Diaita-express.com


Κεφίρ το ποτό της υγείας

Χρήσιμες συνδέσεις:
-Ανανεώστε η κατοχυρώστε internet domain names μόνο με 7,5 € / μήνα

-Δείτε την υγρασία των φυτών σας και βρείτε εύκολα κάθε πότε θέλουν πότισμα.
Το moisture meter μεγαλώνει υγιή φυτά.


-Ταχυγνωριμίες

Βότανα Κρήτης
KNOSSOS HERBS
Αντωνίου 8
Γαλάτσι
ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
Τηλ.2102135560


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Δοκιμάστε τώρα τον υγιεινό καφέ που προστατεύει την υγεία σας.

Οικιακή αποτρίχωση
Αγοράστε σήμερα το καλύτερο μηχάνημα για μόνιμη αποτρίχωση και απαλλαγείτε απο δυσοσμίες, ιδρώτα και περιττή τριχοφυΐα.


Διατροφή


Αν «εν αρχή ην ο λόγος», τότε φαίνεται να είναι περισσότερο από πιθανόν πως η διατροφή συνδέεται με όλους σχεδόν τους -επόμενους της Δημιουργίας- μεγάλους σταθμούς στην ιστορική και πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας.
Σύμφωνα με τη Χριστιανική Παράδοση, οι Πρωτόπλαστοι διώχτηκαν από τον Παράδεισο γιατί έφαγαν από τον καρπό του Δέντρου της Γνώσης. Η επαφή με μια «απαγορευμένη» γεύση άλλαξε ριζικά τη μοίρα του ανθρώπου.
Η ίδια η πορεία της ιστορίας καθορίστηκε από τη νομιμοποίηση διατροφικών ειδών που απαγόρευε ή επέτρεπε κάποια από αυτα, π.χ. ανθρώπινη σάρκα, αίμα, αγελάδα κ.λπ. Όπως αναφέρεται στο παρόν βιβλίο, η μουσουλμανική επέκταση δεν θα είχε, κατά πάσα πιθανότητα, πραγματοποιηθεί, αν το Κοράνι δεν είχε απαγορεύσει τη βρώση του χοίρου -ενός ανταγωνιστικού για την επιβίωση του ανθρώπου ζώου- και δεν προέτρεπε στην κατανάλωση του κρέατος της καμήλας, του μόνου που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Βεδουίνοι της ερήμου.
Όπως φαίνεται και από την ετυμολογία της λέξης, στην Αρχαιότητα η μαγειρική ήταν μια τέχνη που συνδεόταν με τη μαγεία. Ειδικά παρασκευασμένες ουσίες κι εδέσματα σε μελετημένες αναλογίες και με συγκεκριμένο τρόπο προετοιμασίας ήταν ενσωματωμένες στο πρόγραμμα εσωτερικών Σχολών και σε ιερές τελετουργίες. Από τον κυκεώνα των Ελευσίνιων Μυστηρίων μέχρι τον οίνο και τον άρτο της χριστιανικής Θείας Κοινωνίας, τον καδαγιασμό του αυγού κατά τη διάρκεια των Διονυσιακών Μυστηρίων και τις συνταγές ειδικής διατροφής που σύστηναν οι αλχημιστές στους μαθητές τους, τη νηστεία των ασκητών της ερήμου και την προετοιμασία για τη διαδικασία της εγκοίμησης στα αρχαιοελληνικά ονειρομαντεία, απ' όλα αυτά και πολλά άλλα γίνεται έκδηλη η σημασία της διατροφής για την επαφή με κάποια άλλη διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η συνεστίαση, σαν κοινωνικό πλέον γεγονός, συνδέεται με όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις μας, από τα επιχειρηματικά και πολιτικά συμβούλια και τα επιστημονικά συνέδρια, μέχρι τις οικογενειακές συνάξεις που ήταν τόσο δημοφιλείς -τουλάχιστον στις τελευταίες δεκαετίες- στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Δεν ξέρω, βέβαια, αν δ' αναβιώσουν ποτέ τα αρχαιοελληνικά συμπόσια και οι πολιτικές και φιλοσοφικές συζητήσεις που ακολουθούσαν. Κάδε εποχή έχει τους δικούς της τρόπους να δημιουργεί κοινωνικά ήδη κι αντίστοιχες κοσμοδεωρήσεις. Και στη δική μας, αναμφίβολα, η χρήση του Διαδίκτυου έχει αντικαταστήσει ένα μεγάλο αριδμό παλιότερων κωδικών συμπεριφοράς.
Ωστόσο, για κάποιο λόγο και παρ' όλη την έκταση της «φα-στφουντάδικης» διάδοσης των ημερών μας, η συνύπαρξη γύρω από ένα τραπέζι και η συμμετοχή σ' ένα κοινό γεύμα εξακολουθεί ν' αποτελεί την πιο συνηθισμένη κι άμεση μορφή τελετουργίας μεσα στην καθημερινότητα - με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Όταν ο άσωτος υιός της Καινής Διαθήκης επιστρέφει στο οικογενειακό του σπίτι, σφάζεται ο μόσχος ο σιτευτός. Έτσι, ο νόστος γίνεται αφορμή για ένα νόστιμο έδεσμα, ένα ιδιαίτερα χαρούμενο γεύμα που γίνεται τη συγκεκριμένη στιγμή για να γιορτάσει την επάνοδο στην αρχική κατάσταση της οικογενειακής ενότητας. Έτσι, από την άποψη αυτή, καθετί νόστιμο υποδηλώνει το βαθύτερο πόθο να προσεγγίσουμε κάτι που καταλαβαίνουμε πως έχει ιδιαίτερη σημασία για μας. (Στην καθημερινή μας γλώσσα λέμε «νοστιμεύτηκα κάποιον/αν ή κάτι» με την έννοια ότι νιώθω την ανάγκη να έρθω πιο κοντά του/της ή -αν πρόκειται για πράγμα- να το αποκτήσω.)

Εύλογα θα έλεγε κανείς πως η σημασία της διατροφής μάς είναι τόσο έκδηλη -και ατομικά και σαν μέλη κοινωνικών ομάδων-γιατί. απλά, σχετίζεται άμεσα με το δέμα της επιβίωσης μας. Αν δεν φάμε, θα πεθάνουμε.
Αν, όμως, θελήσουμε να δούμε λίγο πιο πέρα από τη συνηθισμένη προοπτική που δίνουμε στα πράγματα, τότε θα διαπιστώσουμε πως το γεγονός ότι μας διατίθεται μια πληθώρα θρεπτικών ουσιών, μέσα από την οποία ζούμε, αναπτυσσόμαστε, γερνάμε και πεθαίνουμε, συνδέεται με ένα ευρύτερο «σχέδιο» που αφορά όλη τη Δημιουργία και εκτυλίσσεται κατά μήκος μιας κλίμακας, η οποία περιλαμβάνει από τα πιο στέρεα και «υλικά», μέχρι τα πιο λεπτοφυή και «πνευματικά» στοιχεία.
Οι εσωτερικές παραδόσεις διδάσκουν πως όλο το σύμπαν είναι, στην ουσία, μια διαδικασία μεταβολισμού. Το ένα στοιχείο θρέφεται από το άλλο και, με τη σειρά του, θρέφει το επόμενο. Η επίγνωση αυτή έχει πυροδοτήσει μια σειρά από θεωρίες και πρακτικές που σχετίζονται με τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όπως η οικολογία, η Θεωρία της Γαίας κ.ά. Αν κρίνουμε από το περιεχόμενο των μυθολογικών και θρησκευτικών κοσμογονιών του πλανήτη αλλά και από τα συμπεράσματα της κβαντικής φυσικής, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, ζούμε καταμεσής σ' ένα τεράστιο ενεργειακό ρεύμα μετασχηματισμού, μέσα στο οποίο τα πάντα μεταλλάσσονται. Έτσι κι εμείς, μέρη ενός Κόσμου που διαπερνάται από ενέργειες, εξυπηρετούμαστε κι εξυπηρετούμε, τρώμε και τρωγόμαστε από κάτι άλλο.
Πιστεύω πως η πανάρχαια αυτή γνώση έχει περάσει στο συλλογικό μας ασυνείδητο. «Θα σε φάει ο λύκος» ή «9α σε φάει η κακιά μάγισσα» μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά, για να μας χειραγωγήσουν τρομάζοντας μας. Μήπως αυτό δεν είναι η ασυνείδητη αίσδηση και υπενδύμιση πως κάπου εκεί έξω υπάρχει κάτι φοβερό που περιμένει να μας καταβροχδίσει με βουλιμία, προκειμένου να επιβιώσει το ίδιο;
Αν όλα αυτά ισχύουν και παρόλο τον αρχέγονο τρόμο που έχει αποτυπωθεί στους μύθους και τα παραμύθια μας καμουφλάροντας μια παλιά σοφία (π.χ. ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του κ.ά.), τότε ο απώτερος σκοπός της ύπαρξης μας πάνω στη Γη είναι -με κάθε σκέψη, με κάθε πράξη μας- να θρέψουμε κάποια ανώτερα είδη ύπαρξης. «Όταν γεύεσαι το φαγητό, αν ξέρεις ποιος είναι αυτός που το γεύεται, τότε έχεις γνωρίσει τον Βράχμα», διδάσκει ο Σρι Ραμάνα Μαχαρίσι.

Μπορεί, μια απ' αυτές τις μέρες, την ώρα που μαγειρεύετε το αγαπημένο σας κοκκινιστό, ή τρώτε στα γρήγορα την πίτσα που παραγγείλατε, ή, πάλι, πίνετε ένα-δύο ποτηράκια από το λευκό κρασί της κάβας σας να κοντοσταθείτε για λίγο. Και, παίρνοντας μια ανάσα, να συλλογιστείτε πως, την ώρα εκείνη, συνδέεστε -τρώγοντας, αναπνέοντας και όντας μέσα στον κόσμο- με την ίδια τη δύναμη που γέννησε και συντηρεί το σύμπαν. Αυτήν που απαιτεί να της πληρώσουμε το δικό μας τίμημα για ό,τι τόσο απλόχερα μας παρέχει...

Δείτε τα άρθρα της κατηγορίας Διατροφή:

Δίαιτα: Αγιουβερδίτικη διατροφή: Η πανάρχαια πρακτική της τέλειας ισορροπίας και υγείας
Δίαιτα: Αγιοβερδίτικη διατροφή: Η αγιουβέρδικη τυπολογία
Δίαιτα: Αγιοβερδίτικη διατροφή: Η δίαιτα της τέλειας ισορροπίας
Δίαιτα: Αγιοβερδίτικη διατροφή: Η αγιουβέρδικη κουζίνα για μακροζωία
Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Ο μυστικός συμβολισμός μιας πανάρχαιας τεχνικής
Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Η νηστεία στη θρησκεία
Δίαιτα: Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Η δύναμη της ζωής
Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Φοχάτ,ο διαποτιστής και ο κατασκευαστής του σύμπαντος
Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Ενεργητική και λανθάνουσα ζωή
Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Το πράνα στον άνθρωπο
Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Θαύματα και υλοποιήσεις
Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Οι πρωταρχικές δυνάμεις
Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Σιντις - Υπερφυσικές δυνάμεις
Δίαιτα: Γιατί νηστεύουμε: Ασκητική διατροφή
Δίαιτα: Ωμοφαγία: Ποιες νωπές τροφές χρειαζόμαστε σήμερα και γιατί
Δίαιτα: Ωμοφαγία: Η μαγική δύναμη της ωμοφαγίας
Δίαιτα: Ωμοφαγία: Οι βάκχες και οι τιμωρία του Διονύσου
Δίαιτα: Ωμοφαγία: Ωμοφαγία Ζωικών και φυτικών τροφίμων
Δίαιτα: Ωμοφαγία: Χρειαζόμαστε σήμερα την ωμοφαγία;
Δίαιτα: Ωμοφαγία: Η ωφελιμότητα της ωμοφαγίας
Δίαιτα: knNOw diet: Όταν η τροφή γίνεται συναισθηματική θρέψη
Δίαιτα: knNOw diet: Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια
Δίαιτα: knNOw diet: Μερικές γνωστές διαταραχές
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Μύθος ή πραγματικότητα
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Ο κύκλος του άνθρακα
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Αίτια διατροφολογικής παθολογίας
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Τροφή σώματος και ψυχής
Δίαιτα: Υγιεινή διατροφη: Συμπέρασμα
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Μύθοι και πραγματικότητες για τα γηρατειά και την παράταση της ζωής
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Γιατί γερνάμε;
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες για τη μακροζωία
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Το επιστημονικό κισμετ,τα μαγικά φάρμακα και τα ελιξίρια
Δίαιτα: Μαρκοζωία: Ζωή στα χρόνια μας ή χρόνια στη ζωή μας
Δίαιτα: Μαρκοζωία: 500 αιώνιοι έφηβοι,ένα ελληνικό παράδειγμα
Δίαιτα: Ο δεκάλογος της υγιούς σεξουαλικότητας:Αφροδιασιακή τροφή,σηνήθειες και τρόπος ζωής
Δίαιτα: Ο δεκάλογος της υγιούς σεξουαλικότητας: Τι φταίει;
Δίαιτα: Ο δεκάλογος της υγιούς σεξουαλικότητας: Ειδικές ασκήσεις για την αντιμετώπιση της ανικανότητας
Δίαιτα: Ο δεκάλογος της υγιούς σεξουαλικότητας: Ανικανότητα και αθηρωμάτωση
Δίαιτα: Ο δεκάλογος της υγιούς σεξουαλικότητας: Σεξουαλική ανικανότητα και διατροφή
Δίαιτα: Ο δεκάλογος της υγιούς σεξουαλικότητας: Άλλες βασικές αιτίες ανικανότητας
Δίαιτα: Ο δεκάλογος της υγιούς σεξουαλικότητας: Αφροδιασιακές τροφές
Δίαιτα: Ο δεκάλογος της υγιούς σεξουαλικότητας: Ο δεκάλογος του έρωτα
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Ένα καταστροφικό πείραμα ή η τροφή του μέλλοντος;
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Υπερ-φυτά και υπερ-έντομα
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Οι επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Που βρισκόμαστε τώρα;
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: ΗΠΑ εναντίον Ευρώπης
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Στοιχεία σοκ για τα μεταλλαγμένα
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Μύθοι καιμκινδυνολογία: Η άλλη άποψη
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Μύθοι και αλήθειες για τη διατροφή στο διάστημα
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Το σάντουιτς του γιανγκ
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Μια κουζίνα στο διάστημα
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Το μενού,το ποτό και η έλλειψη βαρύτητας
Δίαιτα: Δίαιτα αστροναύτη: Διαστημικές καλλιέργιες,θερμοκήπια και σοδειές
Δίαιτα: Τι τρώμε: Τα τρία είδη τροφής και η εσωτερική αλχημεία
Δίαιτα: Τι τρώμε: Η ανάσα του Θεού και τον ανθρώπων
Δίαιτα: Τι τρώμε: Η μυστική χημεία των εντυπώσεων
Δίαιτα: Τι τρώμε: Τι μας τρώει;


Κοινοποιήστε τα άρθρα: Διατροφήστους φίλους σας, στο Facebook, το tweeter κ.α. social media.

Categories


AA - ΕρωταπΑντήσεις
Diet tips
Yγιεινή διατροφή
Άρθρα
Αρχαία Ελληνική Διατροφή
Βελτίωση του πεπτικού συστήματος
Βότανα θεραπείες
Βότανα κατάλογος
Βότανα πληροφορίες
Βότανα-Φυτά
Διαιτα atkins
Δίαιτα express
Δίαιτα orac
Δίαιτα Scardale
Δίαιτα South Beach
Δίαιτα ανάλογα με τον τύπο αίματος σας
Δίαιτα και Χοληστερίνη
Δίαιτα σύμφωνα με το αίμα σας
Δίαιτα της ζώνης
Δίαιτα Ωμέγα
Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι-Συγγραφείς
Διατροφή
Διατροφή Διαβήτης
Διατροφή του παιδιού
Διατροφή: Πρόληψη ασθενειών
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ιπποκράτης περι διαίτης
Καταστάλαγμα Γνώσης
Μυστικά
Παιδική παχυσαρκία
Συμπληρώματα διατροφής
Συνταγές
Τροφές διαχωρισμός
Τροφές κατάλογος
Τρόφιμα: Οσα δεν ξέρεις...
Υγεία και μακροζωία
Υγιεινά ποτά
 
Diaita-express.com Επικοινωνία Καταχώρηση
 
 
φθηνα domain names