκειμένου να νιώσουν καλύτερα, ή να καταπολεμήσουν το άγχος και τις ανασφάλειες τους. Έχουμε μάθει να ταΐζουμε τα μωρά ακόμη κι όταν δεν πεινάνε, ή να τους δίνουμε λίγο γάλα «για να ηρεμήσουν» όταν κλαίνε, παρόλο που δεν είναι η ώρα για το γεύμα τους. Επιπλέον, τρώμε πολύ βιαστικά, τόσο που ο μηχανισμός κορεσμού του οργανισμού δεν προλαβαίνει να ενεργοποιηθεί, γι' αυτό συνεχίζουμε να τρώμε περισσότερο από όσο είναι αρκετό.
2ον: η ποιότητα του φαγητού μας είναι πολύ χειρότερη, καθώς πλέον οι περισσότερες τροφές είναι χημικά και βιομηχανικά επεξεργασμένες, επομένως χάνουν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που διέθεταν στη φυσική τους μορφή. Έτσι, λοιπόν, επειδή με τις κατεργασμένες αυτές τροφές ο οργανισμός δεν λαμβάνει τους ζωτικούς παράγοντες που χρειάζεται (όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, κ.ά.) το άτομο νιώθει την ανάγκη να φάει περισσότερο. Κάτι που δεν θα συνέβαινε, αν αντιθέτως τρεφόταν με φυσικές τροφές, πλούσιες στις παραπάνω πολύτιμες ουσίες, όπως τα φρούτα, τα ωμά λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Επιπρόσθετα, η υπερκατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών και λιπών, ζάχαρης και αλατιού, σε συνδυασμό με τη μειωμένη πρόσληψη ακατέργαστων φυτικών ινών (που διαθέτουν τα ολικής αλέσεως δημητριακά και παράγωγα τους) έχει συνδεθεί με την έξαρση πολλών επικίνδυνων παθήσεων, όπως ο διαβήτης, το έμφραγμα, η υπέρταση, η θρόμβωση, ο καρκίνος, κ.ά.
3ον: δεν ασκούμαστε σχεδόν καθόλου. Η ζωή στις μεγάλες πόλεις είναι περισσότερο καθιστική, πηγαίνουμε παντού με το αυτοκίνητο, δουλεύουμε για πολλές ώρες ακινητοποιημένοι σε μία καρέκλα και έχουμε ξεχάσει να περπατάμε, πόσω μάλλον να αθλούμαστε.
Για να ξαναβρούμε, λοιπόν, την ισορροπία στη διατροφή μας θα πρέπει να επιστρέψουμε στις σοφές πρακτικές του παρελθόντος, δηλαδή να καταναλώνουμε τις τροφές όσο το δυνατόν στη φυσική τους μορφή, ανεπεξέργαστες και χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών. Να δώσουμε δηλαδή έμφαση στα φρέσκα βιολογικά φρούτα και λαχανικά της κάθε εποχής, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα θρεπτικότατα όσπρια (που δυστυχώς μαγειρεύονται λιγότερο συχνά στις μέρες μας) αλλά και άλλες τροφές με υψηλή βιολογική αξία, όπως τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί, η σόγια και τα παράγωγα της αλλά και πιο ασυνήθιστα προϊόντα της φύσης, που είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως τα φύκια.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου αυτού, συγκεντρώσαμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για όλες τις παραπάνω κατηγορίες τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίσετε όλες τις αρετές των τροφίμων που ίσως μέχρι τώρα αγνοούσατε, έτσι ώστε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και από την άλλη θα ενημερωθείτε για τις βλαβερές επιπτώσεις από την κατανάλωση άλλων τροφών, προκειμένου να αποφεύγετε ή τουλάχιστον να περιορίσετε την κατανάλωση τους.

Στο δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου θα βρείτε μία πληθώρα χορτοφαγι-κών συνταγών που έχουν δημιουργηθεί με υλικά υψηλής διατροφικής αξίας. Έτσι, θα βρείτε νέους γευστικούς τρόπους για να μαγειρέψετε για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα απολαυστικά πιάτα, τα οποία θα σας δώσουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, χωρίς να επιβαρύνεστε με περιττά λίπη και θερμίδες.

Είναι πια καιρός να δώσουμε έμφαση στην ποιότητα της διατροφής μας και να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από προβλήματα που συνδέονται με αυτή. Να μάθουμε τους βασικούς κανόνες της υγιεινής διατροφής και να τους μεταβιβάσουμε και στα παιδιά μας, τη νέα γενιά που μεγαλώνει βομβαρδισμένη από διαφημίσεις για διατροφικά «σκουπίδια» όπως το φαγητό των φαστ φουντ, τα γαριδάκια, τα αν-θρακούχα αναψυκτικά και πολλά άλλα επικίνδυνα τρόφιμα, όχι μόνο για τη σιλουέτα αλλά κυρίως για την υγεία τους.

Δείτε τα άρθρα της κατηγορίας Υγεία και μακροζωία:

Υγεία και μακροζωία: Διατροφικός πλούτος της φύσης: Λαχανικά-Φρούτα
Υγεία και μακροζωία: Διατροφικός πλούτος της φύσης: Αλεύρι-Ψωμί
Υγεία και μακροζωία: Διατροφικός πλούτος της φύσης: Όσπρια
Υγεία και μακροζωία: Διατροφικός πλούτος της φύσης: Ξηροί καρποί
Υγεία και μακροζωία:Διατροφικός πλούτος της φύσης: Μέλι και μαγιά μπύρας
Υγεία και μακροζωία: Διατροφικός πλούτος της φύσης: Φύτρα


Κοινοποιήστε τα άρθρα: Υγεία και μακροζωίαστους φίλους σας, στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά
 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names